Безвъглехидратна диета - Тема 14

• 86 314
  • 711
  •   1
Отговори
# 645
  • Испания и Стара Загора
Съжалявам,но и аз мисля,че това не е мойта диета.Много бързо качвам свалените кг.Два дни имах прегрешения,и кантара днес показа +1кг.Така,че мисля да се върна към Ори и без това съм решила да правя Великденските пости. Peace
Успех на всички в борбата с килограмите. Wink

# 646
Добро утро, момичета!   bouquet
Колко много сте изписали, докато чакам на острова да ми пуснат нета! В тоз век на комуникации без интернет, 3 дена се въртях като "обран комарджия"  Mr. Green. Ми то много трудно бе!
А днес четох , четох и четох с кафенцето. Супер!
Не знам от къде да почвам сега с писането и без това съм си словоизлиятелна   Laughing.
Име- Лора, възраст -37, начални килограми -70, свалени -7, цел 58 кг, която със сигурност ще бъде коригирана  Flutter (надолу, някой да не си помисли, нагоре  Mr. Green).
Много сте ми симпатични да знаете. Всичките. Страхотна темичка се заформи. И тези дето не пишат редовно- да си вземат бележка  Naughty
За тези 3 дни нямам свалени килограми, даже имам плюс от около 500 гр, НО това изобщо не ме притеснява. Теоретично е невъзможно да се сваля всеки ден.Винаги има плато, което позволява на организма да се "пренастрои" към новите килограми, а и тези 500 гр + , не са нищо друго освен задържана вода , която на последващ етап ще бъде просто изпишкана  Laughing. Набързо хвърлих поглед по другите теми и повсеместно се забелязва тенденция тези дни към плюсове . Така че теорията за изпълващата се Луна си важи с пълна сила според мен  Simple Smile.
Момичета , при протеиновите диети две от най- важните условия е да се пие много вода, за да се изхвърлят отпадните продукти след преработката на месото и да НЕ се гладува. Приемът на храна трябва да е ясно регламентиран за организма, за да не влиза в режим на "запасяване". Когато научим телата си , че няма да бъдат лишавани, те пък ще ни отговорят с липса на презапасяване в депата. Има и още един фактор с голямо влияние- приемайки протеини, организма хаби калории , за да ги разгради, усвои, да извлече ценните продукти, да изхвърли остатъците, т.е. създаваме му работа и то доста. Освен това има и храни с отрицателни калории- например краставиците. Изяждайки една краставица, да кажем приемаме 20 калории, а за да я обработи организма използва 25. За това НЕ НА ГЛАДА. Хапвайте достатъчно, дори и да не ви се яде.
Веси, доколкото си спомням ти си А кръвна група. Аз също.Ми на нас доматите не са ни от най- благоприятните храни. Я подмени черитата с краставичка, зеленце, ряпа и виж какво ще стане. А за пърженето си имам предпочитания- рядко, само по необходимост. Предпочитам задушаване на продуктите. Високата температура при пърженето трансформира мастните киселини, променя молекулата им и стават вредни, освен и че от пържено се задържа повече течност. Предпочитам мазнините да ги приемам под формата на суров зехтин или малко краве масло добавено накрая за вкус.Аз пия чаша червено вино вечер.На 100 милилитра има 0.5 въглехидрати, бялото е с 1 на 100 и за двете важи ако е сухо иначе се влиза в други едни таблици.
Май- се опитах в един пост да напиша всичко, което съм искала за 3 дни  Laughing
Само да добавя , че ми харесва новата първа страничка. Веси, похвално е усилието което влагаш   bouquet. На сегашната са дадени няколко линка, които очевидно са доста стари и някои от тях неактивни. Момичета проверете кое става и кое не ( при мен не се отвориха 4 линка, но с моя нет аз съм най- малко - критерий). Ако не работят хич и да не се добавят към новата тема- няма смисъл.
За сега приключвам, че отново прекалих с писането  Embarassed Embarassed
Горе главата ,момичета. Ще отслабнем. Заедно сме в борбата. Макар че дори и като стигнем желаното тегло , трябва да продължим с писането в темата, защото не свалянето е проблема, а задържането.
Хубав и спокоен и отслабващ ден на всички. Момичета   bouquet  Heart Eyes.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 11:45 от NeBuLa Klio

# 647
ооооооооо станахме две Лори:) Браво Лорче, продължавай да ни нахъсваш все така:) започнали сме от едни килограми, но аз гоня 63....ако стана 57 ще ме приберат за принудително лечение:)

# 648
Адаш,   bouquet. Аз се отличавам с височина , достигаща невероятните 1.60 м и то силно изправена , да не кажа понадигнала се на пръсти. Храстовидният ръст , определя и целите  Mr. Green .

