Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 406
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Честита втора месечинка на Веселина на Еми!

Велина, иска да правим по-големи паузи, защото и той вече не е новороден, добре наддава и според неговото схващане няма нужда от толкова много ядене. Сега чета (много силно казано) една книга от 84г. за отглеждане на бебета, та там я има тая схема, като постепено се разреждат, после на 4часа и т.н. Само, че при нас няма как да стане, защото той даже преди 3-тия час иска вече да цока. А като е с колики и се утешаваме с гушкане и после цокане. Не ще залъгалки и това си е...

# 421
Честита месечинка на Веселина! Да ви е жива и здрава и да папка много!
И аз се присъединявам към клуба на майки с нервно сучещи бебенца. Според мен най-често се дължи на силна струя и нервност. Като започне така да ми се опъва моят син аз просто спирам да го храня и го чакам пак да огладнее. Когато е гладен си суче най-добре и въобще не протестира.
Nechove4ka, ти защо реши, че ти намалява кърмата и дохранваш? Щом наддава толкова добре значи му е предостатъчно. Аз пия чай за кърмачки и вземам едни хомеопатични глобулки и кърма засега имам предостатъчно.
Мале какви големи паузи правят вашите деца, при нас най-дългата е май около 4 часа и то нощем, денем хапва и на по-малки от два часа интервали. Имам чувството, че суче по малко, за да не си претоварва стомахчето и затова толкова начесто. Аз пробвам да му дам повече, дори със шише изцедена кърма пробвах, ама не ще и не ще.

# 422
Nechove4ka, ти защо реши, че ти намалява кърмата и дохранваш? Щом наддава толкова добре значи му е предостатъчно. Аз пия чай за кърмачки и вземам едни хомеопатични глобулки и кърма засега имам предостатъчно.
2 дни подред бебчо само плачкаше и търсеше цица постоянно и аз си помислих, че може да не му стига. направих 3-4 пробни кърмения и се оказа,че цока само по 60-70мл и не му стига Sad и започнах с дохранването.Ама верно не е работа - друго си е кърменето. Серга тичам като грешен дявол да го тегля преди и след кърмене и да правя млека. Някакъв малък ад е. И на всичкото отгоре тея коликииии  #Cussing out #Cussing out #Cussing out  #2gunfire

# 423
  • София
Taka включвам се с въпрос:
Колко мами ще дойдат утре на срещата?
Правя преброяване за да се знае има ли смисъл или няма да се виждаме защото аз,Надя и Марианчето сме ясни   Grinningвсичко друго е тъмна индия и нищо никой не казва Rolling Eyes
Има 8 гласували 7 от които са за утре и искам да дадат потвърждение  Peace
Ако ли не срещата се отлага!

# 424
Флъфи, и Нико е далеч от подобни паузи. Ние дори и 4 часа май нямаме вечер,
по скоро 3 и половина.  Laughing

Тини, ами май в мола ви е. Трябва да проверя пак на адресите.

# 425
  • Германия
Въпрос към консултантите:

Моя беб прави пауза от 21 до 3ч. След като яде в 3, следва едно повръщане за час поне 3-4 пъти, доста обилно, не е само стичане от устата по бузката, ами точно както повръща голям човек, понякога и от носа му излиза чак. И преди малко се сетих, че може би това е защото прави такава пауза и после му идва в повече? Дали е така? И днес на консултацията док каза да правим през деня вече паузи от по 3.5 часа, а не както до сега 3. Та това няма ли да натовари допълнително коремчето?  Изцяло на кърма е. И вода не давам.
Докторът обясни ли защо точно 3,5 а не 4 или защо не 2,5 часа пауза? Мъзможно е като се правят големи паузи после бебето да суче по-лакомо за да си набави нужното количество. Така де, то не знае колко точно са три часа, за да пресметне колко количество ще му стигне до тогава. То просто усеща, че сега има храна, сега е момента да се запаси. Възможно е да става претоварване наистина или при лакомо сукане да е влязъл и повечко въздух и после при опит за оригване да връща и мляко. Ако е възможно, да повдигнеш малко бебешкото матраче за да може главичката/гръдния кош да е по-високо.  Възможно ли е да има хрема? Някои бебета повръщат не заради храната, а..заради хремавото носле, в такива случаи също често се препоръчва това повдигане.  Peace

# 426
2 дни подред бебчо само плачкаше и търсеше цица постоянно и аз си помислих, че може да не му стига. направих 3-4 пробни кърмения и се оказа,че цока само по 60-70мл и не му стига Sad и започнах с дохранването.Ама верно не е работа - друго си е кърменето. Серга тичам като грешен дявол да го тегля преди и след кърмене и да правя млека. Някакъв малък ад е. И на всичкото отгоре тея коликииии  #Cussing out #Cussing out #Cussing out  #2gunfire
Nechove4ka, нали знаеш, че бебчетата не хапват винаги едно и също количество, това с меренето е ужас, и мен ме караха докато беше в болницата за жълтеницата да го меря, после и вкъщи се пробвах, ама наистина не е работа, само следиш грамове и се психираш. Аз постепенно се отказах и започнах да го тегля приблизително всеки ден, сега вече и това не правя, то май вече и кантара няма да ни хваща. Според мен щом си наддава е добре. Да не би пък при вас да е прослувутата криза на растежа? И моят Ник си яде денем начесто и съм сигурна, че не яде по определените на хранене грамове всеки път, но мен лично това не ме притеснява. Освен това педиатърката ни каза, че не винаги като плаче и търси е защото е гладно бебчето. Възможно е като има колики както ти самата казваш, да иска да суче по-често, за да се успокоява.

# 427
  • София
pepelyashka, благодаря   bouquet

# 428
Въпрос към консултантите:

Моя беб прави пауза от 21 до 3ч. След като яде в 3, следва едно повръщане за час поне 3-4 пъти, доста обилно, не е само стичане от устата по бузката, ами точно както повръща голям човек, понякога и от носа му излиза чак. И преди малко се сетих, че може би това е защото прави такава пауза и после му идва в повече? Дали е така? И днес на консултацията док каза да правим през деня вече паузи от по 3.5 часа, а не както до сега 3. Та това няма ли да натовари допълнително коремчето?  Изцяло на кърма е. И вода не давам.
Докторът обясни ли защо точно 3,5 а не 4 или защо не 2,5 часа пауза? Мъзможно е като се правят големи паузи после бебето да суче по-лакомо за да си набави нужното количество. Така де, то не знае колко точно са три часа, за да пресметне колко количество ще му стигне до тогава. То просто усеща, че сега има храна, сега е момента да се запаси. Възможно е да става претоварване наистина или при лакомо сукане да е влязъл и повечко въздух и после при опит за оригване да връща и мляко. Ако е възможно, да повдигнеш малко бебешкото матраче за да може главичката/гръдния кош да е по-високо.  Възможно ли е да има хрема? Някои бебета повръщат не заради храната, а..заради хремавото носле, в такива случаи също често се препоръчва това повдигане.  Peace

Повдигнала съм легълцето от едната страна, но няма никакъв ефект.
Не ми е обяснил нищо, само каза 3.5часа, предполагам, че е за постепенно увеличаване на паузите с цел да намалим броя хранения.
А за хрема няма, само като повръща, понеже излиза и през носа, тогава дръпвам с помпичката каквото е останало, че да може да диша.
След 15 дни сме на контролно теглене.
А има ли някакъв шанс, дори малък, въпреки наддаването повръщането да е сигнал за проблем?

# 429
И ние имаме същия проблем с повръщането. След всяко хранене повръщаме за световно и се преобличаме най-малко 4 пъти един след друг. Педиатърката ни каза,че повръщал от преяждане , да правим пауза от 21ч. до 6ч да си почивало стомахчето. Каза да не го кърмя повече от 15 минути, но той яде по пет. Явно повръща понеже гълта бързо.

# 430
Охх, върнахме се от консултация.  Crazy
 Такъв рев му удари малкият като му сложиха ваксините, че ми стана жал. Добре наддава на ръст и килограми, но лекарката като чу, че му давам Деавит вместо Вигантол, много ми се накара.  Rolling Eyes Каза, че Деавита не може да замести Вигантола и е абсолютно противопоказен за дълготрайно ползване (повече от 2 седмици). Каза ми да го спра и ми даде едни хапчета Вигантол, от които всяка сутрин трябва да му давам четвърт хапче, счукано в лъжичка кърма.

За масажите гледам сте обсъждали- ние му правим на Иван още от края на първи месец. В началото по-кратки, след баня, а сега почти при всяка смяна на памперса си правим разни упражнения и леки масажчета. И мен ме учуди колко силни, даже яки, и колко жилави са тези малки бебенца. Както казва баба ми :"Днешните дЕца са преждевременно рАзвити"!  Mr. Green

Аз Биогая давам сутрин преди ядене по 4 капки. През деня давам Ентерокинд, а вечер само веднъж Лефакс. Засега тази схема работи най-успешно, ще видим докога.

За детските дрешки аз не съм разбрала, но карай. И холандските са много яки.  Sunglasses  

Мила, много странно, мислех, че при вас масово се продават, а се оказа, че холандците ги произвеждат за износ в БГ.  Laughing

За режими не ми говорете- нито имаме, нито имам волята да наложа някакъв. Повече от 4 часа през нощта никога не е спал, а и това се случва веднъж на 6-7 дни.  Wink

Тина, хубаво педиатърката ти е казала да почивате от 21 до 6 часа, но даде ли съвети как да стане това? Щото и на мен ми се ще да правим такива паузи, но настава такъв рев от глад, че забравям за всякакви режими.  Thinking

# 431
Здравейте ))) утре съм на защита на дипломната.
Мишанке, пиши ако сте в Банско по празниците, може да се видим там )))
Бяхме миналия ден на консуптация - чече сме 4900 кг и 55 см - наддал е 1900 от изписването и 6 см. Педи каза да му разредя храненията на 3 часа и половина, но ние се храним на пискване, не мога да го държа гладен - така плаче, че няма как.
Момичета, много често малкия се дави докато суче, много е гадно - въздух не може да си поеме и това се случва доста често.
Отивам да уча )))

# 432
  • София
Много ми е интересно как я виждат педиатрите тая работа с режима, честно. Представям си да умирам от глад, да рева колкото сила имам и да са ме оставили да си рева, щото видите ли, минали само 2 часа, а не 3. Това е някаква канска жестокост бе, хора, това са бебета, не са военнопленници да ги изтезаваме.

# 433
Здравейте, мами!

Не съм писала тези дни, но малката последните 3-4 дена е направо неузнаваема- не иска да спи, по цял ден и цяла нощ ръмжи и сумти- не знам колики ли са какво, н осъм толкова недоспала...Вече и сешоарът не помага за приспиване, само като е в количката на разходка спи, но пък трябва постоянно да сме в движение иначе недоволства...Бях решила да не взимам повече лекарства за колики, защото така или иначе ефект много няма, но в крайна сметка взех да пробвам и Nurse harwey- ама много им се мръщи, с голям зор успявам да й ги дам- Nani-banani- вие май ползвахте това сиропче-има ли ефект при вас?

Йоана също доста често повръща, къде повече, къде по-малко. Напоследък дори забелязвам, че със всяко уригване връща и храна, но по мъничко.

Данимира, , такива лепенки за сваляне на температура за първи път виждам, но нищо не пречи да се пробва, дано има ефект- пък и щом лекар ти ги е препоръчал Peace

Днес и аз качих най-накрая снимка за колажа baby_neutral

skorpion4eto, успех утре! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 434
  • София
Педиатрите всички са едни....
Как ще държиш детерто гладно то 21 до 06 Laughing
Пък и зас ДеавитА МЕ УБИХА е зса какво ни казват да го даваме тогава? Simple Smile

Бърди,и ти ли няма да дойдеш на срещата?
Къде са тея 7 гласували човека? Simple Smile
Надето ме помоли да питам кой ще идва,е то като гледам сме си ние люлинксите и писето то по тая логика по добре в Люлин да си се видим пак и така!
Значи среща май няма да има ще се вкл по късно за да видя кой др  ще е изявил желание! Simple Smile че и Надето чака да разбевре да и се обадя и аконе да знае и ртя да не идва пък ще си се виждаме в Люлин Party

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 17:05 от ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥

Общи условия

Активация на акаунт