С Дюкан и постното месо ще бъдем секси и в бельо - 239

  • 32 917
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
супер инфо за това рибе, мерси
ние сме му почитатели и редовно го хапваме на салата с айсберг-марула

# 46
  • Мнения: 0
 vesselinas, я кажи какво ще рече провалих всичко? И защо днес не се взе в ръце, а!? Продължаваш си от утре по схема и се приготвяш да почакаш до следващия минус  Naughty
     

Провала се състои в това че снощи изядох няколко бисквити с мед и понеже реших че така или иначе вече съм се оплескала ще си ям днес нормално и от утре наново.Така че наистина си е провал.
И за това питам дали ако почна наново ще има някакъв ефект.
Благодаря за позитивизма.Очаквах сериозни упреци и то с право.

# 47
  • Мнения: 287
vesselinas, я кажи какво ще рече провалих всичко? И защо днес не се взе в ръце, а!? Продължаваш си от утре по схема и се приготвяш да почакаш до следващия минус  Naughty
    

Провала се състои в това че снощи изядох няколко бисквити с мед и понеже реших че така или иначе вече съм се оплескала ще си ям днес нормално и от утре наново.Така че наистина си е провал.
И за това питам дали ако почна наново ще има някакъв ефект.
Благодаря за позитивизма.Очаквах сериозни упреци и то с право.

Защо изяде бисквитите- беше гладна, ядеше ти се сладко,чувстваше се стресирана или просто ти се гризкаше нещо? Сега си в началото и едно такаво прегрешение те връща назад само в килограмите , но решиш ли продължиш трябва да знаеш, че точно такова "сладко" прегрешение може да е с много вредни да не кажа опасни последствия, като изобщо нямам предвид теглото.Помисли си много добре, дали можеш да се откажеш от сладкото.Нямаш много за сваляне ,ако не можеш без да устояваш на импулсите си за сладко може би това да не е твоята диета.

# 48
  • Мнения: 78
Здравейте дюканкии Simple Smile))))
Аз се завръщам да черпим опит взаимно..
Преди време бях ви писала, че качвам килограми въпреки, че се придържам към режима... но откакто се върнах в България минах на П дни и си свалих качените 3 4 килограма  Grinning
сега искам да се преборя с още 2 3 и да минавам кам трета фаза  Simple Smile
ИИи едно въпросче като за начало..Дюкан позволява да се ядат ролца от раци, но ми се иска и вие да си кажете думата..дали е добре да си хапвам? Thinking

# 49
  • Мнения: 850
  Klee, да разрешени са ролцата , но когато отидеш да си ги купиш обърни внимание на съдържанието , просто в тях няма много полезни неща , повечето е нишесте и оцветители. Преди когато пишех активно имаше хора , които се оплакваха, че задържат от тях , имаше и такива които си хапваха смело и нямаха проблем. С една дума индивидуално е ! Решението е твое , за разнообразие може , но според мен са си изкуствени

# 50
  • София :(
  • Мнения: 215
        Ха здравейте отново  Hug
     Edira, започва да се налага мнението, че най - щадяща е 1/1. От понДРелник и аз минах на нея, ще видим какво ще се случи..., най много по навик да забравя зеленчуците  hahaha Ей, много ми е трудно да си готвя със зеленчуци или да се сетя да ги купя изобщо, добре че на работа ме знаят и ми оставят салатки още преди да са им сложили сол, оцет и олио  Blush
    vesselinas, ти не си мисли, че  като не хвърчат тигани, те потупваме по рамото  Naughty Следващия път и тигани ще има, само посмей пак да нагазиш така лука  Crossing Arms Шегата на страна, но nikolexa е много права - нарушенията са опасни не само за Кантарев, той е последна грижа в случая, но основоно за здравето, в дългосрочен план. Така че - умната и мнооого внимателно!
     nikolexa, що да се лишава от сладко момичето, я колко режимни рецепти за десерти има, стига да и се върти в кухнята може да си хапва по - разнообразни десерти и от нормално ядящите  Wink
     Klee, какво ще рече минах на П дни? Рулцата от раци са на собствен риск - уж на всякъде са еднакви, ама в Бг май са по - еднакви, така че наблюдавай какво ще рече Кантарев по въпроса  Peace
     Я да ви пущам козинките и да изчезвам, че програмистката ме хвана на къси пасове да роботим по нощята, а нещо хич не ми се ще  hahaha

                               

           Лека, мека, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 51
  • Мнения: 571
mimensita Благодарско  Hug
nikolexa Страхотно инфо споделяш, също благодаря за което   bouquet

