Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242

• 36 212
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Привет,от днес и аз съм с вас-вече се чувствам дори по-слаба само от идеята  Laughing

Исках и да попитам нещос-по-напред в темата споменах,че миналата година изгубих детенце след мисед.Имате ли представа на всяка фаза ли се отделят големи количества токсини и ако започнем след 3,4 месеца нови опити,дали това ще се отрази? Може би,преди да започнем опитите трябва да мина на 3ти етап,а когато живот и здраве забременея на трети олекотен...

смятам, че за да избегнеш хормонални проблеми (защото всички хормони са мастноразтворими), е добре да правиш мазен Дюкан
или иначе казано ВМ НВХ, за което има тема в подфорума

и успех следващия път
 Hug

# 691
  • UK
 Добро утро и от мен Grinning
Момичета, правих си мозък на оребрен тиган и...... стана мозък Mr. Green Аз преди съм го яла само паниран и не знаех как ще се получи, но беше супер.
Отивам сега на спорт и плуване, до басейна има и джакузи...нямам търпение. Остават ми само 2 седм. до започване на работа, така че смятам да им се насладя напълно.
  лек ден Hug

# 692
  • Варна
Добър ден и от мен!
Голям съм му тръшнах днес, до 12ч. Изкипях си триците с млякото  Mr. Green пак си направих  ooooh!
Последно време ги хапвам варени с прясно мляко и никак не са лоши.
Няма промяна при мен  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Ама тъпа и упорита. Вчера станаха два месеца откакто съм на поправка. Резултат може би щеше да има ако не бях се уляла от ядене по празниците  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes За това сега ще си понеса наказанието. Вчера си направих торта. Започнах да правя уж пандишпановото рулце на Тумбето, но блата стана много тънък, понеже ми беше много голяма тавата. Препече се в средата и беше абсурд да го навия, за това го рачупих на 4 квадрата и го намазах с млечен крем ( кисело мляко, извара, степче ябълка, канела и ромова есенция). Стана почти като тирамису, наръсих и с нес кафе. Божествено ви казвам.
 Сега се връщам да чета назад, че вчера голямо писане е паднало. Hug Hug Hug

# 693
Ние хапваме извара ,Ескуизата е само така, за вкус ,не е за наяждане. Flutter

Аз Ескуизата  я ползвам само за любимия ми чийзкейк  Simple Smile

Здравей, може ли да ми пратиш на лични рецептата си чизкейка, защото на мене с извара ама хич не ми харесва  baby_neutral Благодаря предварително   bouquet

# 694
  • Зеленият рай в сърцето на България

Здравей, може ли да ми пратиш на лични рецептата си чизкейка, защото на мене с извара ама хич не ми харесва  baby_neutral Благодаря предварително   bouquet

Ще ти я пратя довечера, защото ми е в къщи и има малко допълнителни разяснения, относно приготвянето.... Става чуден, сега като пиша и лигите ми потичат  Mr. Green

# 695
  • Бургас

Ще ти я пратя довечера, защото ми е в къщи и има малко допълнителни разяснения, относно приготвянето.... Става чуден, сега като пиша и лигите ми потичат  Mr. Green

Ако може и на мен  Blush

# 696

Аз Ескуизата  я ползвам само за любимия ми чийзкейк  Simple Smile

и аз,иаз,моля!  Blush

Здравей, може ли да ми пратиш на лични рецептата си чизкейка, защото на мене с извара ама хич не ми харесва  baby_neutral Благодаря предварително   bouquet

Ще ти я пратя довечера, защото ми е в къщи и има малко допълнителни разяснения, относно приготвянето.... Става чуден, сега като пиша и лигите ми потичат  Mr. Green

Ако може и на мен  Blush

И аз,и аз,моля!  Blush

# 697

Всяко мнение е добре дошло. Преживях мисед-а 9 месеца,след като бях прекратила диетата.И при теб ли беше минало толкова много време?
Освен това друго си мисля-нали именно чрез диетата организма се прочиства от токсините?

Ето ти Io_io и моето мнение,

Всеки път когато тялото преживее физически,психологически или хормонален стрес изпада в състояние при което може да се отключи някое автоимунно заболяване.Т.е тялото се самоатакува и вижда собствените си клетки като чужди и иска да ги унищожи. Бременността е един такъв стрес.Нашите гени носят информация как тялото да се справи с този стрес и затова макар и да има жени при които даже и бременността да отключи такова заболяване,те са доста малко. Диетата (без значение каква) е друг такъв стрес.Колкото е по-строга ,колкото по-малко жизненоважни вещества носи тя на тялото,колкото по-бързо губиш тегло, толкова по-голям стрес,т.е толкова шанса да се предизвика критична ситуация е по-голям.Представи си един елементарен пример- живееш си нормално,имаш нормална заплата и солидни спестявания.Изведнъж заплата става минимална,не ти достига и започваш да източваш пари от спестяванията си и виждаш как се топят.Изпадаш в паника и започваш наново да правиш разчет на бюджета си, елиминираш на първо време някои ненужни разноски,после някои други по-основни и така докато един ден виждаш че нямаш много спестявания,заплатата ти е все още минимална и изпадаш в паника.Горе-долу така се чувства и нашето тяло при диета.Не можеш да искаш за 4-5 месеца да премахнеш 25% от телесната си маса и да искаш тялото ти да функционира без да изпадне в състояние на паника. Друго- специално за катогенните диети (Дюкан, високо-мазнинната и прочее) - вид катогенна диета е тази която спазват епилептиците и с която овладяват кризите си, така че можеш да си представиш за какво "бъркане" в мозъка става въпрос.Освен другото , това какво ядем,се записва и в нашите гени и щем,не щем предаваме и това на децата си.Всичко това ти пиша,не за да те отказвам от Дюкан,напротив, това може да бъде чудесен режим ако не се отива в крайности.В дадения случай- ти си вече след една бременност, искаш да правиш един турбо режим и пак да забременееш- това са 3 последователни стреса за тялото.Аз имам хипофункция на щитовидната жлеза,получи се след силен психологически шок свързан със здравословното състояние на любим човек ,точно два месеца след като бях родила.Бях на 32 години и тежах 58 килограма.И започна ада- 10 години мъки и диети докато стигнах 97 килограма по-миналото лято.10 години глад,депресии и мъки.10 години в капана на желанието за бързо отслабване.Хипотероидизмът е гадно автоимунно заболяване,но няма да да ти цитарам къде по-гадни от него има.Да не говорим,ако недай си боже това окаже и някакво влияние върху бъдещото ти дете(едва ли някоя майка би си го простила)Та затова моят съвет е- плавно отслабване.Избери  3-та фаза,яж задължително зеленчуци и плодове всеки ден,приемай и полезни мазнини.Трябва да имаш пълен хормонален баланс за да подготвиш тялото си за забременяването и за да родиш здраво дете.Пък и не само.Без хормонален баланс няма и задържани килограми.Всички биохимични процеси в тялото ни са свързани с хормоните.Както и чувствата ни(ситост,глад,щастие).Те са тези които регулират и натрупването или разграждането на мазнините в нашето тяло.За хормоните освен мазнините трябва да имаш и всички минерали(за бъдещо бременеене прием на фолиева киселина преди даже самото бременеене).Махни храните с консерванти и оцветители,колкото по-малко отрови,толкова по-добре.Храненето не е просто да си напълним тумбаците, както и отслабването не е просто да носим най-малкия размер дрехи.

Желая ти успех и умната.

# 698
nikolexa, искрено ти благодаря за изчерпателното мнение! Смяташ ли,че някъде мога да потърся информация колко време след Дюкан може да се забременява. Първият път изчаках 7 месеца,през които се храних напълно пълноценно и дори си задържах сваленото. Ако предположим,че не са били достатъчни за организма,то как да разбера колко биха били?

# 699
  • Зеленият рай в сърцето на България

Пратих ви дами, дано останете доволни, колкото аз.

# 700
Николекса, радост  за очите и душата ми е появяването ти в темата!
Липсата ти беше осезателна за всички! Peace

# 701
  • В сърцето на любимите мъже!
nikolexa, искрено ти благодаря за изчерпателното мнение! Смяташ ли,че някъде мога да потърся информация колко време след Дюкан може да се забременява. Първият път изчаках 7 месеца,през които се храних напълно пълноценно и дори си задържах сваленото. Ако предположим,че не са били достатъчни за организма,то как да разбера колко биха били?

Io_io, ти си решила, че ще минеш на Дюкан. Защо искаш тогава мнение?
Въпросът пред теб е не: "Колко време след Дюкан може да се забременява?", а "Колко време след като родиш и спреш да кърмиш, можеш да започнеш Дюкан?"

# 702
  • София
Николекса, радост  за очите и душата ми е появяването ти в темата!
Липсата ти беше осезателна за всички! Peace

Еххх, Николекса  Hug Къде се загуби? Писанията ти много ни липсват...

# 703
  • Пловдив
Ами може да изглеждам като непросветена, назадничева и неграмотна, но за първи път чувам, че след диета трябва да мине време, за да се забременее. Много от момичетата забременяха по време на Дюкан, някои от тях, на които им понасяше месото си продължиха с трета олекотена и след като спряха да кърмят се върнаха отново на Дюкан. Не всички се върнаха, но голяма част от тях са отново при нас.

# 704
Здравейте момичета, преди около година пазих диетата на Дюкан около месец, смъкнахдоста килограми, но по-важното за мен - сантиметри, и бях много доволна. Задържах си килограмите до началото на декември, но след това като се почнаха празник след празник и ето че сега съм принудена отново да прибягна до Дюкан...  Утре ми е шести ден, като съм си избрала и този път схемата 3/3, първите 3 дни ми бяха ударни, а утре ми е третия от ПЗ, след което отново минавам на П. Не ме вълнуват толкова килограмите колкото мерките, имам да се отърва от по 2-3 см от някои части на тялото, но сега съм и в МЦ, така че мисля да се премеря на килограми след 5-6 дни. Вече нямам търпение...Много се възхищавам на всички за усилията и търпението, което влагат в името на това да са красиви и фини, вдъхновяващи сте.   След няколко дни отново ще пиша за да споделя колко кг съм свалила...

А да попитам, има ли вече достатъчно обезмаслено какао, което да може да се консумира от време на време през режима?

Общи условия

Активация на акаунт