? към младите шофьори(КИ) - 8

• 40 892
  • 836
  •   1
Отговори
# 510
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ВИКИ не се сърди ама това с вярването на полицаите ми звучи недостоверно.Все ми е на акъла,че ще повярват на някой който им говори по телефона.Нали си има мацката картонче за прегледа кога е минала какво като е махнала стикера-човешко е.

# 511
Здрасти, доста теми изпуснах, ама се сцепвам да карам. Вече минах границата на млад шофьор:) Имам въпрос - някой наясно ли е как стоят нещата с данъчнити облекчения за инвалиди. Какви са изискванията? Преди нещо се говореше, че са валидни за двигатели до 1.8, ама сега така ли е още и въобще къде да намеря актуална информация, че нещо в нета не мога да се ориентирам. Пък на данъчните калкулатори не им вярвам особено.

# 512
Значи относно данъчното облекчение могат да ти разяснят в Социалното.Трябва да имаш инвалидност над 50 процента,мисля,че кубатуратана двигателя трябва да е до 1,8 и автомобила да се води на инвалида.В този случай получава безплатна винетка и се освобождава от данък МПС.Други преференции няма.

# 513
Да, значи още е до 1.8, това ми трябваше. Процентът инвалидност е налице. А има ли и ограничение на конските сили?
Благодаря ти:)

# 514
Чл. 58. (1) Освобождават се от данък превозните средства на:
т.4 лекият автомобил - собственост на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.

това го бях пропуснала
Чл. 60. (1) Данъкът върху превозните средства се плаща на две равни вноски в следните срокове: от 1 март до 30 юни и до 30 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите от 1 март до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

# 515
  • о`майна лунна нощ е
.... която на нашите колосални 20 и няколко лева данък е направо зашеметителният 1 лв.  hahaha

# 516
Ей, златни сте:) Надявам се да е актуална тази информация, ще я потърся в Държавен вестник.
ПС: Видях, от 01.01.2009 година е.

# 517
  • о`майна лунна нощ е
Сутринта на един от най-натоварените булеварди в Пловдив, посредата на пътя /говорим на трилентов булевард във всяко платно/ си вървеше някакъв мъж ... просто си вървеше в посока движението на колите. Там почти няма кръстовища, светофарите са общо 2 /и то накрая/ и въпреки ограничението то 50 км.ч никой не го спазва / отделен е въпросът, че поради това е една от хранилките в Пловдив/. Дано някой не го отнесъл. Стана опашка заради него, колите намаляха и раздаваха десни и леви мигачи, за да се престоят, но дали всички ще успея да го избегнат ... дано. Не беше адекватен.

# 518
Само не разбирам защо трябва да се занимаваш със Държ. вестник.Отивай във Социалното и си вземай заявление и м//у другото питаш ако нещо не ти е ясно.Те така или иначе винетката не ти я дават веднага.Отнема около 15дни.

# 519
Ами щото има онлайн вариант, просто за проверката. То така или иначе не е за мен, баба ми се е засилила са автомобил, аз го играя търсачката на мобилето.

# 520
в lex.bg ги има законите, но трябва да знаеш и къде и какво да търсиш  Wink
ако не беше актуална информацията, нямаше да я публикувам

.... която на нашите колосални 20 и няколко лева данък е направо зашеметителният 1 лв.  hahaha

левче, левче кой ти го дава
пък от държавата да вземеш е много готино  Sunglasses

Честита Баба Марта!

# 521
Тъй - харесах Пежо 407, комби, дизел. 2006-та година:) Някой карал ли е такова чудо?

# 522
Тъй - харесах Пежо 407, комби, дизел. 2006-та година:) Някой карал ли е такова чудо?
Дизел?!

# 523
  • о`майна лунна нощ е

Братовчедка ми имаха Пежо 407. Тя много си го харесваше /цвят патладжан  Mr. Green - какво й трябва на една жена - да й харесва цветът на колата  Joy/, но мъжът доста попръжки хвърляше по негов адрес. Не беше комби. Не помня и с какъв двигател и дали е било дизел, или бензин. Единственото, което ми е останало в главата е, че гореше много.

# 524
Ами на този модел го дават, а дали е така не се знае, 5.5 извънградско, 6.9 смесено и 11 градско. Което е много, градското става въпрос. Абе голяма драма ще е с избора на кола, защото аз гледам от моята камбанария, пък на старците са им други вкусовете, но ме впрегнаха аз да избирам. Сега последното 10 е, че не искали френска кола. Минавам на вариант Астра комби, 2005-2006, пак дизел. Тук пак помагайте, защото аз принципно гледах двигател 1.7, когато мислех, че ограничението за инвалиди е 1.8, но някой ми каза, че 1.7 били много бъгави двигатели. Чудя се дали да не прехвърля на 1.9, уж били по-здрави.
Астрата, примерено
или вектрата, приятна изглежда

Общи условия

Активация на акаунт