Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 095
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 255
Който му се чете - да чете - http://lubamanolova.info/analizi/2010/1832-da-si-pogovorim-za-gl … iya-plod-ot-abort
Който може - да разбере.
За останалите - здраве.

# 256
Въпрос към поддръжничките на тезата за предумишлено убийство - Какъв е мотивът за убийството? Thinking
За мен в началото беше, че това е криминален аборт (може би и подготвен от родителите на момичето) и са намерили лекар ,който да го извърши. Но уви бебето е живяло повече от допустимото.
Лекарите са били наблюдавани за друго.
Тук вече е грешката на полицията (начина на действие и последиците), а за Цв.Цв., нямам думи. Това и аматьор не може да го направи, освем да считат, че всички сме много прости.

# 257
Не съм чела всички мнения по темата, но един въпрос ме човърка много време и реших тук да го задам, да ме просветли някой.
Бебето се ражда в 4 сутринта на 28-ми ноември, като подслушаните разговори са в 20-те часа след това.
Андрей Баташов почина на 29-ти ноември в 9:30 сутринта (като съвсем естествено това не бе разгласено още на следващата минута). Как така тези лекари в подслушаните разговори си говореха, че бебето отива при Андрей Баташов...те ясновидци ли са били...

# 258
Multimodal, и аз цитирах това малко по-напред, ама няма кой да коментира.
Сигурно, защото е доста красноречиво. Лекар от комисията, изготвяща експертизата, да говори с такива хипотези...
.
Очевидно изказването е направено преди да е завършена експертизата, защото самият д-рЧернев в цитираното казва, че се правят още изследвания.

Най-вероятно става въпрос за инфекция, която е предизвикала преждевременното раждане. В момента се правят изследвания. Плодът може да е загинал и при самото раждане, и преди това, но той така или иначе не е жизнеспособен и шансовете му за преживяване – дали ще се роди живо или ще загине веднага след това, няма съществено значение. Така или иначе плодът е силно увреден“, обясни проф. Чернев.

Интересно. Rolling Eyes
Ако някой все още прави изследвания, едва ли би си позволил да дава предварителна оценка и да има изградена позиция за изходните данни, преди тяхното оповестяване.  ooooh!

# 259
     multimodal, експертизата е готова.
    Експертите могат да има оценка по въпроси като живо ли родено бебето, в коя седмица е родено, дали дробовете му са функционирали и т.н.
     И да нямат оценка по въпроси, които не касаят пряко експертизата: Имало ли е инфекция у майката, която е предизвикала преждевременно раждане, бебето преди или след започване на родовата дейност е починало. Изследванията може касаят състоянието на майката,  ДНК тестове и т.н.
     Раждането е започнало около 20 часа, преди майката да бъде прегледана от лекар. Защо да е недопустимо бебето да е починало през това време? От кога за "раждане" се счита само същинското?

# 260
Информацията е в двете крайности. Всички са невинни и всички са виновни(умишлено).
Определено от тук няма да излезе истина. Само полза за някои.
Поредния случай.

# 261
Чудя се аз на тези, които приеха слуховете за експертизата, щото още няма официална такава като едва ли не 100% истина, че бебенцето е било мъртво.
Нека изчакаме първо официалната.
Освен това ако прокурорът  прецени, че със заключението на тази СМЕ нещо не е наред ще назначи нова със седем експерта.
Да си припомним и колко случая на противоречиви съдебно медицински експертизи има.
Напишете го в гугъл и ще излезе доволно много информация...
Ето например
http://www.btv.bg/videos/novini/video/1006204488-Belneyski__prot … tizi_231_min.html
Освен Балнейски, Сашко от Сандански, Чората - известни на обществото случаи, колко ли има за които не знаем ?

# 262
Току що чух анонс по Нова - ще има коментар в Календар. Ще гледам и по БТВ новините.
Lo6a mama, ако четеш внимателно, ще видиш, че никой от нас не е приел истината за изяснена. Коментираме наличните факти, и чакаме окончателен резултат. Ако повторна експертиза каже нещо различно, ще подходим по същия начин.

