Искам да разбера какво мислите по въпроса

• 5 639
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
Ние веднъж преживяхме такава ситуация.И двамата се засякохме в кухнята аз с ядки и торта в ръце,мъжът ми с питиета,гостите се веселят,а детето нещастно гледа от страни.И двамата имахме време само да си кажем:какво правим ние,бе?На следващия ден направихме нов рожден ден,само ние тримата.Беше прекрасно навън,без тежки маси и много хора.От тогава имаме традиция-истинският рожден ден празнуваме само ние,на следващия ден вече с роднини и приятели,дори и по три дни сме празнували.Малко като циганите постъпваме,обаче поне детето ни е щастливо.

# 61
Първи, втори или петдесети рожден ден - няма значение. Винаги съм канила приятели на децата си, а не наши приятели, независимо дали е вкъщи, на ресторант или в детско клубче. От роднините присъстват само най-близките - бабите и дядовците. А от по-далечните - само онези, които имат деца на сходна възраст. Изобщо не ми пука дали някой ще се засегне - това е детски рожден ден и на него присъстват деца и техните придружители. Т.е. възрастни има, защото децата просто не могат да дойдат сами.

# 62
Наехме къща за нас и поканените за два дни и детето бе обгрижвано доволно. То на годинка си няма свои приятели, обаче на полянката в дворчето си игра достатъчно с хора и играчки. На следващия РД наехме заведение, пак само за нас- също за детето бе добре, на нас, като родители, не ни се е налагало да търчим с подносите. След това престанахме да каним гости и миналата година си направихме една екскурзия семейна за 4 дни, беше чудесно.

# 63
  • София
Първия РД прекарахме вкъщи тримата - детето, бащата и аз, една много близка приятелка дойде за малко. Баби и дядовци в София нямаме, после отпразнувахме с тях в провинцията. Добре, че постъпих така - детето на 1 г. и без това се шашкаше от всичко - балони, свирки, шапки за глава, които вдъхновено бях взела Wink. А то си беше бебе и се плашеше и ревеше от всичко.
2 и 3 г. отпразнувахме в детски клуб, където се канят около 6-7 деца на сходна възраст - братовчедка, съседче, деца на мои приятелки, деца на жени, с които сме си отглеждали децата като бебета в парка и се виждаме точно за РД на децата. И двата пъти детето се чувстваше страхотно. За мен това е нормално - странен ми е детски рожден, на който се канят роднини и сядат по софри, а децата умират от скука и са забравени - това е празник на детето и искам то да го изкара приятно, с роднини има други поводи за виждане. Не се е налагало да давам обяснения защо не каня близки /и далечни/ роднини, наясно са, че детски РД се празнува с деца, и то на сходна възраст, и никой не очаква да го каня.
При твоята ситуация или бих направила следобеден РД с 2-3 дечица и майките им, или бих заминала за 2-3 дни на приятно място. Честно, защо си причиняваш доброволно такива главоболия, не разбирам. А това със зълвите.... Crazy

# 64
Точно екскурзийка и ние си направихме до Истанбул за 3 дни,а в петък малкия
отива до Батак/3клас/ от училище.Това му е подаръка за РД!
Като чета темата - тръпки ме побиват,защо е всичко това ?та чак и зълвите на ...
забравих !Росито,както ги научиш,винаги има за първи път.
През годината има достатъчно поводи за събиране,а детето трябва да се почуства специално на този ден.
До миналата година правих РД у дома/по желание на сина ми/,но идваха и майките,около 10 души общо.Оказа се,че с възрастните е по-голямият ангажимент.Приятелката ме пита "нали на ....сме у вас!",отговорих "имаме други планове по желание на рожденика!"Навършва 9 години и сам решава !
Приятно изкарване на празника!

# 65
  • София
Първи, втори или петдесети рожден ден - няма значение. Винаги съм канила приятели на децата си, а не наши приятели, независимо дали е вкъщи, на ресторант или в детско клубче. От роднините присъстват само най-близките - бабите и дядовците. А от по-далечните - само онези, които имат деца на сходна възраст. Изобщо не ми пука дали някой ще се засегне - това е детски рожден ден и на него присъстват деца и техните придружители. Т.е. възрастни има, защото децата просто не могат да дойдат сами.

