Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 346
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
... Аз съм ЗА каишките и ЗА кучета далеч от децата. Не заради децата, някои от които с удоволствие биха си поиграли с някое кротко животинче, а заради безопастността на самите животни...
ooooh!

А безопасността на самите случайно преминаващи хора?
Крайно време е да се въведат задължителните намордници. С опция и за някои крайно вманиачени стопани.

Два сантиметра преднина й трябваше на една, иначе вързана на повод овчарка, да ми схруска ребрата. Пък "маминката" й как се кълнеше, че животното било "неагресивно". Може би трябваше преди да тичам до Пирогов, да се извиня за безпокойството и раздразнителността, дето съм причинила на любимеца й, че така го предизвиках да скочи и да ме захапе.  ooooh!

# 256
  • София
Аз пък да разкажа една положителна история: Имаме самотна майка с дете в блока. Бащата много ги малтретираше и накрая ги заряза. Детето беше толкова наплашено от всичко, че дори и с плик да шумнеш до него, подскачаше от ужас. Днес го гледам с едно куцукащо помиярче, водеха се на каишка и хлапето му говореше толкова мило, че направо ми разтопи сърцето. И чувам едно мило гласче да вика отдалече: "Извинете, аз още не разбирам, но сега като събера акитата на Рошко и ги хвърля в кофата, правилно ли ще е? Или трябва да ги хвърля у дома?" Та се разговорихме и момченцето ми разказа колко го е било страх от животните, но намерили това кученце ударено от кола и майка му се съгласила да го гледат. Но го накарала да обещае, че ще спазва всички правила, ще чисти след животното и сам ще поема всички ангажименти. Напълни ми душата направо!

# 257
горица, има ли начин да разбереш данните на "маминката" и да подадеш жалба лично срещу нея?

# 258
  • София
Петмил,
само си представи, обаче, как някое питоподобно чудовеще без каишка може да нападне детенцето и новото му приятелче.  Sick
Защото мен винаги си ме  е било страх от кучета, но се наложи да заживея по едно време с кучето на мъжа ми. Е,  сприятелихмес е, естествено, но изпаднах в ситуация да я защитавам от други кучета по време на разходка. Ми не успях. Това ми беше и последната разходка сама с нея. Отговорност си е. Как да взема куче на дъщеря ми, като не съм сигурна, че ще го опазя (пък и себе си и детето ми най-вече) от подобни ситуации?

В нашия квартал имало по дворовете някакъв изрод, дето си насъсквал ротвайлера по минаващи деца (споделено от фризьорката).

# 259
Да не сме на една улица, че и при нас има такъв.

# 260
  • София
В Драгалевци бил тоя. В горната част. Аз не съм го виждала лично, но и няма да тръгна да го търся. Шубе ме е. Отдавна вече се отказах от така любимите ми волни разходки и промени на точно установени маршрути. В главата на мъжа ми има карта с дупките по улиците, в моята с бездомните и полудомашните кучета. Стеснила съм си периметъра до необходимия санитарен минимум.  Sick

# 261
  • София
бъръльо-бъръльо, мен ме втриса и от мисълта, как някой "батко" ще му удари два шамара и ще му вземе парите за закуска. Рисковете в нашата държава са ужасяващо много, но този малък човек ме изпълни с оптимизъм. Дано получи шанс да излекува старите си емоционални травми и неговия Рошко стане част от лечението.

Казах още в началото на темата - кретенското и безотговорно поведение на хората /независимо дали са кучкари, кравари и т.н/ трябва да се наказва безапелационно. Всички сме гледали предаванията по Animal Planet и е ясно, че изроди има навсякъде, дори и в най-уредените държави. Но там, освен жестоки парични наказания,  има и затвор. И няма милост за хора, решили, че на тях ще им се размине. Да, но ние тук сме свикнали, че ни се разминава или с пари, или с връзки, или заради малодушието и незаинтересоваността на останалите. Няколко пъти вече чета в темата, че някой ще изкорми другия, че мъжът на някоя от пишещите ще срита, стъпка, застреля и т.н. вредителя. И всичко знаем, че това няма как да се случи, защото всичко зависи, кой ще е физически по-силен в ситуацията, а не кой ще е прав. Ето, това е свинщината в цялата работа. Този, с ротвайлера от началото на темата, нямаше да се репчи така, ако срещу него стоеше по-голям и здрав мъж в комбинация с по-голямо и страшно куче. Нали така?! Докато важи правилото на по-силния, ще живеем в този кошмар, който наричаме държава.

И въпреки всичко, искам да напомня, че повечето от хората, отглеждащи кучета, ги обичат с цялото си сърце. Аз съм такъв човек. Не искам да ме сочат с пръст, защото искрено и дълбоко обичам моята косматка. Затова се опитвам да живея правилно, да спазвам правилата и да не преча на другите. Чета тези теми и се уча. Възприемам другата гледна точка и например на разходка се вглеждам в хората отдалече, та ако усетя, че някой изпитва страх от нас, да му го спестя и да се отдръпна. Ако всички, които се броим за добри и възпитани стопани, се постараем малко повече, нещата ще се подобрят. Ако всяка една майка, приеме, че светът не се върти само около нейното дете и постъпи с такт и възпитание, скоро ще останат само тези изроди, за които говорех по-горе. И няма как при това положение, тези, изнервящи и плашещи с поведението и постъпките си персони, да не си получат заслуженото.

Затова да си стиснем ръцете и да си помогнем взаимно с каквото можем!

# 262
  • София
Хайде,  Hug! Хубав пост, petmil.
За съжаление единиците "нередовни" остават отпечатък в подсъзнанието на пострадалите. Нито всеки кучкар е луд, нито всяко хлапе рита животните.

Ако всяка една майка, приеме, че светът не се върти само около нейното дете и постъпи с такт и възпитание, скоро ще останат само тези изроди, за които говорех по-горе. И няма как при това положение, тези, изнервящи и плашещи с поведението и постъпките си персони, да не си получат заслуженото.
Да, не е възможно само с първото условие. Трябва да се почне от спазване на ред, чак после да се разчита на разчита на човешкия фактор.

# 263
бъръльо-бъръльо, мен ме втриса и от мисълта, как някой "батко" ще му удари два шамара и ще му вземе парите за закуска. Рисковете в нашата държава са ужасяващо много, но този малък човек ме изпълни с оптимизъм. Дано получи шанс да излекува старите си емоционални травми и неговия Рошко стане част от лечението.

Казах още в началото на темата - кретенското и безотговорно поведение на хората /независимо дали са кучкари, кравари и т.н/ трябва да се наказва безапелационно. Всички сме гледали предаванията по Animal Planet и е ясно, че изроди има навсякъде, дори и в най-уредените държави. Но там, освен жестоки парични наказания,  има и затвор. И няма милост за хора, решили, че на тях ще им се размине. Да, но ние тук сме свикнали, че ни се разминава или с пари, или с връзки, или заради малодушието и незаинтересоваността на останалите. Няколко пъти вече чета в темата, че някой ще изкорми другия, че мъжът на някоя от пишещите ще срита, стъпка, застреля и т.н. вредителя. И всичко знаем, че това няма как да се случи, защото всичко зависи, кой ще е физически по-силен в ситуацията, а не кой ще е прав. Ето, това е свинщината в цялата работа. Този, с ротвайлера от началото на темата, нямаше да се репчи така, ако срещу него стоеше по-голям и здрав мъж в комбинация с по-голямо и страшно куче. Нали така?! Докато важи правилото на по-силния, ще живеем в този кошмар, който наричаме държава.

И въпреки всичко, искам да напомня, че повечето от хората, отглеждащи кучета, ги обичат с цялото си сърце. Аз съм такъв човек. Не искам да ме сочат с пръст, защото искрено и дълбоко обичам моята косматка. Затова се опитвам да живея правилно, да спазвам правилата и да не преча на другите. Чета тези теми и се уча. Възприемам другата гледна точка и например на разходка се вглеждам в хората отдалече, та ако усетя, че някой изпитва страх от нас, да му го спестя и да се отдръпна. Ако всички, които се броим за добри и възпитани стопани, се постараем малко повече, нещата ще се подобрят. Ако всяка една майка, приеме, че светът не се върти само около нейното дете и постъпи с такт и възпитание, скоро ще останат само тези изроди, за които говорех по-горе. И няма как при това положение, тези, изнервящи и плашещи с поведението и постъпките си персони, да не си получат заслуженото.

Затова да си стиснем ръцете и да си помогнем взаимно с каквото можем!
  bouquet

# 264
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хайде,  Hug! Хубав пост, petmil.
За съжаление единиците "нередовни" остават отпечатък в подсъзнанието на пострадалите. Нито всеки кучкар е луд, нито всяко хлапе рита животните.

Ако всяка една майка, приеме, че светът не се върти само около нейното дете и постъпи с такт и възпитание, скоро ще останат само тези изроди, за които говорех по-горе. И няма как при това положение, тези, изнервящи и плашещи с поведението и постъпките си персони, да не си получат заслуженото.
Да, не е възможно само с първото условие. Трябва да се почне от спазване на ред, чак после да се разчита на разчита на човешкия фактор.

Веднага се сетих за следното, което Палми Ранчев беше писал във Фейсбук:

Преди два месеца двама араби се опитаха да ме оберат. Моментално намразих всички цветнокожи. После ограничих омразниците - само арабите. Сега мразя двамата. Всъщност единия - другият беше сравнително пасивен.

Проблемът на тези, които мразят всички кучета и всички кучкари е много по- голям и сериозен от дом. любимци и техните стопани. Лошото е, че част от тях неистово го отричат, дори пред себе си.

# 265
  • Sofia
petmil  , много ме радва толерантността във всичките и проявления.
На мнение съм, че без компромиси, трудно е да се постигне баланс, независимо за какви отношения става въпрос.
Относно Денис - благодаря за интереса. Добре е относително, като изключим синьото му дупе и страха. Положението при него е допълнително комплицирано, защото той за разлика от по-малкия си брат, не е толкова смел. Винаги е изпитвал страх от кучета, до степен, че види ли куче, бяга, катери се по пейки, столове и т.н.Срахът му е предпоставен, а след случая градиран. За това и е трудно в момента.
От друга страна, винаги съм поощрявала любовта към животните. Смятам, че тя е основа на възпитание в посока милосърдие и доброта, която в последствие ще намери проявление и в общуването и с хората.
Така, че проявявам интерес към споделеното от теб Simple Smile

# 266
  • София
вселена, не бъркай страх с омраза.

# 267
вселена, не бъркай страх с омраза.

Двете са свързани, страхът обикновено прераства в омраза. А илюстрации често се виждат в коментари от "кучешките" теми.

# 268
  • София
моля те, не обощавай. че и аз почвам  Laughing  да коментирам кучезащитниците

# 269
моля те, не обощавай. че и аз почвам  Laughing  да коментирам кучезащитниците

Моля те, не ми казвай какво и как да обобщавам.  Naughty Не знам какъв е ти е проблемът в този случай, но постът ми беше в потвърждение на подчертаното изречение в твоя пост. Може би просто търсиш къде да се закачиш? ooooh!

П.П Може би не съм разбрала горния ти пост и ти си тази, която обобщава всички кучезащитници заради един кретен? 

Общи условия

Активация на акаунт