# 263
  • Бургас
Чудя се аз на тези, които приеха слуховете за експертизата, щото още няма официална такава като едва ли не 100% истина, че бебенцето е било мъртво.
Нека изчакаме първо официалната.
Освен това ако прокурорът  прецени, че със заключението на тази СМЕ нещо не е наред ще назначи нова със седем експерта.
Да си припомним и колко случая на противоречиви съдебно медицински експертизи има.
Напишете го в гугъл и ще излезе доволно много информация...
Ето например
http://www.btv.bg/videos/novini/video/1006204488-Belneyski__prot … tizi_231_min.html
Освен Балнейски, Сашко от Сандански, Чората - известни на обществото случаи, колко ли има за които не знаем ?

Е как да не е официална.  ooooh! Даже и експерт участвал в нея си даде мнението по телевизията.
За Сашко: сравнението е изключително неуместно. Там проблема беше в прокуратурата, а не в лекарите. С останалите не съм запозната.
inna-bubulina , за всички участващи в разследването става дума. Аз за гилдии, съсловия и т.н. не говоря.

# 264
  • София
"Трябва да разберем на какво са стъпили медиците, за да направят заключението си. Тогава и ние ще изготвим нашите правни доводи. Те ще бъдат изградени въз основа и на други доказателства по случая, не са само разговорите, записани със специални разузнавателни средства. Трябва да бъдат взети предвид и свидетелски показания, както и други експертизи", допълни Ирманова"
Оттук - http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/12/21/prokuraturata-rano-e-za … s-lekarite.106934

Хубаво е, че прокуратурата не стъпва само на изнесените разговори посредством СРС-та и не раздава емоционално присъди, както това се случва тук.

# 265
 Sesana, за Сашко лекарите, колко време не изясниха ситуацията  Stop

За горнооряховският случай няма още официална експертиза. Освен това всичко е в ръцете на прокурора, той ще прецени тази наред ли е и приема ли я, ако ли не той решава дали да не назначи нова с по голям брой експерти.

# 266
Не съм чела всички мнения по темата, но един въпрос ме човърка много време и реших тук да го задам, да ме просветли някой.
Бебето се ражда в 4 сутринта на 28-ми ноември, като подслушаните разговори са в 20-те часа след това.
Андрей Баташов почина на 29-ти ноември в 9:30 сутринта (като съвсем естествено това не бе разгласено още на следващата минута). Как така тези лекари в подслушаните разговори си говореха, че бебето отива при Андрей Баташов...те ясновидци ли са били...

Добър въпрос  Peace

ПП Така е упоменато 4 ч. сутринта на 28 ноември, разговорите се водят в 20-те часа след този час. Няма нищо общо с това, кога е започнало раждането...

# 267
Lo6a mama, току-що лично министърът на вътрешните работи в новините заяви, че има официална експертиза. Дали тя ще бъде приета, или ще има повторна или допълнителна, не я прави неофициална.

# 268
  • Бургас
Sesana, за Сашко лекарите, колко време не изясниха ситуацията  Stop

За горнооряховският случай няма още официална експертиза. Освен това всичко е в ръцете на прокурора, той ще прецени тази наред ли е и приема ли я, ако ли не той решава дали да не назначи нова с по голям брой експерти.

Ти за коя експертиза говориш? Имаше само една абсурдна и тя беше по вина на прокурора. За Сашко става дума.
Това за Баташов е интересно. Но сега ми е чудно как ще се изтълкува.

# 269
Lo6a mama, току-що лично министърът на вътрешните работи в новините заяви, че има официална експертиза. Дали тя ще бъде приета, или ще има повторна или допълнителна, не я прави неофициална.

Това, което казвам е, че ние тук коментираме изтекла информация по медиите а не официално представена на обществото. Аз не съм се изразила правилно. Освен това не знаем дали прокурорът ще приеме тази за окончателна или ще назначи нова.

Общи условия

Активация на акаунт