Здравословно хранене за децата - 4

• 41 524
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
Бих искала да попитам, наличието на био сертификат гаранция ли е за отсъствие на ГМО?
Био-флейкс /ориз, царевица/ добра храна ли е за дете?

Да, в биот-те не трябва да има ГМО. Аз точно затова купувам царевчно брашно и полента био. Оризът е ГМО в Индия и Китай, заради бедността на големи ройони. В Европа не знам дали е ГМО.
Корн флейкс също купувам само био - едно заради царавицата, втора зариди подсладителя. В този от супермаркета има 2-3 Е-та и захар; в био-варинта подладителя е сироп от захарно цвекло най-често и е малко.

Валери, благодяр за синтеза   bouquet

# 496
май съм изпуснала поне две теми.. ooooh!

Вижте какво изрових от друга тема:  (Е, как да не се размечтае човек..)

това което е напИсала Беки за жалост си е истина.Какво  ми прами впечатление сега,тук ,в Белгия ,не позволяват на децата да се яде нищо сладко.Носи се плод в училище,да знам ,,че става въпрос за детските градини ,но просто споделям от какво се изненадах тук,не е позволено да се яде и носи сладко.Веднъж синът си беше взел бисквитка ,имаше шоколадово покритие само от едната страна и са му я взели.Ако детските градини в Бг станат като тук,наистина децата ще растат здравословно .Дори за рожден ден не може шоколадови бонбони ,торта и т.н.Предварително ни дадоха списък с позволените храни ,в които шок.изделия и чипса не фигурират.

Исках да го пусна в темата за храненето и лавките в у-ще, но не я намирам.. Търся си ник или някой друг да помага!  Praynig

Кефя се как превъзпитават и родителите. Защото все пак майката поне е видяла, че детето и носи шок. бисквита в училище, ако и да не му я е дала тя! Twisted Evil

# 497
май съм изпуснала поне две теми.. ooooh!

Вижте какво изрових от друга тема:  (Е, как да не се размечтае човек..)

това което е напИсала Беки за жалост си е истина.Какво  ми прами впечатление сега,тук ,в Белгия ,не позволяват на децата да се яде нищо сладко.Носи се плод в училище,да знам ,,че става въпрос за детските градини ,но просто споделям от какво се изненадах тук,не е позволено да се яде и носи сладко.Веднъж синът си беше взел бисквитка ,имаше шоколадово покритие само от едната страна и са му я взели.Ако детските градини в Бг станат като тук,наистина децата ще растат здравословно .Дори за рожден ден не може шоколадови бонбони ,торта и т.н.Предварително ни дадоха списък с позволените храни ,в които шок.изделия и чипса не фигурират.

Исках да го пусна в темата за храненето и лавките в у-ще, но не я намирам.. Търся си ник или някой друг да помага!  Praynig

Кефя се как превъзпитават и родителите. Защото все пак майката поне е видяла, че детето и носи шок. бисквита в училище, ако и да не му я е дала тя! Twisted Evil

Браво на белгийците  bouquet И аз искам тук да е така, ама няма. Навсякъде предлагат на децата близалки, бонбони и др. такива. И после това било хранене по одобрен от правителството хранителен план. Ами да не се чудят защо всички са със свръхтегло още от най-ранна възраст, то всяко действие носи последствия Naughty

# 498
Навсякъде предлагат на децата близалки, бонбони и др. такива.
Галче, и за детска градина ли става дума?

# 499
В детската градина е по-скоро подсладени кисели млека и шоколадови десерти ooooh! А като се има предвид, че тук сладкото се прави с два пъти повече захар, направо Tired Единственият вариант е да кажеш, че детето е алергично, ама пък повечето градини не приемат алергични деца. За училище май поне си носят храната от вкъщи Peace

# 500
Търся днешното "На кафе" , но го няма в сайта още, странно, дано утре го пуснат, ценно беше. Сетих се и друго важно от съветите на д-р Папазова - семената, сопецално сусаменото, да с е мелят в ел. кафемелачка, иначе не можело да се усвоят, обвивката пречела.

# 501
Сусамовото и лененото.

Мисля си, че на някои диетолози, натуропати и др. алтернативни лекари не им трябва да залягат над книгите и да търсят специализирана литература. По-информираните майки по форумите чудна работа им вършим на готово. Wink ( не е конкретно към никого; просто споделям мисъл, която ми се върти из главата от няколко дни).

Но това, което днес е говорено в предаването, сме го дъвкали поне 5 пъти в различни теми само в този форум.

Относно позволената храна по училищата в чужбина: тук не може да се носят торти, пасти, близалки, бонбони, всякакви шоколадови неща, ядки. Но пък са приели за здравословни някакви храни, които за мен са пълни боклуци и повечето като роботи товаси носят на училище.

Веднъж на дъщеря ми хвърлиха един крекер, който беше с рожкови и чиа. Нали е кафяво, решили, че е шоколад. Имахме разговор след това.

