"Системата минус 60" - тема №16

• 35 753
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро!

Галка - мерси за кафето!

Леле колко нови момичета! Добре дошли!
Момичета сънувах нещо ужасно и лудо и смешно.... Нали си говорим за "Денят е прекрасен"... Е, сънувах, че някакви девойки от друг форум са там за да хвалят системата и твърдят, че са първите и единствените в България!!!!  #2gunfire #Cussing out #2gunfire Joy hahaha

Сиси, Жани, Жаси, Маик, абе ще мръдне моя гей, ама не знам кога... Щеше ми се до нова година да съм под 105, ама тая седмица дето я виждам през ден (дори си смених батерията на кантара)... В никакъв случай не съм се отчаяла, но просто ми е тъпо....А от първия път, в който кантара ми е показал 107 съм с по 3-4 см по-малко на обиколки!!!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Форума вика Дивиииииииии!!!!  Hug

# 691
  • Варна
Така-а-а, изчетох цялата тема и имам няколко въпросчета Grinning:
1. Вечерята до 17.30 трябва да приключи или тогава да започне?
2. След вечеря мога ли да пия чай, сок, вино?!
3. По принцип как стои въпроса с алкохола (че сега по празниците Laughing)?
4. Задължително ли е закуската да е обилна, защото на мен сутрин хич не ми се яде?
5. Спортувате ли нещо в допълнение или резултатите ви са само от диетата?!
6. Защо викате на кантара "гей"? Mr. Green

# 692
chockolina, я да видим сега.  Grinning Hug

1. Когато искаш започвай вечерята, но до 18 трябва да си я завършила
2. След вечеря може кафе и чай, но без захар, както и сухо червено вино; сок не може след 18; може само до 12, ако е със захар. Иначе, ако е фреш, без захар и от разрешените плодове, можеш да го пиеш на обяд и за вечеря с вариантите, които съдържат плодове
3. По принцип алкохол е разрешен, но само ако е сухо червено вино, нищо друго.  Laughing
4. Не е задължително закуската да е обилна, но трябва да е горе-долу еднаква с обяда и вечерята като засищаемост (калоричност). Аз никога не ям обилни закуски, в 90% от случаите закусвам купичка кисело мляко с мюсли.
5. Спортуването е задължително, дори и да са 10 минутки само на ден; системата се състои от: хранене, упражнения и масажи (скраб с кафе и масаж с мумио)
6. На кантара му викаме гей, щото го мразим, като не показва минуси  Laughing

Стеле, ужасно е неприятно това със застоя, и на мен ми иде да хвана да метна моя кантар през балкона - от 3 седмици се боря да сляза при шестиците и не та не. Това със съня ме доведе до луд хилеж.  Joy Joy Joy

Роси_80, прекалено калорична закуска. Сладките и тестени неща са позволени, но не и задължителни.  Peace
Демек, яде ли ти се сладко, хапни черен шоколад, недей тия вафли.

xai, добре дошла, ще се справиш! Със системата 20 кила се махат за 5-6 месеца, за лятото ще си фиданка. Моите 20 ми отнеха 6 месеца, но от тях 1 месец ми е несистемен лятото, така че реални 5.  Peace

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 10:17 от Анонимен

# 693
Жаси,калорична е да,ама като съм сладкояшна hahaha
Мисля си,че по добре калорична закуска,отколкото някое лирично отклонение през останалата част на деня Mr. Green

# 694
Мисля си,че по добре калорична закуска,отколкото някое лирично отклонение през останалата част на деня Mr. Green[/left]

Не съм съвсем съгласна. Някои храни са с висок гликемичен индекс и предизвикват бум в нивото на инсулина. И за да се доведе до нормални нива, организмът изисква сладко. И се получава порочен кръг - колкото повече сладко и тестено ядеш, толкова повече ти се яде. 

"Рязкото и голямо повишаване на кръвната захар води до свръх секреция на хормона инсулин, който стимулира синтезата на мазнини и подтиска горенето им. Освен това, високият инсулин бързо смъква кръвната захар под нормалното равнище, карайки ви да желаете още бързи въглехидрати, с които да я покачите т.е. порочният кръг се завърта – сладкото поражда желание за още сладко."
от тук: http://lubomirivanov.com/2922

Ето и още по темата:

http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks#axzz184bmRTUa

http://www.protos.bg/diabet/vd/i76/vd_i76_14.html

http://www.bb-team.org/articles/3553_insulinova-rezistentnost#axzz184c6nA25

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 11:06 от Анонимен

# 695
Така-а-а, изчетох цялата тема и имам няколко въпросчета Grinning:
................................
6. Защо викате на кантара "гей"? Mr. Green
Joy Хахаха,това го бях пропуснала.

# 696
Благодаря на всички за насоките в системата  Simple Smile Явно грешката мие че всъщност аз писах че закусвам обилно,но това май ми е обяда 11.30 или12.00 всъщност изтървам реално закуската а не обяда Sad Ще прочета повечко из по-старите теми и ще се корегирам.... Simple Smile

# 697
ceci33, старите теми не ти трябват. Разпечатай си заглавния постинг и си го чети всеки ден - това е напълно достатъчно.  Peace

Закуската трябва да е максимум до 1 час след ставане от сън;
Обядът е около 1 - 1.30 часа
Вечерята - около 17.30

Горе-долу да са равни като калоричност.

Ако прегладнееш между яденетата, може някой от разрешените плодове - ябълки, портокали, мандарини, сливи, сушени сливи, киви, ананас, грейпфрут, или няколко парченца сирене да похапнеш.

След 18 часа не се яде.

За обяд не трябва да смесваш картофи с месо, макарони с месо, или бобови с месо;
иначе ориз с месо може, картофи със сирена и яйца може, макарони със сирена може...
Може всякакви манджи, супи, салати, но да се спазва горното правило за комбиниране на продуктите;

Вечерите вече са доста по-моно - с доста по-малко продукти; тук вече трябва да запомниш вариантите наизуст, само 7 са.

Но храната е само половината от системата, отделно си трябват упражнения, движение, скраб с кафе и масаж с мумио. Аз не съм свалила моите кила само с хранене, карах колело, ходех на пилатес, лятото плувах много...поне половината от тези 18,5 кг. съм ги свалила със спорт...
И най-вече, трябва позитивна нагласа за промяна.  Peace

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 11:27 от Анонимен

# 698
о-пил.бутче,зел.салата и леща
Или пилето със салатата или лещата със салатата. Леща с месо май неможе, май към бобовите спада, а те не трябва да се смесват с месо. Може ориз да си свариш за гарнитура към бутчето Peace
На мен нали не ми се ядеше с никнещия зъб, ама мушнах 2 парчета баница и 2 домашни курабийки. За обяд май ще е сърми в лозов лист и салата от кисело зеле, а вечерята най-вероятно мандарини, ябълка и мляко.

# 699
о-пил.бутче,зел.салата и леща
Или пилето със салатата или лещата със салатата. Леща с месо май неможе, май към бобовите спада, а те не трябва да се смесват с месо. Може ориз да си свариш за гарнитура към бутчето Peace
На мен нали не ми се ядеше с никнещия зъб, ама мушнах 2 парчета баница и 2 домашни курабийки. За обяд май ще е сърми в лозов лист и салата от кисело зеле, а вечерята най-вероятно мандарини, ябълка и мляко.
Бях навън и обядвах риба и салата зеле и моркови Mr. Green
Ми да вярно,че лещата е от бобови ooooh!

# 700
Браво, така ви искам, активни!
Жаси, ще успееш, прогнозирам ти да заковеш още утре хубавата цифра 69! Wink Помня с Жани колко се бъзикахме като се въртяхме около това число. Simple Smile Ама дано и не се задържаш много на него.. Много ме разсмя с консервирането, но и аз планирам подобно! Wink Но да спра и да кърмя и тогава ще се шлайфвам отвсякъде.
motive, добре дошла и успех!! Hug И скоро ти да се превърнеш в достатъчно добър мотив за други нови момичета!;)
amaretto,  Hug
Жани, ще те чакаме пак с по-трайно присъствие, липсваш! Hug
minilini, скоро се сетих за теб, за да кажа на маик, че и ти сравнително бавно се движиш, но пък много дисциплинирано, търпеливо и ефективно! А за задържането, аз имам някои наблюдения за себе си в месеца, в който не бях изцяло системна, но не знам доколко са точни, по-скоро някой, тези, които задържат повече от месец-два трябва да се включат. Те не са много де..  надявам се Алиена да ни навести да каже кака  са при нея нещата.
маик, до пролетта още повече ще си заслужиш шопинга! А също, ако си мислиш, че бавно се движиш, сети се за Надето, която за 1 г. ако не се лъжа само около 5 кг. смъкна.
*Галка*, щом толкова обичаш сладко, според мен не е правилно да издевателстваш над себе си и да си налагаш крайни лишения, хапвай си по правилата, опитвай се да намаляш само количествата и ще видиш как с времето неусетно ще ги намалиш и въобще желанието ти за нещо сладко няма да е толкова силно и ежедневно. А щом си правиш сама нещата, опитай поне да ползваш НЕбяло брашно, кафява захар и пр. заместители, една идея по-малко калорично да е е по-добре, а и за цялото семейство.
ceci33, вечеря - зърнени с кисело мляко не може.
Монд, браво, перфектен резултат, по килограмче на седмица! Peace
Бебок, да знаеш мъдрецът е знак, да помъдрееш и системно! Simple Smile
xai, добре дошла! Колко са 20 кг.Wink Сериозно вече не ми се вижда толкова чудовищн голяма и невъзможна цифра за сваляне.
Стеле, сигурна съм, че и по-малко от 105 ще станеш за НГ! Hug
Роси, закуската не е толкова страшна, ядяло ти се е сладко, яж си, нали това й е и хубавото на Системата, само да не е ежедневно в такива количества. Wink Но обядът ти не е ситемен - бобови с месо не може!

Ох, да публикувам, че това от сутринта го пиша и не успявам.. А след малко отслабването ми в цифри..

# 701
  • Варна
Тези дни съм в къщи и съм супер, имам време да готвя. Само днес направих незначителна грешка на обяд готвих свинско с ориз, но сложих 1 чаша от замразените миксове, където имаше и грах и царевица. Но количеството в чинията беше незначително няколко царевички и грахчета. Не съм се теглила от отчета насам. Моите закуски много приличат на закуските на Роси. Може да съм свалила и вода. Успешен ден.

# 702
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти  Grinning

И аз с тези стомашни вируси и неядене от две седмици съм в застой, кантара не мърда от 66,1  Rolling Eyes. Имам чувството, че е развален, да му се невиди. От утре пак започвам с финеса, че само спя с последно време.  Tired

Тези дни се ровя в нета да намеря упражнения за намаляване на коленете. Ама почти нищо няма. Много си мразя тая част от краката, от вътрешната част на коляното имам доста мръвка, дето искам да я стопя и да изглежда по- слабо самото коляно, ама никога не съм успявала, уви ...

# 703
Здрвейте момичета!
много сте мили.  Опитвам се да се държа и вие определено ми давате кураж. Системвам и може би ще се опитам да размърдам храната.
Следя ви и  като имам новини за хвалба ще пиша.
А ето и отчета за днес:
з: 2 банана и кафе с мляко
о. риба със зелена салата и малко бира
в. или само риба или зелена салата с кисело мляко

# 704
Здравейте и от мен, момичета  Hug
Не се отчитам редовно, но ви чета редовно. И все още се опитвам да съм системна. Няма да се откажа, защото съм сигурна, че ако отслабна, то ще е със системата, а аз ТРЯБВА да отслабна и ще го ПОСТИГНА! Колко тафтолигии наредих... един психолог ми трябва и ще ми каже, че съм в омагьосан кръг.  И с отслабването ми е така - свалих някое килце, разболях се, сиропи, бонбони за гърло, МЦ... всичко отиде по дяволите. Не знам на вас как ви се отразява МЦ, но аз качвам 2 кг задължително. Може и вода да задържам, защото след това изчезват.  newsm78 И невинаги успявам да вечерям - като се прибера в 20:30 пия чай, ям някоя оризовка или царевичка, ябълка, евентуално. И пия много чай, защото топлото ми създава усещане за ситост.
Важното е педалчо да върви надолу... Rolling Eyes
Закусих - 2 сухарчета със зехтин и малко сиренце + малко турон, кафе, естествено.
Обяд - голчма салата с маруля, малко краставица, един портокал, малко зехтин и балсамико. Малко сиренце и малко колбас.
Вечерята ще е чай с оризовки  Tired
Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт