Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 830 521
  • 6 804
  •   3
Отговори
# 5 955
  • Мнения: 4 289
То да беше само почвата, ако се пръска на близо пак отива в  "био" продукцията.

# 5 956
  • Мнения: 1 613
Аз съм производител и произвеждам продукти включително и за една от най-големите вериги. Умишлено не споменавам коя е тя. Щастлив се, че собствените ми продукти, които са много високо качество не се асоциират със собствената марка на веригата. Тя получава това, за което си плаща.
П.П.  Шипковият мармалад на Родна стряха се прави от шипки и глюкозо-фруктозен сироп, а на Хармоника от био шипки и био тръстикова захар. Който каквото иска да яде, но аз между двата продукта знам кой е по-добър.

И каква е разликата между обикновенните шипки и биошипките?
По-интересен въпрос е каква е разликата между био тръстикова захар и глюкозо-фруктозен сироп, а тя хич не е малка.
“Глюкозо-фруктозният сироп е опасен, но го има навсякъде”
https://lifestyle.bg/food-and-diets/glyukozo-fruktozniyat-sirop- … a-navsyakade.html

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 18:53 от Мъфин

# 5 957
  • Мнения: 1 706
Био шипки звучи доста смешно. Не виждам защо този бурен трябва да бъде пръска с нещо.
Да не говорим, че това, което се води био, не е ясно на каква почва се отглежда. Някой да мери тежки и токсични метали в почвата или в биопроизводството?
Представям си колко е био продукция, отгледана около Кремиковци или около Бухово (вторият случай е доста по-опасен).
В този ред на мисли всичко отгледано в радиус +– 20км, че и повече в района на медододобивните предприятия и рудниците е отровено. Отровена е и водата в много от реките ни, следствие от  промишлената  дейност. Много от полята на юг се поливат точно с вода от замърсени реки.

# 5 958
  • София
  • Мнения: 5 347
Залагам на някакви печива Simple Smile

Хармоника се издъниха с тахана от обикновен, а и отровен сусам. Хванаха ги, щото всичките останали купувачи на тези тонове сусам ги хванаха. Но как мина номерът, че били подлъгани..., това беше само за пред нас. Иначе те си знаят,  че сусамът е бил няколко лева на кг (забравих колко, писала съм го). Хич не е сложна тази врътка. Не са опрели до спестяване на разходи от нещо, щото с голямата лъжица лапат. И никога, никога няма да си купя шипков мармалад от Хармоника. Нито нищо от тях.

Припомням по това време няколко неща, които не изискват химия и могат да се ядат в големи количества - киви, нар, земна ябълка, райска ябълка, мушмули.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 23:11 от ЗаСлон

# 5 959
  • Мнения: 10 641
и аз им нямам доверие на хармоника. отделно помня отлично случая с отровния сусам и после тахан.
това с шипките наистина е доста смешно. и предполагам е така за всеки, който си е брал шипки някога.
офтопик: станаха ли мушмулите? че до скоро бяха зелени. миналата година се опитах да правя вино от мушмули, но не стана. някой да има опит?

# 5 960
  • София
  • Мнения: 247
Трайно ли е мандраджийското масло или е по-добре да го преваря или замразя?
Имам почти 1кг.


Не е трайно. 
Мандраджийското  е суроватъчно  и има остатъчни белтъчини и  млечни киселини, които ще се вкиснат и развалят. Чела съм, че  се получава , като центуфугират допълнително суроватката от производство на сирене и кашкавал.
Затова и има този специфичен аромат.
Ако не е силен този аромат , значи е смесено с маргарин.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 09:32 от мързеливка

# 5 961
  • Мнения: 12 909

Ако не е силен този аромат , значи е смесено с маргарин.
по-скоро значи, че е минало процес на деодоризация. Това в България не се практикува, на запад да.
Не е нужно да е смесено с маргарин. Маргаринът е мека мазнина и не е достатъчно евтин. По-скоро с по-обикновена палма...

# 5 962
  • София
  • Мнения: 247

Ако не е силен този аромат , значи е смесено с маргарин.
по-скоро значи, че е минало процес на деодоризация. Това в България не се практикува, на запад да.
Не е нужно да е смесено с маргарин. Маргаринът е мека мазнина и не е достатъчно евтин. По-скоро с по-обикновена палма...

Да, правилно, по-скоро с палма.
 А иначе аз  имам  стари спомени от едно "домашно" краве масло, което беше смесено със свинска мас, но някаква без характерният силен аромат  на такава.

# 5 963
  • Мнения: 1 613
това с шипките наистина е доста смешно. и предполагам е така за всеки, който си е брал шипки някога.

Не случайно написах, че акцентът не е върху шипките, а върху тръстиковата захар. На Родна стряха мармалада се прави с вреден за здравето ни подсладител. Много по-вреден от бялата захар. На Хармоника мармалада се прави с тръстикова захар, която е по-добра от бялата и несравнимо по-добра за здравето ни от глюкозо-фруктозния сироп използван в мармалада на Лидл.
“За повечето потребители тръстиковата захар е почти неразличима от обикновената захар. Единствената разлика е в цвета на продукта. Но това мнение е погрешно. Захарта, произведена от захарна тръстика, има много положителни свойства.
Благодарение на уникалния производствен процес тръстиковата захар запазва повече ценни витамини и минерали от своя аналог захарта от цвекло. Ето защо се смята за полезен за организма. Например съдържа висока концентрация на желязо, което е особено важно при ниски нива на хемоглобина в кръвта, както и при желязодефицитна анемия.

Продуктът се препоръчва за хора, които са се отказали от храна от животински произход, както и за тези, които спазват строга диета. Това се дължи на голямото количество желязо и витамини от група В. Те спомагат за укрепване на имунната система и забавят естествения процес на стареене.

Тази захар ще помогне за регулиране на ЦНС и премахване на последиците от стреса, ще подобри настроението и ще облекчи безсънието. Естествената глюкоза в този подсладител подобрява умствената дейност, концентрацията и паметта.

Фосфорът и калцият в продукта са полезни за зъбите и костите. Те ги укрепват и намаляват вероятността от развитие на мускулно-скелетни смущения.

Освен това тръстиковата захар спомага за нормализиране на функцията на черния дроб и далака.

В кафявата захар се съдържат също калий и магнезий, които заедно осигуряват функционирането на сърдечносъдовата система и действат превантивно.
За жени

Тръстиковата захар премахва проблемите със съня, главоболието и умората. Той може също така да регулира кръвното налягане, така че симптомите на гадене, замаяност, горещи вълни и нормалната сърдечна честота да се възстановят.

Фибрите в продукта помагат за прочистване на организма от токсични вещества. Освен това кафявата захар регулира обмяната на веществата и в резултат на това храносмилателният тракт работи по-добре. Това се дължи на факта, че фибрите и хранителните влакна улесняват храносмилането на храната и осигуряват бързото ѝ изхвърляне от организма. Захарта от тръстиков сок също може бързо и трайно да задоволи глада. Ако се употребява редовно в оптимални количества, той може да ви избави от излишните сантиметри в областта на талията.

Такъв компонент може да се използва не само като храна, но и като козметичен продукт. Както знаете, захарта е съставна част на пастата, която се използва за шугаринг.

За мъже

Продуктът от сладка тръстика е източник на енергия. Благодарение на това свойство захарта дава на човека сила, издръжливост, увеличавайки способността му да работи. Той има положителен ефект върху нервната система, подобрява емоционалното състояние и жизнеността.

Той има благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система. Калият укрепва кръвоносните съдове и сърдечните мускули, а ритъмът се нормализира. Захарта от захарна тръстика е полезна за хора, чиято работа е свързана с психически стрес. Използва се и от спортисти и военни.

По време на бременност

По време на бременност тръстиковата захар може да бъде включена в диетата на бременната жена, като замени захарта от цвекло. В сравнение с други подсладители тази захар ще осигури на женския организъм полезни вещества, ще нормализира дейността на черния дроб, мозъка и кръвоносната система. Калорийната стойност на такъв продукт е доста висока, така че е необходимо да се спазва нормата. Вредите от честата употреба ще бъдат минимални за организма на бъдещата майка, но неконтролираната употреба може да доведе до увеличаване на телесното тегло на жената и на плода.

За намаляване на теглото

Тръстиковата захар е въглехидрат, съдържащ груби фибри. Поради това той се абсорбира по-бавно от стомашно-чревния тракт. По този начин за обработката му са необходими повече калории, което води до по-малко складиране в слабините. Именно заради тези свойства продуктът от захарна тръстика е популярен сред отслабващите, тъй като отказването от сладки напитки е много по-трудно, отколкото замяната на захарта с по-малко застрашаваща фигурата.

Възможно е тази захар да се използва като диетичен продукт в диетата на всеки човек. Той ще помогне за разнообразяване на трапезата, ще обогати организма с минерали и други вещества, необходими за сърцето и нервната система. Но ако не ограничите количеството му, няма да има ефект, тъй като калорийното му съдържание не е незначително.“

# 5 964
  • Мнения: 3 654
Да знаете къде може да има мексикански краставици?
Има бе, аз продавам.Много вкусна и лековита.

# 5 965
  • Мнения: 10 243
Така понеже аз попитах за шипковия мармалад, купих от магазин "Зелен" био мио ...пълна ши**я!
От тези повече нищо няма да купя.
Купих после и от Кауфл. само да спомена за протокола...нямат разлика вкусово само ценово Wink
Пари съм дала ще ги изяде, моето. За в бъдеще ще потърся от някоя баба по селата - разчитам да е по истински от 2 те химики в нас.

# 5 966
  • София
  • Мнения: 5 347
Магазин не върши работа. Кажи на кои производители! А и какви баби - направи си сама един буркан, поне един път! И всичко ще ти стане ясно.
На мен ми е ясно, още докато ги бера, че мармалад от шипки няма да правя Simple Smile

# 5 967
  • Sofia
  • Мнения: 29 061
Хвалят сухите шипкови люспи на Балевски.Лесно се правел мармелад от тях,няма го досадното претриването през марля за отстраняване на семето,вариш и пасираш и ставал вкусен.
Мисля да си купя 🤔

# 5 968
  • Мнения: 10 641
ооо, толкова е трудоемко, че предпочитам да не ям шипков мармалад.

# 5 969
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 8 514
В ДМ има сладко от шипки, което наричат плодова паста, каквото и да значи това. Състава - 55% шипки*, захар от цвекло*, концентрат от лимонов сок*, желиращ агент пектин. * от биологично производство . Ето така изглежда:
Скрит текст:

Не знам как е на вкус, цена 5 лева.

Общи условия

Активация на акаунт