родено в 26г.с

• 69 755
  • 234
  •   1
Отговори
# 60
Браво Наде, вас до две седмици ще ви изпишат, малките минат ли 2кг започват да растът като гъбета baby_neutral.
Ние сме добре, Лъчи има огромни бузи (сякаш ще гръмнат) Joy
Да се посмеете: Викам на майка ми, че бузите на Лъчи са много големи и в очите е заприличал на китаец, а тя ми вика "Ти китаец с толкова големи бузи, кога си виждала!" Joy Joy Joy

Поздрави и  Hug!

# 61
А аз се притеснявам че сега като почне да яде със шише и ще качва по по малко.Вярвате ли ми че вече ми е много тудно без него цяла седмица не съм го виждала и ми липсва много и то

# 62
  • Paris, France

Привет,

Много се радвам, че сте добре и наддавате.

Здравейте! Днес сме 890гр., но хемоглобина е нисък, затова ще преливат кръв. Наде по-добре да не ни пускат да си ги видим, но да са добре аз съм съгласна седмици наред да не си я виждам но да е добре, ще чакаме трябва търпение - няма как.

Много съжалявам, че свижданията са толкова мъчителни за тебе (и не само) и че страдаш. Аз, но не само, също съм се чувствувала така. Ти не си задължена да ходиш на свиждане и никой не може насила да те накара. И мене ме насърчаваха да стоя непрекъснато там и ми тежеше. Посещението е право а не задължение и е важно да го разбереш и приемеш положително. Мисля, че е добре да поговориш с персонала за чувствата си, дори да поговориш с психолог. Много е тежко и се отразява отрицателно на връзката майка-дете. Ако искаш, разкажи тук кое точно ти тежи и кое те натъжава при посещенията. Ние ще те разберем и даже ще ти дадем съвети, защото сме били на твоето място. Съседките, свекърите, даже другите майки няма да разберат, защото не са преживяли бременност, прекъсната брутално, не са имали хормонален срив и не са били отделени от бебето за дълго време, пък силно недоносените деца и на бебета не приличат.

При силно преждевременното раждане липсва нормалното покачване на пролактин, който психологически привързва към бебето и дава така наречения "майчин инстинкт". Природата пази силите на женската и прави така, че тя да не се привързва към живото, но в невъзможност да просъществува дълго извън утробата и бебе. Много майки се учат да се привързват към болното бебе. В неонатологията, чувства като гняв от преждевременното раждане, болка от овързаното в тръби и катетри бебе, гнус от външния вид на приличащите на маймунчета космати същества, видимите физически дефекти и други са напълно нормални и съвсем не редки. Тези чувства еволюират с времето, за щастие, често в положителна посока.

В момента ти е необходима помощ. Хубаво е, че изказваш чувствата си а не ги таиш. И е много хубаво, че го има този форум, където можеш да споделиш. Ако искаш, напиши кое точно не ти харесва в неонатологията и кое те притеснява. Така можем заедно да намерим стратегия и много често чрез съвсем минимална промяна на поведението можеш да се справиш. Има начини - да ходиш по-рядко, да си винаги придружена от желан от тебе близък, да броиш дните до термин, знаейки, че тогава долу-горе ще я изпишат от неонатологията (не непременно от болницата), да си казваш, че това е необходимо зло, да правиш нащо като четене на глас или медитация или да говориш на бебето, докато си там.

Само искам да те прегърна и да ви пожелая скорошно изписване  Hug

# 63
Май не сте ме разбрали правилно на мен ми тежи че не ме пускат да ходя аз ако мога няма да си тръгна от там искам да съм с него и до него пастоянно от днес вече е в кошарка тежи2100кг Надявам се утре да си го прегърна

# 64
Здравейте! Днес сме 890гр., но хемоглобина е нисък, затова ще преливат кръв. Наде по-добре да не ни пускат да си ги видим, но да са добре аз съм съгласна седмици наред да не си я виждам но да е добре, ще чакаме трябва търпение - няма как.

Много съжалявам, че свижданията са толкова мъчителни за тебе (и не само) и че страдаш.

Nevena , Hug

Мисля , че не си разбрала правилно . Simple Smile

Момичето имаше предвид забраната за свиждане по повод грипната епидемия .

Браво и вие като нас давате на горе бавно и славно ние днес сме 1800гр и тази седмица няма да го видя има забрана за свиждане   newsm45

В този смисъл казва по-добре да не виждаме децата , т. е. да не се внасят зарази .

Аз поне така разбрах подтекста .

В болницата , където се роди дъщеря ме пускаха само в интензивен сектор .
След това в неонатологията не се разрешаваше влизане , ако много настояваш може да ти изнесат бебето на коридора ( ако не е в кувьоз ) .
Аз също предпочитах да не ми я изнасят , защото ме беше страх от инфекции , през този коридор минаваха хиляди хора ...

# 65
  • Paris, France
О, приемете моите извинения   bouquet. Аз четох, четох, но понеже при нас, по време на епидемиите спираха свиждането само за близки, но не и за родителите, реших, че ............... може би, нещо я притеснява. Затова. Няма да си редактирам поста, защото намирам триенето за неуважение към все още непрочелите поста потребители, които не разбират следващите постове, защото оригиналният "шедьовър" е изтрит. Стискам палци на всички мами с бебенца в болница и се моля епидемията да свърши скоро и да можете да гушнете малчовците. Виртуални стерилни целувки от нас.

# 66
Наде има период на пребоксуване, сонда - шише, но той е за много кратко време и повярвай ми децата пак си качват добре!

Hug

# 67
Вчера на обед са почнали първото хранене с шише днес сутринта като се обадих да питам как е ми казаха че е качил 40 гр питах как се справял със шишето и сестрата ми каза че лекарката трчбвало да ми даде такава информация а я намало днес и така утре ще ми кажат вече съм толкова нетарпелива нямам търпение да го прегърна. Целувки и прегрътки от мен Hug Hug Hug

А Несрин не е писала скоро и все я мисля надявам се и тя да пише скоро

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 15:49 от AnMary

# 68
Ехооо здравейте! Как са малките бебчета? Ние вече от 2 дена сме 990гр., няма влошаване на състоянието, само със сондичка я хранят, затова бавно наддава. Може би утре няма да ни разрешат да влезем още има забрана за грипна епидемия, много ми се иска да си я видя дори от 1 метър. Ще чакаме няма как. Надя много се радвам за вас че и наддавате и сте почнали с шишето, браво само така! Сила и търпение на всички, доскоро Simple Smile

# 69
Здравейте момичета!Чета ви тук в темичката и ми се иска и аз да се включа ей така и аз да разкажа моята история,накратко разбира се..Аз също родих моят син в 27 с.34см и 950гр.От самото начало лекарките от неонатологията не ни даваха никакъв шанс за оцеляване...Но,има Господ да закриля нашите малки съкровища,и след 3 месеца мъки като стана 2200гр.ни изписаха живи и здрави..Вече сме в първи клас.Много мога да разказвам,само ще кажа особено на Несрин,цялото отделение начело с Д-р Черноокова нямат грешка да знаеш,детето ти е в най-добрите ръце,преди да дойде в твоите..и знам,че всичко ще завърши добре и ви го пожелавам от сърце...Целувки и хубав ден на всички.....                                                                                     

# 70
deniise  радвам се че такива майчета като теб пишат от време на време за малките слънца които сега са вече батковци деега ние ще тръгнем по пътя който вие сте минали Радва ме факта че се е родил малак а сега вече е голям зарежда ме тази мисал положително Благодаря ти. А за моя НИКИ мога само да кажа че е вече 2240 и яде само през шише .Все пще не съм го виждала стана вече 10 дни липсва ми все повече и повече.  Hug Hug Hug от мен

# 71
Надето,аз рядко пиша,повечето чета,и то по-скоро в искам бебе...Наистина толкова много мога да рзкажа,но знам че ще бъдат дълги постовете...за мен все едно че беше вчера...не съм проследила назад постовете ти,но гледам големички сте браво...И още по-големи ще ставате...А за кога се очертава прибиране у дома???

# 72
Надявам се до две седмици да си вкъщи. Да вече сме големи но се родихме 1020гр сега вече е 2290гр

# 73
Здравейте на всички! Ние вече сме 1050гр., и с дишането сме по-добре, отвреме на време спират кислорода, който е на минимална доза и наблюдават как реагира, но става трудничко затова все още не го спират. Лек и приятен ден на всички Simple Smile

# 74
 smile3501 браво Несрин...Само така,всичко ще е наред сигурна съм...

Общи условия

Активация на акаунт