SUPERNATURAL - A Very Supernatural Christmas

• 24 943
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Хмммм  Thinking интересна теория за душата ..... А за нейното нахождение, мисля е слънчевия сплит.
Кас винаги там бърка, за да я търси.
Смърт там посегна за да я положи.
А и едно време в часовете по психология, учехме за душата и примера който най много се даваше за нейното нахождение, беше, че децата много пъти казват "Болиме душата" и се хващат именно там ....

Мирка, много яко клипче   bouquet

Упс, Добър ден и от мен   bouquet

# 286
Айде здравейте Simple Smile Не знам колко ще съм логична и последователна след страхотния вермут дето го искара свеки Simple Smile Толкова ми хареса, че й заръчах 2 бутилки за мен да взема и вечер по телефона ще си викаме наздраве и ще си крещим : Ти мен уважаваш ли ме или не ме уважаваш.
Ще загуби по гръмогласна съм и го знае Simple Smile  Joy

Та за Платон значи разбирам, че душата се състои от три части
т.е. Логика+емоции+инстинкти = ДУША
Не мисля, че Сам е пример за тази теория, защото дефакто той няма душа. А ако гледаме Платон то той има 2/3- ти от душата си просто е опериран от едната трета, което пък няма логика. Т.е. според сценаристите душата не е логиката или инстинктите, а точно моралните ни ценности, емоциите, възможността да правим жертви в името на чувствата.

Харесва ми обаче като цяло Тезата на Платон. Докато четях останах с усещането, че трите части не могат да съществуват отделно.
В съзнанието се появява стремеж към цел или ценност и това идва от логоса. След това се появява стремеж към действие, което е от страна на thymos. Той е неутрален, но логоса му задава посока. И накрая са апеитите, което са желания и стремежи породени от тялото.

Т.е. няма как човек да действа за нещо ако разума не е набелязал целта. А без инстинктите си за оцеляване едва ли би изкарал и половин ден.

Интересна теорийка Simple Smile наистина.

# 287
M, да, теорията на Платон, така както я прочетох, май е най-близо до това, което сценаристите ни показват за момента. Само че на Сам му липсва само частта с емоциите, щото е един като препариран и в много ситуации не знае как да реагира, а я кара по-скоро по спомени от това какъв е бил, когато е имал душа.
Дано не ни занимават цял сезон само с неговата душа, пък накрая преградата да рухне и да оставят за седми сезон да се оправят с последствията от това.... Sad

Каките от LJ вижте с какви неща се занимават - толкова нямат какво да правят до 28.01, че са си направили таймер с обратно отброяване: http://www.teamfreewill.net/s6pcd/index.php
Същото имаше и за лятната ваканция, сега дните са само 40, считано от днес... Simple Smile

# 288
40 денааааааа , ааааааааааа , не е честно.
Това, ..... трябва да се замисля да стана актриса  Thinking
Имат месец и кусур ваканция за Коледа ..... после 2 - 3 месеца през лятото ....  Crossing Arms Те тва е работа.

# 289
Bichi, сигурна съм, че тези две щастливи жени

са разсъждавали точно като теб, когато са решили да стават актриси. На чернокосата даже й провърва и извън камерата, другата намаза само някоя и друга гореща сцена. Wink

# 290
Ох Дейна не ми напомняй, че все още и още като я видя чернокосата и ме хваща яд за Кейт Касиди. .........

# 291
  • # супернатурална #
bichito, aз много и се радвам, освен това и  завиждам  Laughing Уважавам вкуса и избора на Джаред и се надявам да го прави много щастлив (щом като аз не мога Mr. Green)

Ох, вижте ги тука, Джен колко е навлечена, а Джаред пак е загрял  Heart Eyes  Laughing

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 23:07 от Г. Краули

# 292
  • София
Момичета, като ви чета нямам търпение да стигна до 6 сезон.
Доста и е интересно това с душата.

Да си призная като гледам снимки и пр. ми се струва, че за 6 години в Джаред има страшно голяма промяна. Порастнал е. В Дженсън обаче не виждам такава. Може би в първи сезон му личи, че е малък, но след това не се променя особено.

# 293
В Дженсън обаче не виждам такава. Може би в първи сезон му личи, че е малък, но след това не се променя особено.

Мъхъм, само е станал по-сериозен, иначе си е все същия красавец.
За Самито не знам - аз него го забелязвам по малко чак в четвърти сезон и само там. Wink

# 294
О даааааааа  smile3521 Сами в 4ти сезон става истински мъж .... А вчера гледах/ припомнях 5х21 и като го видях  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Един такъм огромен, с тен и таз прическа (която за много е ужасна) ..... Язък за съня дето помня само че беше СУПЕРНАТУРАЛ .....  нищо друго.

# 295
  • # супернатурална #
Да, Джаред много порасна и все по-хубав става  Laughing
Я, то станало късно, вижте кой се приготвя за лягане:
http://www.homeofthenutty.com/supernatural/screencaps/albums/SPN3x04/SPN_0182.jpg
Айде и аз в леглото! До утре, на живо!  Hug

# 296
  • Разпиляна във въображението
Добро утро! Раннобудна съм, защото си оправяме багажите и заминаваме за Бургас за Коледа. Ето на това попаднах.

И вярна на Маракана

Приятен ден на всички и хубаво изкарване на срещата.

# 297
  • В средата на времето
Добро утро от мен.

В кой Дивак последно остана срещата, че забравих? И понеже аз съм забравана, да подсетя някой да вземе фотоапарат, че да увековечим срещата.

# 298
Добро утро от мен.

В кой Дивак последно остана срещата, че забравих? И понеже аз съм забравана, да подсетя някой да вземе фотоапарат, че да увековечим срещата.

Дааа даааа, моля ви, поне виртуално/ визуално да ви опозная ....

Добро утро   bouquet

# 299
Добро утро от мен.

Дивака е на Гладстоун, зад Славейков. Фотото е от мен, ще си донеса моя, но това не пречи и някой друг да носи ако иска, колкото повече- толкова по-интересни снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт