С Дюкан и постното месо ще бъдем секси и в бельо - 239

• 32 911
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Опааа,добър ден . Hug
Аз малко липсвах ,че имахме пътуване ,но килограмите са в норма -днес 62,100,днес съм на протеини и на танцова ,а утре имаме концерт в едно село тука та ще пада отслабване . Party Party
Добавките от Каливита ще пристигнат утре ,така че почвам и тях да пия ,освен това почнах и да си правя чай от коприва .Четох много хубави отзиви за него и смятам да видя действието му .Засега само 1 ден съм го пила,но е приятен на вкус и няма да имам проблеми с консумацията му ,че като се знам каква съм относно чайовете  ooooh!.Мозъка ми като чуе 'чай' и почва да отказва направо,та затова му казвам сокче  Joy.
Вещи,тоз новия калкулатор що не го пуснем на първа страница ,че да е налице винаги ,да не го търсят новичките по темата? newsm78
Пожелавам ви лек ,успешен и отслабващ ден !Аз ставам да въведа малко ред в къщата. Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 691
  • Варна
tonnny_bg : Идеята да се пусне новия калкулатор е добра, а също така и превод. Аз не успях да се справя с превода, уж ходих на курс по френски пролетта  ooooh!
Може също така да се направи списък и с толерираните храни. За тези, които искат да се подготвят за трета ( аз съм далеч още от трета) би било в помощ.

# 692
Да,точно! Толерираните храни да присъстват в началото също е добре . Peace

# 693
Относно косата:
допреди месец бях в ужасно състояние,
не само заради режима, но и стрес и пр... Confused
Та започнах маски с тривитаминол -
веднъж седмично и наистина върши чудеса.
Слагам само тривитаминол /от ветер.аптека/,
на чиста, измита коса -
втривам в корените, увивам косата и стоя възможно най-дълго.
Рецептата я има в отделната тема за косата с всевъзможни добавки,
но на мен така ми е по-лесно, а и действа.

Peace

# 694
Добър ден и  от мен!
Когато започнах първата си поправка януари месец( сега съм на втора поправка), към началото на пролетта започна ужасен косопад. Може да е било от смяната на сезоните или пък от режима, но косата ми изглеждаше плачевно. Така и изтървах прасето.
Сега правя всевъзможни маски за коса през ден. Рибеното масло помага за косата, но не се ли пълнее от него? И друго, което от няколко дни искам да споделя с вас. Когато оперираха майка ми пролетта, след като се повъзстанови и дадох книгата за триците да я прочете, и ако прецени да започне да ги приема. Тя се запали и започна, но на един от контролните прегледи споделила с лекаря си, че приема овесени трици и той и казал, че освен, че увличат калории, увличат и калция от организма. Някоя от вас чувала ли е такова нещо? Нужно ли е да се приема отделно калций на таблетки или нещо такова?

Не само че не се пълнее от рибеното масло,даже обратното, помага за ускоряване на метаболизма,за понижаване на лошия холестерол,увеличаване на имунитета,помага срещу депресивните състояния ,за доброто здраве на сърцето и артериите и куп други екстри.

Фибрите в триците могат да доведат до липса на калций и някои други някои елементи ако прехвъляш препоръчителната дневна доза.В нашите 3 лъжици трици има едва 1/10 от нея.

За косата.Аз съм от тези с многото коса,сега като се замисля може да имам около 1 кило коса на главата Simple Smile дали да не си повдигна малко целта на линийката Simple Smile . Миналата година при другата диета имах доста косопад,нищо че не личеше,тази година обаче взех нещата в ръце от самото начало и си правя 2 пъти в месеца маски с рицинова мас.Естествено ,казала съм го и преди приемам и повече мазнини(не заради косата,а заради хормоните,защото от 10 години откакто страдам от хормонален дисбаланс от тогава ми започнаха всички проблеми с теглото и със здравето).Косопад почти няма- да кажем нормалния есенен косопад като количество и ноктите и те са в прилично състояние.

(не)Обикновена, в началото при всички случаи ще сваляш бързо,затова си избери по-лека схема.Колкото повече се доближаваш до целта толкова по-бавно става, ще имаш задържания къде по-къси,къде по-дълги.Тогава сменяш схемата с такава с повече дни на цикъл,т.е имаш марж за промяна.Като тръгнеш 5/5 отначало, при задържанията нищо не можеш да направиш освен да чакаш.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 15:52 от nikolexa

# 695
  • Варна
nikolexa : Благодаря! Както винаги си писала полезни неща.
Аз си правя маски на косата с рициново масло, жълтък ( от това ядене на яйца, жълтъци колкото искаш, понеже ям само белтъци), мед, ракия, зехтин.
Надявам се да нямам проблеми този път.
Това рибено масло как се приема? Сещам се майка едно време ни даваше на мен и брат ми.

# 696
Намерих калкулатора! Rolling Eyes
И той рече т`ва - http://www.bulpics.com/images/guest/dukan.jpg
Аз пък ще река - Дай Боже! Mr. Green

Ще последвам съвета на nikolexa и ще започна втората фаза утре по схемата 3/3, а когато се закучат нещата, ще му мислим!
korni68 , разбирам защо 5/5 е много натоварваща, а защо е отречена схемата 4/3? И как точно се разчитат тези схеми - П/ПЗ или обратното ПЗ/П? Казано по друг начин - ако има разлика в цифрите, кои са повече - дните със зеленчуците или тези само на чисти протеини?

tante78,и аз си правя подобна маска, само дето вместо рициновото масло слагам Тривитаминол, като envia.
Е, аз от скоро се мацотя, ама дано помогне. Плюс това пия и капсули - Fitoval.
Ама той моя косопад започна доста преди диетата, та най-много сега да оплешивея тотално. ooooh!

# 697
(не)Обикновена 4/3 са 4П и 3ПЗ и дните на отрича я защото дните на ПЗ са по-малко от дните на ПЗ и е опасно за организмът. Освен това не е и изследвана и прилагана от него.

# 698

korni68 , разбирам защо 5/5 е много натоварваща, а защо е отречена схемата 4/3? И как точно се разчитат тези схеми - П/ПЗ или обратното ПЗ/П? Казано по друг начин - ако има разлика в цифрите, кои са повече - дните със зеленчуците или тези само на чисти протеини?

Ако направим 2-3 пъти 4П/3ПЗ може да няма абсолютно никакъв проблем,обаче за дълъг период от време ,броят на П дните надвишава доста този на ПЗ дните и това може да се окаже опасно ако имаш някакви дори и малки изменения на бъбреците преди режима за които не знаеш.А с бъбреците трябва да се внимава много,защото измененията и срастванията там са необратими.И понеже едва ли някой си прави задълбочени бъбречни изследвания преди режима, по-добре да не се залага на картата "Имам здрави бъбреци и мога да рискувам", защото може нищо да не стане, ама може и да се загуби много повече отколкото нежеланите килограми.Едва ли някой иска да получи стройна фигура в пакет с редовни посещения за хемодиализа примерно. Виж да правиш 4ПЗ/3П няма никакъв проблем ако искаш да ти пасне по дни на седмицата, но тогава сигурно кривата на загуба на тегло ще е с малко по-малък наклон.

# 699
Здравейте..аз да се похваля още с -0.900кг.  нямам време много да ви чета, но утре ще наваксам..Хубава вечер   bouquet  bouquet

# 700
  • София :(
         Добра ви вечер  Hug
       aksi7 , че той Дюкан и без друго си е за цял живот...
       anineykova , дай Боже все с такива неща да се хвалиш  Peace
       (не)Обикновена , още се смея със сълзи като си те представя с лъжицата какао  Joy Поне едно е сигурно - повече няма да го нагъваш, поне не с лъжицата  Hug
       olgarita , не си свалила толкова много килца, що да не се справи кожата... Аз след 45 съм с по-свежа и стегтана кожа от преди  Rolling Eyes И косата ми не пада, поне не повече от нормалното, а от чист мързел не мажа нищо на кожата, нито на косата  Blush
       tante78 , ма ние ядем по 3 с.л., не по три кила трици. Каквото и да отнемат от организма, то не може да е в кой знае какви количества. А, и nikolexa  го е обяснила като по книга  Peace  
       И да ви кажа - бях и на 5/5, и на 4/3, но истината е, че зеленчуци ям само когато се сетя. И преди режима не ги ядях редовно, и сега забравям за тях - к`во да направя като не съм тревопасно, а любимите ми пържени картофки и картофено пюре са непозволятелни за хапване  Thinking Едни домати ми остават, които ме блазнят, но по това време и те вече са дунапренени, та основните зеленчуци са лук, морков, чушка в нещо готвено и чат - пат някоя гъба, всички други треворасляци са ми... ами меко казано, нелюбими  Crossing Arms
       Айде  стига съм сипала мъдрости, да раздавам козинките

и да ви пожелавам лека, мека, палава и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 701
  • София :(
          Добро утро  Hug
      Не бяхте ми го правили скоро този номер - да си отговарям сама Сега сигурно и кафето ще ме оставите да си пия сама...

