? към младите шофьори(КИ) - 8

• 40 528
  • 836
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Pebs, каква ви е ламята ако не е тайна?
Разпитвам ви защото продадохме нашия таралясник-ламя и сега сме пред покупка и много сме харесали една лачена ламя Crazy Но обмисляме варианта газ, който според баща ми вече не е толкова изгоден, колкото е бил преди, но търся още мнения Peace

# 676
Не е тайна,bebZz Kiryakova-Mitsubishi Galant,2001г. 2,4 GDI мотор-бензинов,ужким някакви икономични системи,но 150 коня няма как да вървят с 5/100.  Rolling Eyes За това искам да си купя малка,икономична кола,ама не се знае кога ще е.  Rolling Eyes Успех на вас при покупката и да се похвалиш. Simple Smile

# 677
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ФЛАШ радвам се,че си разбрала,че нямам намерение да се заяждам с никого.  bouquetТака,сега по другата тема.Аз карам на газ и съм супер доволна,как да няма кирия.Принципно разхода на газ е колкото разхода на бензин.Сами си пресметнете.Друг е въпроса,че има вариант да ви лъжат на газостанцията.Принципно мъжът ми ме е инструктирал да зареждам само на ЕКО,защото на нашата бутилка клапанът изключва на 33,2кг.,а му се е случвало да го заредят със 38кг.Реално няма как да стане след като бутилката е със вместимост 35кг.Принципно за решилите да си купуват кола-не се лъжете по габаритите на автомобила.Моята е Рено 19 Шамад и е със двигател 1,7.В града гори 8/9.На баща ми е Опел Корса 1000 кубика,мъничка а пък гори колкото моята.Важното е купето да е леко,а двигателя да е 1,6-1,7.Така няма да се тормози двигателя,а и от там да се вдига разхода на гориво.

# 678
  • София
Ивелина, аз знам че попринцип на газ харчи няколко литра повече (но далеч, мноого далеч от двойно), отколкото на бензин. Иначе разходът, който казваш за градско, е много добре. Вие с газов инжекцион ли сте или без инжекцион е бутилката?
Според баща ми тойотата му харчи 12тина градско бензин и поне 16 газ, а сега нали пак вдигнаха цените на газта..

# 679
Не си ме разбрала нещо.Газ и бензин харчи еднакво.Едно към едно е няма завишаване разхода на газта.Без инжекцион е моята.

# 680
  • София
Моля ви ако имате някаква информация по темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=583805.new#new да споделите  Hug
Вече прочетох случката на Ивелина ooooh! Върнаха ли ви колата между другото?

# 681
Да,но с връзки,но все още не е свалена от издирване.Поне можем да си я ползваме.Чакаме отговор от Италия newsm78Луда работа. newsm78

# 682
Да се разпиша и аз, че отдавнане съм. )

стела2008, щом с инструктор до теб грешиш, не мисля чее разумно да се качваш сама на кола при това без книжка. Забрави, че ако те хванат и глобят, след това ще вземеш книжка.
И ми е чудно, как така не си гледала правилният светофар? То в Плевен светофар с повече от 2секции няма. И ако си била на правилната за теб, трябва да си гледала и правилният светофар по принцип. А за тръгване на червено, или не спиране на знак СТОП веднага късат.

pebs, и ние сме с Галант, но по-старичък. ) Тези коли яко си горят. )
И аз се замислям за някоя мъничка, икономична колица. )

# 683
Mirama,не знам дали толкова много горят или на нас ни се струва скъпо,с тези цени на горивата... ooooh! 11-12 на 100 за такава кола/коне не е толкова много.А аз не само съм се замислила,а съм категорична,че ако/когато тръгна да си купувам кола,ще взема точно малка,с 2/3 врати,икономична,с ниски данъци,такси и т.н. Simple Smile Така ще имаме една за дълъг път,а пък моята ще е за градско и да си карам децата на детска градина. Simple Smile

# 684
pebs, нашата е дизел, на 90к.с. и градско ни дава към 8.5, извънградско падаме и на 6 на 100, ама основно сме в града все.

# 685
  • София
Ивелина мисля беше спомена за кола 1.2 двигател, която не харчи по-малко градско Rolling Eyes
Иначе и за мен вариантът една кола за градско и друга за извънградско (по-голяма, комфортна) е най-добрият. Само че за градско бих предпочела маневрена кола на газ, отколкото кола с малък двигател.

# 686
  • Варна
Момичета, браво, че се справяте с тази кола. Колежка има такава и не я кара... дълга била и я е страх. Rolling Eyes
Ей я моята костенурка, сина ми я снимал и ми прати снимка.
Аз днес съм с автобуса  Crossing Arms Половин час обикалях и ритах гумите на една кола дето паркирала пред моята, обиколих 2 входа и никой не си я разпозна. Rolling Eyes Ама че работа. Tired

# 687
  • при него
Flash, много симпатичен Ситроен!

# 688
  • София
Парктрониците са евтини и честно казано незаменими Party Mr. Green

# 689
Споменах за кола 1000 кубика.Не си купувайте със толкова слаб двигател.Колкото е по-нова колата,толкова е по-голям данъка.

Общи условия

Активация на акаунт