За да няма дублаж в имената и за да не се чудим , кой е получателя на информацията, аз може да си остана  Клио  Heart Eyes.

anita29 ,  bgfifi , успех с диетите, които сте си избрали. Всеки трябва да намери своя си начин.
Навестявайте ни, да споделяте как са нещата при вас.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 11:55 от NeBuLa Klio

# 649
хахаха , Клио, уби ме от смях с това сравнение - храст  Joy и то защото аз съм от същия вид Simple Smile даже мааалко по-нисък храст Simple Smile Аз съм безумните 158 см.,какво ще кажеш,а ? hahaha

# 650
ще споделям, Клио  Grinning..аз и без това сигурно тук ще си вися, че ми е много приятна компанията  Grinning

# 651
може и аз да си кажа: Здравунка, 31 лет, 71,5кг. при 163 храстовиден ръст  Laughing, цел 55кг. (в лентичката съм се изсилила на 50кг., че ме бяха хванали лудите  Wink

# 652
*Tea*, момичета, всички ние , които сме с мерки доста под манекенското мерило   bouquet . С годините и набиването на прешлените от 1.61 , станах 1.60, ама само с условието , че мерейки се , се поизправям, протягам врат и бухвам косата преди това  Mr. Green. Ние с вас отговаряме за видовото разнообразие  Joy . Дето има една дума : "от мънички- до големи" ( както се пееше в добрата стара чалга)  hahaha.
Общо взето, изправена в целия си ръст съм висока, колкото са дълги краката на някои мацки  newsm78Joy.  За ръста вече нищо не можем да сторим с вас, но виж за линията на екватора дето пазим, там трябва да се дисциплинираме .  Peace  Laughing

# 653
Мацки, ще ви чета след малко и ще пиша също след малко. Сега ви пускам храните според кръвната ви група, че Лорка Клио ме подсети, а и е хубаво да се знае ! Клио, рдвам се, че се появи. Почнах бон да хвълрям за теб !  Hug

# 654
За кръвна група 0

За нея са добри почти всички плодове с изключение на къпиновия и на портокаловия сок. От месата трябва да се яде редовно червено месо. Добри са всички видове риби.Добрите мазнини са ленено масло и зехтин. Рибеното масло, сусамовата и царевичната мазнина са противопоказани, не ги консумирайте. От ядките орехите и тиквеното семе считам за добри храни.

Могат да се ядат и бадеми, лешници, сусам, тахан и слънчоглед. Не препоръчвам пърженото кашу, фъстъци, шамфъстъци, бразилски орехи. От бобовите храни могат да се ядат всички видове без лещата. Нито една храна от зърнените не е подходяща за хората от кръвна група 0. Допустими са само по-малко ориз и овесени ядки. От зеленчуците трябва да избягват люцерната, зелето и карфиола, печурките и маслините.

Картофи и царевица не се препоръчвам, наистина. Могат да се приемат доста видове подправки, но да се избягват канела, индийско орехче, черен и бял пипер, ванилия. Никакъв оцет, дори и ябълков! Билки подходящи са глухарче, сминдух, джинджифил, хмел, липа, магданоз, мента, шипка и сарсапила. Да се избягват напълно люцерна, алое, корени от репей, подбел, царевична коса, ехинацея, тинтява, червена детелина, ревен, сена, овчарска торбичка, жълт кантарион, листа от ягоди.

Могат да пият газирана вода, бира и вино. Но знаете, че първите две пък, не са за диета. Трябва да изключат кафето, концентрираните напитки, черния чай, кока-кола и китайския чай.

# 655
За кръвна група А

Хората от тази кръвна група са единствените (аз съм от тази група), които с времето могат да станат вегетарианци. Но не бързайте да се притеснявате от това съждение, вижте малко по-надолу защо? От плодовете могат да ядат всичко, което расте на територията на съответния географски пояс. Но с изключение на лимона и на грейпфрута, трябва да избягват всички други тропически плодове. Мляко, яйца, пшеничени продукти и почти всички видове ядки могат да консумират свободно. Могат да консумират и по-малко риба. Но е противопоказано да приемат прясно мляко и сладолед – това убива пепсина!

От зеленчуците не трябва да ядат чушки, картофи и домати. Всички други видове зеленчуци са добри за тях. Подходящи билки са глог, ехинацея, клинавиче, лайка, валериана, бял трън, жълт кантарион. Полезни са пробиотиците с млечнокисели бактерии в тях. Не трябва да вземат самостоятелно витамин А!

# 656
За кръвна група В

От соковете (пресните фрешове) зелев, гроздов, този от ананас. Да се избягва доматен сок. Плодове могат да се консумират спокойно както българските, така и всички вносни плодове. От бобовите растения
не може да се яде единствено леща. От зеленчуците не трябва да се консумират домати и репички. Като хранителна добавка
е добре да се поемат по 400-600 мг калций дневно – главно от зелените листни зеленчуци, от зърнените храни, от кафявия ориз и от бобовите растения. Много добър за хората от кръвна група В е сладкият корен, но той трябва да се взема под лекарско наблюдение! Той изчиства черния дроб и жлъчните пътища, има антивирусна насоченост, действа добре на стомашните язви и регулира кръвната захар.

Добри билки са също така гинко билоба и сибирският женшен. Гинко билоба подобрява циркулацията на кръвта в мозъка и в сърцето. Женшенът пък е общотонизиращ. Да се избягват билките – алое, подбел, царевична коса, сминдух, тинтява, хмел, липа, червена детелина, невен, сена, овчарска торбичка.

# 657
За кръвна група АВ

На хората от тази група е позволено да пият всякакви сокове, без портокаловия. Тук визирам прясно изцеден сок, а не този от кутии. Като хранителни добавки могат да употребяват в ниски дози витамин С – до 250 мг дневно, цинк и селен. Морските храни като хек, сьомга, охлюви им действат чудесно, но са им противопоказани змиорки, жабешки бутчета, маринована херинга, стриди, скариди и пушена риба.

От растителните масла трябва да се избягват царевично, слънчогледово и сусамено олио. От ядките понасят и са им полезни до 50 г дневно фъстъци, орехи, кашу, бадеми. Но трябва да избягват лешник, тиквено семе, сусам, тахан и слънчоглед. Тук говоря за неовкусени, разбира се. Солта задържа вода.

0т зърнените храни добри са просо, овесени ядки и кафяв ориз, до 1 филийка пшеничен хляб. Трябва да избягват царевицата. Подходящи зеленчуци са люцернови зародиши, броколи, карфиол, целина, краставици, листа от глухарче, чесън, магданоз, зеле, моркови, джинджифил, хрян, праз, маруля, диви гъби, бамя, маслини, лук, картофи, тикви, тиквички, домати и репи. Противопоказани са: люти чушки, черни маслини, пиперки.

От бобовите растения хората от кръвна група АВ могат да ядат спокойно леща, зелен грах и зелен фасул. Не трябва да консумират черен боб и нахут. От месото им препоръчвам и може да се яде по малко агнешко, заешко, пуешко (без мазнини), а така също черен дроб и фазани.

Не може да се консумира бекон, телешко, пиле – причиняват тромбози и инсулти. Добрите подправки са къри, хрян, магданоз, майонеза, горчица,, куркума, сминдух, червен лют пипер. Да се избягва анасон, бадемова есенция, черен и бял пипер, кет-чупи и туршии. Полезни напитки, но в малки количества – зелен китайски чай, кафе, газирана вода, бира, вино.
Не трябва да се пият концентрати (всички видове), черен чай, кола и други газирани напитки. Подходящи билки са глог, ехинацея, клинавиче, лайка и валериан, бял трън и чай от ананас.

# 658
Веси, за пореден път ме разби! Страшна си:) Аз съм 0 група. За съжаление виждам доста грешки в храненето си! От къде го изрови това?

# 659
Мацки, ще ви чета след малко и ще пиша също след малко. Сега ви пускам храните според кръвната ви група, че Лорка Клио ме подсети, а и е хубаво да се знае ! Клио, рдвам се, че се появи. Почнах бон да хвълрям за теб !  Hug

Heart Eyes страхотно симпатична печатна грешка. От кога търся някой мъж, да хвърля бонове за мен, ама уви!  hahaha Да видим сега като отслабна, като се източа (на токчета възкачена , разбира се) , че може и някой друг освен Весито , да ме замеря с подходящите неща  Party . А бобът тук е забранен, ама за гледане , можИИИИИИ.  Laughing
И аз се радвам, че съм при вас.
Весиииииииии, страхотна работа си свършила. Точно това и аз имам предвид. А няма ли да е хубаво, да се сложат на първа страница вместо някой неработещ линк?

(Нета ми подскача като бълха, на кучешко изложение  #2gunfire )

Общи условия

Активация на акаунт