Раждане вкъщи 7

• 62 898
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Не те виждам да пишеш за трагедията на бебетата загинали в болници заради лекарско безхаберие и грешки, защо така?

А да започнем да пишем за спасените бебета, от лекари, в болници. Каква ли е статистиката. Колко бебета са живи, затова, че им е даден ШАНС, някой да се бори за техния живот.

Хубав контра въпрос.  Peace

Пък да не говорим колко бебета са създадени именно от лекарите... Изроди, а?!

# 916
останалите мохикани едва-едва ни споменават и то, разбира се, с погнуса

enjoy:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=575188.615

# 917
Явно още жертви трябва да дадете, че за да се замислите малко и започнете да се осъзнавате. Действайте. Жалко за децата.

# 918
3. НЕ Е НЕЗАКОННО ДА ОКУРАЖИШ НЯКОЙ, ДА ВЪРШИ ЗАКОННИ ДЕЙСТВИЕ, ЗА КОИТО Е НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛЕН КАКВО ВКЛЮЧВАТ И КАКВИ РИСКОВЕ НОСЯТ.

А НЕКОЙ КАЗА ЛИ НА ТАЗИ ГОСПОЖА ДА ИДЕ В БОЛНИЦА ИЛИ Я ОКУРАЖИХА ДА НАТИСКА КЪЛКИТЕ ВКЪЩИ? НЕКОЙ КАЗА ЛИ НА ТАЗИ ГОСПОЖА, КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ. ОБЯСНИ ЛИ Ѝ, ЧЕ МОЖЕ ДА НАСТЪПИ СМЪРТ?

Или как беше, то детето само е решило да прекъсне живота си. И затова така.

Едно дете умря. Едно бебе. Малко, невинно същество, което никога няма да узнае що е ласка. Заради едната глупост. Заради страха от абокат. Заради такива като вас. Не по-малко убийци сте от майката.

П.П. Ти раждала ли си!?

Предполагам, че повечето хора са и казали да иде в болница, включително и лекарите. Те явно са и обяснили, поне така твърдят. Освен това жената е лекар и е наясно с възможните рискове при едно раждане. Въпреки това е избрала да роди у дома. Изобърът е неин. Хората са могли да подкрепят и това да отиде и това да не отиде, зашото и двете са законни действия.

п.п Знаеш ли че да наречеш някой "убиец" е подсъдно? Съвсем сериозно питам. По закон, съм длъжна да ти дам възможност публично да оттеглиш твърдението си че съм убиец и ако не го оттеглиш , подлежиш на съдебна отговорност за очерняне на името ми.

# 919
  • София
...
п.п Знаеш ли че да наречеш някой "убиец" е подсъдно? Съвсем сериозно питам. По закон, съм длъжна да ти дам възможност поблично да оттеглиш твърдението си че съм убиец и ако не го оттеглиш , подлежиш на съдебна отговорност за очерняне на името ми.

Дали пък да не се разровим из вашите профили по форумите да видим там кога и по какви поводи е използвана същата дума?!  Thinking

# 920
Или как беше, то детето само е решило да прекъсне живота си. И затова така.

Решило да го прекъне,щото е нямало кой да му помогне да задиша.Духовните учения са хубаво нещо и точно в тях е описано,че раждането става с помощ на опитен човек.Примери могат да се намерят и в българските обичаи(ама някои забравят какви са и са се метнали на западното),за по-платежоспособните имa една стара книга,чието имa няма да издавам,че току-виж някой си послужи с нея по съмнителен начин.

# 921
п.п Знаеш ли че да наречеш някой "убиец" е подсъдно? Съвсем сериозно питам. По закон, съм длъжна да ти дам възможност публично да оттеглиш твърдението си че съм убиец и ако не го оттеглиш , подлежиш на съдебна отговорност за очерняне на името ми.

Никого конкретно, освен госпожата, убила бебето си, не съм заклеймила. Ако ти се отъждествяваш като такава... Това вече е съвсем друга работа.

А точно ти обиждаш конкретни хора.

# 922
  • София
...
Радвам се, че си имала добър опит при твоите раждания, но това не се отнася до всяка жена, и има много жени, които са жертви на лошо отношение, злоупотреби и изнудване-надявам се  да не отричаш това, защото има хиляди разкази на жени, в които можеш да прочетеш как е било. Именно поради това, тази жена е направила изборът си. И не забравяй, че тя е раждала! Т.е изборът и е базиран и на нейните лични преживявания, не само на четене.

Ето го прехвърлянето на отговорност - ние това, ние онова, "нашите бебета", "имаме ... бебета родени у дома", но ако стане фал, изборът си бил само неин!

# 923
Не те виждам да пишеш за трагедията на бебетата загинали в болници заради лекарско безхаберие и грешки, защо така?

А да започнем да пишем за спасените бебета, от лекари, в болници. Каква ли е статистиката. Колко бебета са живи, затова, че им е даден ШАНС, някой да се бори за техния живот.

Чета я от няколко дни темата и само едно ми прави впечатление - как на всички зададени въпроси отговаряте в стил Бойко Борисов "а тия преди нас еди какво си направиха/а по време на комунизма еди какво си се случило" - какво общо има конкретният случай с лекарските грешки, с починалите бебета в болница и с детската смъртност като цяло. Да, това са резонни въпроси, но да обясниш една грешка като изтъкваш грешки на други не е никакъв довод, това са приказки на хора, които просто не знаят какво да кажат, защото не са прави, но не падат по гръб и няма да си признаят, че са сгрешили.
При положение, че тук се изказаха съвсем разумни мнения, беше ви казано - нека има домашно раждане, но да е асистирано, нека да се регламентира законово, работете в тази посока, вие си знаете само едно и си баете "а какво ставало в болниците". В този случай специално болниците нямат нищо общо и какво би могло да стане хипотетично в болница изобщо няма никакво значение, защото смъртта на бебето вече е факт.
Съжалявам и преди съм ви чела чисто и просто от интерес, за да се "поограмотя" (уж), но с постоянното си повтаряне на едно и също, със захаросаното представяне на това колко прекрасно е домашното раждане и с тоталното отричане на рисковете, наистина стигам до извода, че сте просто една заблудена групичка, която не вижда по-далече от носа си (да не ви наричам и аз сектанти)...

# 924

Не проповядвам недоверие. Лекарите сами са си издействали това положение, чрез собственеите си действия.

Ама много обичаш да обобщаваш. Има лекари и лекари, родилки и родилки, учители и учители. Има индивиди - всеки със своя професионализъм и морал. Има и избор.

Обаче факт е, че лекарите имат образование и опит, за да дадат по-адекватен съвет от средностатистически форумен потребител - ако ще този потребител да ти е най-големият идол.

Аз, например, не смятам, че всички строители и архитекти са върховни професионалисти или добри хора. Но въпреки това, търся строител да строи къщата, в която ще живеем - защото не вярвам за това на иначе симпатичния съсед, който обаче не е виждал тухла отблизо.

Иначе се получава малко като Пипи Дългото чорапче - "не знам дали мога да свиря на пиано, защото не съм опитвала".

Предполагам, че повечето хора са и казали да иде в болница, включително и лекарите.

Всъщност аз прегледах темата в Родилница набързо (преди да я затворят), в която жената пишеше. Не видях нито едно мнение, което въобще да подсказва, че може би е по-добре тя да послуша съвета на лекаря си.

Вие, които я познавате - някой посъветва ли я нещо такова? Или съветите ви бяха като цитирания тук съвет на Мег - "лекарите те притискат, но ти не им се давай", "ти самата знаеш по-добре от лекарите", "ако се подготвиш добре, няма начин да има проблем"?

# 925

Чета я от няколко дни темата и само едно ми прави впечатление - как на всички зададени въпроси отговаряте в стил Бойко Борисов "а тия преди нас еди какво си направиха/а по време на комунизма еди какво си се случило" - какво общо има конкретният случай с лекарските грешки, с починалите бебета в болница и с детската смъртност като цяло. Да, това са резонни въпроси, но да обясниш една грешка като изтъкваш грешки на други не е никакъв довод, това са приказки на хора, които просто не знаят какво да кажат, защото не са прави, но не падат по гръб и няма да си признаят, че са сгрешили.
При положение, че тук се изказаха съвсем разумни мнения, беше ви казано - нека има домашно раждане, но да е асистирано, нека да се регламентира законово, работете в тази посока, вие си знаете само едно и си баете "а какво ставало в болниците". В този случай специално болниците нямат нищо общо и какво би могло да стане хипотетично в болница изобщо няма никакво значение, защото смъртта на бебето вече е факт.
Съжалявам и преди съм ви чела чисто и просто от интерес, за да се "поограмотя" (уж), но с постоянното си повтаряне на едно и също, със захаросаното представяне на това колко прекрасно е домашното раждане и с тоталното отричане на рисковете, наистина стигам до извода, че сте просто една заблудена групичка, която не вижда по-далече от носа си (да не ви наричам и аз сектанти)...

Обясняването на положението е крайно важно. Важно е да се разбере защо една жена, която вече е раждала и е медицинско лице ще избере да направи, каквото е направила и да поеме риска. Риск има, и те го е знаеле, и всичко го знаят. Но ако някой си мисли, че риск в блницата няма, или дори че е по-малък, нека се запознаят с фактите и статистиките, които показват нивата на рисковете у дома или в болница. С това не отричам ползата от медцината в много случаи, но поради жестоката корпупция в медицината хората вече нямат доверие и избират да поемат други рискове. А че едно раждане е рисково това смятам, няма човек да не го знае. Ако у нас беше вече узаконено асистураното домашно раждане, най-вероятно нямаше да се стигне до тази смърт, защото обучената акушерка или лекар щеше да види проблема навреме. Законодателите обаче си питат ушите и чакат да стане нещо трагично. Е -дочакаха.

# 926
Световна спасителко  Mr. Green ,едва ли ти ще си тази,която ще повлияе на някой взел вече решение,от каквото и да е естество.
Защо не си гледате работата и да оставите всеки да направи сам своя избор.

Мдам, при това вмешателството в личния живот на хората е доста злобно и агресивно и без всякакви скрупули, вкл. изнасяне на лични данни и пр. И такива хора имат претенции за някакво духовно ниво и морал..  Че и акъл тръгнали да дават кое е добро и кое лошо..  ooooh! Но така е, по-трудно се вижда гредата в собственото око..

Честно казано вече изпитвам омерзение докато чета словоблудските им излияния и смятам да почакам докато им омръзне да си равяват агресията и откровения цинизъм в личностни нападки и обиди. Но то всяко нещо е до време, ще се уморят и ще идат да кудкудякат някъде другаде, и както се казва - последния да затвори вратата..  Whistling

# 927
Ако у нас беше вече узаконено асистураното домашно раждане, най-вероятно нямаше да се стигне до тази смърт, защото обучената акушерка или лекар щеше да види проблема навреме.

Би ли посочила статистиката, за която говориш - за рисковете в болница и у дома.

И пак да ти кажа, че обучен лекар й е казал, че трябва след седмия ден преносване да влезе в болница и че детето е твърде голямо - затова раждането ще е тежко.

При това й го е казал наблюдаващият й лекар - който тя сама е избрала. Същото щеше да й каже и ако го е извикала у дома да й асистира на едно законно асистирано раждане у дома. Тя тогава би ли го послушала?

# 928
Темата става все по-интересна. Чаках да видя кога ще се стигне до досещането, че защитниците на екстремни занимания / по-силна дума се въздържам да кажа/ са същите или подобни на тия, дето писаха за насилието над родилките в болниците, за лекарските грешки и пр. и пр. Тия, дето не са алтернативно мислещи, а нежелаещи да мислят обективно са същите, дето убеждават внушаемите да не ваксинират децата си и децата им да не ядат животински продукти и дявол знае още какво, защото се ядосвам да ги чета. Виждам, че има напредък и затова си позволявам да се включа. Иначе редовно съм го отнасяла от същите тия, хиени в глутница готова да разкъса инакомислещите с злобни заяждания и с абсурдни аргументи. Бях спряла да отварям въобще този форум с много месеци точно поради това- безсилие срещу скудоумието.
Някой по-напред каза, че понеже лайното е естествен продукт, то защо не го употребяваме и него за задоволяване на някоя естествена потребност? Та аргументине на глутницата са пълни с логика и смисъл както лайното с витамини. Ето - естествени работи!
И ако сега ацтеките продължаваха да си почитат бога на Слънцето с човешки жертвоприношения, може би същите тия биха се възпротивили срещу прекратяването на тая практика- "така си искат хората- така си правят!", или срещу  спирането на канибализъм, или там срещу каквото подобно ви хрумне. Това също май е право на личен избор, а?

# 929
За съжаление, лекарите /или поне доста от тях/ са оставили алчността им да затъмни образованието и опита им и често дават грешни съвети на родилките, които не са полза на майка и бебе, а в полза на лекаря и джоба му. Това е довело до липсата на доверие у тях сред хората.Това не е мое мнение, нито пък призовавам към това, това е просто очевидност и безспорен факт. Аз само го посочвам.

Да родиш не изисква висше образование, това е естествен процес. Ако не можеше да се ражда без лекар нямаше да има не само човечество, но и никакви животински видове.

В случая е очевидно, че поетият риск е донесъл трагични резултати. В други случаи, поетият риск да роди в болница е довел до трагични резултати. В крайна сметка на този свят нито има безсмъртни хора, нито има 100% безопасни ситуации. Поема се някакъв риск-да родиш в болница или вкъщи и се надяваш изборът ти да е правилен. А има случаи, в които и у дома и в болница изходът би бил еднакъв-бил той добър или лош.

В родилница, жената казваш, е получила съвети в една посока. Не е чудно. В болницата в колко посокеи мислиш са били съветите? Дали е имало някой който да и даде и другия съвет?

Общи условия

Активация на акаунт