

) киселото зеле е много полезна , а и много вкусна храна !
Е не съм се сетила досега да ви кажа, че това е супер вариант, защото иначе докато се разтвори солта-и по-бавно става, а и е по-опасно да не се разкашка, особено сега в това пролетно време. Та да го споделя, де, с татковците, които още не са го сложили....Освен това, за цвят винаги съм слагала по едно червено цвекло и една червена зелка, ама тази година (пок от комшийката съвет) взехме една глава цвекло, нарязах я на резени и на няколко пъти я заливах с вряла вода, оставям да си пусне червен сок, и пак я заливам с вряла вода (не с много, а колкото да покрие резените), и пресипвам в едно шише от 2 литра и така докато го напълня. После шишето - в бидона.Цвета стана убиец.
.....
.

. Що се отнася до съотнощението на солта знам че е към 400гр. на 10 л. вода и винаги до сега така съм го слагал и ми е било по вкуса на мен и на семейството ми. а аз слагам от 20 г. вече с пропуск от около 3-4 год.(поздрави от мъжо на aneleto
) Препоръчани теми