Кантарев ме зарадва по ранина с един хубав, голям минус и показания, започващи със 75, а и копитцето започва да ме отболява  - много обичам такива дни  newsm44
      Я да взема да ви предложа и по едно протеинче, към блюдата за закуска, петък е все пак  Wink
          Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 702
Добро утро  food010Е най накрая при мен има размърдване на долу.Наистина трябва търпение и режима действа.По бавно е отколкото си мислех, но имам още месец на разположение и се надявам да успея да сваля тези 4 килограма, който ми се струва, че ще бъдат най трудни.Хубав ден.  bouquet

# 703
Добро утро!
Защо се събудих толкова рано, като детето не е на градина и часовникът ми не е навит ooooh!, но ще грабна кафе от Мименситка е ще се блещя в компа!
Аз съм с минус! Вчерашният протеинов ден си каза думата!

# 704
Добро утро и от мен! Simple Smile
Завърших Ударната фаза от 5 дни с минус 3,100 кг. Sunglasses

От днес вкарвам зеленчуците. Още се колебая за схемата, но вероятно ще се спра на някоя с по-често редуване на дните, за да има място за корекции. След всичките изчетени коментари, към това клоня. Peace
Искам да ви попитам, какви точно зеленчуци ядете през Втората фаза. Четох, че някой /сори, че не запомних кой/ гледал да са предимно от зелените, друг имал проблеми с доматите... Четох и в книгата - общо взето са си стандартните, на които и аз викам зеленчуци, а не въглехидратните картофи и варивата.
И най-вече - ако може да ми дадете някакви ориентировъчни количества, които сте си позволявали. В книгата прочетох, че "по принцип количеството не е ограничено, но се препоръчва все пак да не се преминават границите на здравия разум само, защото няма ограничения". Какви са вашите "граници"? Имате опит, споделете го, моля!  Simple Smile `Щото моя разум явно не е от най "здравите"!  Mr. Green

P.S.: Реших да напиша и к`во ядох аз през тази първа фаза, за да може любопитковците като мен  Mr. Green да прочетат някой ден  Laughing.
Та така - всяка сутрин закусвах с около половин кофичка 0,1% кисело мляко+3 лъжици овесени трици. Всеки ден! Като се замисля, май само една сутрин прескочих WC-то, ама то аз винаги съм си била редовна, поне в това отношение.  Blush Плюс сутрешното кафе, разбира се. Аз го пия чисто, ама редичко. На работа ми се е случвало да хапна по още една кофичка мляко, но май беше един или два пъти. Един единствен път пих Кола Лайт, от 500 мл. Не съм голям фен на вкуса и, но ако ми се дояде много сладко /рядко ми се случва за щастие/ - пия нея или дъвча дъвка.
На обяд си купувах от Бързото хранене пилешко филе на скара или пилешки шишчета от бяло месо. Малко еднообразно за всеки ден, ама аз по принцип съм си месоядна, та не съм протестирала. Плюс второто и последно каЙВенце за деня. Sunglasses
Следобед, като се прибера от работа хапвах я извара, я нещо режимно, изостанало от предната вечеря. Ядях и от онези пушените вакуумирани пуешки филета. Признавам си, че не съм много убедена, че са изкючително режимни Embarassed, ама не прекалявах, пък и на бързо спасяваха положението.
За вечеря беше по-трудно, `щото и домочадие има да се храни все пак Grinning. Правих си бъркани яйца, по 3, от средните, ама цели. Аз на яйцата като се замисля, повече им харесвам жълтъка. Общо за тези 5 дни съм изяла 6 яйца. Или дюс, само ръснати с шарена сол или забъркани с малко извара. Пекох пилешки бон-филенца на пресата за сандвичи. Станаха супер крехки и сочни (потекоха ми лигите Laughing ), подправени само с черен пипер и малко сол. Също и скумрия във фолио на фурна, пак само със сол, черен пипер и дафинов лист. А единия ден варих пилешки воденички в скороварката. Семейните ги ядоха с фрикасе, а аз дюс. Вчера приключих фазата с една консерва риба тон в собствен сос, който изцедих предварително.
Май е това. Дано съм полезна на някой, решил да стартира след мен! Hug

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 09:14 от (не)Обикновена

Общи условия

Активация на акаунт