# 52
  • Мнения: 78
ии ако може да попитам още нещо  Embarassed,  позволени ли са киселите краставички  Thinking

# 53
  • Мнения: 2
Понеже от както съм на диетата получих страхотен запек и се сетих да ви питам нещо.
Преди време пак с цел сваляне на килограми бях започнала да приемам сяра с мед и единствения ефект беше разхлабване.Но понеже сега мед не може се чудя как бих могла да я приемам и изобщо дали може.Вие как мислите?
сярата добре се разтваря и е лесноусвоима със захардите на меда, та ка действа очистващо предписва се при доста неща като бронхити , акне отчистване на лимфата и т-н , ама незная с режима как ще се върже, пък и от нея пада хемоглобина- тъй, че задръж, ниждам, че са те препратили на споделен опит и аз лично си търся все още моат начин.
За спорта с две ръце съм за и тъкмо се каних да питам дали наистнане спортувате , когато намерих отговорите които исках да чуя, аз правя тае бо, програмите от селф за идеален ханш и много се придвижвам с велосипед |(преди два месеца спрях всичко, защото правих операция на крайник и беше противопоказно , но скоро пак се качих на колелото)
днес имам хвалба - обувам една пола от миналата зима и тя ми е широка с повече от 4 пръста, показвам на мъжо и той : -Да ясно отново нови дрехи ... Mr. Green

 

# 54
  • UK
  • Мнения: 727
 Е, най-накрая се добрах до форума, изчетох всичко и се нагласих за писане.
Днес сутринта бях с 1кг по-малко, то това е само водата източена.....
Добре дошла на Деб, още една англичанка, попаднала в ноктите на евтините чийз-кейкове и шоколадчета:) Продават агнешки сърца в Теско, според мен са режимни, няма грам мазнина по тях. Ако живееш в Лондон, по мои наблюдения в East end има много арабски магазини и зеленчукарници, всичко е много евтино там.
  Момичета, тук продават сирене с масленост 4.4%, направено от 0.1% мляко. Не мога да си спомня Дюкан какво казваше за обезмаслените сирена във Франция, до колко процента  са разрешени. Чудя се дали да го пробвам, според мен е по-добре от тофуто - има по-малко въглехидрати и не е соя. Още не съм го купила, защото и изварата ме задоволява, може би по-нататък, за разнообразие.
  Лека вечер на всички Hug

# 55
  • Мнения: 287
     
     nikolexa, що да се лишава от сладко момичето, я колко режимни рецепти за десерти има, стига да и се върти в кухнята може да си хапва по - разнообразни десерти и от нормално ядящите  Wink
   

Права си мименсита,няма нужда даже да се отказва от него(като говорим за вкуса само), но трябва да се научи да контролира импулсите си .Защото ако не го направи, рано или късно пак ще се върне там откъдето е тръгнала. Почти всички ние дето сме били или сме в групата на наднорменото тегло сме от типа "ядящи емоциите си" т.е давам пример с мен, аз като съм била ядосана, стресирана или притеснена, първото нещо към което посягах беше нещо сладко.Само шоколад, парче торта , вафла или нещо друго от сорта можеше да ми даде някакъв емоционален реконфорт.Ако пък съм била бясна на нещо, съм имала даже и булимични кризи за сладко(като под булимия имам предвид не болестта или "прочистването" а по-скоро безконтролното нахвърляне върху сладката храна).Все едно си отмъщавам на себе си, като се натъпча с въглехидрати.Може да не е валидно за всички,но си мисля, че една доста голяма част от жените влизат в моята категория.Затова искам да се превъзпитам и гледам да не злоупотребявам даже с режимните сладкиши.Боря се с малките си дяволчета всеки ден.Искам един ден да мога да си хапвам и нережимни сладки без да търся в тях да кажем някаква "утеха".Така да се каже да се дезинтоксицирам от сладкия вкус:).

# 56
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Присъединявам се към по-горната категория. Не съм от хората, които слабеят, когато са стресирани, не могат да ядат, когато са притеснени.... напротив. Точно тогава ям като за последно. Това е  нещото, което ние можем да контролираме и затова, когато всичко друго отива по дяволите, сядаме и ядем, защото подсъзнателно някак искаш да си докажеш, че има неща в твоя живот, които зависят от теб. "Глей ся как мога даже цял шоколад да изям и никой нищо не може да ми каже! Ще правя с живота си каквото искам!!!" И така...
Искам да ви споделя, че в момента с този режим се спасявам да не стана 200 кила. Както се спомена, тук дебелеещата храна е ужасно евтина. А аз съм в един такъв период от живота си, в който за съжаление ми се иска ежеминутно да се тъпча и да си доказвам по този тъп начин, че животът си е мой и мога да го контролирам. За това започнах пак режима. Осъзнах, че така също мога да докажа, че животът си е мой! Даже по по-добър начин!
Надявам се скоро да събера смелост и за останалата част от мисията да си взема живота в ръце.

