Отговори
# 225
  • София
А защо именно от реброто? Аз знам само отговора от вица - "Защото реброто е кост без мозък", но едва ли точно този отговор искат в училище.

Преподавател, дал такъв отговор, сигур е мъж?     Laughing

И жена би могла да отговори така - защото ако имаше мозък, нямаше да търпи Адам  Laughing

# 226
Мозък може да няма, ма самочувствие- по- малко вероятно да й липсва.     Laughing

Отговорът, Nastasja,  творчески ли е, като как си мисли или е трябвало да се възпроизведе нечие виждане?

# 227
Мозък може да няма, ма самочувствие- по- малко вероятно да й липсва.     Laughing

Отговорът, Nastasja,  творчески ли е, като как си мисли или е трябвало да се възпроизведе нечие виждане?
Казва ли ти някой...
Ксюндър отговори творчески Simple Smile 

# 228
Най-малкото, питат децата защо Творецът аджеба е направил Ева именно от реброто на Адам, при условие, че никъде в текста не се говореше за "ребро", а за "част" (да се чуди човек коя точно)...

Защото да е равнопоставена на Адам.....Не е от главата, за да не му се качи на главата, не е от краката - защото да не е по-долу от него.....Просто Адам и Ева са равнопоставени, няма някой по-горе, друг по-долу....

Мен ме мързи да пиша, Джуди - да се оправи по-бързо мъж ти, да загърбите бързо тези проблеми и да се радвате на здраве дълги години заедно! Птиче, поздрави и на вас!

Хубави събота и неделя ви желая!

# 229
pepita1973 Добре дошла! Поздравления за бременността! А класния ви е много смел! Hug Да ви даде телефона на жена си! Че да й се оплаквате от него ?! Laughing

мамаРаче: много е гадно това с учителката! В старото ни училище имаше една такава. Отначало връщала контролните, а след като родителите започнали да се оплакват ги давала само в часа, за да си ги погледнат и пак ги събирала. Изреваха доста мои познати и то все хора не случайни – банкери, учители, лекари и дори една съдийка- всички се бяха жалвали, но ефект – никакъв. Прави си каквото си иска от години. Добре, че се преместихме от там.

Птичка Много се радвам за вас! Бог да е с вас!

# 230
Мамич, чул де Господ!

Чудото- юдото си счупи сега пък пръста на лявата ръка! Същата, дето я чупи преди. Прескок на гуми- като прескок на коза. Подгънал го. Сто пъти е скачал, но като имало да става- станало. На обяд сме на втора контролна снимка, ще го взема по- рано от училище. Наложи се в събота вечер да търчим до болницата- снимка, превръзка и- няма тренировки. Ей, ужас вече! Знам, че е по- дребно, знам- ще мине, ма на, пусто, като се заредят такива едни...Как играят тез момчета, какво правят. Знам, знам, че и аз тъй съм расла, знам го това, ма ме е яд. Сега, в понеделник, ортопедката ни вика да ни снима втори път и да обездвижи, не с гипс, пръстите за десетина дни.

Ходихме до Хотница, до водопадите- препоръчвам горещо на любителите на природата, чудно е там.

# 231
  • 1st floor
Аз пък да се "похваля " с първата тройка - по география...Девойката я беше премълчала и съвсем случайно разбрах от едно съседско дете от класа...Вечерта директно я попитах има ли да ми казва нещо за у-щето . Отговора беше "Амииии...имам две шестици по мат. и английски ....ииии една тройка"...Била забравила да ми каже Thinking, при положение, че питам всяка вечер...
Карах се не толкова за тройката , а за това , че се опитва да послъгва...А като погледнах учебната тетрдка и на какви елементарни въпроси не е отговорила - оценката си е напълно заслужена, урока просто си личи , че не е четен...
Джуди, на времето и аз постоянно си чупех нещо , нали бях много мирна... Mr. Green Първо крак, после ръка, две ребра...имам с какво да се похваля Mr. Green... Добре , че поне при децата зараства по-бързо...
Ходихме до Хотница, до водопадите- препоръчвам горещо на любителите на природата, чудно е там.
Къде се намира това, за първи път го чувам Embarassed?

# 232
Judy, децата видяха малко слънце и хубаво време и пощръкляха в игрите си.
Ние си пътувахме до къщата и двора в провинцията.  Нашия язди едното ловджийско куче целия ден, да кажеш, че е малък и да не разбира, че това не е магаре. А то, горкото, мъжа ми го беше водил сутринта на лов, кучето се отчело с диви патици и в къщи, вместо заслужена почивка, го обяздиха из двора. Чудя му се как търпи?
По едно време го накарах да събере в парка паднали шишарки да ги хвърля в градината при цветята, че те са много хубави за торене на почвата.
НеПоКоРнА, ние отдавна се разписахме с първата тройка, но Дани поне си казва. Обаче си мълчи за получените забележки за забравена тетрадка, екип или че е без домашно. Вчера сме учили по история, че предстои тест и накрая от тия епохи, години и дати -  #Crazy
Хубава и спорна седмица пожелавам на всички мами и техните дечица bouquet

# 233
  • 1st floor
 Вчера за пръв път отворих историята  Embarassed да видя какво учат - отвратително е написана...чак аз си напъвам мозъка, толкова е сухарска - какво остава за децата...

# 234
  • в полите на Балкана
Да се отчета и аз с мойта блейка. В петък по математика препускат из учебника взимат 2-3 урока не беше сигурен за бройката Wink Госпожата пита кой ще излизи на дъската да реши една задача с малки и средни скоби и умножение и деление на дроби в нея. Целия клас се спотайва, но нашия юначага вдига ли вдига ръка. Г-жата си има 1-2 момиченца от класа, които са дежурни на дъската и според нея другите не заслужават тази привилегия и започва да ги моли да станат, но те отказват с мотиви от сорта не ми се излиза и не съм разположена, лошо ми е. Нашия обаче настоява да излезе. Тя го смъмря, че това не е задача за него, но той гордо се изтъпанчва на дъската и вижда, че това не е задачата която си е мислел, че е всъщност. Много бързо овладява ситуацията. Пуска една две лакардий, класа започва да се смее и докато тя овладява дисциплината той успява да схване от къде да започне и я решава без пробелми. Вместо поощрение получава мъмрене, че на контролното е заменил цифрите в една от задачите които е дала и пак е стигнал до верния отговор.  Joy Joy Joy
Снощи като ми го разказваше така съм се смяла и сега ме напушва смях докато пиша. Звучи ми като виц, но си е самата истина.

В петък са правили контролно по география. Очакваме резултати. Вучилището са изнесени и дните за консултаций по различните предмети.

# 235
Мен пък ме радва, че сина ти не се е смутил и е успял да обърне ситуацията на своя страна. И ме кефи, че е имал самочувствието въпреки отсрещното поведение, все пак да излезе, за да реши задачата Peace

# 236
И моята госпожица в петък правила писмено изпитване по математика по желание Rolling Eyes,но в крайна сметка се оказало ,че не и стигнало времето и сега очаква ниска оценка. Но и аз я поощрих за смелостта,по-добре така отколкото да се спотайва. Peace НеПоКоРнА,и аз съм втрещена от историята ,направо е ужасна и наистина съчувствам на децата ,че трябва да учат по нея. Ние се отказахме от преместването в близкото училище. В петък отидохме да го видим и евентуално да говорим с директорката. Училището се оказа меко казано неприветливо ,направо не можах да повярвам ,че в центъра на София има училище ,което изглежда по този начин Shocked После разбрах от големия ми син ,че който го изключат го изпращат там Shocked. Те затова са на едносменно обучение-нямат деца.А иначе сайта им е направен така ,ча ще си кажеш -чудесно училище. Защо е необходимо,нали като отидеш на место и веднага ти става ясно Tired  Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави и да си носят с радост името!

# 237
  • в полите на Балкана
Математиката му е слабост. Не случайно има две грамоти за най-добър математик на випуска от миналата и по-миналата година. Нищо, че в бележника му се мъдри петица по математика.  Wink

Асега да почерпя  Днес имам имен ден.

# 238
Да си жива и здрава, мамо Раче, покрай теб и цялото ти семейство 

# 239
  • 1st floor
Мама Раче, да си жива и здрава!!!  bouquet
Честит Имен Ден и на всички останали, които имат празник днес!!!

Общи условия

Активация на акаунт