Коледно настроение! - 3

  • 109 790
  • 856
  •   1
Отговори
# 825
  • Мнения: 9 918
Ето и моите последни меденки-картини за подарък на госпожите в градината http://www.album.bg/dobbito/
Аз лично слагам малко боя в глазурата ,с която ги мажа горещи и става много красиво,досущ като дърво  Simple Smile

лелеее, какви красоти!   bouquet госпожите ще са много доволни Simple Smile

аз все пак направих базелските медени сладки от стр. 1 и съм много доволна от вкуса, много коледен, а и не са трудни.

# 826
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Може би заради меда не може да засъхне newsm78

Най- вероятно заради меда няма как да изсъхнат.И аз ги правих с нея и още лепнат......И наистина изпъкват пукнатините.
А на Наталина меденките като цяло ми червенеят newsm78.Какво ли е различното? Тя какво ли слага?



Иначе  в последно време в глазурата за намазване след изпичане, която е от Меденките на Джули (аз нея използвам) слагам и нялколко капки червена боя, за да се получи махагонов ефект = на мен повече ми харесва.

Момичета, съжалявам за медената глазура! Явно заради меда лепне, а защо се напукват, не знам - може би водата е в повече.

Аз се извинявам, че не пиша, но преди Коледа при нас в работата е много натоварено и нямам почти никакво време...

Доби, рисунките са много красиви!

# 827
  • Мнения: 289
Момичета влизам набързо с едно въпросче.Снощи замесих линцеровите сладки.Обаче колкото и да месих все си се рони тестото.Сега съм го извадила да омеква и да ги пека,но ако пак се рони какво да го правя?

# 828
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Дошли са ти малко жълтъците, ако правиш само с жълтъци. Ако тестото не се е оправило след престоя в хладилника, изчакай да се отпусне и доомеси с още един жълтък, Ако се е оправило, , изваждай на части, омеси в ръцете, за да се отпусне тестото, но не позволявай да е много отпуснато, когато разточваш, добре е да е студено, за да не се разлеят формите. Peace

ПС. Като вземеш малко от тестото и добре омесиш с пръсти, събира ли се в топче? Може би просто маслото ти да е били все още студено вчера и да не е усвоило брашното.

# 829
  • Пловдив
  • Мнения: 2 222
Страхотни неща сте сътворили  smile3501
Аз само меденките на Джема съм направила, но сега ще огледам  за още предложения!

labrex, моля те сподели от какво тесто са бастунчетата ти, много ми харесаха и ще се пробвам!
http://img.pixs.ru/storage/5/3/2/NikonTrans_4098705_1390532.jpg

# 830
  • Мнения: 13
Момичета, страшни сте! Невероятни красоти видях   bouquet
Аз почти приключих с приготовленията (поне със сладката им част)  Mr. Green Ето я и къщичката
 
Забравих да й изрежа прозорчетата и вратичката  Embarassed , иначе и цветни стъкълца щеше да има, но и така става.

# 831
  • при принцесите
  • Мнения: 90
Момичета, едната канела в меденките на Джема цяло пакетче от 10г ли е или някаква друга разфасовка Rolling Eyes Blush

# 832
  • Мнения: 22 867
labrex, моля те сподели от какво тесто са бастунчетата ти, много ми харесаха и ще се пробвам!

violenza, тестото е на СЛАДКИ "ЗАСНЕЖЕНИ ЕЛХИЧКИ", много ги харесваме вкъщи, и тестото им, и плънката, с която се слепват. Просто реших да опитам, останалите сладки също са от това тесто, отделих от него малко, разделих го на две, в едната част капнах боя от тези немските, от Метро, а в другата поръсих какао. Разделих на топченца, фитилчета, оформих бастунчетата и ги изпекох. Добре изглеждат! Peace Не очаквах, че ще се получи такъв наситено червен цвят.  bouquet

thunderbird, много красива къщичка!  bouquet  chef

# 833
  • Sofia
  • Мнения: 864
Здравейте момичета ,
поздравявам ви за прекрасните неща , които сте направили!Всичко изглежда чудесно.Аз отдавна чета тук , но чак сега се регистрирах и то специално за да ви помоля за малко помощ.
Тази година съм затрупана със задачи и може би на 23 вечерта ще излизам в почивка,та мисълта ми е дали тогава е вече прекалено късно да направя меденките?Зарибихте ме с тези арменски вкусни сладки и пак ще ги правя,но искам и меденки за да зарадвам сина си.
Аз блеях цял месец, но съм се заредила с формички и малко боички и сега имам същия въпрос - меденките на Джема стават ли за ядене на 2-3 ден, без да се слепват. А-а-а също и глазурата от пудра захар с белтъци за колко време съхне (че ще се правя на Да Винчи, но сигурно ще излезне сюреализъм)?
Сори ако сте го обяснявали, но уж доста изчетох Embarassed

# 834
  • Мнения: 289
Natalyna много ти благодаря.Снощи аз помислих да бухна още един жълтък,но понеже съм начинаеща и реших да не пробвам.Маслото цял ден седя извадено та беше меко.като меся и правя тестото на топка става,но се пука топката и почва да се отронва .както натисна да омеся и топката се разпуква и се рони.сега съм го извадила ама е още камък.После ще докладвам какво е станало.

# 835
  • Мнения: 2 806
Момичета, едната канела в меденките на Джема цяло пакетче от 10г ли е или някаква друга разфасовка Rolling Eyes Blush

Ами, аз им слагам една препълнена чаена лъжичка и мисля, че им е достатъчно. Правих ги в петък. Само дето май ще трябва да опека още една доза, защото от сегашните до Коледа няма да остане и една   Laughing

Eliona, ако си оставиш тестото мааалко по-меко, направиш ги не с масло а с олио и внимаваш при печенето, могат да се ядат и веднага. Но, като отлежат малко (поне три дни) са по-вкусни.

Аз ги правя по тази рецепта. Горе-долу същата като тази на Джема е, но за двойно количество и с някакви минимални нюанси в съставките:

300 гр. захар (аз слагам към 200 гр.)
300 гр. мед
300 гр. мазнина
4 яйца
1 пълна ч.л. канела
2 ванилии или настъргана портокалова кора (тази година сложих ванилия)
1 1/2 ч.л. сода
около 1 кг. брашно

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 10:22 от Mama Svetla

# 836
  • Пловдив
  • Мнения: 2 222
labrex благодаря ти   bouquet имам я боята от Метро и следобед ще ги направя  Grinning

# 837
  • Мнения: 211
Здравейте, момичета!

Tatitt, ilinayor, Венета, Гуинет, 3ори, тити, mama1+2, благодаря ви за комплиментите!  Hug

Гуинет, топченцата и играчката ме развеселиха! Много сладка идея!
3ори, прекрасни са ти сладките и къщичката!
Венета, козуначеният щолен изглежда много съблазнително, даже усащам аромата му!
ani_d, мъфинките изглеждат много вкусно и ми се струват подходящи за декорация!
Меридит, голямо производство и при теб!
betina33, rosirai, чудесни пакетчета и картички! Много ще зарадвате близките си!
mama1+2, харесаха ми украсените ти сладки, най-много венчетата и Дадо Коледа!
labrex, бастунчетата са радост за очите, а котето е страшно сладурче!
dobbito2, разкошни са!
thunderbird, много красива къщичка!

Ето и от мен поредните сладки:

Нещо като Рафаело, с  коктейлни черешки:



Снежните сладки на Танита (  bouquet), които много ми се разляха, не мога да разбера защо, хем не ги правя за пръв път  newsm78



И супер вкусните медени сухарчета на Венета. Венета, искам да ти благодаря за прекрасната рецепта- както винаги количествата, които си посочила и обясненията ти към рецептата са съвсем точни и направих това невероятно вкусно нещо с лекота и с удоволствие. Сложих и сини сливи, както ме посъветва и станаха неустоими. Опекох две такива купи като на снимката, защото в неделя чаках гости за закуска. Всички сладки им харесаха, но от твоите сухарчета нищо не остана, даже ме попитаха дали има още, за да им сложа за вкъщи  Laughing Всички единодушно казаха, че са страхотни на вкус. Много благодаря, че сподели с нас тази чудесна коледна рецепта!   bouquet  Hug



Приятен ден на всички!

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 10:21 от Леля Ог

# 838
  • Мнения: 308
   
Здравейте момичета ,
поздравявам ви за прекрасните неща , които сте направили!Всичко изглежда чудесно.Аз отдавна чета тук , но чак сега се регистрирах и то специално за да ви помоля за малко помощ.
Тази година съм затрупана със задачи и може би на 23 вечерта ще излизам в почивка,та мисълта ми е дали тогава е вече прекалено късно да направя меденките?Зарибихте ме с тези арменски вкусни сладки и пак ще ги правя,но искам и меденки за да зарадвам сина си.
Аз блеях цял месец, но съм се заредила с формички и малко боички и сега имам същия въпрос - меденките на Джема стават ли за ядене на 2-3 ден, без да се слепват. А-а-а също и глазурата от пудра захар с белтъци за колко време съхне (че ще се правя на Да Винчи, но сигурно ще излезне сюреализъм)?
Сори ако сте го обяснявали, но уж доста изчетох Embarassed

   Аз не съм спец по меденките и не мога да се изкажа за меденките на Джема и Джули, но ако не държите да са с формички може да направите пълнените меденки или тези на Нордина Меденки  от Медовик.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=548015.570

   В поста си тя споменава, че веднага след направата са меки, но не знам после дали стават твърди.

   Ето в тази рецепта на Танита се слепват с мармалад и могат да се хапват веднага:

http://tanitaang.blogspot.com/2010/12/blog-post_14.html

   На края на рецептата има обяснение и как да се направят и меденки с формички от същото тесто, но не знам дали в този случай стават твърди.

   Дано съм била полезна и да се включат мамите с повече опит и те да споделят мнение.

   Да кажа и аз, че такива красоти виждам, че и на мен ми идва мерака да се опитам да украсявам така меденките. Браво момичета.     bouquet

# 839
  • Мнения: 2 047
  Момичета, имаше някъде из темата снимка на блокчета от бял шоколад, пълнен с плодове. Коя е тази рецепта, от един час ги търся и не откривам ...

Общи условия

Активация на акаунт