Ние ли криво се молихме, ти ли криво ни разбра .....

• 11 948
  • 251
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да пуснем тема в Отчетни редом до Незабравима в рима? Идеи за заглавие?
''Бойко с бързите плувци, форумът ще оплоди!Ах!''
Joy hahaha Joy Гениално. Joy hahaha Joy

# 151
Опасявам се, че с нов подфорум няма да ни огрее. Ще трябва да решим кой от съществуващите да отразява Неотразимия.

Единия вариант е в "Татковци", но за да не се правят кофти асоциации с "Бащата на народите", май по-добре в "Консултации с психолог"  newsm78

# 152
Бате Бойко щом сънувам, сутрин с милото палувам.  Flutter
Юнчето щастливо лази, Бате Бойко щом го пази.  Hug
Треперете, зълви, тъщи, Бате Бойко пак се мръщи!  Mr. Green

# 153
# 154
Lennyh, ти си пионер във форума. Как оцеляват две напълно различни теми в една и няма ключ или метла!

Де Ваня, направо си трябва нов подфорум за ББ!

Октоподич по неволя  Rolling Eyes Mr. Green..... исках да кажа едни неща, но видях че е излишно да се пъна и вече ще следвам съвета на една приятелка, като викат *** няма да се обръщам и готово  Mr. Green
А иначе защо да ни метат и заключват - говорим си тихо, кротко, разбираме се ... помагаме си ....

Колкото за нуждата от нов подфорум смЕтам нуждата от него е Очевидна  Rolling Eyes Mr. Green bowuu

# 155
търсих, търсих... никъде не намирам информация за броя  деца, вписани в регистъра за осиновяваме. В домовете 2/3, да не кажа и 5/6 :-І от децата си имат  родители, които не са се отказали от тях и де факто са дадени за отглецдане там. В домовете за по-големите - 7-18 години, през ваканциите остават по няколко деца.
Така че... децата за осиновяване наистина не са толкова много
http://news.varna24.bg/145129.html   ето, за Варна са само 74, от които 62 са на възраст от 5 до 18 г.  и са в регистъра за международни осиновявания.  Останалите 12  от нац. регистър са със заболявания. Излиза, че има едно-единствено здраво дете за осиновяване  във Варна. Всички останали са без отказ, на отглеждане
В същото време кандидат-осиновителите са 148.
Е, как да стане?!
Освен да станат приемни родители , друг начин не виждам  да намалеят децата в домовете.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 16:25 от АссолИ ВилАр

# 156
Мисля, че първата статия е твърде едностранчива и груба. Става въпрос за хора, а не за животни. Просто много хора се засягат, гледано от само една гледна точка. Още по-малко, разбирам защо на дадени хора, едва ли не им се внушава чуство за вина и непълноценност.
За втората нямам коментар. Някой личностти най-малко ме интересуват какви са.

# 157
  • София
би трябвало да знаеш много добре тогава, че стерилитетът в много редки случаи е доживотна присъда. нали точно затова говорим - че стерилитет не значи доживотно безплодие, не значи задължително тежки 10-годишни борби, не значи задължително инвитро...

Аз знам, но пропагандата, която в момента върви оставя нормалния човек с впечатлението, че друг изход освен инвитро - няма, ето че сме на едно мнение - има и в повечето случаи изобщо не се стига до инвитро. Казвала съм го и друг път - агресивни сте, това отблъсква  Peace

ами няма такава пропаганда, Дзвер! просто няма! не знам как би могла да останеш с такова впечатление. аз ще ти кажа по какво има пропаганда и тя наистина е агресивна и отблъсква не само теб - пропагандата за измисления проблем със сурогатното майчинство. тази пропаганда, обаче,  не е дело на пациентската организация, а на други хора с неясни за мен интереси. и това нека бъде напълно ясно,  за да не чуваме говорене на "Вие" и обвинения в агресивност от хора като теб...

