Отговори
# 165
Аз също посетих Абракадабра и никак не ми се понравиха Naughty

# 166
Аз също посетих Абракадабра и никак не ми се понравиха Naughty
Аз пък ги посещавам всеки ден и ми се нравят много Laughing
Никога не е било задушно, да не говорим за миризими, всеки има право на мнение разбира се, особено когато е мотивирано, а не просто така. Детето ми ходи там вече 3-ти месец, нямам оплаквания, щастливо е, за мен това е най-важно. Grinning

# 167
Ще разкажа с няколко думи за моето посещение е Абракадабра:
Отидох около 11 ч. ,тъй като не видях звънец влязох направо - външната врата беше отключена ThinkingНикой не ме посрещна,т.е. не ме чу ,че влизам.В коридора има гардеробче за връхните дрехи и обувки на децата(безнадзорно,всеки би могъл да ги открадне, а да не говори ,че някое от децата може да реши да си тръгне.......ще отвори вратата и е буквално на улицата Rolling Eyes).Чуваха се детски гласове и на жената ,която ги гледаше......разбрах от къде идват и се показах на вратата на стаята за да ме видят.Едно от новите дечица се разплака ,явно очакваше майка си...........Обясних за какво съм там и тъй като детенцето не спираше да плаче,аз се извиних и предложих на жената да отложим разговора за по тел. или за по-удобно за тях време, но възпитателката реши,че в този момент е по- важно да ми обърне внимание на мен,а не на плачещото момиченце Mr. GreenДокато тя ми обясняваше,аз се оптвах да успокоя детето(то вече плачеше неистово,въргаляйки се по земята),но полза нямаше...............Даже в един момент жената направи гримаса ,с която показа колко й е неприятен този шум/плача/..........Е, не издържах,взех си една брошура и казах че за повече информация ще се обадя....

# 168
  Вчера посетих "Абракадабра" на ул. "Веслец". Никак не ми допадна. Беше рано, към 10 сутринта, а вътре страшно задушно, мирише на изкуствен мокет, непроветрявано незнайно от кога. Гледачката много изненадана, погледна едно хлапенце и казва: ааа, то си е намерило от някъде солети... Не забелязах децата да ги занимават с нещо - търчаха нагоре-надолу и сами се забавляваха.
 Не е добре- мое мнение.

Моето детенце ходи три пъти в седмицата в Абракадабра. Не е вярно, че не ги занимават с нищо - заниманията са си по програма всеки ден от 10.30 до 12 и се редуват - музика, рисуване, гимастика. А в събота и неделя, когато сме били сме засичали уроци по английски и йога. Ние си планираме предварително какво да хванем и ходим точно заради тях.
За мокета мога да кажа, че е чисто нов и няма как да не мирише. Който си е купувал килим или мокет у дома, знае че няма как да се избегне това и мисля, че е несериозно да се коментира..

# 169
  • Къде ли не
Цитат
За мокета мога да кажа, че е чисто нов и няма как да не мирише. Който си е купувал килим или мокет у дома, знае че няма как да се избегне това и мисля, че е несериозно да се коментира..
И защо да е несериозно? Щом мерише значи излъчва нещо! А знаете ли, че мокетите изобщо не са препоръчителни за такива помещения? Те са развъдник на домашен прах и съответно провокират алергични реакции при децата. Колкото и да се чисти пак си остава набита мръсотия. Има къде къде по - подходящи настилки!

# 170
  • София
Много интересна тема, толкова време ровя за такава занималня.
Да й дадем нов живот!
Аз ще наобиколя Диване и Алина (имат английска забавачка +музика, няма ги в темата)

# 171
  • София/Русе
И мен ме интересува, дано се включат повече майки с нова информация Simple Smile

# 172
  • София
Най-после отидохме в английската забавачка на Алина пробно за един ден. Стана както ми бяха разказали, нито моето искаше да си тръгне, нито другите деца.
Не само поиска утре пак да ходи там, но и ако може цял ден, защото това било много малко Joy

Мислех да посетим и Диване, но при такива обстоятелства няма да го правим, макар че също имам чудесни отзиви от познати.

http://www.alina.bg/ вдясно има картинка за забавачката

Текстът е прекалено дълъг и скучен, скоро ще напиша през моите родителски очи.

# 173
Най-после отидохме в английската забавачка на Алина пробно за един ден. Стана както ми бяха разказали, нито моето искаше да си тръгне, нито другите деца.
Не само поиска утре пак да ходи там, но и ако може цял ден, защото това било много малко Joy

Мислех да посетим и Диване, но при такива обстоятелства няма да го правим, макар че също имам чудесни отзиви от познати.

http://www.alina.bg/ вдясно има картинка за забавачката

Текстът е прекалено дълъг и скучен, скоро ще напиша през моите родителски очи.

Здравей! Много бих се радвала да разкажеш малко повечко подробности Simple Smile За колко часа ходите на ден, какво точно паравят децата и по-колко са (идеята ми е дали не са прекалено много) и в това на Пирински проход ли ходите? Много станаха въпросите и се извинявам!
Благодаря предварително!  bouquet

# 174
Четейки всичките коментари по темата изпадам в ужас от джунглата ,в която се намират деца и майки в София.Работя като детска учителка в провинциална детска градина,и като знам,че от няколко години се въведе задължителното предучилищно образование на 6-годишните,а от миналата година и на 5-годишните деца,чудя се на какъв принцип избирате детското заведение за децата си?Дали отговарят на Държавните образователни изисквания,които са задължителни за всички деца преди да постъпят  в първи клас?Някои от вас говорят за заведения , в които се гледат деца,сякаш са в  бакалия!В нашата детска градина се откри по документи яслена група,но ще са ни нужни няколко месеца ,за да спазим всички санитарни изисквания,за да може групата ,която в момента се ползва от по-големите деца да се приспособи за яслена възраст,а трябва да се обнови и кухнята,за да може да се обработва допълнитено храната.И в детските градини работят квалифициран персонал от учители,все пак съм учила 4 години и помощник-възпитатели,какви са тези забавачки и гледачки?Заниманията с децата са задължителни и регламентирани,имаме образователни направления-български език,художествена литература,математика,социален сват,природен свят,изобразитело изкуство,музика и конструктивни дейности,а по желание на родителите срещу допълнително заплащане-английски език,народни танци,футбол.Мили майки пожелавам ви най-доброто за децата ви!А и в допълнение,независимо,че работя в държавно заведение,постоянно се обогатявам със знания за други педагогически методи,гледаме с колежките да сме в крак с бързо променящото се време1

# 175
  • Къде ли не
Много се радвам за вас, moav ! Вярвам, че има учители, които полагат грижи за обогатяване на професионалното си ниво, но лично аз не бих разчитала на това, що се отнася до моето дете.Вие колко деца "учите" в една група? 20-25-30? Смятате ли, че е възможно в една такава "джунгла" да се обърне внимание на индивидуалността на всяко дете? Или такива практики може би не са одобрено от МОНТ и обучението е на стадния принцип? А как се справяте с емоционалното състояние на всяко дете? Повечето деца, особено в по - малка възраст се прибират изморени и изнервени от целодневна контакт с толкова много деца мислите ли, че това им носи нещо хубаво? Не мисля, че диференцирането на всеки един предмет е необходимо. Моето дете всеки ден решава задачи, които развиват логическото му мислене, фината моторика, цветоусещането, пее, моделира, учи за света около себе си, четем книги и учи стихотворения. Не мисля, че по някакъв начин го ощетявам като не съм го записала, не че ще ни приемат, в държавна детска градина.
А като гледате на какъв хал ни е цялата държава не се ли замисляте, че нещо бъркаме при отглеждането на децата си, от които после се очаква да движат страната? Или това според вас няма нищо общо с образователната ни система?
Спирам да пиша за да не излезна от добрия тон, но моля ви така както полагате усилия да се развивате в работата, положете усилия за да разберете, защо повечето хора тук предпочитат различни форми на обучение.

# 176
  • София
  enimna smile3501

# 177
И аз искам да се включа с един елементарен апел - не изкарвайте децата, посещаващи детските градини - някакво второ качество - различно от това на вашите  Peace
Въпросът е комплексен и много може да се спори за предимства и пропуски и в двата начина.

# 178
Дали отговарят на Държавните образователни изисквания,които са задължителни за всички деца преди да постъпят  в първи клас?Някои от вас говорят за заведения , в които се гледат деца,сякаш са в  бакалия!В нашата детска градина се откри по документи яслена група,но ще са ни нужни няколко месеца ,за да спазим всички санитарни изисквания,за да може групата ,която в момента се ползва от по-големите деца да се приспособи за яслена възраст,а трябва да се обнови и кухнята,за да може да се обработва допълнитено храната.И в детските градини работят квалифициран персонал от учители,все пак съм учила 4 години и помощник-възпитатели,какви са тези забавачки и гледачки?Заниманията с децата са задължителни и регламентирани,имаме образователни направления-български език,художествена литература,математика,социален сват,природен свят,изобразитело изкуство,музика и конструктивни дейности,а по желание на родителите срещу допълнително заплащане-английски език,народни танци,футбол.Мили майки пожелавам ви най-доброто за децата ви!А и в допълнение,независимо,че работя в държавно заведение,постоянно се обогатявам със знания за други педагогически методи,гледаме с колежките да сме в крак с бързо променящото се време1
И кой ще откаже да приеме детето в 1ви клас защото не е ходило на предучилищна?
Приемете, че има майки, които не харесват стандартните, регламентирани занимания, а желаят детето им по атрактивен и по-забавен начин да получава знания.
Освен това в държавната градина няма опция за моето дете вегетарианец. Да стои гладно цял ден ли? Разбира се, че ще потърся алтернатива когато държавата не осигурява нужните условия за моето дете.

# 179
И моето дете не яде месо.  Laughing
Не зная кой ще го върне без предуч., но все пак - по закон сме длъжни да ги пратим. Доколкото знам - ние, набор 2006 сме последният от 6 навършени, иначе би трябвало от 5 навършени. Аз лично не бих рискувала с градина, която не дава такъв документ - което ще значи, че не е лицензирана за работа.

Общи условия

Активация на акаунт