Кухните -34 тема

• 72 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета,имам нужда от съвет  Praynig Скоро ще се местим и имам малък проблем с плочките в кухнята над мивката и печката,изглеждат ужасно кафяво-бежаво,абе не ми се описва. За сега нямаме възможност да слагаме нови ,та приемам съвети как да ги замаскирам за известно време,положението в банята е същото но за него ще питам другаде.
Благодаря ви предварително  Hug

# 511
Лейла, единият ти вариант е да облепиш плочките със самозалепващо фолио, другият вариант е да ги боядисаш.

# 512
MamaMira мерси за идеята,но да питам -Ако е с фолио трябва да го изрязвам за всяка плочка нали ? Ох,досада  Crazy А да ме посъветваш за вид боя ?  Praynig

# 513
Сложи си гръбче в кухнята, не са много скъпи; за банята не се сещам как да ги прикриеш.

# 514
...
Ключовете и контактите, които се монтират на гърба на кухнята, трябва ли предварително да има направени отвори или само изведен кабел, понеже ми казаха че те са толкова дълбоки колкото и гърба на кухнята и било най-добре да не се правят отвори в панела, а директно като монтират кухнята ще изрежат само гръб4ето и контакта щял да пасне.
Луничките под долните шкафове, къде са ви включени, в някое от горните шкафчета и минава само кабел между шкафовете или как? ...
В общия случай са по-дълбоки ключовете и контактите от гърба на кухнята, но ако е сериозен проблем да "копаете" в панела гръбчето може да се "изтегли" малко напред. Относно луничките - зависи дали са "вградени" в шкафовете или са монтирани отдолу. В първия случай е най-добре да има двойно дъно (окачените шкафове) тъй като и самите луни го изискват, съответно м/у двете дъна минава кабела от стената до луната. Във втория случай кабела е най-лесно да се прекара в горната част и зад кухненският гръб. Все пак зависи и какви са осветителните тела.

мерси много, май трябва да се копа зад гръбчето на кухнята все пак , тъкмо си мислех 4е може да ми се размине Sad

# 515
...
А това си го слагам в букмарковете и ще се надявам някой ден мъжо да ми го направи  Laughing Laughing Laughing.

Виждала съм точно такава етажерка в магазин Левче, струваше 5 лв. чамова, лакирана, лекичка за подправки, направена да се закача на стената, но ще е перфектна за вртичка на шкаф. И беше тясна, а на 3 полички, би трябвало да влезе без проблем на вратичка 30х60, моите  са такива. Ще пиша ако я взема и ще я снимам.
Идеята е страхотна, тогава като я гледах етажерката ми хареса, после се зачудих къде ще я кача, как ще пробиваме плочки, а и подправките ми е хубаво да са достъпни, но чак пък на видно място да държа всичко, пък и проста чамова етажерчица ... и ето тази идея направо ми падна от небето   bouquet

# 516
MamaMira мерси за идеята,но да питам -Ако е с фолио трябва да го изрязвам за всяка плочка нали ? Ох,досада  Crazy А да ме посъветваш за вид боя ?  Praynig
Не мисля, че е необходимо да си играеш да изрязваш фолиото. Из нета съм виждала фолио, което имитира плочки и според мен идеално би ти свършило работа. А боята съм я гледала в Мосю Бриколаж.

# 517
  • София
rosy_bosy ако успееш да я откриеш, да я снимаш и да кажеш откъде си я взела, както и размери ще е супер  Simple Smile
Дали на някои не му се играе такива полезни линкове и идей да се извадят на първа страница? Аз лично съм засичала тази идея преди години в тази тема, не е нужно всеки път да се открива наново топлата вода.

# 518
papi6 , mamaMira , благодаря за идеите  Hug

# 519

Liubo 3,защо смяташ че всички приспособления за ъглов шкаф са безмислени?Днес чух същото и от един стар мебелен дизйнер и това ме наведе на нови размисли. Какъв е проблемът с въртящите се кошници?Точно си бях харесала една 3/4 от окръжността и сега пак съм раздвоена...
Liubo 3 сигурно е имал предвид, че механизмите в ъглов шкаф са скъпи, а не оползотворяват пространството, загубата може да е до 50%, а навеждането до шкафа няма как да се избегне... Sad

Че не са много евтини вярно, но чак 50 %, има такива, които са от 2 правоъгълни части, които се изтеглят и на практика почти няма загуба. Само, че си мисля, че тези телените решетки или там както се наричат, са неудобни за слагане на по-дребни неща. А навеждането няма как да се избегне, разбира се, но поне да се тикаш навътре в шкафа, за да извадиш нещо отзад, спестяват. Затова може би тези които имат някакви механизми е хубаво да споделят какви точно са, колко струват и дали са им удобни.

Аз има в кухнята такава въртяща кошница и съм много доволна. Отзад по ъглите съм си наредила бутилките с вино и празното място там също е оползотворено. Ако имам възможност ще направя снимки утре. За цената - имаше различни размери в диаметър  - мойта беше към 70лв. - голяма е , на два реда.
Raygram, кошница 3/4 ти е единствения механизъм подходящ за шкафът ти.С него печелиш удобство да не се ровиш из шкафа понеже само я развърташ.Загубата на място е можеби 30-40% от по ъглите на шкафа......Ако кухнята ти е достатъчно голяма и механизъмът не пречи на дизайнът съобразен с размерите на помещението, не я мисли а я изисквай.Механизмът от две кошници изтеглящи се,  е за кухня с тъй наречения "сляп ъгъл"

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 23:19 от minimo

# 520
Момичета, препоръчайте ми фирма, от която да си закупя лакобел!
  bouquet

# 521

Понеже в събота предстои подмяна на цялата ел.инсталация на кухнята имам питане.
Ключовете и контактите, които се монтират на гърба на кухнята, трябва ли предварително да има направени отвори или само изведен кабел, понеже ми казаха че те са толкова дълбоки колкото и гърба на кухнята и било най-добре да не се правят отвори в панела, а директно като монтират кухнята ще изрежат само гръб4ето и контакта щял да пасне.
Луничките под долните шкафове, къде са ви включени, в някое от горните шкафчета и минава само кабел между шкафовете или как? че трябва и това да предвидя
мерси
цъфка,
Има контакти и ключове за т.н. "външен" монтаж,т.е. само кабел .

http://spektar-m.com/items.php?path=220.357

/ според мен обаче си кърти за "вградени"/  Peace

Относно луничките трябва да предвидиш място/скрито/,което да може да се обслужва за траф.

# 522
  bouquet

http://www.skv.bg/livetile-lacobel-matelac/

# 523
  bouquet
Ако ти трябва самият материал, можеш да го купиш от СИЯНИЕ 90. Имай предвид, че за съжаление не се интересуват от това как ще го превозваш, т.е. трябва да си предвидиш подходяща опаковка и ако е нужно твърда подложка (за по-големи детайли винаги е нужна).

# 524

Понеже в събота предстои подмяна на цялата ел.инсталация на кухнята имам питане.
Луничките под долните шкафове, къде са ви включени, в някое от горните шкафчета и минава само кабел между шкафовете или как? че трябва и това да предвидя
мерси
цъфка,
Има контакти и ключове за т.н. "външен" монтаж,т.е. само кабел .

http://spektar-m.com/items.php?path=220.357

/ според мен обаче си кърти за "вградени"/  Peace

Относно луничките трябва да предвидиш място/скрито/,което да може да се обслужва за траф.

мерси, гледах ги тези контакти за открит монтаж обаче са ми грознички, май ще се кърти на 100%, добре че на места имам итонг и гипсокартон че там ще е лесно Simple Smile а за луничките още съм в чуденка, надявам се човека който ще ми прави кухнята да даде и той съвет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт