Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №20

• 16 682
  • 344
  •   1
Отговори
# 60
Ето КЛИПЧЕ за компресията на гърдата в сайта на автора на статията, д-р Джак Нюман. Там има и други интересни клилчета.

vivi_23, за кърмаческите срещи, в София можеш да следиш в тази тема Неформални кърмачески срещи в София или в сайта на Ла Лече Лига или в страницата на ЛЛЛ във Фейсбук

# 61
  • София
шамантка , как е страницата на ЛЛЛ в фейсбука, а и към майките да питам нормално ли е пъпчето ни още не е паднало вече е 13 ден , освен тва леко се е отчепило от едната страна но има малко кръв дали е нормално това , и ако падне тези дни после с какво го мажете за да заздравее напълно , засега го мажа с спирт и след това с топоцин прах .

# 62
Дарил, мдааа! Ще взема да си поканя гости!  Peace

Като видях Шаманката в темата и се сетих за песента на Ла Лече!  Hug Страхотна е!
http://www.youtube.com/watch?v=xhV3REtKuKY&feature=player_embedded

Виви, ето я страницата: http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=22842444426

# 63
Записче и от мен  Peace

Ние днеска ударихме първата ни разходчица, вярно че беше до мола да напазаруваме нещо, но подобре нещо, отколкото нищо  Blush   Вико си спинкаше през цялото време, и промърнкваше като спирахме количката за няколко минути  Mr. Green

Помолих го да спинка докато изчета което съм пропуснала, и много е миличък, изчака ме наистина, точно пиша това, и ето вече го гледкам в креватчето, че се разтяга и се разсънва за папкане  Heart Eyes

# 64
  • Пловдив
а някой знае ли колко време след като съм пила кафето отива в кърмата?няколко пъти задавам този въпрос ,по принцип за всички храни става въпрос

мойта кукла се изака най-накрая днес,и след това пак почна да се гърчи,три часа от 7 до сега не може да заспи,само търсеше да суче,после се скъсва да връща,и накрая вече заспа,но ще видим за колко

# 65
здравйте  Simple Smile

Мацки, погачата кога се прави - преди 40тия ден или след него? До днес бях убедена, че е след 40тия ден, даже я бях планирала така, но днес поне 10 женки ми казаха, 4е е м/у 20ти и 40тия ден..... А нямам никакъв спомен с баткото дали преди, или след 40тия ден съм я правила  newsm78

# 66
Вестителска новина! [/size] [/color]

Днес, в 21.10 Корали е станала мама на прекрасно момченце Константин с перфектните мерки 3900гр и 51см. Раждането е било нормално и двамата са добре!

Желая на Корали и Константин всичко най-хубаво! Бързо да се възстановят и двамата и бързо да ги изпишат!  Hug

Бебославче, а да ви е честита първата разходка! Браво на Вики, че е толкова послушен. Ние също се разхождахме днес, близо час в Борисовата. За утре го дават също хубаво време и не смятам да пропускаме!

# 67
  • В две мънички очи...
Здравейте и от мен!
Ние от вчера сме си вече у дома и днес най-прилежно изчетох всичко което съм пропуснала Simple Smile
Честито на всички които са усетили най-прекрасния момент в живота - да станат мами Simple Smile
На тези които чакат с нетърпение само мога да им кажат да вярват че бебечетата сами е си решат деня в който да се появят, нали аз съм живия пример за това.
С няколко думи ще разкажа за моето раждане - нали през деня смело отказах да ме хоспитализират вечерта почти веднага след като се прибрахме ме започнаха едни контракции на 3мин, после станаха на 2мин. Към 9ч. ме приеха в болницата с 1,5см разкритие и си мислеха че ще родя сигурно след 2 дни  #2gunfire. Последва дълга и тежка нощ в предродилно - поне успях да си измоля малко бусколизин и да скъсам нервите на акушерките  Joy (сега вече ми е смешно, но тогава не беше). До сутринта стигнахме 5,5см разкритие и дойде новата смяна, получих си упойката и се забавлявах 2ч. докато започнаха напъните. Опитаха да мине детето нормално но нямах достатъчно сила за да го изкарам и започнаха да намалят тоновете и ме свалиха за спешно секцио. За 10 мин извадиха малкия - който веднага изплака и дори когато ми го показаха се усмихваше. Този миг просто си струваше всичките мъки които преживях от началото на раждането (15ч. - за нормално + 1 час секцио). После ме зашиха и в реанимация и след това 3 дни в болницата. Вчера полудях докато ни изпишат защото чаках няколко часа за да ни кажат че се прибираме, но вече сме си у дома и съм много щастлива. Няма да коментирам отрицателните неща на които се нагледах просто за пореден път се убедих че в лекарската професия много малко хора са запазили човешкото отношение в себе си.
Засякохме се с Поли в болницата. Мама герой е тя за мен - 4кг. нормално раждане. Тя е добре но още не са ги изписали защото малката е на антибиотик. Надявам се скоро да ги изпишат за да може спокойно да се наслаждават на моментите си заедно у дома.

# 68
  • Торонто/София
запис и от мен
Честито на Корали - много много радост!!!
Ние днес водихме баткото ни Коледно парти организирано от работата - много му беше хубаво и весело си прекара
Вики е станал 4,6кг док не ми каза колко см но не е хич лошо за един месец - иначе и нас са ни почнали коликите ... пробваме най различни неща но аз не спя по цяла нощ а като стане време и заспя баткото ме събужда че е време за училище, игра, закуска и така... няколко дена бях като зомби направо  Tired Tired Tired
браво на вас за разходките - при нас в петък беше -10 градуса  #Cussing out и Вики излиза навън само да отиде до док и това му е засега ... повече напролет  Crazy
много  Hug Hug Hug  на всички и ще пиша пак

# 69
здравйте  Simple Smile

Мацки, погачата кога се прави - преди 40тия ден или след него? До днес бях убедена, че е след 40тия ден, даже я бях планирала така, но днес поне 10 женки ми казаха, 4е е м/у 20ти и 40тия ден..... А нямам никакъв спомен с баткото дали преди, или след 40тия ден съм я правила  newsm78

Преди 40 ден се прави. Най-добре в неделя преди самия ден.

# 70
Мили ноемврийки, свърши моята смяна по заместване в хубавата ви темичка  Mr. Green
Благодаря за интереса, надявам се всичко да става все по-лесно и ви пожелавам щастливи мигове с малките съкровища  Hug
На линия съм ако някой иска да ме пита нещо и се надявам да се запозная с някои от вас на срещите и лекциите ни в София  Peace

Хубав ден   bouquet

# 71
  • Козлодуй
Честито на мама Корали. Голям се е родил Константин. Да е жив и здрав и много радости да им донесе!
Добре завърнала се на Изабел. Важното е, че всичко е минало успешно - мъките си заслужават.
Благодаря на Шамантката - беше много отзивчива и целия уикенд беше на линия Simple Smile
Тук по нашия край нищо не се прави около 40-тия ден на бебето. Понеже не съм в час и сега виждам, че трбвало в неделя да омеся пита. Мисля утре да си замеся една птка вкъщи и просто да си я хапнем. Без никакви други церемонии.

# 72
Мисля утре да си замеся една птка вкъщи и просто да си я хапнем. Без никакви други церемонии.

Най-добре ще направиш!  Wink

# 73
Мили ноемврийки, свърши моята смяна по заместване в хубавата ви темичка  Mr. Green
Благодаря за интереса, надявам се всичко да става все по-лесно и ви пожелавам щастливи мигове с малките съкровища  Hug
На линия съм ако някой иска да ме пита нещо и се надявам да се запозная с някои от вас на срещите и лекциите ни в София  Peace

Хубав ден   bouquet

Благодаря, че беше до нас   bouquet

# 74
Хайде на кафето мацки

Изабел, добре дошла миличка, бързо възсъановяване ти пожелавам.

niko11, не мога да ти отговоря точно на въпроса, но Людмила беше писала, че след кърмене може по едно кафенце.

Beboslava, честита разходка, и нека Вико да е все така послушен и да се вслушва в молбите ти.

И аз не знам какви са точно обичайте около 40-тия ден, чувам от различните хора все различни неща. Знаех, че се събират само жени и се носи сладко и се оставят монети до бебето. Да е здраво като метала и да му е сладък живота.
Другото, което знаех е, че се ходи на гости. Изнася се бебето и се води в чужда къща.
Знаех и, че се ходи на църква, където се чете чиста молитва на майката и бебето. И мисля, че там се освещава питка, която се раздава още там в църквата.

Кажете сега вие кой какво знае, че да направим празника по-голям.

Корали, честит син миличка. Да ви е жив и здрав и много да ви радва.

Общи условия

Активация на акаунт