Искам да разбера какво мислите по въпроса

• 5 620
  • 83
  •   2
Отговори
# 15
  • Варна
Вземи си мъжа и детенцето и отидете някъде за един по- дълъг уикенд. Каза че сте на село, което ме кара да си мисля, че на детето ще му е забавно в някой по- голям град с хубав детски център. Отсвирваш всички, очакващи тежки софри с едно "Няма да сме в града (селото), съжалявам! Може би догодина .....". Хем вие ще се разнообразите, хем детето ще получи цялото ваше внимание. По спомени, двегодишните не ждуват чак толкова за компанията на други деца, особено ако има и други забавления наоколо.
Весел празник ви желая!

# 16
.....
ПП Пък накрая може и да се хванем тримата с дребния и татко му и да отидам някъде на балкан за 2-3 дни и толкоз Mr. Green
Там може и торта със свещички да наглася и готово.  Blush

....

Северина, мислите ми прочете, много ми се иска така да направя, ама ми трябва леко надъхване, щото тъкмо си реша, че ще отидем някъде и отвътре едно тъничко гласче почва да се обажда: "Ама хората са се настроили, подаръци са купили, ще чакат покана, ти да ги отствириш така, неблагодарно, егоистично и т.н. А пък те те поканиха на всичките си важни събития, и на рождени дни на децата, и на кръщенета, и на прощъпулници, на питки, пък ти".
Аз ни кръщене правих, ни питка, а на прощъпулника бяхме само аз и таткото, но снимах с камерата. Тогава отнесох доста укоряващи погледи от родата, но стоически изтърпях.

# 17
Водиш детето в детски клуб с ваши познати деца - да си поиграят и да омаат по едно детско меню.
Вечерта  събираш близките в някое квартално приятно заведение с готово поръчано меню. Детето идва и след 1-2 часа се прибира вкъщи с някоя от бабите.

# 18
Ох, viliko, ще ми се, ама толкова деца близо до неговата възраст просто не познаваме. Ние сме с приятели с големи деца, просто хората се женили и рано правили деца. Най - малкото познато приятелско/ роднинско дете е на 5 години, просто разлика от земята до небето с моя син. както писах, има  само едно дете, на приятелка, което е на година и 10 месеца т.е. близко по възраст, освен с него да отидам, две деца ще са, ама колкото толкова.
Пък за близките в заведението също трудна работа - едната е с бебе на 40 дни /и по - голямо 10 годишно дете/, и няма проблем да ходи на домашно гости, ама на заведение  Naughty Вариант е без децата да се съберем, ама моето няма как да го оставя вечер, никога не е оставян, пък и честно казано не искам. Тъй че и прибирането с някоя от бабите, е трудно осъществимо, настрана оставям въпроса, че свекърва ми и свекъра му се радват от разстояние, без да си предлагат услугите на гледачи.
И за десерт - ние сме на село, кварталното заведение е селската кръчка, небезизвестния "Бар Тъпанар"  Mr. Green и е далече от представите ми за приятно заведение, а ако отидем в Търново примерно, това значи таксита, или трезвеници, изобщо неудобно и скъпо доста.
Иначе ако живеехме на пъпа на града и нямахме дете, както беше по рано, това беше варианта за нашите рождени дни, за годишнини и т.н.

# 19
Е, видя ли сега минуса да живееш на село  Twisted Evil
Така, при това положение остава да отидете някъде на уикенд. Изберете си хубаво място, курорт, селски туризъм, там, където винаги си искала да отидеш и все си нямала време. Детето има рожден ден - ти/и таткото/ не по-малко имаш празник. В големите хотели има детски центрове, кътове, ще оставиш там детето да си поиграе. Ще му подарите подарък с голяма панделка, ще го заведете на обяд в ресторант с една малка тортичка със свещичка, ще си облечете новите дрехи и хем ще си починете, хем ще запомните тоя ден.

# 20
  • София, в полите на Витоша
На първият рожден ден на най-малката- а и на средната- аз също поканих родата, защото така ми се виждаше редно.
От там нататък обаче правя рождените дни в клубчета- а за по-големите- в ресторант, каня само приятели, роднини и деца на възрастта на рожденичката, като братчетата и сестричетата са добре дошли.
Най-малката на 6-ти навърши 5 години, занесох торта в детската,  а на 9-ти бяхме в едно клубче. Освен роднините- имам предвид брат ми и браята на мъжа ми с децата им, имаше и деца от детската. Всичко с двете торти и клубчето + възрастните ми излезе около 150 лв., като само тортите бяха около 50.
Децата прекараха чудесно, истинско забавление.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 12:24 от Пипи_лота

# 21
Е, видя ли сега минуса да живееш на село  Twisted Evil
Така, при това положение остава да отидете някъде на уикенд. Изберете си хубаво място, курорт, селски туризъм, там, където винаги си искала да отидеш и все си нямала време. Детето има рожден ден - ти/и таткото/ не по-малко имаш празник. В големите хотели има детски центрове, кътове, ще оставиш там детето да си поиграе. Ще му подарите подарък с голяма панделка, ще го заведете на обяд в ресторант с една малка тортичка със свещичка, ще си облечете новите дрехи и хем ще си починете, хем ще запомните тоя ден.

Е, аз минусите не съм отричала никога  Grinning
Ама си има и плюсове  Grinning
Все повече клоня към варианта да отсъстваме и така да се скатая лекичко, даже порових в нета да видя къде може да отидем, селски туризъм не ща, имам си в изобилие около мен  Mr. Green  Иначе и предложението с воденето в детски развлекателен център е супер, но ще го оставя за следващата година, тогава ще поканим от градината още 4-5 деца и ще направим детско парти. Сега ще си заведа мъжа и детето някъде на почивка, и без това имаме нужда.
Обаче пак ме гложди въпроса с лелите, те 100% са купили подарък и очакват да има някакво събиране, за да го подарят. Като духнем някъде за събота и неделя, ще им докривее, освен да отидем ние на гости у едните и другите  newsm78

# 22
Добре де, ти обяви, че отивате на почивка и им кажи да минат сутринта през вас - направи там една баница и сладки, да донесат подаръците и набързо ще мине.  Wink

# 23
....
Аз бих поканила тях в клубче или у дома, в по-ранен час, а на очакващите роднини любезно ще обясня, че подаръците са добре дошли , но събиране на възрастни няма да правиш и предпочиташ децата да се забавляват. Ако ще, кажи че е криза...
Който е свестен човек, няма да се обиди, който само чака роднински трапези- не си го слагай на сърце.
Да не говорим, че и ти нищо не си разбрала от празника на детето си, пазарувайки, готвейки, принасяйки и отнасяйки.

За малки дечица съм писала, че просто не познаваме, за съжаление. Има само едно дете на приятелка - 5 годишно с по- голяма кака. Повечето са с деца тинейджъри, те даже вече не си играят, а по - скоро си приказват, закачат се и така.
Май много време чаках да родя, всички ме превариха  Mr. Green
Разчитам на детската градина да си намери приятелчета малкия, но това ще е за другата година.
А пък с родата, специално за двете лели, моята сестра и етърва ми, те са купили подаръци, сигурна съм, и то не скромни, затова си мисля, че ще е малко грубо да не направя нещо поне с тях  newsm78

Добре де, ти обяви, че отивате на почивка и им кажи да минат сутринта през вас - направи там една баница и сладки, да донесат подаръците и набързо ще мине.  Wink

Нещо такова ще е, но няма как хептен без нищо, а пък за следващата година ще гледам отрано да ги подготвя нищо такова да не чакат. Дано да няма сърдити. Отсега сме канени на едната от жените на рождения ден на голямото - 10 години ще прави през декември. А миналата седмица бях на питка на малката - бебе още на два месеца. На питката бяхме поне 40 човека, лудница.
Изобщо някак си винаги се е подразбирало.
Не знам как да обясня: например в едното от семействата мъжа се казва Георги. Като наближи Гергьовден, се поослушахме дали ще правят нещо, дали ще споменат да отидем, те нищо не казаха и ние решихме, че не сме поканени, съответно отидохме с едно приятелско семейство на кръчма. И в 9 вечерта звъни жената на тоя Георги и пита: "Айде, бе, къде сте  #Crazy" И после се стигна до големи пререкания, той я обвини, че тя не ни е поканила, тя пък му заяви, че на имен ден не се кани и изобщо ние излязохме някакви надувковци, дето пък и специално трябва да ги каниш.
Те са хем малко рода, роднини са на сестра ми, като се омъжи тя влезе в голямо семейство, от типа на тия по турските сериали, с подобни отношения, и те някак си приобщиха и нас на големите си събирания, и сега от нас се очаква същото, и изобщо влязохме в едни отношения, дето не знам откъде ни дойдоха, и сега искам просто да се откъсна от това. Като казвам родата, не ми е проблем най - близката рода - родителите ни, братя и сестри, а тая върволица роднини на сестра ми, дето вървят като комплект с нея.
Ама тоя въпрос направо си е за отделна тема  Laughing

# 24
Сега ти прочетох постовете, мисля, че решението е едно- на деня- празник в квартала с дечицата, с които играе- за няколко часа при бабата с торта и свещички, а първият уикенд- или пътуване за няколко дни и незбравимо преживяване за вас, тримата, или посещение на някой голям детски център- не знам в Търново какви има, но от рода на Патиланци в София, където детето ще се забавлява цял ден. Или до обяд , примерно.
Това със зълвата на сестра ти ме разби  Joy, ама хора нахални колкото си искаш, познавам такива, дето знаят рождените дни на цялата рода до 9-то коляно и само подпитват, да не пропуснат нещо... те си го обичат детето, ама като имаш деца, трябва да отсееш нещата вече.
Вариант е да поканиш част от родата на кафе и сладки, хем ще си дадат подаръците, хем ще ги уважиш, но това да стане неппосредствено след обедния сън на детето и стане ли 19 часа- любезно да намекнеш, че е време да къпеш детото и да го оправяш да спи, защото емоциите са му доста.

Те са хем малко рода, роднини са на сестра ми, като се омъжи тя влезе в голямо семейство, от типа на тия по турските сериали, с подобни отношения, и те някак си приобщиха и нас на големите си събирания, и сега от нас се очаква същото, и изобщо влязохме в едни отношения, дето не знам откъде ни дойдоха, и сега искам просто да се откъсна от това. Като казвам родата, не ми е проблем най - близката рода - родителите ни, братя и сестри, а тая върволица роднини на сестра ми, дето вървят като комплект с нея.
Ама тоя въпрос направо си е за отделна тема  Laughing

Joy

Така си е, но това винаги може да се пресече. Още по-лесно ще ти бъде, като детето тръгне на градина- казваш, че ще правиш детски рожден ден и толкова. Нашите баби винаги намират начин да си подарят подаръците, да не говорим, че предпочитат аз да ги избера. Peace

Иначе и при нас не сме малко хора- двете баби, двамата дядовци, единият с втора жена. Аз имам брат с дете на 4 години, мъжа ми има един роден брат на 32 с дете на 3 и бебе на два месеца, един природен на 13 и един доведен на 30 с две деца - на 8 и на 3 . Освен това леля и чичо, с които сме близки, със син на около 3 и приятелка. Mr. Green

Самата аз съм с три деца- както се вижда- та думата ми беше, че само най- преките роднини с децата да поканя, пак са 8 деца на възраст от 2 месеца до 13 години. Joy

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 12:44 от Пипи_лота

# 25
Всичко с двете торти и клубчето + възрастните ми излезе около 150 лв., като само тортите бяха около 50.
Пипи Лота, много добра цена е това! Би ли ми казала в кой клуб сте празнували? Аз съм леко стресирана, защото тази година за първи път ще правим голям рожден ден на дъщеря ми в един клуб в Младост - около 14 деца. Според грубите ни сметки всичко с тортата ще е около 500 лв.  Sad Това нормално ли е? По 10 лв на дете за 2 часа игра и храничка, торта и храна за родителите - говорим за хапки и пици, нищо пищно. Финансово сме добре, но въпреки това тази сума ми се струва направо немислима... Мерси за съвета ти!

# 26
Сега ти прочетох постовете, мисля, че решението е едно- на деня- празник в квартала с дечицата, с които играе- за няколко часа при бабата с торта и свещички, а първият уикенд- или пътуване за няколко дни и незбравимо преживяване за вас, тримата, или посещение на някой голям детски център- не знам в Търново какви има, но от рода на Патиланци в София, където детето ще се забавлява цял ден. Или до обяд , примерно.
...

