ТРЕТИ клас, уч. 2010/2011 г. - 2

• 38 651
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Много съм разсеяна, къде ми е възпитанието?! Embarassed

Благодаря на всички, които ми стискаха палци и за съветите!  bouquet

# 451
  • Варна
Mari_eta,честит юбилей на юнака!!!Много да е здрав и щастлив!!! newsm59

Днес Диди ми каза ,че ще имат вече по един час седмично ЧО.Досега имаха по два.А по музика-обратно.
По ЧО (с учебника на Просвета),им предстои да вземат "Свободна България през 19-20 век".2/3 от материала в учебника е взет.

# 452

Днес Диди ми каза ,че ще имат вече по един час седмично ЧО.Досега имаха по два.А по музика-обратно.

Явно при нас ще е обратно - втория срок ще имат по два часа ЧО, и затова са назад - последният урок е за летоброенето, реално вторият от историята.

Погледнах в сайта на МОМН да видя разпределението на часовете, но всъщност отворих "Учебната програма по "Човекът и обществото" за трети клас. Понеже преглеждайки следващите уроци доста се изненадах на термина "старите българи", сега окото ми се спря на термина в тази, утвърдена от МОМН учебна програма - еми, там терминът е "древните българи", което в моите представи трудно се преформулира на "старите българи". Честно да си кажа, това "старите българи" ми звучи доста фейлетонно, направо все едно "Българи от старо време"  Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 18:52 от Белмекенска

# 453

Явно при нас ще е обратно - втория срок ще имат по два часа ЧО, и затова са назад - последният урок е за летоброенето, реално вторият от историята.
Да, аз също разбрах, че от втория срок ще имат  два часа седмично ЧО.

Днес ходих да се разправям за пореден път с черната овца на класа. Сили нямам вече.
 Системно тормози моята, ритането на раницата и псувните ги преглътнах, но вече налита и посяга   с все сила. А моята е запетайка. Мъничка и слабичка.
 Вчера не ми издържаха нервите и днес на обяд отидох до училището.
 Хванах го и го предупредих, че това е последното ми предупреждение, че ако още веднъж я закачи, ще ида при баща му. Никакъв отзвук. Ако не беше там госпожата със сигурност щеше да изчезне ироничната му усмивка от арогантната му физиономия. Не знам какво да правя. Вече нямам търпение да мине и четвърти клас, за да я преместя.

# 454
Мариета,да ти е живо и здраво детенце!  bouquet

АнМари,Лиани ,благодаря за отговорите!
Не го изучават,но непрекъснато ме пита и като пример му посочих
рекламата на "Лидл" в "Стъклен дом"./рекламната торбичка/
ЧО имат два пъти седмично и вчера оцветявах контурната карта!
По-лошо списан учебник .....
Болните да оздравяват!

# 455
  • София
Mari_eta да ти е жив и здрав!  Hug
Пожелавам му щастливо детство, пълно с много радостни вълнения и щури приключения!

# 456
Днес ходих да се разправям за пореден път с черната овца на класа. Сили нямам вече.
 Системно тормози моята, ритането на раницата и псувните ги преглътнах, но вече налита и посяга   с все сила. А моята е запетайка. Мъничка и слабичка.
 Хванах го и го предупредих, че това е последното ми предупреждение, че ако още веднъж я закачи, ще ида при баща му. Никакъв отзвук. Ако не беше там госпожата със сигурност щеше да изчезне ироничната му усмивка от арогантната му физиономия. Не знам какво да правя. Вече нямам търпение да мине и четвърти клас, за да я преместя.

Това е много неприятно! Представям си, какъв ад е за детето, аз съм го преживяла, но не споделях с нашите. Накрая баба ми забеляза ужасните синини от ритници по тялото ми, разпита ме и взе нещата в свои ръце. Причака насилника, който ме тормозеше и така го наплаши, че той никога повече не посмя да ме закачи.

Мисля си, че нещо трябва да го стресне този злосторник. Може би вашия татко да си поговори "по мъжки" с него? Не знам защо си мисля, че той няма особен респект към родителите си. Дано нещата се оправят, ще стискам палци!

# 457
Мариета, да ти е жив и здрав синът!Невероятни неща приготвяш в кухнята. Peace
Нормативът по ЧО е 1,5 , по музика-1, 5, математика-3,5 и физическо-2,5.В нашето училище I срок имахме 1 час ЧО, сега стават 2/за сметка на 1-та музика/, а математиката бяха 4 часа, сега стават 3 / 1-та става физическо/.

# 458

Системно тормози моята, ритането на раницата и псувните ги преглътнах, но вече налита и посяга   с все сила. А моята е запетайка. Мъничка и слабичка.

Наистина ужасно неприятно. В богатия ми родителски опит не съм се случвала в ситуация, като описаната от теб, но в подобна и съм убедена, че огромна роля за това какво може и какво не може да става сред децата имат учителите, тоест класната. Тя какво казва? Бих се замислила и бих подала жалба до директора за системен тормоз и в прав текст бих написала, че държа да ме информират за мерките, които предприемат. Понеже знам вече за случаи на изключване на деца от училище (вярно в шести и седми клас), си мисля, че училищата вече имат по-големи правомощия и някои започват да си правят сметката, че запазвайки едно дете, може да загубят няколко. До края на четвърти клас има доста време, а и не си струва да мислиш за местене на дъщеря ти, ако причината е само това дете, защото надявам се училището ще реагира адекватно.

Мисля си, че нещо трябва да го стресне този злосторник. Може би вашия татко да си поговори "по мъжки" с него? Не знам защо си мисля, че той няма особен респект към родителите си.

Xylometazolin, в никакъв случай не препоръчвам ти или таткото да се обяснявате с детето. Както пишеш, явно ти е прекипяло и затова си отишла днес, но както пишеш - "никакъв отзвук".  Ако Писана е права в предположенията си и детето няма респект към родителите си, не може да се очаква да има респект и към вас. Освен това може да кажете нещо, което след това да бъде тълкувано също като тормоз. Най-правилно е училището да се обясни с детето и родителите му. Ако няма промяна, жалба до РИО - никой директор не би искал да изглежда безпомощен пред едно дете в очите на шефовете си в РИО.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 20:39 от Белмекенска

# 459
Детето е проблемно още от първи клас. Днес госпожата беше по - страшна и от мен.
Реакцията й беше на място, само дето резултата ще е никакъв, предвид фактите, които знам.
Родителите са безотговорни. Бащата го пребива за добър ден. Майката не може да се справи с него.
Реакция: " Не мога да се справя с него, вече съм вдигнала ръце" Shocked Нито един от родителите не идват на родителските срещи, а воденето при директорката не е нещо ново, то е системно. Още в началото на първи клас, едно дете беше преместено от родителите. Господинчото беше го заплашил с нож, като го беше опрял в корема на детето й. То не бяха педагогически стаи, то не бяха жалби до директора. Резултат - никакъв!
Явно ще трябва да стигна и аз до директора и искрено се надявам да има някакъв резултат.

# 460
Вместо ти да преместваш детето,нека училищното ръководство бъде сезирано
и да реагира адекватно - ако се налага "гаменчето" да се премести в друг клас.
Не бива да се допуска насилие и тормоз над децата под каквато и да е форма.
И защо всички ще бъдат притеснявани от един?????

# 461
Вместо ти да преместваш детето,нека училищното ръководство бъде сезирано
и да реагира адекватно - ако се налага "гаменчето" да се премести в друг клас.
Не бива да се допуска насилие и тормоз над децата под каквато и да е форма.
И защо всички ще бъдат притеснявани от един?????

Да, това е най-добрия вариант, дано стане!
В градината на малката ми дъщеря имаше такова момче, тормозеше и биеше всички деца. Госпожите не успяха да се справят с него и в крайна сметка под натиска на родителите, директорката проведе разговор с родителите и го спряха от градина.
Спомням си, че госпожите в безизходицата си, бяха стигнали до там, че го водеха за ръка навсякъде с тях, с надеждата, че ще престане и пак не успяха да постигнат ефект. ooooh!

# 462
Здравейте! , Мari_eta с малко закъснение, да ти е жив и здрав рожденика, късмет и много да те радва!
Бързо оздравяване на болните деца. И моето дете е болно от вчера, с температура, запушен нос и кашлица. Лекувам го с " Парацетамол ", " Аналгин ", витамин "С", солена вода в носа и за кашлицата му правя чай от босилек.
Кikaha1 , и сина ми по ЧО са до този урок, а втория срок ще имат по един час ЧО, а два часа ЧП.

# 463
  • София
Мариета ,да ти е живо и здраво порасналото момче  bouquet
Росен също имат 2 часа ЧО и 1ч.ЧП. Незнам как ще е втория срок.
Относно проблемните деца и в класа на Росен има едно такова,което миналата година преместиха от друг клас,уж за кратко,но явно там и ще си остане.Същата работа-тормози всички наред и нищо не помага,докато на моя му писна и взе нещата в свои ръце.Сега пак го тормози,той и още едно,но вече не е същото.Отделно онзи ден мъжа ми като го е взимал и той им е скръцнал със зъби и те веднага са му станали приятели Mr. Green Сега непрекъснато го поздравявали и били добри с него,но сигурно ще е до време.
В градината пак така го тормозеха и веднъж  хванах за яката единия  ,пред госпожата,и имаше ефект.
Аз също искам да го преместя ,но онзи ден той ми се примоли да не го местя,явно все пак не се чувства толкова зле,или го е страх от неизвестното,но засега сигурно ще изчакам.Като цяло училището му не е никак лошо,просто ми се струва,че може и още,но едва ли някъде ще е идеално по вкуса ми, та..ще видим поне да края на 4 клас.

# 464
Здравейте.От вчера на обяд нямаме повръщани я и разтройство.Каквото беше май излезе вече.Дано всичко да е наред.Сега играят с брат си и разхвърлят стаята. Grinning
То май навсякъде има по едно "гаменче" дето трови дисциплината.И в нашия клас има такова дете.В сряда бяхме на родителска среща и даже бях учудена колко много майки бяха настръхнали срещу това дете.НЕ предполагах,че насилието му е приело такива епични размери.Той е най-едрото дете в клас и тормози всички наред.Но многократно е говорено с майката, при директора е водено.Тя казва само - "че моето дете ли е най-лошото" и до там.Класната не знае какво да прави вече.Предложихме й да извика на разговор и майката, и бащата и да си поговорят в присъствието на детето.Въпросната майка естествено не беше на родителската среща.Много грозно впечатление ми направи факта,че имало една случка в която това дете събуло гащите на едно от момиченцата и му правил снимки. Shocked Майката на момиченцето отишла при директора, извикали и другата майка.А резултатът е никакъв.Майката на "злосторника" обиждала другата майка,че й е под нивото и няма да се занимава с нея.Абе...простотията тръгва от родителите.Това е истината за мен.Явно нещо куца в семейството.И детето се нуждае от психолог, за да овладее агресията си. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт