Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 326
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 975
Не обръщайте внимание на това хахо!
То, изобщо не знае какво говори!
F_Diamond   bouquet
Знам, че не трябва да обръщам внимание на такива изказвания, но ми стана чудно как може майка да говори така.
Спирам да спамя темата.

# 976
Това вече прилича на развален телефон. Момичето е отишло на преглед във ВТ, за да й издадат болничен за 1 месец - раждането и после лекуването вкъщи.
Естествено, че лекарят с право е отказал. Нито е техен пациент, нито имат право да издават болничен за минало събитие, с което нямат нищо общо.

Знаех си, че има разумен отговор. Благодаря. Hug

# 977
  • В.Търново
Тая тема съществува ли все още?Гледахте ли Карбовски?Момичето каза,че на 18 декември е трябвало да влезе в 7 месец.Това се случва на 28 ноември,ами тя дори не е била в 6 и половина месец!Много малки шансове е имало бебето,много....а вече за тия доктори какво стана?Делото тръгна ли,има ли въобще развитие по случая?

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 17:19 от rosinauzunova

# 978
Аз все пак не разбирам - дори тези лекари да са направили всичко както трябва и да няма поводи за обвинения изобщо, защо няма нито един ред написан и протоколиран за това какво се е случило.
Как така влиза пациент някъде очевидно по спешност и никой не хваща писалката да опише - еди кога си, еди какво си се случва , направихме еди какво си, извикан еди кой си, час на смъртта, назначени лекарства за майката, температура измерена в Х часа, даден аспирин в У часа... ей такива неща. Или това са подробности за 'системата' в тази болница?
Някой чел ли е развитие по този в-с, защото си спомням още в началото бяха казали, че изобщо няма воден картон и т.н... каквато там документация е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА да придружава всеки случай?

# 979
Аз все пак не разбирам - дори тези лекари да са направили всичко както трябва и да няма поводи за обвинения изобщо, защо няма нито един ред написан и протоколиран за това какво се е случило.
Как така влиза пациент някъде очевидно по спешност и никой не хваща писалката да опише - еди кога си, еди какво си се случва , направихме еди какво си, извикан еди кой си, час на смъртта, назначени лекарства за майката, температура измерена в Х часа, даден аспирин в У часа... ей такива неща. Или това са подробности за 'системата' в тази болница?
Някой чел ли е развитие по този в-с, защото си спомням още в началото бяха казали, че изобщо няма воден картон и т.н... каквато там документация е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА да придружава всеки случай?

Мисля, че за неправилно водена документация глобиха болницата с някаква сума/вече не си спомням точната такава/.

# 980
  • SA
За какви лекари говорите въобще тук??? Цялата болница трябва да бъдат уволнени!!!
В предаването беше показано как, след като жена позволила си да критикува болницата пред журналистите, й било заявено, че няма да бъде лекувана в тяхната болница. Това да не е частна собственост там?

Според кодекса на професионалната етика:
"Чл. 12.  Лекарят може да откаже лечението и консултацията, когато е убеден, че между него и пациента липсва необходимото доверие или липсват условия за изпълнението на неговите професионални права и задължения.  Това не се отнася до задълженията му да окаже медицинска помощ при спешни случаи."

http://www.zdrave.net/document/institute/e-library/BG_Health_Act … odecs_Doctors.htm

Тъй че, правилно са постъпили тези лекари, щом въпросната пациентка е изказала недоверие и неодобрение от работата им.

# 981
Кодексът на професионалната етика не може да е валиден преди закона. Има понятие за тази правна градация, но не го помня, сигурно юрист може да го каже.  Тоест, не можеш да се позоваваш на правилника на кооперацията, след като си в нарушение на закона за частната собственост, например.  А той пък пред Конституцията. И т.н.
Абсурден член на правилник. Лекар да откаже лечение на пациент ми се струва всичко друго, но не и професионално-етично.. по каквато и да е причина.

# 982
За какви лекари говорите въобще тук??? Цялата болница трябва да бъдат уволнени!!!
В предаването беше показано как, след като жена позволила си да критикува болницата пред журналистите, й било заявено, че няма да бъде лекувана в тяхната болница. Това да не е частна собственост там?

Според кодекса на професионалната етика:
"Чл. 12.  Лекарят може да откаже лечението и консултацията, когато е убеден, че между него и пациента липсва необходимото доверие или липсват условия за изпълнението на неговите професионални права и задължения.  Това не се отнася до задълженията му да окаже медицинска помощ при спешни случаи."

http://www.zdrave.net/document/institute/e-library/BG_Health_Act … odecs_Doctors.htm

Тъй че, правилно са постъпили тези лекари, щом въпросната пациентка е изказала недоверие и неодобрение от работата им.

Те много права имали болниците и лекарите  ooooh!
Супер са постъпили .

# 983
  • София
Мисля си нещо друго - обикновенно в провинциалните болници има малко работещи кувьози.
Дори и докторите да са дали всичко от себе си да реанимират плода и да го сложат в кувьоз, въпреки че е много недоносено. Ак през това време някоя от вас раждаше златото си и за него няма свободен кувьоз - какво бихте направили? Всички тук оплюхте мама Отилия за нейното мнение. Но, ако трябваше да избирате дали да бъде спасено вашето хубаво бебе или плода на Боряна - как бихте постъпили?

# 984
Мисля си нещо друго - обикновенно в провинциалните болници има малко работещи кувьози.
Дори и докторите да са дали всичко от себе си да реанимират плода и да го сложат в кувьоз, въпреки че е много недоносено. Ак през това време някоя от вас раждаше златото си и за него няма свободен кувьоз - какво бихте направили? Всички тук оплюхте мама Отилия за нейното мнение. Но, ако трябваше да избирате дали да бъде спасено вашето хубаво бебе или плода на Боряна - как бихте постъпили?
Те са го сложили в кувьоз  ма не са го включили.

# 985
Какво да включват, ако бебето е родено мъртво?
В ГО има един транспортен кувьоз, в случай на проблем да се транспортира бебето до ВТ или Плевен.
Има детски лекар, няма неонатолог. АГ отделение се предпочита за раждане заради по-доброто отношение на лекарите към родилките и малко по-добрите битови условия. Но при проблем с бебе, трябва да се търси помощ отвън, те нямат нито условия, нито специалисти.
Болницата във ВТ е по-добре оборудвана, има и неонатолог, но наскоро писаха, че са им доставили сърфектант, какъвто досега не е имало...

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 22:27 от ее123456

# 986
Д-р Катя Гецова, тогава каква е ?
В статията пише, че е неонатолог.

# 987
Д-р Катя Гецова, тогава каква е ?
В статията пише, че е неонатолог.
Аз си мисля, че е педиатър.  Rolling Eyes

# 988

Вече взехте от пръстите си да изсмуквате аргументи...
Че то в Токуда има 2 кувьоза, там сигурно чоп хвърлят чие злато по-напред да мине ..

# 989
И в кои случаи някой лекар си позволява да надхвърли собствените си възможности и тези на болницата като ограничи до минимум възможността за животоспасяващи действия?  newsm78 Има ли изисквания към този род болници от някоя институция, някакви алгоритми, които да се спазват, одит, санкции..?  Както изглежда всичко зависи от изпълнителната власт - какво казва тя за случаите..?  Rolling Eyes

Идея нямам дали са намесени лични недоразумения между ГО и Плевен, или от НЗОК нещо ги санкционират, ако потърсят помощ за случаите, които не са им във възможностите, но твърде много смърти на бебета им се събират на докторите от тази болница..  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт