Кое е по-малкото зло за детето - без майка или с лоша майка?

• 5 402
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • На черешата
 А да чуем ти какъв баща си? Перфектен може би ?

# 16
  • София
Не става дума за моето любопитство, а дали самият ти имаш реална представа за ситуацията.
Мъничето има нужда от много нежност, постоянно внимание и гушкане.
Бавачката и бабата никога не могат да му го дадат.
Те ще се погрижат малката да е винаги нахранена и облечена, но няма да й дадат онази нежност и любов, която майката излъчва.
Би трябвало да ти е известно, че майчиният инстинкт е най-силният в природата.
Но има и изключения. Достатъчно е да се поразходим по центъра, за да видим осакатени просещи дечица. Те не са се родили такива, а с разрешението на майките им са им счупили ръцете, отрязали пръстите, горили са ги и кой знае още какви гадости са им причинили с цел печелене на пари
Преди време бяха заловили един педофил и се беше оказало, че майките сами са си водели децата при него.
Смятам, че психично здрава жена никога не би позволила някой да навреди на детето й, ако би могла да го предотврати.

Щом се грижиш за малката вярвам, че си добър баща. Но не е редно да лишиш бебче от майчината обич само защото майката не желае да живее по твоя начин.
Още в началото писа, че не се грижела за семейството.
Аз също не пера "колосани"  чорапи, изрисувани слипове, нито се въртя по цял ден около тенджерата, за да имам с какво да зарадвам "слънцето" след работа, но не мисля, че съм лоша майка.

# 17
Аз ще отговоря по зададената тема.

По-малкото зло е без майка. Причината е, че лошата може освен лош пример, предпоставка за лоша среда, може да представлява и реална физическа опасност, не само психическа и емоционална. Аз познавам такъв случай, за добро (поне не говоря наизуст) или за зло (за детето).

Ред: пропуснала съм много съществената от смислова гледна точка частица "не". Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 10:28 от Misty

# 18
miss piggy, къде се заби в най-зловещите случаи за малтретиране на деца?! В случая жената на човека не е някой изверг, а явно просто е безотговорна и още й се живее. Никъде не се казва, че е лош човек или садист, просто явно не е готова да бъде майка. Не виждам нищо чак толкова странно в това, особено ако е младичка. Не при всеки майчиния инстинкт и отговорността могат да му превземат живота след раждането на бебето.

Игнат40, примайки, че всичко казано от теб е вярно, според мен ключът се крие в това дали има на нея кой да й гледа детето, докато тя си хойка насам-натам? Защото като се раздели с бащата, ако няма майка/баба, на която да разчита, много бързо ще "клекне" да му остави детето на него, за да е тя свободна. А и дори да има майка/баба, те дали ще са склонни да я оставят да си вее байрака така, както я оставя мъжът й? Така че според мен при раздяла вероятността девойката да се намери в доста неудобна за нея ситуация и да се чуди на кого да си пробута детето е доста голяма. Пък ако се окаже, че тя не е толкова черна, колкото я описват, току виж си седнала на Д-то да си гледа дъщерята.

# 19
  • София
Бащата се страхува, че в негово отсъствие майката може да вкарва при детенцето различни мъже или да го влачи по домовете им.
Ясно е, че майката няма да нарани детенцето, но той се страхува, че някой от нейните приятели може да го направи.
Ако бях на негово място щях дори да се страхувам майката да не лепне някоя зараза на бебето.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 21:39 от miss piggy

# 20
Misty,
благодаря за мнението по темата
За останалите:
Не пиша тук за да ми правите десекция на живота.
Намерете си друго място да "творите" дълбоки анализи и спрете да флудите и спамите в тази тема. МОЛЯ!

# 21
  • София
Можеш да изтриеш темата.
Очевидно си решил да лишиш детето от майка му.
А дали наистина майката е толкова лоша?
Не бих се учудила, ако го правиш, за да угодиш на майка си.
Повече няма да пиша тук.

# 22
  • На черешата
  Много ми е интересно кой психолог реши, че и има нещо и заедно ли бяхте и тя и двете гледни точки ли чу. И какво общо има това, че са били жени, от професинална гледна точка пола няма значение. И нашия БНД ходил на психолог /жени/ и аз се оказах виновна за всичко. Ама като го попитах ти каза ли за собстевното си поведение- това, това, това и онова. Естественно, че не, това нямало значение.  Rolling Eyes
  Аз ходих- при мъж, ако това за теб е от толкова голямо значение и си разказах всичко. Не ме е "погалил с перце", ама и него не го пощади. Без да го е виждал никога, само от това, което разказах ме смая и ми обясни неща върху, които никога не бях се замисляла. Е показа ми човека, че и той /БНД/ има сериозен проблем със себе си. Не може да мачкаш и унижаваш и да очакваш само усмивки и любов. И пак ти казва, аз не отричам своята вина, но той подобно на теб никога не призна своята.  Peace

# 23
Ignat40, в случай, че си причислил и моето мнение към това на останалите спамъри, се замисли сериозно за това кой реално ще гледа детето, ако го присъдят на майка му. И като обсъждаш с нея условията по раздялата ви, действай в тази насока. Предложи й ти да гледаш детето, да се грижиш за него, вкл. изцяло финансово и да й дадеш право на неограничени посещения. Ако толкова й се живее и излиза, сигурно ще се съгласи. А този филм, в който си се вкарал, че тя ще ходи по мъже с детето, нали се сещаш, че няма как да стане. Особено с бебе на 4 месеца.

# 24
Misty,
благодаря за мнението по темата
За останалите:
Не пиша тук за да ми правите десекция на живота.
Намерете си друго място да "творите" дълбоки анализи и спрете да флудите и спамите в тази тема. МОЛЯ!
отворко/е/,защо си правиш майтап с хората.Коя жена след раждането се оправя веднага,че да и до любовници и секс...
..Айде моляте в горният десен ъгъл има x,като не ти харесва и ignore2 ignore2 ignore2 ignore2 ignore2 ignore2 ignore2

# 25
  • София
Е каква диагноза са й сложили психоложките? Ако наистина има проблем/заболяване, надали някой съд ще й го даде, така че няма какво да го мислиш.

# 26
Психоложките не могат да и сложат диагноза.Последната трябва да е от психиатър.
Притеснява ме това, да не би съпругът и, просто да е много ревнив.

# 27
Още една странност,коя некомплексирана жена,водеща интензивен социялен и полов живот ще тръгне ей така на психолог да се обеснява.Правят си майтап и се кефят Simple Smile

# 28
  • София
Още една странност,коя некомплексирана жена,водеща интензивен социялен и полов живот ще тръгне ей така на психолог да се обеснява.Правят си майтап и се кефят Simple Smile

Абе то по тая логика и кой некомплексиран щастливо семеен мъж, водещ интензивен полов живот ще тръгне да си вре гагата в женски форум при разведените майки, ама ето на, тука си и не спираш да ръсиш бисери.
Та не знам кой си прави майтап и кой се кефи.

# 29
Никоя, освем той да я е завел насилствено. Тогава лошо. Той откъде знае резултатите? Освем да са ходили съвместно.

Общи условия

Активация на акаунт