Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

• 31 192
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • София
tante78, освен че супата е с режимни съставки, Дюкан също дава рецепти за супи.
Ето цитат от книгата:
Чудотворна супа    
Това е супа, която излиза извън рамките на диетата и се опира на изследвания, доказали диетичните й качества.
     Какво съдържа тя? Приготвя се със следните съставки: 4 скилидки чесън, 6 глави лук, 1 или 2 кутии белени домати, една глава карфиол, 6 моркова, 3 зелени чушки, 1 глава целина, 3 литра вода, 4-5 кубчета зеленчуков булъон.
     Изчистете, после нарежете зеленчуците на малки или средни парчета. Поставете ги в тенджера и ги покрийте с вода. Оставете ги да поврат 10 мин, после намалете огъня и продължете да ги варите, докато омекнат.
Тази супа е изключително засищаща, а присъствието на парчета зеленчуци в бульона обяснява диетичните й качества. Съжителството на твърди и течни елементи налага неравна бързина на преминаване през чревния тракт. Твърдите парчета се задържат в стомаха, докато напълно се разградят, поради което го разтягат и предизвикват механично засищане. Течният булъон преминава много по-бързо през стомаха и се озовава в тънките черва, където хранителните му елементи предизвикват химическо засищане. Съчетанието между механично засищане чрез разтягане на стомаха и метаболично засищане в тънките черва уталожва значително и за дълго време глада.
     Тази супа е особено препоръчителна за многобройните кандидати за отслабване, които се прибират вкъщи в края на следобеда, след като са хапнали малко или никак на обяд и не могат да се въздържат да не си сложат нещо в устата. Една топла супа ще им позволи да изчакат спокойно вечерята.

Супа от тиква    
Вземете четвърт тиква, обелете я и я нарежете на големи парчета.
     Поставете парчетата в тенджера под налягане, залейте ги с вода и добавете едно кубче зеленчуков бульон. Оставете на огъня 20-30 мин. След като тиквата се свари, добавете сол, черен пипер и 100 г нискомаслена извара. Поразбъркайте и поднесете.

Супа от тиквички    
Почистете, измийте и нарежете на големи парчета 4 едри тиквички, една голяма глава лук, един морков и една бяла ряпа. Поставете ги в тенджера под налягане с едно кубче зеленчуков бульон и ги залейте с вода. Оставете ги да се варят 20-30 мин, посолете, поръсете с черен пипер, после ги прекарайте през миксер. Супата се консумира топла.

Не виждам проблем да замениш карфиола със зеле, щом държиш да е зелева супа. Peace

# 256
  • UK
  Добро утро, момичета!
 Днес осъмнах с малък минус, така че съм доволна.
  За супите - аз ги ям само пасирани, не защото ме мързи да дъвча, а защото така във всяка лъжица се съдържа вкусът от всички зеленчуци. Колкото и на дребно да ги нарежа, никога не е толкова вкусно, колкото ако са пасирани.
 Eli c знам ги тия jell-o. Sugar  and fat free, но са само царевично нишесте. И в едно пликче се съдържа много повече от позволенита 1ч.л. Така че, ако си правиш не използвай цялото пакетче, а само 1-2 лъжички. Няма желатин в тях. Това е за jell-o pudding filling. Иначе има и jell-o само желета, ти кои ползваш?
  Mimensitka толкова ми се ходи в Дивака......Дали някога ще доживея и аз да дойда Sad

# 257
  И мие с дребния се излюпихме , морнинг  Hug
 Днес генерал Кантар отбеляза -500, общо вече съм -1.5...не е много но като за трета олекотена си е повече от превъзходно, особено в комбинацията с хаповете , които пия за пустата алергия...които всъщност са причината за стана едно симпатично декоративно свини   Crazy Много силно съм доволна  Mr. Green Вчера си правих супа...не знам дали не казахте вече, но аз пилешката си я правя стандартно- само без мазнина, фиде и картофи и накрая вместо застройка изливам разбитото яйце и бъъъркааам бъъъркааам...и то става на нишки и се подлъгвам че е като фиде  Mr. Green, че поне визуално да ми лъже окото  Mr. Green
 От три дена сънувам една нутела дето я гледах на реклама...и как мислите, много ли ще е грубо ако си направя галата с едно бурканче от нея  Blush Crazy Точно в момента след минуса не ми се яде...по принцип минусите ме стимулират да ненавиждам всичко шоколадово, но ...все пак  Mr. Green
 мименсита, дамм...ще ги наблюдавам тези пъпки..че никак не ми харесват, днес изглеждат загорели, но ако отново започнат да се появяват ще тичам да доФтор...за сега го отдавам , че може би организма ми се чисти от токсините покрай режима  newsm78
 Много се забавлявам с винените ви проблеми...и аз тука ...на една ръка разстояние имам един шеридънс...който от бременна си къткам и само чакам да дойде денят в който да го отворя и изпия до дъно...на един дъх  Crazy....
 Хубав, режимен и отлабващ ден !

# 258
poem, не знам дали ще е грубо за килата, ама за пъпкитеее.. нал знайш, че шоколада и сладките са виновник номер 1 за засилено акне.

# 259
  • Варна
Гледайте Нова тв. Тази доц. Байкова така се изцепи.....

# 260
Здравейте момичета! Ние най-после се прибрахме в къщи. Боже какъв ад изживях с тези болници, дано вече да е края, че ще полудея!  Crazy

Нямах търпение да се премеря днес и не останах разочарована, преборила съм още едно килце за 8-те дни в болницата, та сега съм 71,200.  bowuu Бях се притеснила, че като седя само на едно място в тая стая, без грам движение ще има задържане, но не! Доволна съм. Иначе си хапвах стриктно, без изобщо да кривна. Готвеха ми в къщи и ми носеха. Наливах се с вода и така, удържах фронта!!!

Приятен ден всички!!!
 Hug Hug Hug

# 261
  • София
Здравейтемомичета . Аз съм нова - от 10 дни съм с Дюкан. Искарах си ударната и сега съм на смесен. Всичко си си го правя даже без да ми тежи. И водичка пийвам , но пустия шоколад ми липсва. Нямам прегрешения и няма да ги допусна. Пробвах няколко рецепти за сладкиши по дюкански амаааааааааа  Stop Мислех си шоколадите в магазините преднзачени за диабетици дали не може  Thinking Сигорно е тъп въпроса и коментиран но .........  Simple Smile

# 262
  • Пловдив
Не може. Имат мляко, сметана, нишестета и куп други забранени неща.

# 263
здравейте и от мен Hug Hug Hug
При мен всичко е в границите на нормалното Party
poem цяло бурканче няма ли да ти стане ,,тежко,, Joy,множко ми се вижда,на съботната ми гала хапнах малко кекс да не обидя детето,че и беше първият който е правила(учим се да готвим),но преди това бях хапнала и шоколадче, Embarassedа на сутринта ooooh! :ooooh:1.300кг.+ #Crazyе унищожих ги ама....това си ми е обица на ухото Whistling

# 264

nikolexa,
ще трябва да науча начина, да се превежда този сайт - така нищичко не ми говори. Embarassed
Ти самата коя фаза правиш сега - сигурно си споделяла, но сега не се сещам!?

Абе аз бях дала линка директно в превод,обаче като прочетох за Coca-Cola светлина и за оризова хартия  Laughing ,взех че си върнах оригиналния линк.Ето го в ТУК, с уговорка ,че превода на някои неща е леко странен.  Laughing

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 14:22 от nikolexa

# 265
nikolexa ,

Днес на обед за пръв път ядох риба-ципура на скара.
Божествена!
Определено смятам да разнообразявам и с нея занапред.

Хубава вечер, дами! Hug

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 16:37 от envia

# 266
  • В две мъжки сърца
Малееее,абе много бавно се топят тез килца, като я правиш за втори път диетката!Първия път беше песен,еййййй,гадна работа!И такъв глад ме е напънал,че само мисля какво да опустоша!Ама няма Crossing Arms

# 267
Малееее,абе много бавно се топят тез килца, като я правиш за втори път диетката!Първия път беше песен,еййййй,гадна работа!И такъв глад ме е напънал,че само мисля какво да опустоша!Ама няма Crossing Arms
абе на мен ми е първи път, ама не се махат пусти гадини хората на 10 дни по кило събарят а аз на месеца 800 гр , да не говорим, че за някои това се считат за плаващи дневни кила. Бавно и мъчително е при мен. Мъчително в смисъл, че времето ми е много ограничено и нямам възможност щателно да си подбирам дневните менюта и да отделям мое кулинарно време, набарбалесквам набързо нещо режимно, тикам в бурканя и газ на работа, обичайните гадости и така. Пет членно семейство , много домакинска работа и преоритетни са ми гостбите за домочадието, подрастващите трябва да ядат разнообразна и богата на всичкигрупи храна, не като мен протеини + протеини и тук там някой зеленчук за баластра и то отвреме на време през два дни Wink. Карам на /2ПЗ .
Като Ви чета май грешка ми е малкото количество храна, но аз и преди не съм била по големите порции например на обяд едно пилешко филенце ми е абсолютно достатъчно или пък друг вариант за обяд ми са 2 яйца. или 150-200 гр дробчета пилешки и следващото ми хранене е около 17 като се прибера чаша мляко а вечерята не отстъпва на грамаж на обяда  newsm780 много слабо посолявам не използвам мазнина никаква, а закусвам 2 сл. трици в мляко или  във вода като добавя пектин 1 ч.л (преди не закусвах или в краен случай плод)
пп Много ми капе косата  Sad

# 268
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДЮКЕССА относно косопада аз съм много доволна от Калмацина на Валмар.Миналата година есента ми го препоръчаха.Страшно много ми падаше косата имах чувството че ще оплешивея.Пия го по 1 на ден те препоръчват по 3 ама аз не съм навита да се тъпча толкова много с химия.Даже пролетта пак пих профилактично една опаковка и сега пак.Както си решиш.Даже последно като го купих беше със 30табл. гратис което ще рече 1 месец бонус.

# 269
Happy tanksgiving на който го празнува.
Аз съм с още 400 гр. надолу днес  newsm44 Няма, няма и току отслабна с много.
Днес съм на гости и с винце и с пуйка и със овкусени салатки  Shocked
Раздавайте тиганите профилактично, че си.....
Николекса, 2 супени лъжици, 2 супени, кой ги дава  Joy
Това си е баш едно наздраве, за да не давам обеснения защо изведнъж съм станала въздържател  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт