Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

• 31 178
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Вещи Hug , без да те апострофирам и признавайки правотата на поста ти за това, че тук е Дюкан и разискваме какво е разрешено, си позволявам една вметка, че въпроса беше - може ли да се пият степчета вместо вода и дали същите са разрешени т. е. чистата вода да се заменя с разтворима напитка и аз също като част от преждепишещите изразих становище, че въпреки, че степчетата са позволени и разрешени и дори понякога вкусни в зависимост от аромата им, не стават за заменяне на чистата вода. Не иде реч колко са здравословни степовете, ползвала съм ги поголовно, с времето ограничих консумацията им до пълен минимум, да не кажа абсолютна нула, ноооо да се заменя водата изцяло или в голямата си част със степче, не отговаря на препоръката да се пие чиста вода. Това е Peace.

# 466
петя1977  провери тази горчица дали не съдържа олио,защото по спомени ми се струва ,че "Moutarde a l'Ancienne" се прави с мазнина.

# 467
  • Plovdiv->Toronto
Точно това исках да кажа, като Вещи, в контекста на темата - по-добре вода със степче, отколкото никаква вода. Или например изпил си 1 л. и не можеш повече, но със степче решаваш да излъжеш тялото за още 200-300 грама. Това Е вода.
Аз степчета и кола лайт не ползвам. Просто съм свикнала и вода ми харесва най-много. Но да не забраняваме и позволените неща, и без това е труден режима.
Друг е въпроса че не разбирам как някой може да не изпива достатъчно вода, след месищата такава жажда гони, че не е истина.
Но имам дни в които ям предимно пилешка или мисо супа примерно, тогава определено пия по-малко, но не мисля че тялото ми изпитва някакви липси.

# 468
  • Пловдив
Страница 55 от книгата на Дюкан:

Каква вода да пием?

- Най-подходящите води за чисто протеиновата ударна фаза на плана Протал са слабо минерализираните, леко диуретични и разхлабителни води, като Вител, Евиан или Волвик. Избягвайте минералните води Виши и Бадоа, които са добри, но твърде солени, за да се пият в големи количества (в книгата са дадени препоръки и за български води от преводача)

- Свикналите да пият вода от чешмата могат да продължат. Главното е да се пие количество, способно да пробуди бъбреците. Съставът на водата не е толкова важен.

- Същото важи за чая и различните билкови отвари - от върбинка, липа, мента, подходящи за тези, които харесват вкуса им и предпочитат да пият горещи напитки , особено през зимата.

- Колкото до кока-колата лайт, която днес е не по-малко разпространена от нормалната кока-кола, тя не само е разрешена, но аз лично я препоръчвам по няколко причини:

На първо място тя позволява да се допълнят двата литра предписани течности. Освен това практически не съдържа захар и калории - в една чаша има една калория, колкото има и в един лешник. И накрая и главно кока-колата лайт, както и традиционната, има приятен вкус, който може да замести вкуса на сладкото. Мнозина пациентки са ми казвали, че приемането на тази напитка им е действано успокително и им е помагало да спазват диетата си.

Има само едно изключение - за спазващите диета деца и юноши. (а по-късно в едно интервю го препоръчваше, казвам го, защото го казах и по-рано).

# 469
Бре, големи "размисли и страсти" сте дръпнали тук! Mr. Green
Приемете, че всеки сам си носи кръста, дет се вика! И всеки има глава на раменете, за да решава как да постъпва със собственото си тяло! Зрели хора сме все пак! Peace

А сега за четенето на книгата Grinning. Първоначално я прочетох цялата. А сега препрочитам само частта за фазата, в която съм. Така хем си затвърждавам какво бива и не бива, хем не се обърквам излишно.

# 470
Аз пък момичета не виждам нищо лошо в подобни дискусии.Не казвам спорове, защото не виждам такива.Затова и няма повод някой да взима навътре това кой прав ,кой крив,кой компетентен или кой пък не.В спора не се ражда истината и това съм го разбрала отдавна.Нужно е време всеки да си намери своята истина.На мен ми трябваше да мина 40 годишна възраст за да разбера ,че ядене на корем на плодове и зеленчуци не е равно непременно на стройна фигура и добро здраве.Даже само преди година бях напълно убедена в това.Макар че темата е за режима на Дюкан ,няма нищо лошо да обсъждаме дали нещо е добре да се консумира или не(говоря от здравословна гледна точка).Моите уважения към Дюкан,режимът му е отличен погледнато от повече страни,аз самата съм за използване на всички позволени продукти,но все пак мисля че здравия разум не трябва да ни оставя.Истина е,че режимът нямаше да е толкова популярен ако не можеха да се ползват подсладители и той го знае, затова не си пести похвалните слова към аспартама и лайт напитките.Даже цял имейл имаше само с това,че е безвреден,че това са зловредни слуховете че е канцерогенен. Ние тук си разговаряме дали нещо става или не става,пък всеки си е голям да прецени дали ще пие или яде дадено нещо.Така де,сами си пълним чиниите и чашите.

Вещи   bouquet много си точна, не ги взимай лично тези работи. Онзи ден даже се сетих за теб пак в този смисъл защото попаднах на един измислен френски форум върху режима и имаше там една дето беше родила в четвъртък и в неделя вече беше стартирала ударната , и една друга дето се информираше нещо за менюто на 9-годишния си син.Викам си, къде е Вещи да ги подбере тия .....(тук си спестявам епитетите)  Laughing  Laughing  Hug Hug

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 21:10 от nikolexa

# 471
Здравейте ...
Поизчетох ви ... Подкрепям Вещи за последния й коментар ... иииии ще спра до тук ...
Ден - 60 ... Килца - -10.700 ... Е .. много - малко ... толкова ! И честно казано хич не ми пука на кой колко му се струват ... защото аз наистина съм  много щастлива =) Ще си я карам така още месец и половина - два ... а после - скачаме в лошата трета ... Обещала съм си , че ще ходя на танци след сесията  , че сега нямам ред за нищо ... та да видим =) Да се похваля - посетих вц ... вече за хвалене си стана ... Не знам как стоят нещата при вас , но при мен си е голяма мъка ...
Поздравявам всички за постигнатото ... и ви желая още много минуси ! Искам да ви кажа , че изглеждате страхотно ... и се надявам един ден и аз да ида на среща с варненки =) ...
Лека вечер , момичета ... и до скоро =) !

# 472
:  Имам нужда от нещо да ми даде един тласък с отслабването, ма ако може да не е спорт  Rolling Eyes

И аз ,и аз ама си мисля за тибетската гъба.Някой да я има в повече? newsm78
скоро дадох доста, но имам и още доза за даване много бързо ми се дели гъбата и много мляко ми гълта, а в нас само аз си я пия, не че са ми поникнали крила, Mr. Green ама пия си кефира де.
пиши ми координати на ЛС, за да ти пратя Laughing

# 473
Айде и аз барабар Петко с мъжете Joy :Такаа, лятото както и сега мн.често ми се случва ,да не мога да преглъдна вода нямам представа защо така ми става ,но направо ми се повдига от водата,и затова съм си разтваряла степче и така поемам достатъчно течности,а и чая (не че го обичам),вместо подладител слагам малко степче и става плодов чай JoyЧе важното е да се приемат течности ,няма значение в какъв вид са те,но Всеки знае себе си в крайна сметка Party
Лека спокойна и отслабваща вечер  bath1 newsm46

# 474
  • По света и У нас
Здравейте, момичета  bouquet
Чета ви редовно, но съм инкогнито Simple Smile По заформилата се тема - наскоро започнах да пия пак безалкохолно, бях го спряла, защото нали уж от газираното ставал целулит Flutter Но от скоро пак си пийвам количка, лайт естествено и други безалкохолни, като предварително чета състава, да нямат захар. От 2 месеца съм на Дюкан и напоследък обаче забелязвам, че като огладнея не изпитвам нужда да ям тестено (както беше преди) или сладко, а месо. Яде ми се постоянно и само месо.  newsm78 Исках да ви попитам при вас забелязвате ли такова нещо? И освен това имам чувството, че по-бързо огладнявам, въпреки че основно храненето ми се състой в месо. ooooh!

# 475
Здравейте, момичета  bouquet
Чета ви редовно, но съм инкогнито Simple Smile По заформилата се тема - наскоро започнах да пия пак безалкохолно, бях го спряла, защото нали уж от газираното ставал целулит Flutter Но от скоро пак си пийвам количка, лайт естествено и други безалкохолни, като предварително чета състава, да нямат захар. От 2 месеца съм на Дюкан и напоследък обаче забелязвам, че като огладнея не изпитвам нужда да ям тестено (както беше преди) или сладко, а месо. Яде ми се постоянно и само месо.  newsm78 Исках да ви попитам при вас забелязвате ли такова нещо? И освен това имам чувството, че по-бързо огладнявам, въпреки че основно храненето ми се състой в месо. ooooh!
Да и на мен ми се яде постоянно мИсо,винаги съм гладна и немога да се наям ако не хаппна мИсо newsm78Незнам не съм се замисляла  досега  Rolling Eyes,а и напоследък не ми се отдава мн.този процес JoyС една дума съм се превърнала в хищник Joy

# 476
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     Много хубава дискусия сте захванали, ама бая нерви хабите...  Wink Аз предпочитам за себе си чистата вода, въпреки че често се случва половината течности за  деня да са степчета или студен чай с подсладител - просто има дни, в които водата не влиза и това си е  ooooh!
    bigbaba3, не ги научихме тези диваци в Дивака да работят с резервации, но поне вече са ни свикнали на маймунджалъците - и маси да местим и циркове да правим.... Но пък ако някой предложи заведение с конкурентни условия... лошо няма  Peace
    Elileni, като трябва - след срещата - влаци и автобуси колкото искаш, по всяко време на деня и ноща  Wink, но Коледна среща... веднъж годишно  Naughty А, и не се пали толкова - всички тук са разумни хора, предполага се  Rolling Eyes, би трябвало да разбират от две приказки  Wink и да могат да си ползват главите по предназначение  Peace
    monnnn, на дали ами, като не идваш на срещи  Hug
    udis*, след всичко изписано само аз липсвам да давам акъли, но... според мен избягвай да прекаляваш и с едното, и с другото  Peace
    NimoweHug Heart Eyes Стра`отна си   bouquet
    frozenInside, поизчакай с бисквитките, те нали не са ограничена серия  Wink
    миле-на, адашче, аз тези плюсове в понеделник не напразно съм ги кръстила "следнеделни", не му се връзвай на Кантарев  Hug
    rossykv, на срещи са идвали бебета от 2 месеца, до деца на 12 години..., що трябва да я оставяш някому, с толкова "лелки" наоколо няма и да разбереш, че си с нея, пък тя съвсем ще се ошашави от гушкане и гмечене  hahaha
    A m b e r, ние не хапем, пиши  Peace
    Tumba_lumba, ти къде се губиш като... старите 5 лв, а!?  Hug Heart Eyes
    tonnny_bg и аз го наблюдавам това с еднаквите продукти и различния ефект, но наблюдавам и друго - когато полея триците с повечко водичка непосредствена след консумация, винаги ме засищат. Е, понякога за по-дълго, друг път за по-кратко, но за момента поне съм сита и доволна  Wink
    петя1977, докарала си ги един път, като целувка от любим "техник"  Wink hahaha Горчицата обаче я провери за захар, а nikolexa предполага и наличие на мазнини... Пък и тез зърна вътре... не ти ли хрускат  newsm78 А туршията, не знам с какъв състав е, ама на мен ми е безумно солена. Тази година даже принудих половиния да сложи по-малко сол в киселото зеле, че лани го беше направил отровно солено за моя вкус  Sick
    nikolexa, винаги са ми харесвали постовете ти - смислени, добронамерени, чак ме е яд, че не можеш да се телепортираш за една среща, за да имам удоволствието да те познавам и лично  newsm74
    Dream*, 11 килца за 60 дни си е прекрасен резултат  Peace Но не си поставяй срокове  Naughty
    *Maybelline*, на това му се вика дюканска деформация  hahaha
    Малеее, тази вечер сътворих не чаршаф, ами... кувертюра за креват кралски размер  hahaha, дано Вещи не ме погне с   341uu, че имам и още да пиша  newsm43

Коледната среща се очертава за 18.12 от 17 часа, за сега на обичайното място - Дивака на Гладстон

Желаещите да се присъединят, да пишат на ЛС за подробности и уточнения  Wink
     Хайде да раздавам вече козинките, че си е врема да спим за красота  Wink

Сиссс, туй у средата е спешъли фор Ю  Heart Eyes Hug
          Лека, мека, розова и режмна нощ от мен  Hug Hug Hug

# 477
  • Пловдив
Викам си, къде е Вещи да ги подбере тия .....(тук си спестявам епитетите)  Laughing  Laughing  Hug Hug

Давай ги да ги вкарам в правия път    newsm66 newsm66 newsm66

# 478
 Hug За отчета - незнам колко съм, водя се по хлопането на дънките  Joy
За дискусията - Дюкан позволява - всички останали разполагат. За аспартама има достатъчно написано - на който му се чете - намира.
За чистата вода, имаше една книга - "Вие не сте болни-вие сте жадни" или нещо от сорта  newsm78 Препоръчвам я горещо за който има колебания в тази насока.
Николекса и на мен ми се щеше да те познавам лично.   bouquet Искрените ми уважения за всичко, което пишеш и за нервите да го направиш.
Вещи, имат  нужда от теб във френския форум - наистина!

# 479
  • Пловдив
Аууу, Мименсита ще ме изгони. Имам фобия към змии, а тя ми пожелава лека нощ с тях 

Общи условия

Активация на акаунт