Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
_re_ge  и ние бяхме на обследване в ресурсния център ама ни казаха че ще ни отпуснат логопед, може да попиташ и за информация в детската градина ако посещавате такава, но съм много учудена че от ресурсния така са ви казали  Shocked

# 151
_re_ge  и ние бяхме на обследване в ресурсния център ама ни казаха че ще ни отпуснат логопед, може да попиташ и за информация в детската градина ако посещавате такава, но съм много учудена че от ресурсния така са ви казали  Shocked

Sofi82   bouquet
Аз подавах докумети за ресурното в РИО  както ме посъветваха от фондация "Радост". И там този любезен господин ми съобщо че логопеда бил предмет на друга институция с което ме остави безмълвна . Днес след обяд - седмица след подаване на документите ни викат в ресурсното. Премного съм ти благодарна за информацията- днес ще питам ще копая докато не разбера кой и какво има право да отпусне на моето дете.

# 152
Здр.някой тук беше предоставил  линк на две приказки - образователни - Дядо и ряпа и Житената питка , много са хубави, благодарностти   bouquet
Ще съм благодарна, ако някой  отново сподели нещо подобно!

# 153
  • София
Здр.някой тук беше предоставил  линк на две приказки - образователни - Дядо и ряпа и Житената питка , много са хубави, благодарностти   bouquet
Ще съм благодарна, ако някой  отново сподели нещо подобно!
аз също

# 154
Здравейте , ето от тук си  дръпнете игрите  Simple Smile http://resursencentar.data.bg/p/files

# 155
  • София
Здравейте , ето от тук си  дръпнете игрите  Simple Smile http://resursencentar.data.bg/p/files
  bouquet мнооого благодаря

# 156
  • София
Здравейте,

От следващия месец започваме терапия при Анелия Балтакова- логопед в Пумпелина. Искам да помоля ако някой има впечатления от нея или знае как протича терапията да ми даде информация. Не знам какво да очаквам, защото ще ни е за пръв път. Мога ли аз да подпомогна процеса на обучение в къщи и въобще как да се държа? Винаги съм мислела, че познавам детето си, но уви според специалистите има доста, върху което да се работи.

# 157
  • София
Марта, най-общо терапията протича така: Завеждаш детето и и го оставяш с логопедката да се занимават двамата. Ще ти поискат да купиш електрическа четка за зъби и една тетрадка, в която ще ти пишат какво да правите "за домашно". От Ани лично нямам впечатления, понеже моят син е при друга логопедка, но всички са като цяло много мили.
Аз след празниците ще водя и малкия на консултация при Нина, че нещо май ще имам трудности и с него...Както се успокоявах, че има време, нещо взе да ме хваща параноята. Правихме аудиограма, която първо ми казаха, че е глух с дясното ухо на 100%, после че компютъра забил и не бил глух...Мисля да го водя за второ мнение, тъй като на моменти въобще не реагира Sad

# 158
  • София
Доника, благодаря за отговора. Дано с детето ти всичко да е нормално!  fingerscrossed

На мен ми казаха, че в началото е добре и ние с таткото до присъстваме, за да се обучаваме, а и за да свикне по-лесно дъщеря ми. Това щяло да бъде и диагностицираща терапия, която да изясни какъв по-точно е проблемът при моето момиченце. Сега сигналите били разнопосочни. Така ми каза Милена Макавеева.
А електрическата четка за зъби за какво е? Ние се мием с обикновена в къщи.

# 159
  • София
Доника, къде и при кого ходихте на аудиограма?

marta7 на нас не са ни препоръчали ел. четка за зъби. Вероятно е добра идея, но аз на моя не мога да му вкарам нищо на сила в устата. Виж ако не трябва да го яде е сигурно, че ще го поиска. Преди два дни си изпусна хомеопатичното в гърнето докато акаше и буквално се сбихме като побърза да си го извади от акото и се опита да си го лапне
Аз в началото оставах с него, но той доста се лигавчеше в мое присъствие и на 4-тия път се оттеглих.

# 160
  • София
Миа, в ИСУЛ, д-р Върбанова.

# 161
  • София
А как протича изследването? Изисква ли се активното участие на детето? Разпитвам, за да знам моето дете дали ще бъде податливо на такова изследване.
Стискам палци при вас да няма никакви проблеми и нереагирането да се дължи просто на това, че сме "досадни" майки.

# 162
  • София
приспиват ги и така изследват . Поне малките със сигурност

Последна редакция: пт, 24 дек 2010, 11:07 от Доника

# 163
Желая на всички ви мир любов и благоденствие, весели празници и приятни мигове със семейството и близки.
Честит коледа и весели празници!
 bouquet

# 164
Щастлива и успешна 2011г. на всички!  bouquet
Нова съм във форума и се записвам да следя темата,понеже имам същия проблем с дъщеря ми.Следващия месец навършва 2г.,а не може да говори.Не казва дори елементарните баба,мама,тате...,пък какво остава за изречения.В друго отношение няма изоставане-на  6м и половина си стоеше стабилно седнала,на 7-се изправи сама  в кошарата и края на 9м -проходи,зъбчетата избиха рано.Това,което ми правеше впечатление като бебе е,че тя не гукаше.Издаваше всякакви звуци,но не и гукане.
Сега всичко разбира,но по цял ден само ъъ-ъъъъ,като иска нещо ме дърпа,сочи и ъъъ-ъъ.Много е наблюдателна и любопитна.Обича книжки и не само,дори вестник да види някъде носи  ми го и ъъъъ сочи картинките и да й обяснявам,изпълнява команди,може да се храни сама,посочва картинките по книжките,като я питам кое къде е,реди пъзели от по 9-10 части,заиграва се сама.
НО не говори и това много ме притеснява.Казвам й "кажи лампа" ,тя измърморва някаква си нейна дума,която няма нищо общо с лампа,"кажи тати"-по същия начин.По цял ден сме двете-говоря й,песнички пея,приказки разказвам.Не гледа телевизия,може би защото не разбира езика(в чужбина сме от три месеца).След месец се пребираме в БГ и мисля да я заведем на лекар.Незнам обаче- на логопед или на психолог ще е по-добре?
Благодаря ви предварително за мненията.

Общи условия

Активация на акаунт