Тази неделя в "Темата на Нова" 19:25 - ИЗСЛЕДВАТ ДЕТСКИТЕ ПЮРЕТА!!!

• 7 858
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Домашното производство е вариант, но с тази замърсена почва и киселинни дъждове, едва ли ядем чисти храни. Или децата..

# 61
Е тогава да ручаме само компир? Това че е домашно, не го прави по-годно. Често е обратното.
Г-жа, Вие захранихте ли вече с маракуя и рамбутан или само така си приказвате?

Маракуята беше един от първите плодове, който дадох след ябълката, крушата, банана.
Рамбутан ползвам често в салати, но децата не го харесват.
Дала съм обаче други екзотични за страната ни плодове. Искаш ли повече информация, или просто си се заяждаш?  Laughing
Аз искам и то искрено.

# 62
Аз пък не съм давала никакви пюрета, нито домашни, нито купешки. Захранвам и двете си деца педагогически. И там не може да съм сигурна, че това, което готвя и им давам е най-най, но така съм решила.

# 63
Аз пък не съм давала никакви пюрета, нито домашни, нито купешки. Захранвам и двете си деца педагогически. И там не може да съм сигурна, че това, което готвя и им давам е най-най, но така съм решила.

Въпрос - какво означава "педагогически"?

# 64
  • София
Има теория, според която щом не им е сезона или не се раждат естествено по нашите земи, по-добре без тях.
Ами айде и банани и цитруси да не даваме. Те също са екзотични за България, просто сме свикнали с тях, защото ги има навсякъде и си ги възприемаме като "наши"

А да и давам 3 храни...ами месеца има 4 седмици  Wink  по една на седмица не мисля че е чак толкова фрапиращо  Peace
Имах предвид, че си в началото на захранването и си въвела само няколко храни, а не че 3-4 са малко или много за 1 месец. Просто ще видиш, че в един момент ще ти писне да даваш само ябълки и круши... и тогава какво? Готовите пюрета предлагат разнообразие, ако не друго.

# 65

Въпрос - какво означава "педагогически"?

Тъй като не съм сигурна, че мога да го обясня добре, ти давам линкове към темите тук във форума:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429102.msg12477670;topicseen#msg12477670/

Открих и това и то ми се струва интересно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.0/

# 66
  • Под гъбата
Хайде на бас, че Нова Тв няма да спомене конкретно в коя марка пюре какво са открили като състав. Отсега усещам колко ще е безсмислен този репортаж
Ами тогава какъв е смисъла? 
Или извода е :  "Не давайте  в НИКАКЪВ случай БЪЛГАРСКИ пюрета на децата си!"
Това добре, но когато РИОКОЗ минават на проверка вземат за проба само български пюрета и познайте какъв е резултата? Всеки път са в норма показателите. Имаме документи от минала лабораторна проверка. Хайде сега някой да каже"не яжте български пюрета". То е повече от ясно че, всичко ще е наред!!!

# 67
малко страни от темата, но домашно производство и био производство са различни неща. Първото не винаги е и био (еко район, без пестициди, нитрати, свободно отглеждани животни, хранени с естествени храни и т.н). Напоследък чувам, че вече е модерно селските животни да се хранят с готови смески и да им се дават още куп добавки. Както и да е - аз с първото ми дете се стараех да приготвям домашно, набавях си био неща от магазина и ги готвех. С второто купувам готови био пюрета, по-лесно ми е, а и не само това - био телешко, био риба, понякога и някои био зеленчуци и плодове не мога да открия лесно, или за да си ги набавя трябва да ходя от единия край на Сф до другия. Впрочем на марката babylove пюретата са био и са значително по-евтини от тези на хип

# 68
малко страни от темата, но домашно производство и био производство са различни неща. Първото не винаги е и био (еко район, без пестициди, нитрати, свободно отглеждани животни, хранени с естествени храни и т.н). Напоследък чувам, че вече е модерно селските животни да се хранят с готови смески и да им се дават още куп добавки. Както и да е - аз с първото ми дете се стараех да приготвям домашно, набавях си био неща от магазина и ги готвех. С второто купувам готови био пюрета, по-лесно ми е, а и не само това - био телешко, био риба, понякога и някои био зеленчуци и плодове не мога да открия лесно, или за да си ги набавя трябва да ходя от единия край на Сф до другия. Впрочем на марката babylove пюретата са био и са значително по-евтини от тези на хип
Аз от няколко месеца проучвам пазара в тази посока. Всъщност  има от къде да взема био зеленчук и съм сигурна 100% че е био защото го изнасят навън, там работят мои познати. Проблема е там че те произвеждат 3-4 зеленчука, така че оглеждам се за пюрета в коит мога да съм сигурна.
Затова ще те помоля да споделиш коя марка взимаш, защото съм виждала продукт който го представят за био но не откривам никакъв знак който да потвърди това. Знам че някой пюрета на Хип са маркирани с този знак, кои още?

# 69
В ДМ магазина се продават пюрета babylove. Това е марка на ДМ, немски са, имат знак био, по-евтини са от хип и според мен не по-лоши. На тях пише цитирам "био качество: съставки от екологично-чисти райони. Био според еко изискванията на ЕД/ДЕ-007. Еко контролен пункт; Ниско алергенно : приготвено само от няколко суровини. Без добавка на млечен белтък и без съдържание на глутен (пюре от ябълка и банан преписвам). Без добавка на кристаална захар, аромати, консерванти, оцветители, сгъстяващи агенти и витамини съгласно закона", съответно състава на това пюре е 97 процента плодове и 3 процента смлян ориз. Отдолу пише "от био производство"  Peace

# 70

За прехвалените чужбински бебешки храни

Олово и токсини в детските храни, най-отровни тези с етикет „био"

Високо съдържание на олово и токсини са били засечени в съставките, използвани за приготвянето на детски храни от водещи производители, като Organix, Hipp, Nestle и Holle, съобщава „Дейли мейл”, цитиран от dnes.bg.
Производителите уверяват, че примесите не представляват никаква опасност за детското здраве, но експертите не споделят оптимизма им.
Проучването било направено от шведски учени от медицинския университет в Стокхолм. Учените са установили наличие на арсен, кадмий, олово и уран.
Най-голямата концентрация на арсен е била открита в храните, приготвени на основата на ориз, при това именно продуктите, определени като „био“. Преди две години британската агенция по хранителни стандарти вече предупреди за оризовото мляко, съдържащо арсен. Веществото е способно да провокира не само отравяне, но и да предизвика ракови заболявания.
Арсенът попада в зърнените култури чрез торовете, а токсините – чрез почвата.
Според разчета на учените във всяка порция детска храна Organix съдържа 2 микрограма арсен, 0,03 микрограма кадмий и 0,09 микрограма олово.
В продукитте на HiPP – 1,7 микрограма арсен, 0,13 микрограма кадмий и 0,33 олово. В една от кашите на Holle е регистирарана концентрация на арсен от 7,3 микрограма, 0,38 микрограма кадмий и 0,26 микрограма олово.

В ДМ магазина се продават пюрета babylove. Това е марка на ДМ, немски са, имат знак био, по-евтини са от хип и според мен не по-лоши. На тях пише цитирам "био качество: съставки от екологично-чисти райони. Био според еко изискванията на ЕД/ДЕ-007. Еко контролен пункт; Ниско алергенно : приготвено само от няколко суровини. Без добавка на млечен белтък и без съдържание на глутен (пюре от ябълка и банан преписвам). Без добавка на кристаална захар, аромати, консерванти, оцветители, сгъстяващи агенти и витамини съгласно закона", съответно състава на това пюре е 97 процента плодове и 3 процента смлян ориз. Отдолу пише "от био производство"  Peace

# 71
това звучи ужасно, само не разбрах моят цитат в каква връзка е

# 72
Не става въпрос за пюрета, но когато вземат да ми се прехласват по чужди стоки и не се стърпявам.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3747211

"Мултинационални хранителни компании мамели източната част на ЕС"

# 73

Закачих се за постинга ти, защото беше последен, а и мернах в него нещо като хвалба за съответно състава на това пюре е 97 процента плодове и 3 процента смлян ориз. Отдолу пише "от био производство" - като в последната информация тъкмо тези храни (оризови и био) се сочат като най-замърсени в шведските изследвания.

това звучи ужасно, само не разбрах моят цитат в каква връзка е

# 74
Не само се прехласват, но някои едва ли не представят майките, даващи на децата си български пюрета, като едни садистични отровителки и скъпернички, заради които децата им няма да усетят благодатта на луксозното чужбинско пюре, направено от най-правите краставици и моркови в света  Grinning

Не става въпрос за пюрета, но когато вземат да ми се прехласват по чужди стоки и не се стърпявам.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3747211

"Мултинационални хранителни компании мамели източната част на ЕС"

Общи условия

Активация на акаунт