Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - 24

• 44 428
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз никога няма да забравя как се чувствах,докато гледам "Беднякът-милионер",толкова не бях се вълнувала на филм мноого отдавна Peace.
Trainspotting -ми докарва болки в корема,всеки път като се сетя за него.Той е по-скоро скандален за времето си и засяга такава тема,за която не всеки е направил филм,но след него имаше още няколко такива,и то не по-лоши.Наскоро се заговори пак за "Реквием за една мечта",а се сещам и за няколко други.

127 hours е страхотно заснет филм по действителен случай,1:1.Там се разказва история-ако ти харесва историята,ти харесва и филма.Няма две положения.

R.E.D. го гледахме снощи с мъжа ми-посредствен екшън,но си се кефех на любимците си де.Става за губене на време.

Виж-"Стоун" за нищо не става!При все че участват двама изключителни актьори-Робърт Де Ниро и Едуард Нортън,филма е пълна боза!Не препоръчвам на никого този скучен,скучен,религиозно-пропаганден филм...голямо разочарование!

# 676
  • в сърцето на един мъж...
Solley.  Hug
Мислих много върху двата филма - нямаше как да не направя паралела - особено с разменените желания. И двата филма трогват особено много, ако пък и имаш роднина или ти е близка темата, няма как да не останеш дълго "в темата". В случая основната идея беше обща, само че развитието беше различно - в немския наблегнаха на приятелските отношения, на това, как се променят възприятията ти, докато в американския беше повече върху изпълнението на желанията. Хареса ми много Heart Eyes и сигурно дълго ще го помня и разсъждавам върху него Thinking
Zweiohrküken - определено е по-холивудски, по-лежерен. Но си мисля, че все пак е нормално, предвид това, че е продължение Mr. Green Общо взето нямах големи очаквания май и затова не останах особено разочарована. А и Тил го харесвам, та не му придирям много за филмите Grinning

# 677
Ако някой попадне на Жената с петте слона/Die Frau mit den 5 Elefanten 2009 , документален филм за преводачката на Достоевски, моля да пише. Peace
Гледала съм го на кино, но пак бих искала да го видя.

# 678
Social network - http://www.imdb.com/title/tt1285016/ - изобщо не знам как ми е попаднал сред филмите, но не ми допадна определено.

# 679
Да се отчета и аз с малко филми към края на темата.

Despicable me - много хубава анимация, забавен, приятен. Става сза всички възрасти.

Megamind - също много ми хареса, гледах го на кино с децата. Забавен и приятен.

Thе lovely bones/Очи от рая - не ми хареса въобще. Много муден, а заигравките на режисьора с отвъдното не ми допаднаха и не успя да ме убеди във вижданията си. Не го препоръчвам.

The expendables/Непобедимите - уф...ако не бяха тези имена на светила хич нямаше да го гледам. Но и след коментарите тук ми бе станало любопитно. Този чичко Слай обаче е направил егати тъпия филм. Толкова посредствен и предвидим..до мозъка на костите си. И тъмен. И откровено тъп. С изключение на Брус Уилис. Но и заради него не си струва гледането. Така и не го изгледах до края.

The Magdalene Sisters - много реалистичен, потресающ филм. Най потресаващото за мен бе, да науча, че тези манастири са съществували до 1996 г.! Унижението, експлоатацията и гаврата с жените е равносилна на тази в мюсюлманските страни с обрязването. На мен филма ми хареса, и го препоръчвам. Макар че никога няма да се върна да го гледам пак.

Мъжете, които се взираха в кози - бих казала, че е нищо особено. Да, тип черна комедия, но ако не бях го гледала нямаше да съм изтървала. Джордж Клуни започва да ми лази по нервите. Не ми допада този му образ (от Американецът насам).

5х2 - филм на Франсоа Озон. Интересен похват, интересна история, човешки грешки, мисли и преживявания. Хареса ми и го препоръчвам.

Имам въпроси за два филма, за които нямам спомен да съм чела отзиви тук. Ако някой ги е гледал, ще се радвам да сподели.

Restrepo / Рестрепо (2010) - бил с българската песен Излел е Делю хайдутин и четох не особено ласкави отзиви относно авторски права и т.н. Според други мнения обаче филмът бил добър, а песента идеално се връзвала. В същност, на мен ми е любопитен не само от гледна точка на бг музиката.

300 (2006) с Джерард Бътлър. И там имало българска музика. И бил хубав...направо класика. Така ми бе препоръчан.

# 680
  • в сърцето на един мъж...
300 (2006) с Джерард Бътлър. И там имало българска музика. И бил хубав...направо класика. Така ми бе препоръчан.

Гледала съм го. Хубав филм, издържан като графика. Според мен, ако се интересуваш от филми тип "Троя" и ги харесваш, този също ще ти хареса. Начина, по който е направен, изграждането на героя, малко прилича на "Гладиатор" на Ридли Скот. Аз лично с огромно удоволствие бих го гледала пак.

# 681
Ох, аз харесвам и Гладиатор и Троя, ама 300 едва го изкарах до края. Мина време от тогава, може сега на друг акъл да съм  Thinking  ама тогава такава тъпотия ми се стори.

# 682
Благодаря ви, Geia и pina   bouquet,

Аз харесвам Гладиатор, Троя така и не съм гледала (като че негативните отзиви бяха повече, а и трейлъра не успя да ме привлече), но ще изтегля 300. И бездруго, гледайки постера му моментално в ума ми изникна Гладиатор Crazy Надявам се да ми допадне. Ще споделя.

# 683
Троя като че ли не беше толкова лесно смилаем като Гладиатор. Наистина са минали 6-7 години от както съм го гледала и не помня всичко, пък и съм го гледала с други очи. В Троя най- много ме грабна това, че в неравния бой между Ахил и Хектор се срещнаха двама любимци. Ахил беше представен така, че аз го заобичах, не беше отрицателен герой. За първи път не беше изправено доброто срещу злото. Който и да паднеше, все щеше да боли. Може само аз така да съм го възприела, не съм коментирала с никой.

# 684
  • Бургас
127- Бях чела за Ерън отдавна,очарована бях,че са направили и филм,тък като много отдавна имаше подобен случай за Джо Симпсън,който падна в една пропаст...прочетох книгата му-беше преди години. На този Ерън историята е още по-потресаваща.Ако ви се гледа филм за силата на човешкия дух и съзнание-това е точно този:)
Съвет : не го гледайте с деца,има разни кофти сцени:)

# 685
Аз като дете по- не се впечатлявах от такива неща. Сега ме е страх да го гледам този филм. Нали писаха, че бил много положителен, не бил 'гаден', сега пък кофти сцени... Не знам какво да го правя този филм.

# 686
127 на мен не ми разказва никаква история, а случка от живота на някого. (Написах още вчера, не е от филмите, които искаш да гледаш отново и отново, за да откриваш, за да си в емоцията.) Има неприятни сцени. Няма лошо да се види.

Трейнспотинг, не е скандален, а култов за времето си - беше част от MTV културата, част от културата на 90 -те, никой от следващите филми, които се появиха след него, със сходна тематика, не успя да революционализира.
Скандален и с подобни проблеми е един друг филм от 70 -те, но темата не ме вълнува, че да пиша.

Опитах да гледах Rabbit Hole с Н. Кидман, за мен неискрен филм, оттам и актьорската игра.  (по някакъв начин от друг филм си припомних паралелно силни сцени, общото м/у двата е в сюжета)

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 10:48 от Ив

# 687
Влизам с две предложения - първият е вече коментирания 127hours - историята е наистина впечатляваща - за силата на желанието на човек да живее, за силата да продължиш да правиш това, което обичаш независимо от това, че то може да доведе до смърт /Ерън продължава активно/. Това, което най-много ми хареса бяха моментите, в който видях отчаянието и борбата, тогава когато безпомощно крещеше Моля Ви. Не съм гледала много подобни филми, но обикновенно в тях героя почти веднага разработва план и започва да действа, което от чисто човешка е гл. точка  малко вероятно - в 127hours  много ясно са показани фазите през които се преминава - яд, безпомощност, липса на желание за живот и дори приеманто на края. Оператора - майсторско изпълнение, Дж. Франко - много се радвам,ч е вече не е hollywood sweet boy, а режисьорите разбраха, че има потенциал. А за Дани Бойл - той винаги може да ме върне в киното /Ив, ако позволиш да ползвам твоя израз/. Препоръчвам горещо - за мен лично няма никакви сцени, които да са шокиращи или кофти / най-трудните за гледане са прекрасно "маскирани" с монтаж/.
Втори е "Going the distance" или напъна на Дрю да се върне е клишето "романтична" актриса. Да, наистина имах нужда да изгледам един романтичен филм, с който да си почина, но след този се запитах "Защо, по дяволите, правят такива филми". Химия м/у двамата равна на нула /е незнам как са двойка в истинския живот?/, безкрайно глупави майтапи и елементи на ситуационна комедия, плъзгане по повърхността и още по-безкрайно и неоправдано използване на "f-word" и нейни производни. Незнам, ако ви се гледа нещо много тъпо това е филма.

# 688
veselinka, разбира се, че позволявам. Simple Smile Гледала си неговият "Плитък гроб"?

rush_rush, вчера е обърнала внимание, че е независим, това е от значение  за разпространение. А добрите режисьори, трябва да се поощряват/финансират. Peace

Редакция:сред достойнствата на филма, че е почти на границата на документализма и фикцията.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 14:55 от Ив

# 689
  • София
127 часа или „Choose life”. Много силен филм, трудно заспах, сънувах разни цветни работи, събудих се рано и продължавам да мисля за филма. Човърка ме нещо значи. Така ми се случва винаги, когато се развълнувам от филм!
Историята на Ерън я знам от статии, но филмът е заснет невероятно. Много ми хареса как започна, динамиката, цветовете, с малко кадри ти показват достатъчно, за да разбереш колко различен от нас и колко колоритен човек е Ерън, живеещ на ръба и абсолютно шантав в най-добрия смисъл. Много умее да пресъздава образи Дани Бойл, спомням си, че когато гледах Трейнспотинг, дори романа на Ървин Уелш взе да ми бледнее (а в ония тийн години го обожавах и изчитах всичко негово в момента, в който го издаваха). Естествено и Джеймс Франко се справя блестящо с предизвикателството! Сега съм си намерила телевизионния биографичен Джеймс Дийн и нямам търпение да го гледам, тъй като четох, че Франко се превъплъщава в идола на толкова много поколения по невероятен начин.

Вдъхновяващ филм, хубав. Когато свършва се чувстваш истински щастлив от развитието, нищо че още при началните надписи ти става ясно, че финала няма да е лош (т.е. ясно е, че Ерън оцелява).

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 13:53 от Aurora

Общи условия

Активация на акаунт