не съм видяла, чула или участвала в пропаганди на тема "Инвитрото е единственият изход за лечение на стерилитет". напротив, напротив, ама какво се обяснявам и аз тук... тъжно ми е, че точно ти, която би трябвало да си наясно с проблема, говориш такива неща. и най-вече - говориш обобщено за хората в твоето бивше положение с омерзение - "агресивни сте". кои сме тия ние, агресивните, дето ни сложи всичките под един знаменател?

# 158
Мисля, че човек трябва да е по-информиран, по темите, по които говори, за да бъде наречена работата му "журналистика".
Ясно е в случая, че жената не си е дала много труд и просто се забавлява да си чеше клавиатурката и да раздава съвети, на хора, които не й ги търсят.
Излишна реклама й направихте с тази тема и ожесточените спорове върху преминалото по повърхността на мозъчните й клетки.

# 159
По повърхността на кое? Laughing

# 160
Така го е нарекла тя. Иначе ич не моам си го представи как изглежда. Аз съм тъпа и за тва нямам блог.

# 161
  • София

ами няма такава пропаганда, Дзвер! просто няма! не знам как би могла да останеш с такова впечатление. аз ще ти кажа по какво има пропаганда и тя наистина е агресивна и отблъсква не само теб - пропагандата за измисления проблем със сурогатното майчинство. тази пропаганда, обаче,  не е дело на пациентската организация, а на други хора с неясни за мен интереси. и това нека бъде напълно ясно,  за да не чуваме говорене на "Вие" и обвинения в агресивност от хора като теб...

да, права си, ужасно е, смесват се нещата дори и в моето съзнание - ми дистанцирайте се  Peace

а за останалите - осиновяването не е лечение на стерилитета

наскоро потребител публикува това в осиновители - предоставям ви го, не знам защо, но ще съм благодарна ако го изгледате
http://vbox7.com/play:4b8a580a

# 162
  • Paris, France
Няколко пъти съм го казвала -  подкрепям нуждата от работа с психолог при използване на асистираната репродукция и докато това не стане факт, съжалявам, но не мога да приема каквито и да било искания за увеличаване на възрастта или сурогатни майчинства и др. подобни  :peace

Не разбирам увеличаването на възрастта защо не приемаш? За финансиране ли става въпрос или по принцип. 30 години е много ниска възраст според мене. На тази възраст днешните двойки още и не мислят за деца. За сравнение, В Англия може до 50 (но е трудно да се поеме от държавата), във Франция - до 43, в Германия - до 39. Струва ми се, че е абсурдно да е до 30. Поне до 35 като за начало. След това вече наистина рисковете се увеличават. Разбирам, че заради увеличените рискове от увреждания и недоносеност здравните каси нямат изгода от по-възрастни пациентки, но 30г е смешно ниска възраст, съжалявам.

# 163
  • София
Няколко пъти съм го казвала -  подкрепям нуждата от работа с психолог при използване на асистираната репродукция и докато това не стане факт, съжалявам, но не мога да приема каквито и да било искания за увеличаване на възрастта или сурогатни майчинства и др. подобни  :peace

Не разбирам увеличаването на възрастта защо не приемаш? За финансиране ли става въпрос или по принцип. 30 години е много ниска възраст според мене. На тази възраст днешните двойки още и не мислят за деца. За сравнение, В Англия може до 50 (но е трудно да се поеме от държавата), във Франция - до 43, в Германия - до 39. Струва ми се, че е абсурдно да е до 30. Поне до 35 като за начало. След това вече наистина рисковете се увеличават. Разбирам, че заради увеличените рискове от увреждания и недоносеност здравните каси нямат изгода от по-възрастни пациентки, но 30г е смешно ниска възраст, съжалявам.
Възрастта е 43 години, не 30  Peace
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 989&Itemid=31

# 164
  • София
В Англия може до 50 (но е трудно да се поеме от държавата), във Франция - до 43, в Германия - до 39.

В Германия няма ограничение нормативно при частно финансиране. В Испания също. В Гърция и Естония е до 50.

Общи условия

Активация на акаунт