# 57
  • Мнения: 63
Здравейте, помните ли ме?
Аз вас - да  Hug
С килограмите съм си супер. Около 55.
Много ми се чете и пише тук, но не ми остава време.
Дори ей сега отнесох една забележка от мъжа, че по цял ден чокам на компа  Embarassed
Иди обяснявай, че ме вижда в единствената минутка, когато седна  Tired
 Hug Hug Hug Hug  за всички.

# 58
  • Мнения: 557
Има ли експериментатори-ентусиасти?  Grinning
Току-що опитах поредната (трета) партида домашно сирене и мисля, че стана успешна; в две версии е - с обезмаслено краве мляко и обезмаслено козе мляко.
Фетата от козе мляко бе дегустирана и от един грък в компанията, заклет фета-шовинист, който каза "кво толкова, най-обикновена гръцка фета, от евтините май".  Joy
Продукти:
1 л мляко
1 суп. лъжица кисело мляко, кефир или стартова култура (може да използвате и повече, даже е по-добре 2 суп. лъжици)
Мая за сирене - дозира се според указанията на съответната мая
Тензух, cheese cloth или друга тъкан за прецеждане

Млякото се загрява до температура на тялото (с термомнетър 36 С). Добавяте стартера (т.е. кис. мляко, кефир или пром. стартер), който е със стайна температура; разбърквате; покривате с фолио, отфоре с хавлиена кърпа или одеяло, за да се запази температурата и оставяте да престои поне 1 час на топло.

Образували са се малки парцалчета, т.е. млякото се е съсирило и е готово за добавянето на маята за сирене. Моята е силна, препоръчват 1 капка на литър, но не пречи за по-бързо действие да се добавят няколко. Моята мая е мезофилна, т.е. температурата 36 С е оптимална; обърнете внимание на инструкцията на вашата мая, има и термофилен вариант, и , ако е така, загрейте млечната смес до съответната температура. Разбърквате, загъвате и оставяте да почива поне 1 час. Сместа е готова за по-нататъшна обработка, когато чсно се вижда отделила се желеподобна гъста маса в полупрозрачната суроватка. Нарязва се на парчета (т.е. режем с ножа желето тъй както си е в купата със суроватката), за по-лесно размесване; разбърквате, като се стараете да не надробите прекалено "желето"; прецеждате в гевгир, застлан с тензух, марля - само да не е прекалено рехав, че да изтече и "желето" и оставяте да си се изтича известно време.

Изцедената смес прехвърляме в купа, добавяме около 1 чаена лъжичка (морска - по желание) сол, предварително разтворена в чаша вода със стайна температура; разбъркваме енергично и оставяме да престои - половин-един час; ако много бързате, може и да продължите направо към следващия етап.

С ръце или лъжица (но не и блендер!) размесваме и размачкваме сместа, докато заприлича на магазинска извара по консистенция. Опитваме на вкус. Ако е ОК на соленост, прехвърляме обратно в гевгира и тензуха, стискаме няколко пъти и оставяме да изтее излишната течност, но да не става прекалено суха (макар че пък тогава ще е удобно за салата). Ако е много солена, поставяме в гевгира и измиваме с проточна вода от крана, докато ни хареса на вкус; после оставяме да се изцеди. Когато смеската е мека, но еластична, формираме пита и слагаме да стегне в хладилника за около час; в същото време разреждаме саламурата с преварена вода (1:1) и добавяме сол на вкус (това ще е течността, в която ще се съхранява сиренето) и също поставяме в хладилника. Нарязваме сиренето на кубчета ок. 2х2х2 см (може и на цяло блокче да го оставите, но ще трябва по-дълго време да стои в саламурата в хладилника, за да стегне равномерно), заливаме със саламурата и го пазим от недобросъвестни набези.  Flutter

Преди да пусна рецептата в рецепти, ако има желаещи да я изпробват, да не би да пропускам нещо?

Рецептата е компилирана от руски сайтове; там и със сухо мляко я правят, но на мен не ми допадна особено резултатът със сухото мляко.

П.С. Може да се консумира веднага, разбира се - става т.нар. свежо сирене (soft cheese), но не е зле да се остави няколко дена в хладилника; от соления разтвор се стяга и си става и за стъргане даже.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 00:18 от fractal

# 59
  • UK
  • Мнения: 727
  Аз съм навита да пробвам, но има 2 подробности: 1. откъде намери обезмаслено козе мляко
                                                                                     2. откъде намери мая  Grinning
   

Общи условия

Активация на акаунт