Първата част с празнуване на деня ще я има, майка ми ще се погрижи, ще са 3 деца с бабите си, хем децата ще изядат по една торта и там нещо за хапване, хем бабите  и те ще пийнат по едно ликьорче и ще изгледат някой сериал заедно. Това е ок  Peace
Съботата и неделята дето следват ще ги мисля. Ще ми се да заминем някъде, но ако нищо не измисля остава вариантът с детския център, има един дето го знам в Търново, предполагам не е само той, но този ми харесва, ще отидем двете с приятелката с наборчето на сина ми и ще се почерпим двете в кафето, за децата по нещо, и да си поиграят 2-3 часа. Ще направим снимки и така.
А вероятно в неделя следобед да минат лелите за малко, на по кафе и леко хапване и толкоз.
Остава един сериозен разговор със сестра ми да проведа по повод нейните зълви  Tired 

# 27
  • София
Мила, мога да ти кажа при нас как е запланувано всичко, тъй като първия рожден ден на моя бебо е тази събота. На самия ден ще се съберем само приятелките майки с техните дечица, които са повечето на неговата възраст. Празненството е в една занималня, за която плащаме само наем за терен и почистването след това, а почерпката ще си я донесем ние. Партито ще бъде от 10.30 до 12.30-13.00 часа с цел децата после да могат да си обядват и спят без да им се наруши режима. На това парти няма да има роднини и познати без деца.
Семейна сбирка аз не исках изобщо, но свекървата настоява и затова ще го подготви тя у тях с всичките роднини на обяд. Ще отидем за 1-2 часа и ако детето много се изнерви ще си тръгнем по-рано. Не мисля, че имат право да се сърдят за това, че правя това, което е най-добро за детето ми без да се съобразявам много с техните фасони  Rolling Eyes

# 28
Всичко с двете торти и клубчето + възрастните ми излезе около 150 лв., като само тортите бяха около 50.
Пипи Лота, много добра цена е това! Би ли ми казала в кой клуб сте празнували? Аз съм леко стресирана, защото тази година за първи път ще правим голям рожден ден на дъщеря ми в един клуб в Младост - около 14 деца. Според грубите ни сметки всичко с тортата ще е около 500 лв.  Sad Това нормално ли е? По 10 лв на дете за 2 часа игра и храничка, торта и храна за родителите - говорим за хапки и пици, нищо пищно. Финансово сме добре, но въпреки това тази сума ми се струва направо немислима... Мерси за съвета ти!

Ами малко ви е далече- в Симеоново, но имам доста приятелки в Младост с деца на възрастта на Тея и все в Младост празнуват. Не знам цените там как са, но би трябвало да са същите.
Иначе офертата беше 3.50 на дете за пица, пуканки, солети, сокче и 2 лв. за такса- тоест по 5.50 на дете. Понеже беше от 11 часа, майките пиха кафета и коли, води, ядоха торта, но децата бяха закусили и почти не хапнаха пица, та и родителите се облажиха. Кетъринг за възрастните не съм поръчвала защото години наред го правех и хем е много скъпо, хем нищо не се изяжда. Всеки поръчва каквото иска. Децата бяха около 10 и горе- долу толкова възрастни. Торта поръчах от Романса- обикновено поръчвам или от там или от Лагуна, но голямата на Лагуна с картинка излиза доста скъпа.
Тази от Романса беше за от 20 парчета- доста голяма, с картинка на Winx Simple Smile-този път избрах Шоко, защото същата взех за детската и много я бяха харесали децата, защото ехем шоколадова, хем лека. С картинката излезе 31 лв., а картинките са много разнообразни и много качествени.  Peace
Иначе децата лудяха много, има в клубчето от онези съоръженя с топки, пързалка и мрежи за висене и катерене, както и доста играчки и беше супер. Аз поне за трети път го правя там.

# 29
Това за което се сещам да те посъветвам е да направиш шведска маса за празнуването вкъщи. Картонени чинии и чаши и всеки да се обслужва. Иначе е ад. И аз събрах сума ти хора за 40те дена и през цялото време разнасях чинии и чаши, естествено никой не видях. Другите идеи вече сте ги обсъдили.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт