Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 149
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 570
... Ама във форума всичко е от просто по-просто - щом не плюеш лекарите, знаеш плюеш ЦЦ и с това се изчерпвам нещата.

И обратното - ако разделяш действията на лекарите и тези на ЦЦ, значи защитаваш правителството без всякаква мисъл, заради теб унизените български лекари (незнайно защо поставени под общ знаменател) ще оставят народа без лечение и всичко останало в тази посока...

# 571
Защо, ето Гугъл веднага изплюва резултат за камера в болница http://www.smolyannews.com/news/zdrave/kameri-sa-montirani-v-bol … itsata-na-smolyan звучи много добре като някакво начало

# 572
Бабилия, съдейки по поведението на лекарите, изобщо, ама хич не ми приличаха на жертви. На мен също би ми било интересно да чуя момичето или близките и.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:52 от катюнгелче

# 573
  • София
Писах един е-мейл до предаването "Тази сутрин" с идеята "казусът Горна Оряховица" да се използа за нещо добро като например промяна в отношението на лекарите към пациентите.

# 574
  • София
argun, права си.

LOST, добро начало са поставили в Смолян, но не е достатъчно. Би трябвало и в операционните да има камери, и в кабинетите, където се извършват прегледи и диагностика.  

# 575
Няма по-страшно от беззаконието.
С този случай един се качи върху най-високото тепе на държавата и показа, че може да си го позволи.

Елементарни принципи на законността, оцелели от римско време до днес, бяха препикани, за да се демонстрира, че не са проблем, ако някой политик иска да се саморазправи с който си иска човек.

Саморазправата е извадена като официално оръжие. Вероятно ни се казва: Т'ва ще е! Никой от вас няма права до доказване на противното.

В държавата има драстични престъпления, включително в болниците, за които не се изискват СРС-та за 100 млн. лв.
Те са пред очите на всички. Всекидневно умират млади хора, майките им, децата им, заради престъпната "здравна реформа", добре поддържаната "криза" и антисоциалната политика.
Но вместо отговори за тях, получаваме спектакли и театрални политически постановки, извършвани против всякакви правила.
Ако имат грам чест и са убедени в невинността си, тези лекари трябва да осъдят поне един човек, поне за 1 лев.
Иначе беззаконието ще продължи.

ПП
Ако полицията разполага с доказателства за извършено престъпление и ги докаже в съда, предварителните обвинения и драстичните внушения няма да са по-малко незаконни, както ако се потвърди, че обвиненията са били  неоснователни.

# 576
  • София
Далеч съм от мисълта да обвинявам или пък да оневинявам когото и да било.
Пиша само за своите мисли по този миризлив случай.
Слухтене, недомлъвки, предварително заклеймяване на убийци, смрад...
Нормално е вие като майки и аз като майка и баба да сме срещу "убийците", но е нормално да си зададем и още мнооого въпроси.
Какви са условията за адекватна реакция в подобна болница? Дали лекарите не са изкупителна жертва в този случай? От къде се взе това удобно слухнене, точно на тези лекари? Наистина ли се оплака майката или просто я използваха с неизвестни нам цели? Защо журналисти, които в други ситуации си врат микрофоните в далеч по-големи трагедии, не интервюираха поне един от близките и?
Абе, бабешки въпроси. Не ми обръщайте внимание.
Внимавай с бабешките въпроси, че в предишната тема получих запитвания срещу каква сума пиша във форума тези въпроси. Ако на теб ти плащат поне пиши на лични къде дават парите, че се бъхтам гратис и май се минавам.

Извън шегата, достигнахме фазата, в която който не мисли като нас е диверсант и враг на народа. Майтап.

# 577
Явно целта на цялото мероприятие е постигната - виждам все повече "гласове от народа", искащи камери навсякъде., включитено и между разчекнатите си крака в родилните зали.
Не се съмнявам, че при такъв ясно изразен "обществен интерес" властта ще ни ги осигури. При това приоритетно, за сметка на някой и друг нов кувьоз, ама то няма пари за всичко.
Да ни е честит новият живот по Оруел!

Не съм нито лекар, нито юрист, психолог съм. И виждам брилянтната манипулация, която беше извършена. Мърлячите - лекари просто бяха използвани, за да се даде начален тласък. Да се обзаложим ли, че следващият "виновник" ще бъде съдът, който "ще пусне убийците, които доблестната полиция хвана"?

Холограма, присъединявам се към мнението ти.

# 578
В някои болници има камери в кабинетите, където се извършват прегледи, и има жалби срещу това- разбирам ги...но там данните са обработвани от външни лица и фирми...би могло да се организира по начин, който не нарушава правата на пациентите. Визирам конкретно това http://www.eurorights-bg.org/bg/categories/legal/private_info/cameri_izloj.html
 Но по коридорите е минимума, според мен, както и документи, които да са задължителни при наемане на лекар, и регистри, които доколкото четох не се водят централно, например в МЗ, а от локални структури на БЛС и други организации- тоест доста разпокъсана информация...съвсем нормални неща, които не са унизителни по никакъв начин- то не че не се заобикалят правилата, видяхме и Калинката с фалшивата(липсваща диплома), ама то правила май съвсем няма...
Отделно е въпросът с достъпа до близките в болница, за псевдоинформираното ни съгласие и т.н. и т.н.

# 579
  • София
Холограма, аз бих съдила държавата на тяхно място и окото ми няма да мигне. Защото колкото и да не им е чиста работата, не мисля, че ще се докаже умишлено убийство. А за каквото и друго да ги осъдят - документно престъпление, престъпно нехайство - до умишлено убийство има "баир разлика", както писа някой по-напред. Не е нужно да са чисти като момини сълзи - самият факт, че са спрягани за умишлени убийци, е достатъчна предпоставка да оръсят държавния бюджет с огромно обезщетение.

Което, разбира се, ще платим ние от нашите джобове. Първо платихме 100 млн. лв. за СРС-та, после и обезщетения ще плащаме, защото инфантилното ни правителство не знае ни кога, ни как се използва СРС.

verita, камерите и видеонаблюдението са доста необходими в някои случаи. Не ги бъркай със средства за следене на лична кореспонденция или подслушване на лични разговори, което е чиста полицейщина. Но при изпълнение на служебните задължения не би трябвали да има пречка следенето. Между другото откакто сложиха камери в колите на пътните полицаи, корупцията рязко намаля - казвам го от личен опит.

А за съда си права, аз в началото на темата писах доста по въпроса. Имам теория, че съдът е съзнателно и целенасочено оплюван от всички правителства от 90-та насам. И цял народ целокупно се върза на представата за лошия корумпиран съд, дето от него тръгват всички проблеми.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:10 от Flip

# 580
Писах един е-мейл до предаването "Тази сутрин" с идеята "казусът Горна Оряховица" да се използа за нещо добро като например промяна в отношението на лекарите към пациентите.

И как точно си представяш точно този случай да доведе до желаната от теб промяна?

Аз бих съдила държавата на тяхно място.

Надявам се да го направят.

# 581
Явно целта на цялото мероприятие е постигната
И виждам брилянтната манипулация, която беше извършена.

Peace

# 582
Какви са условията за адекватна реакция в подобна болница? Дали лекарите не са изкупителна жертва в този случай? От къде се взе това удобно слухнене, точно на тези лекари? Наистина ли се оплака майката или просто я използваха с неизвестни нам цели? Защо журналисти, които в други ситуации си врат микрофоните в далеч по-големи трагедии, не интервюираха поне един от близките и?
Абе, бабешки въпроси. Не ми обръщайте внимание.

За адекватната реакция в болницата говорихме доста в предната тема - може си я пропуснала.

Кратко обобщение на моето мнение, което се споделяше и от поне Рокси и 10c's - има голям проблем с организацията и спазването на адекватни процедури в нашите болници. Не може да се разчита във всеки момент един лекар да взима правилно решение в рамките на минути - особено при спешни случаи. От никой човек в никоя професия не може да се очаква да прави това непрекъснато. Затова трябва да има разработени процедури, които да се спазват и които да минимизират риска от импровизации с фатален край.

И това е чисто административно действие. Въпрос на мениджмънт, а не на медицинска наука. Смятам, че БЛС трябва да се заемат с това, а не да се барикадират и да се пазят един друг с цената на всичко.

Не ми изглежда като в случая да е спазвана някаква процедура. Раждането дори не било документирано... Някакви хора разнасят тялото - ту в стаята с подлоги, ту в кувьоз (но той не е пуснат), дивят му се, слагат го, вадят го от фризера... За каква адекватна реакция говорим въобще?

Щеше да е много по-различно, ако в болницата имаше документация по случая. Така и така, постъпи по спешност еди кой си, снимка от ехограф, проба от околоплодни води, запис на тоновете, бележки каква реанимация е извършена, какъв е бил отговорът, документирани движения, слагане в кувьоз - за колко време, с какви параметри, консултация със специалист от Плевен, проверка за сърдечна и мозъчна дейност и т.н.

Има натрупано недоверие към работата на болниците. Темата с бебето в голяма степен го материализира. Хората съотнасят личния си опит към текущата случка. И след този случай недоверието отново ще остане.

За камерите навсякъде - не ми се струва разумно. В крайна сметка човек трябва да може да разчита на някакво лично пространство и тайна по отношение на здравословното си състояние.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:16 от jp

# 583
На теб между краката може би няма нужда да се поставя камера, но на лекарите в ръцете има, още повече говорим за обществени заведения, където недобросъвестните действия водят до фатални последствия.
По пътищата и на много други места има камери по далеч по-прозаични съображения от запазването на много животи. Не виждам какво тревожно има за това, след като не става дума за частно интимно следене, а има милион заинтересовани от това да не се допуска лошо лекарско обслужване, с примери за което в този форум изобилства.

Явно целта на цялото мероприятие е постигната - виждам все повече "гласове от народа", искащи камери навсякъде., включитено и между разчекнатите си крака в родилните зали.

Flip, бюджетът за СРС е 25 милиона, а не 100, както казваш  Wink

# 584
  • София

И как точно си представяш точно този случай да доведе до желаната от теб промяна?

Например, като популяризират кенгуровата грижа. Дори и точно това бебе да е било нежелано от родителите си, трябва ли да чакаме друг случай, за да се случи подобна промяна? Дори и при силно недоносените бебета да има голям процент смъртност, родителите имат право да се сбогуват.

Общи условия

Активация на акаунт