Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242

• 36 237
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
...в П дните ограничавате ли количеството лук понеже все пак е зеленчук?
Според мен трябва да се ползва като подправка в малки количества, а не като гарнитура... Можеш да си сложиш лук в каймата за кюфтетата примерно, но не и да си направиш пилешка яхния с 1 кило лук  Peace

# 721
Момичета,четохте ли това ?
Нали все се чудим за тая тиква ,та вижте какво прочетох:

http://zdravno.com/tikwata-e-efektivno-sredstvo-sreshtu-zatlastqvaneto

# 722
...в П дните ограничавате ли количеството лук понеже все пак е зеленчук?
Според мен трябва да се ползва като подправка в малки количества, а не като гарнитура... Можеш да си сложиш лук в каймата за кюфтетата примерно, но не и да си направиш пилешка яхния с 1 кило лук  Peace

да и аз така предполагах, така и правих миналата година но ми се прияде, бърканица от лук с яйца  Simple Smile и реших да питам.

# 723
да, тони, тиквата е перфектен зеленчук
особено ако се консумира сурова
и понеже пак ще кажете, че не знаете какви са тиквите във френско: имам едно книжле от 5 кила за френската кухня
на картинка са точно като нашите малки кръгли тикви

относно спора за бременността, понеже и аз съм на същия влак
консумирам именно това, което би изградило здраво бебе, живот и здраве:
протеини и мазнини, малко зеленчуци и ограничено с плодове
като всеки ден зареждам с фолиева киселина от авокадо и яйца

все пак не забравяйте защо имаме бедра
именно складираните в тях мазнини са резерви за бъдеща бременност и кърмене
стопите ли много тези мазнини, става трудно

общо взето спазвам ето тези препоръки:

http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html

http://www.westonaprice.org/childrens-health/311-diet-for-pregna … sing-mothers.html

а примерите с успешно забременели и износили дюканки смятам, че са изключение и голям късмет
затова непрекъснато меля, че жените на този режим трябва поне да консумират много мазна риба, за да са им наред хормоните

не забравяйте какво съдържа едно яйце, за да се развие здраво пиленце: белтък, от който се развива пиленцето (протеин) и жълтък (мазнини), който го храни

всеки си решава за себе си

аз моето мнение го казах отново

успех на всички  Hug

# 724
  • София
Момичета,четохте ли това ?
Нали все се чудим за тая тиква ,та вижте какво прочетох:

http://zdravno.com/tikwata-e-efektivno-sredstvo-sreshtu-zatlastqvaneto
Аз приключих третия месец вече - от 2 месеца в ПЗ дните си ям тиква и то доста солидни количества, защото много обичам. Помага ми и много за ходенето до тоалетната... Mr. Green
Вярно е, че през ПЗ дните не свалям, но и не качвам килограми тогава.
Това е моят опит с тиквата. Ям я главно печена, но скоро ще пробвам и залята с мляко и яйца - мама прави такава от едно време още и имам спомени, че е много вкусна.

# 725
W'A'S'P',много харесвам постовете ти и се радвам ,че продължаваш да пишеш. Hug

Ще си опека тия дни и аз тиква . Heart Eyes

# 726
W'A'S'P',много харесвам постовете ти и се радвам ,че продължаваш да пишеш. Hug

Ще си опека тия дни и аз тиква . Heart Eyes

не я печи
яж я сурова
става за хрупане
може и настъргана за салата

печена или варена става с доста висок ГИ и не е подходяща

Hug и от мен и мерси

# 727
Момичета, най накрая -2 кг при повторението на Дюкан!

Благодаря за коментарите и помоща на тези, които ми отговориха.

Продължавам търпеливо напред!

# 728
  • София
Дея, за колко време?

# 729
  • UK
Свидничка, агнешкото не е позволено, пък и мозъкът си мисля, че е много мазен.  Не съм го виждала сред позволените продукти.  newsm78
 Вещи, мозъкът е изграден от нервна тъкан, не от липидна. Може да има мажеща се консистенция, но не е мазен в никакъв случай.  За разлика от месото, разлика в състава на мозъка на крава, кокошка или агне няма. И все пак подчертавам, че никого не агитирам, просто не мога да се съглася, че  мозъкът има мазнини Simple Smile За сравнение черният дроб е много по-богат на мазнини (дори от месото)
  Опитах се да намеря в гугъл хистологично описание на мозъка (и нервната тъкан в частност), но нещо не попадам на такова, а за съжаление всичките ми учебници са ми в БГ и не мога да сканирам нищо.
 П.П. Мма, пиленцето се развива само от жълтъка, белтъкът в яйцето служи само за изолация и за да поддържа механично жълтъка в средата на яйцето.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:40 от svidni4ka

# 730
W'A'S'P',е сурова ама с подправки пак ли как ? newsm78 В смисъл зехтин,сол да слагам ли?

# 731
До Буба64: с големи мъки за 12 дни.

# 732
  • Пловдив

а примерите с успешно забременели и износили дюканки смятам, че са изключение и голям късмет

Извинявай много, но точно тук изобщо не си права. Дюканките, които са забременели и износили успешно са достатъчно, за да имаш някакво основание да твърдиш и това.

# 733
Свидничка, агнешкото не е позволено, пък и мозъкът си мисля, че е много мазен.  Не съм го виждала сред позволените продукти.  newsm78
 Вещи, мозъкът е изграден от нервна тъкан, не от липидна. Може да има мажеща се консистенция, но не е мазен в никакъв случай.  За разлика от месото, разлика в състава на мозъка на крава, кокошка или агне няма. И все пак подчертавам, че никого не агитирам, просто не мога да се съглася, че  мозикът има мазнини Simple Smile

http://www.bb-team.org/hrani/id/450222_agneshki-mozak-surov
Като го сравнявах с другите мозъци, няма разлика наистина:)

И за тиквата:
http://www.bb-team.org/hrani/search?for=%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0
Оказва се, че варена е по-подходяща от към въглехидрати.
Сравних я с моркови, патладжан, лук, и се оказва, че всъщност варената тиква е с по-ниско или почти равно съдържание на въглехидрати от тях.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:01 от becktin

# 734
Аз се чудя как ги ядете тия мозъци  Sick Sick само като си помисля и лошо ми става.Аз не мога да погледна ни мозък,ни трътка,да не говорим за уши,бял дроб и незнам си кво  #Crazy Sick

Общи условия

Активация на акаунт