Дават прясно мляко сутрин за закуска без наше знание и предупреждение. Миналата година късно разбрах, тази- писахме, че е алергична. Не можело шоколад и шоколадови изделия, но наскоро пили шоколадово мляко. Ей такива.

И ядкови неща и давам да си носи. Досега не сме имали проблеми.

# 502
да,ясно,че има мн. инфо,аз съм на принципа - "От много глава не боли" (за това конкретно де). Та то не всеки може да прочете всички теми дотук, затова се повтарят, не виждам нищо лошо.
А ти в коя държава си, Вери?

# 503
В Канада съм аз.

# 504
  • Sofia
Имахме Веледа, но  нали има един сайт за проверка на безопасността на козметичните продукти и познай : и Веледа там Shocked

И какво излиза като ги провериш там?
Аз също съм ги проверявала в сайт и излиза единствено, че има опасност от алергични реакции към някои натурални съставки, което многократно сме обсъждали в темите за козметика, че е възможен риск при натуралната козметика, защото има хора, които проявяват алергични реакции към някои натурални маска.
Това не значи, че са вредни.
Аз лично нямам забележки към бебешката им серия.

# 505
да,ясно,че има мн. инфо,аз съм на принципа - "От много глава не боли" (за това конкретно де). Та то не всеки може да прочете всички теми дотук, затова се повтарят, не виждам нищо лошо.
Друга ми беше мисълта. Wink Нищо, че не съм в България. Имам определени наблюдения...

Иначе съм съгласна, че от много глава не боли относно информацията.

Примерно в това предаване:
http://bnt.bg/bg/productions/118/edition/12044/bylgarija_dnes_27_januari_2011

Един лекар, 45-та мин, ми направи такова впечатление в тон с това, което се опитвам да кажа.   Laughing

Иначе предаването е интересно ( от 18 минута натам). От Варна е включването и си говорят за здравословното хранене.

# 506
Имахме Веледа, но  нали има един сайт за проверка на безопасността на козметичните продукти и познай : и Веледа там Shocked

И какво излиза като ги провериш там?
Аз също съм ги проверявала в сайт и излиза единствено, че има опасност от алергични реакции към някои натурални съставки, което многократно сме обсъждали в темите за козметика, че е възможен риск при натуралната козметика, защото има хора, които проявяват алергични реакции към някои натурални маска.
Това не значи, че са вредни.
Аз лично нямам забележки към бебешката им серия.

Този цитат какво прави в тази тема? Rolling Eyes  newsm78 Дежавю??

# 507
Ето,заповядай,предаването на Гала от вчера:

http://play.novatv.bg/play/242478/?autostart=true

Здравейте,момичета!Да се присъединя и аз към хубавата ви темичка ако може... PeaceИзвинявам се ако е коментирано вече,но защо купешката юфка е сред нездравословните храни? newsm78Аз купувам на детето пълнозърнеста юфка(пише домашна юфка,пълнозърнеста) на Етър,Габрово,която мислех,че е много полезна,освен вкусна.Но явно съм се заблуждавала... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 16:08 от Viktoria09

# 508
Пълнозърнеста паста (юфка, спагети и всякакви други разновидности) са ОК. Въпросът е в количествата. Ако на закуска се редуват юфка, филийка, грис, кус-кус, а спагетите са появавт 2 пъти дедмично на вечеря или обяд - всички тези неща дори и пънозрънести са на основата на пшеница. А със пшеницата (башното) откровенно прекаляваме в съвременната диета. Добре е човек да се погрижи за разнообразието и доколкото е възможно да включи безглутенови пълнозърнести храни или такива с глутено-подобен белътък, но не глутен (овес, ръж, ечемик).
Другият въпрос е как се комбинират зърнените с други храни. Известно е, че за храносмилателната система е трудно да разгражда едновременно животински и растителни белтъци, което затруднява абсорбацията на хранителните вещества през лигавицата на тънките черва. Юфката, ако е със захар и яйца, дори пълнозърнеста, едва ли ще достави много хранителни вещества на детето. Захарта предизвиква ферментация и също влошава разграждането на храната и съответно абсорбацията й. Възможно е да се неутрализира ефекта й (или на другите подсладители) чрез добавянето на канела.

# 509
Meg,благодаря ти! HugАз давам веднъж на ден пълнозърнест продукт,като  юфката е веднъж седмично за закуска,спагетите са веднъж на 2-3 седмици,елда 1-2 пъти седмично,понякога филийка пълнозърнест хляб към обяда,в зависимост какъв е,овесени ядки почти всеки ден в различни комбинации и други зърнени...добре ли е така горе-долу?Най-вече ме интересува правилното комбиниране на храната.Д разбирам ли,че юфката и подобни в комбинация със сирене не е ок?Извинявам се за въпросите,които ще задавам тепърва,сигурно на повечето от вас вече им се струват банални... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт