Дюканки с фигури чудесни по празниците ний ще блеснем - 241

• 27 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
благодаря на всички  smile3525за отзивите за изварата.Аз не харесвам тази насипната от Кауфланд, 1-2 ден е добре, но после започва да има един гаден дъх.Инъче друга не съм си купувала.Преди време си бях взела на Olimpus обезмаслена извара.Тя наистина много ми харесваше.Един път бяхя объркали на витрината обезмаслената с кашкавалена и тя ми харесва.
mimensita за крем карамела ще пробвам така.Ти каква извара в пакетчета си купуваш.
Лека вечер на всички.

# 406
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Хора вчера ви питах карамела по р-та на Тумбето ли го правите,защото много го хвалите ама никой не ми отговори.

# 407
  • София
    murvet77

Важно: В България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал, затова не са позволени в първа и втора фаза!!!!!

Какво повече да кажа, освен да внимаваш, че си близо до Вещи  hahaha

Видях едно обезмаслено сирене "Култура", но в момента не мога да дам съдържанието.

Няма нужда да го гледаш, аз ще ти го цитирам Wink

16.   ЕТ “Бор Чвор” с. Дълбок извор, обл. Пловдив   Влагат до 35% растителна мазнина в краве сирене “Култура” и до 3.5% в кисело мляко “Култура”

Файла се сваля на компютъра и няма как да го покажа, не намирам друг линк в момента, но от тук е най-долният линк:

http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&biw=1257&bih=6 … =6ebf5f9623ebbabb

[DOC]
СПИСЪК НА МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, КОИТО СА ОБЯВИЛИ, ЧЕ ...
Формат на файла: Microsoft Word - Бърз преглед
Вещи, а може ли едно въпросче (питам просто за да си го обясня на себе си, да не си помислиш нещо, че оспорвам или се заяждам) - как може да има растителна мазнина до 3.5% в кисело мляко “Култура” като цялото мляко е с 0,1 % масленост. Да не би да става въпрос за някакво пълномаслено мляко Култура или те всички са "уж" обезмаслени? И последен въпрос - ти самата на коя марка мляко 0,1 % се доверяваш? Аз напоследък купувам Герма, но вече и за него започнах да се чудя?  newsm78
Аз уж даже и 55 и нещо видях веднъж и така се зарадвах, а вече десетина дни след това - все 57 виждам и много се дразня. Не се отчайвам, разбира се, но просто този път много ми се затапачиха нещата Sad От утре съм си пак на П, аз си карам на 5/5 от самото начало...

# 408
Млякото "Култура" има 0,1% животински и 3,5% растителни мазнини. На него така си пишеше. Подозирам, че и другите млека си добавят хидрогенирани мазнини, за да подобрят вкуса, консистенцията и т.н. Откакто видях това си купувам 2 или 3,6% млека с надеждата, че поне те ще имат по-малко растителни добавки.
Да се отчета и аз- за 2 дена -1кг. Доволна съм, но вече ми се повръща от риба и меса.

# 409
ЗДравейте дами, не знам дали има и господа  Simple Smile
Преди години, когато следях темата имаше един младеж с доста добри резултати.

Аз тогава, преди около 2,5 години, свалих 12-13 килограма и ги задържах, но преди година забременях. След раждането бях с +8, което не беше толкова страшно, ноооо покрай кърменето стана страшно  ooooh!
Такааа, искам да ви попитам има ли тук кърмачки, подложили се на кърмаческия режим?
Моля ако има такива да ми пишат на лични, че нямам много време да следя темата  Praynig
Благодаря предварително   bouquet

papi6, не знам какво те притеснява Култура-та, но тя си е култова за дюканките. Аз, например, я гледам със страшно умиление в магазините.
Дюкан специално казва, да се ядат нискомаслени млека, а не пълномаслени. 3,6%, за мен, не е много режимно Thinking Но ти си знаеш де  Peace

# 410
аз пък си мисля,че 3,6 масленост ми е малко съмнителна-в смисъл,че е по-малко.Сигурно 2,5.

# 411
И в двата случая маслеността си е 3,6%, просто в единия животинската мазнина е толкова, а в другия се добавя растителна до 3,6. Предпочитам в животински продукт /мляко/ да се откриват само вещества, които реално са си негови съставки. Палмово и други растителни масла не са ми приоритет в диетичното меню.
Напоследък даже и не гледам маслеността- купувам това, което ми е вкусно.
Като ми е кеф отслабвам по-лесно  Wink.

# 412
 newsm10 newsm10 newsm10

# 413
  • Пловдив
На никое купено мляко не вярвам. Каквото и да приказват все имат или растителни мазнини или нишестета. Купувам си от Била или от Кауфланд 2% млеката - евтините - редички са, но ми харесва това, че се вкисват - та това ме навежда на мисълта, че има нещо истинско у тях.

# 414
Е... само аз ли се мъча с помиите от 0,1%? Дето са минали покрай млякото...
Някой има ли представа с каква масленост е домашното кисело мляко? Бабата на съпружеското тяло купува краве прясно мляко от Херково и кваси, като ме гощава с него за първи път ме върна 20 години назад, чак се сетих защо аджеба обичах да ям киселото мляко със захар...

Отделно имам странното чувство, че обезмаслените пресни млека са си баш маслени, но разредени с вода... Но те не ми пречат, прясно ползвам само за крем карамел и колко 30 грама да разреждам конската доза кафе.

Мименсита, честно, не минава вечер, в която да не си чакам козинките. Simple Smile
Вече съм готова с подаръкът за срещата и сега чакам събота.  Twisted Evil
Уредих и семейното началство да гледа чави. Изобщо кеф.

Ивелина, крем карамел правя по тази рецепта:
Крем карамел без карамел

Продукти за 2 купички:
2 яйца
250мл мляко
1с.л. подсладител
1 капсула ванилия

Разбиваме яйцата, прибавяме млякото, подсладителя и ванилията и изсипваме готовата смес в купички. Печем на водна баня около час на 150-180 градуса.

Източник: http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=12116#p12116

Отделно блъскам още някоя есенция за по-различен вкус. Simple Smile

П.С. Моя милост очаква до края на седмицата да види 8 на кантара. Simple Smile И повече в 90те да се не връща. Grinning Стискайте палци.

# 415
Добро утро smile3503Иска ми се още 1 килце да махна до започванета на празниците.За отчет от вчера няма разлика на кантара.Благодаря за отговорите за изварата.  bouquet
Снощи с мъжо ми се видяхме по скайпа-не се бяхме виждали може би 2-3 седмици и му пратих пресни снимки от вчера.И той веднага ме упрекна ,че съм отслабнала и преди да се прибере да понапълнея малко, че такава слаба не ме харесвал и не съм била хубава. smile3511Слаба слаба колко да съм слаба.Висока съм 160см и тази сутрин кантара ме показа 52,900кг.За мен съм си добре.Абе незнам какво им става на тия мъже по-някога. #2gunfireПак много се разписах, но исках да споделя с вас.
Хубав ден момичета.Прекрасни сте. smile3525 newsm51

# 416
Добро утро!
Днес правя месец, откакто съм на този режим! Та си викам:
Да почерпя!
За статистиката, дет` се казва - Лесно няма! Ама пък файда има!
Стартирах от 89 кг, тази сутрин съм 82,600 (пак Crazy).
През първата фаза от 5 дни свалих 3,100 от тях.
Спазвах схемата 1/1, но сега, по празниците ще я сменя с 3/3, хем заради удобството, хем, за да раздвижа нещата, че тая 7-ца много ми се опъва нещо! Mr. Green
Ей туй в синьото ми е "падението"! `Ма много плавно падам нещо, по скоро са `лАзгам надолу! Laughing И много далече тая пуста "тънка зелена Rolling Eyes линия"!

Въпреки трудностите успях да преборя 6 кила и кусур! Със собствени сили, но и благодарение на вашата подкрепа и напътствия!
Благодаря ви!

# 417
  • София :(
         Добро утро  Hug
     Хайде да пием кафе, белким ми се разлепят очите

iv.elina, аз крем карамела си го бъркам с 5 яйца, подсладител на вкус и 500 мл мляко. Понякога слагам ванилия, понякога не - както се случи. Никаква философия - също като обикновения, но вместо захар е с подсладител. Ако не ползваш прясно мляко за друго, дозата е за два дне, но аз обикновено я хапвам за 5 - 6...
     rossykv, кой знае какво още, освен палмово или кокосово масло, нишесте, желатин или сухо мляко ими из тези уж "обезмаслени" кисели млека, кашкавали и сирена... И предпочитам да не знам де, за това като Вещи си хапвам 2%- вите млекца на Била, Кауфланд или Фантастико - вярно, редички са и възкиселки за извратения ни вече вкус, но... лъжицата ми не се омазнява, не предъвквам бучки с неясно  съдържание и ако ги забравя на масата, до сутринта са вкиснали
     papi6, за да не ти писва си готви, разнообразявай си менюто максимално .
     red shoe, има, има, при това със забележителни резултати, но бих те посъветвала да почакаш още 2 - 3 месеца, особено ако още кърмиш  Peace
    Диването, не знам каква е маслеността на домашното мляко, но много дами си отслабнаха с домашно мляко, което сами си обезмасляваха - къде с варене и охлаждане, къде със замразяване... Играчка си е, но пък поне ядяхя нещо истинско...
     zverka, ще ме довършат тия мъжОве - все по самоходни закачалки се заглеждат, но за себе си искат нещо с плът  Wink
     (не)Обикновена, честита първа месечинка Браво за постигнатото и успех в останалата част от пътя до целта
     Е не, то бива да творя чаршафи вечер, но аз започнах и сутрин да глаголствам  ooooh! Изчезвам да си нападам сандвича и да хуквам да се трудя.
     А да, номера с линийката още действа - Кантарев упорито се крепи в рамките на 75  hahaha
           Хайде, усмихнат, спорен снежен и режимен ден  Hug Hug Hug

# 418
"Моят" крем - карамел:
8 яйца
1 л пр.мляко
1 ванилия
6 ч.л. течен Хуксол
Разсипвам в купички, прецеждайки през цедак, пека на слаба фурна, на водна баня.
Тайната на крема е в печенето. Яйцата и млекото трябва да се извадят от хладилника предварително и да се постоплят на стайна температура.
След това бавно печене, да не стане на шупли - не че не стават и при мен, де.
 Wink

В неделята кулинарствах -  chef
на Тумбето канелените сладки направих с повече кис.мляко, оставих триците да поемат от сместта около час и станаха мааалко по-мекички.
Правих и миш-маш с едни печени чушки от фризера и телешко варено.

# 419
  • Зеленият рай в сърцето на България
Дайте идея, кои сладки стават хрупкави, а не меки? Правих коледните и канелените, ама и двата вида ми станаха мекички.

Общи условия

Активация на акаунт