Безглутенови рецепти

  • 189 916
  • 320
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 64
a_viva_a, благодаря за споделената рецепта за хляба. Ще я пробвам и ще споделя резултата. Simple Smile
От мен, предложение за крем - Суров крем с банан, орехи и чиа

# 211
  • Мнения: 250
Здравейте, снощи правих хляба, който ви споделих само че с лимец и честно да си призная не ми хареса толкова, колкото с "моите си брашна"  Laughing Също така направих и една безглутенова торта, която се получи доста ефектна. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … 6b328f49734f780f0

# 212
  • в колонките
  • Мнения: 510
  Днес попаднах на една статия във фейса, не зная колко е достоверна, но ви я предлагам за прочит.   
                 http://zdravjivot.org/18245/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/   

# 213
  • Мнения: 250
За чията мога да кажа и друго. В България е известна от много години и се отглежда и се казва Салвия... Семенцата предлагам по някое време се получават за семе за следващия сезон, както много други култури. Също така знам че е някакъв вид лек опиат и тук в статията чета, че предизвиква пристрастяване.

# 214
  • Мнения: 50 770
Аз не ползвам такива неща, за готвене ползвам само оризово и царевично брашно, добавям по малко пектин или ленено семе за по-добро слепване, и това е. Всичко се получава страхотно. Дори не купувам никакви смеси вече. Нямам им доверие, а и не са нужни.
Нахут и елда си ги варя  и готвя, пробвах брашната, но не ни допадат.
Екзотични брашна и варива не купувам.

# 215
  • Мнения: 1 351
Аз смесвам оризово , царевично , от просо  и брашно от елда . Прибавям и нишесте от тапиока. Става супер хляб , но елдата само слагам ограничено количество , че придава по- особен вкус.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 19:48 от klem4e

# 216
  • Мнения: 1 116
Ето и от мен няколко  безглутенови рецепти

Безглутеновите американски палачинки ми харесват много повече от колкото тия с обикновено брашно

http://tanitaang.blogspot.com/2014/06/blog-post_24.html

# 217
  • Мнения: 50 770
Мда, бадемите са незаменими за сладки печива
Брашното от елда не ни допада, а овесеното не е ли пак с глутен? Понякога слагам малко количество фини овесени ядки в сместа за печене- много добре "обира" излишната влага, но не съм сигурна нито в овесените ядки, нито в овесеното брашно дали са със или без глутен, та...

# 218
  • Мнения: 250
Това, което съм чела за овеса е, че той също е модифициран като пшеницата и би трябвало да съдържа глутен, но в каква доза незнам. Имах един колега, който има цьолиакия и той изобщо не употребяваше овес и соя.
Аз вчера правих от моята рецепта, но се сетих да го снимам само преди да го сложа да се пече... та ето и как изглежда.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … 5dee95bcf5ea9eee8

# 219
  • Sofia
  • Мнения: 29 122
какво е,хляб с маслини ли?

# 220
  • Мнения: 250
какво е,хляб с маслини ли?

Да така ми се получи, като този път и вътре сложих маслини.

# 221
  • Мнения: 250
Здравейте, момичета, аз имам следния въпрос. От около 2 седмици не мога да намеря оризово брашно в големите вериги. Някой да има информация по въпроса.

# 222
  • Sofia
  • Мнения: 29 122
Провери по диетичните магазини.Аз от там си го купувам.

# 223
  • Sofia
  • Мнения: 29 122
Някой от вас правил ли е хляб само от оризово брашно?

# 224
  • Мнения: 50 770
Аз смесвам оризово и царевично
Само с оризово ще стане изключително сух и ронлив  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт