Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 558
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Завръщам се геройски от Бебемания и два Мола покрай нея.
Обаче вече съм като изтръпнала - нищо не може да ме трогне в нашите парфюмерии. Всичко е едно и също...
Новия Дюпон и новия аромат на Ив Роше са симпатични впрочем.

# 706
  • някъде под слънцето...
Вени,аз съм го имала в студентските си години,но изобщо не ми допадаше тогава.Изпръсках си бутилчето едва ли не на сила.
Няма да успея да ти го опиша,че не ме бива. EmbarassedЩе ти споделя обаче,че онзи ден на парфюмната среща,когато тествах отново Rive Gauche by Yves Saint Laurent първата асоциация,която изникна в съзнанието ми беше точно Calandre и го споделих с момичетата. Grinning
Сега погледнах във Фрагрантика и виждам,че абсолютно всички съставки на Calandre се съдържат и в Рив Гош.Не ме е подвел значи носът ми. Peace

Абсолютно точно. Каландър е един зелен Рив Гош. Ето и другата им сестра, Фаруш (див/а, неопитомен/а в превод):

http://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Farouche-5346.html

И трите са творения на великия Мишел Хи. За мене той е ненадминатия майстор на студа. Ето всичките му известни творби:

Balmain Ivoire de Balmain (1979)
Nina Ricci Farouche (1974)
Nina Ricci Fille d’Eve (1952, with Jacques Bercia)
Nina Ricci Signoricci (1975)
Paco Rabanne Calandre (1969)
Yves Saint Laurent Rive Gauche (1970, with Jacques Polge)

колко са разли4ни възприятията,,,
При мен Каландр и Рив ГоШ нямат ниЩо обЩо..., с ФаруШ съЩо..
от останилите изброени от този нос
Не познавам  само Nina Ricci Fille d’Eve,  наскоро ми попадна един Signoricci 2, които не ми допадна.С Ivoire съЩо не се разбрахме и  майка ми го приюти.
При мен Каландр е   лек  и ефирен.Малко  лайт за моя вкус , бих го определила, като приятен, но определено не е сред фаворитите ми.
Виж ФаруШ е друга работа.... кътам си го за по специални за мен моменти

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 18:46 от sl

# 707
  • Belgium
Момичета този онлайн магазин читав ли беше?  Thinking

http://www.parfumi-shop.net/

# 708
# 709
  • Belgium
Охохо, мерси  smile3508

# 710
похвали се после  Mr. Green

# 711
  • Belgium
Майка ми ще намаже основно, но ще споделя  Hug

# 712
Струва ми се , че забравяте L'Instant de Guerlain pour Homme   Peace

подкрепям
страшен е Simple Smile

# 713
Пестеливо си мацнах на ръката тази вечер Хаос на ДК  вдишвам дълбоко и с много тъга,още не е пристигнал и се чудя ще го държа ли някога в ръцете си или не Cry
Такава мъка по парфюм не съм изпитвала,иде ми да ревна с глас Confused
а продавача го е пуснал на 11.10 Rolling Eyes

а откъде го взе?

аз си пазя ревниво последните 5-6 мл за специални случаи...
и така ... до новата бутилка

мерси  bouquet

# 714
Някой пазарувал ли е оттук?

http://www.parfumi-shop.net/bg/

И каква е разликата между Галиано тоалетна вода и парфюмна такава

мерси!!!

магазинът е много хвален, дори касова бележка получаваш  Wink

от едт са извадили всичко, което ми харесва в едп и после са измили бутилката отвън  hahaha
този парфюм е много коментиран - ако използваш търсачката, ще прочетеш десетки мнения  Wink

не вярвам много на коментари

така 2-3 пъти се разочаровах мощно - искам да кажа фрагрантски такива
имам 2 отливки от едп -то
няма да рискувам с едт, ще се взема провереното качество Simple Smile

благодаря МНОГО,   bouquet

# 715
Пестеливо си мацнах на ръката тази вечер Хаос на ДК  вдишвам дълбоко и с много тъга,още не е пристигнал и се чудя ще го държа ли някога в ръцете си или не Cry

а откъде го взе?

мерси  bouquet
от ибеи,обаче новата бутилка,не старата и се надявам да няма разлика в аромата Rolling Eyes
ако дойде някой хубав ден ще пиша дали се различават,пробата ми е от старата мисля.......нямам спомен кой ми я е пратил и  сега е момента

Да помоля,дамата,която преди няколко месеца ми е пратила пробичка Хаос на ДК да ми драсне едно ЛС Praynig

# 716

а откъде го взе?

мерси  bouquet
от ибеи,обаче новата бутилка,не старата и се надявам да няма разлика в аромата Rolling Eyes
ако дойде някой хубав ден ще пиша дали се различават,пробата ми е от старата мисля.......нямам спомен кой ми я е пратил и  сега е момента

Да помоля,дамата,която преди няколко месеца ми е пратила пробичка Хаос на ДК да ми драсне едно ЛС Praynig

вероятно от алекса, която я има от мен Joy

# 717

а откъде го взе?

мерси  bouquet

вероятно от алекса, която я има от мен Joy
Ами тогава приеми моите безкрайни благодарности newsm51  love001  love001

# 718
  • в голямото село
Аз сигурно съм единствената, която ще го каже, но за мен едт на Галиано е в пъти по-добро от Едп.  Да, вярно, че са коренно различни, но в Едп-то нищо не надушвах,а това , което успявах да надуша го усещах за около час. Ни вишни, ни тамяни- някакво лекарство се появяваше върху мен.
 Докато Едт-то Rolling Eyes, толкова дълго отлагах да го тествам и пробичката ми седеше захвърлена в дъното на шкафа, но...... ами страхотни, нежно - пудрени, с капчици сутрешна роса рози. И трайността му беше доста добра при мен, противна на мненията, че въобще не се усеща.

А и да споделя - пробвах Маруся на Слава Зайцев. Е не се гътнах, но няма и да го бъде. Май ще замине при мама. Очаквах в интерес на истината да е по-ужасен и ретро. Започва някак мнооого остро и цветно- пудрено сякаш. Бързо обаче ароматът уляга и мирише вярно като на рускиня с кожена шапка и яка от лисичка Joy Голям студ ще му подхожда на този парфюм и със сигурност по-възрастна от мен дама.

# 719
Аз сигурно съм единствената, която ще го каже, но за мен едт на Галиано е в пъти по-добро от Едп.  Да, вярно, че са коренно различни, но в Едп-то нищо не надушвах,а това , което успявах да надуша го усещах за около час. Ни вишни, ни тамяни- някакво лекарство се появяваше върху мен.
 Докато Едт-то Rolling Eyes, толкова дълго отлагах да го тествам и пробичката ми седеше захвърлена в дъното на шкафа, но...... ами страхотни, нежно - пудрени, с капчици сутрешна роса рози. И трайността му беше доста добра при мен, противна на мненията, че въобще не се усеща.

Аз харесвам и двата Laughing
прекрасно и много точно описание на ЕДТ-то
в базата си приличат донякъде едп и едт Peace

Общи условия

Активация на акаунт