ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 73 539
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
И аз го имам това столче, само че го купих от Карфур, за 80 лв Laughing, същото е като в ИКЕА Wink

Ще ме прощавате , но Икеа-ското кресленце  никога не може да е като Карфурското, като най-малко що се касае до качеството.
Това от ИКЕа е страхотно във всяко отношение.

# 106
И аз това щях да кажа, Реге   Grinning За качеството на Карфурското не гарантирам, щом е и по-евтино, от какво ли са спестили  Thinking

# 107
  • Стара Загора
Ей много сте ми интересни значи като се хванете за марката. Няма никаква гаранция, че не са от едно и също място столовете в ИКеа, Карфур, Баумакс, Айко и т.н
Същия стол като по - горе показания свекър ми има от Баумакс около 90 лв струваше ами удобен си е и е здрав, 2ра година кара.
Кухненската ми маса и столове са правени за Икеа ами счупиха се 2  - вярно по 13 лв бяха и 5 години изкараха.
Сегашните ми столове пак са правени за Икеа, ще видим колко ще изкарат. В магазините им  са на двойна, че и тройна цена.

# 108
Ами те ако са правени за Икеа, но Икеа не е приела да ги продава в магазините си, явно е имало защо  Wink
Знам, че всичко се прави по евтините държави, но контрола на качеството не е еднакъв за всички марки, и аз вярвам в качеството на Икеа, защото са го доказали (от осем години им купувам и ползвам нещата). Опитвам се да съм обективна и с градя мнението според това, което виждам, не че имам акции в Икеа  Laughing

Ето например малко критика : купихме преди година едни щайги за експедит и ги напълнихме с играчки. Децата ги дърпат, бутат, хвърлят играчките в тях...всичките се спукаха, за мен излязоха некачествени и не ги препоръчвам. А пък май по 10 евро за бройка ги взехме  newsm78

# 109
  • Варна
Столът Поанг май се произвежда в България. В предните теми май някой беше споменал, а аз съм го виждала на сайта на фирмата. Нищо чудно и Карфур да купуват от същата фирма.

# 110
Нали икейските артикули са рисувани от техни си дизайнери  Thinking чудя се как ще позволят на друг магазин да продава техни модели  newsm78 Възможно е обаче да се правят наподобяващи техните за Карфур, нали всички вече ги копират, къде по-зле, къде по-добре.

# 111
  • Варна
Не знам, но е факт че столът в Карфур много прилича на икейския.

# 112
Знам , че всички дървени играчки и други дървени неща от детския сектор се произвеждат за ИКЕА в Пазарджик. Може там да правят и някои от другите дървени артикули    newsm78  Но също така знам от собственика на фирмата производител , че според договора им с ИКЕА нямат право да продават нещата , които правят за тях на никой друг.

# 113
Хора, от Икеа са имитатори също! Тяхната идея е да продават "висок дизайн на ниски цени", нали имат подобен слоган. Мога да ви извадя цял куп продукти, които са доста буквални копия на дизайнерски мебели-икони.

Колкото до Poäng:

Столът Armchair 42 на Alvar Aalto е от 30те години, когато още не е съществувала дори и идеята за Икеа.

# 114
Ей много сте ми интересни значи като се хванете за марката. Няма никаква гаранция, че не са от едно и също място столовете в ИКеа, Карфур, Баумакс, Айко и т.н
Същия стол като по - горе показания свекър ми има от Баумакс около 90 лв струваше ами удобен си е и е здрав, 2ра година кара.
Кухненската ми маса и столове са правени за Икеа ами счупиха се 2  - вярно по 13 лв бяха и 5 години изкараха.
Сегашните ми столове пак са правени за Икеа, ще видим колко ще изкарат. В магазините им  са на двойна, че и тройна цена.

Давам пример със сгъваемите дървени  столове. Преди 4 или 5 години ходихме на ИКЕА искахме да купим такива то светло дърво защото имаме само 4 стола в кухнята и се налага да имаме сгъваем вариант ако имаме гости. Обаче  беше предколедно време и всички светли столове бяха свършили. Мъжът ми каза - каква ти е разликата нека вземем тъмните обаче аз отказах. Върнахме се и си взехме от Кауфланд горе долу на същата цена тези от ИКЕА. Година след това 4-те стола вече имаха доста за поправка. Накрая си взехме сгъваемите столчета от ИКЕА и две години по късно са като нов. Имаме ли гости винаги питатот къде сме ги взели- стабилни са със здрав механизъм. Отгоре на всички са произведени в България за ИКЕА!!! , някакъв завод в Търговишко. Ето затова еднаквата цена не винаги значи еднакво качество.

Другото за което ИКЕА печели симпатията ми е че можеш да транспортираш в кола и да сглобиш всяко тяхно нещо без да имаш под ръка инструменти и често съвсем сам !!!! и е толкова елемнтарно че може да го направи всяка домакиня. Аз сама си сглобих тези кресла за които спорим. Мъжът ми съвсем сам сглоби спалнята, а ако са купени в БГ все плащаш някой да ти ги достави и после сглоби...

# 115
Тази седмица ни пристигна ето тази коледна брошурка, но като че ли не си харесах нищо от нея Simple Smile
Скоро обаче мисля да погледна пак в магазина за коледни неща.

http://onlinecatalogue.ikea.com/2011/local_brochure_christmas/DE/

# 116
  • гр. София
И аз да се включа по темата за креслото тип "Икейско".Поради липса на възможност да купим оригинала, закупихме имитация от АИКО(както и логото им имитира нашата любима марка) Wink
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=26&pid=39476
Сядането на мъжът ми,който е към 90 кг. се оказа фатално. Laughing

# 117
Аз се обзаведох с помощта на Никола с бебешко легълце, матраче и повивалник. Толкова са сладки, не мога да им се нагледам. Мъжът ми ги сглоби супер лесно и бързо. Най-много ми харесва, че формите са леко заоблени, а на дъската на повивалника дори си има накрайници за ръбовете.
След време, когато няма да имам нужда от дъската за повиване, се маха и си става хубав регал за детската стая.
От серията Хенсвик са. Ето:

Така ще изглежда без дъската:

Мога да направя и реални снимки, ако някой желае!

# 118
Аз, аз желая реални снимки  Hug Много е хубава серията, бебчо ще расте доволен с нея  Heart Eyes

И нашата маса е готова, но снимки ще пусна чак утре, защото ни липстват чекмеджетата и една етажерка.  Flutter Много и се кефим, толкова място за ядене никога не сме имали.

# 119
Ето:

Сетих се, че в спалнята имам още няколко икейски придобивки:

Линк към всички снимки, за да не задръствам темата :http://bilianoschka.snimka.bg/properties/our-new-home.490407.21301919

Общи условия

Активация на акаунт