Абсолютно на същото мнение съм. И така процедирам. На РД на сина ми винаги и без изключение са само деца и родител/и като придружители.
Няма софри, няма алкохоли, няма роди.
Това е детски рожден ден и с изключение на първия, който беше у дома, всички останали са в клуб.

# 66
  • Брюксел / София
Празникът е на детето, така че се съобрази с това, което на него ще му хареса, ще му достави удоволствие и ще го направи щастливо, и ще го накара да усети, че денят е различен по хубав начин.
Роднините трябва да проявят разбиране, все пак става дума за детски рожден ден, а не за повод те да се повеселят и да си изкарат добре.

# 67
Подаръците са достатъчен стимул за едно малко дете - да се почувства различно и щастливо. Няма дете, което да не се радва на подаръци. Не мога да приема, че рд-то на сина ми е само негов празник. Аз съм го родила и това е празник и на мен и на баща му! Затова задължително празнуваме и ние.

# 68
Chanel ме е изпреварила, но няма нищо ... от повторение няма лошо.
Нашият начин за празнуване на РД на рожбето е точно такъв - семейно,
тримата, най-често заминаваме някъде - по черноморието. Щото е есен
и е празно и е супер приятно време. Тази година ще заминем по-късно,
че се пада в работен ден, а рожбето иска да черпи в групата ѝ. Засега
това е НАШ празник - точно датата, в която да сме тримата.

# 69
  • София
Подаръците са достатъчен стимул за едно малко дете - да се почувства различно и щастливо. Няма дете, което да не се радва на подаръци. Не мога да приема, че рд-то на сина ми е само негов празник. Аз съм го родила и това е празник и на мен и на баща му! Затова задължително празнуваме и ние.

Това обаче може да стане и по друго време.

# 70
РД си е на детето, празнува се в детската градина с връстниците си на ден който той си избере

А, тъй като е роден на връх Нова година отделно на 31 декември в къщи само семейството си празнуваме с торта

# 71

Това обаче може да стане и по друго време.
Всичко може. Въпрос на виждане.
Когато детето ми има рд - моя начин е първо да уважа роднините ни, после с приятели - винаги сме го правили в ресторанти с детски кът или градина. Всички сме се забавлявали.

# 72
  • София
Първият РД на дъщеря ми празнувахме с близки и роднини и без деца - тогава детето е много малко, няма близки приятелчета, не може да се забавлява истински.
Вторият го празнувахме само тримата с баща й - направихме специален ден за нея, правихме неща, които се харесват на детето ми. Беше много хубаво и детето ми беше центъра.

От третия РД насетне аз задавам рамката, детето определя останалото. Роднините и приятелите ни могат да ни се обадят и аз се радвам, но на рождените дни на детето - то казва кой ще се кани, а не аз.

# 73
  • София
Първият рожден ден на дъщеря ми беше вкъщи. През нощта с баща и украсихме с балони и транспаранти /вече всяка година го правим/ - като отвори очички беше възхитена. Поканих 5-6 дечица на възраст м/у 7 месеца и 7 години с още толкова придружаващи родители. Партито беше от 10 сутринта, децата бяха бодри и свежи, включваха във веселието рожденничката  - тя определено усети, че денят е специален. За децата имаше торта, плодове, сладки, соленки и сокчета съобразени с малките, а за родителите -кафета, безалкохолни и разни дребни сладки. Към обяд си тръгнаха и я сложих да спи. Към 16-17ч. дойдоха бабите, дядо и леля - не съм правила трапези - просто разни готови неща. Подариха си подаръците, порадваха се и си тръгнаха.
Определено не разбирам родителите, които правят детски празник по късни доби с тежки трапези и литри алкохол, обръщайки внимание на стринки до десето коляно.

# 74
Е, какво има да разбираш - както им харесва на хората - така  Laughing
Иса - на три години детето ти е имало контакти и приятели, достатъчно близки- и то е определило всички гости, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт