Алтернативна козметика 4

• 59 027
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Joy Еййй ама много ме радват крайните ти изказвания и от тази, и от другите теми, в които те срещам Joy
П.П. Научи се да цитираш правилно, за да не се чудят хората кой, кого и с какво измъчва (това не е заяждане, съвсем чистосърдечно го пиша)
Аз лично намирам за добра идея да се ходи с някакви по-ниски защитни фактори за по-кратко време (на дъщеря ми 2 и ли 4, колкото е от разните естествени масла би и стигнало, защото не изгаря, дори и да не е намазана с нищо), отколкото да се намажеш с фактор 50 и да се печеш цял ден по плажовете и да се опечеш (вместо да се изпържиш)
Аз не го правя (забъркването на разни масла), не ми се занимава - признавам си, обичам да ми е лесно, но в никакъв случай не смятам, че хората, които го правят са смахнати, неинформирани или страдащи, дори напротив - искрено ме радват, следя ги и си крада идеите за мързеливи хора като мен.
Ами вземи, че ме научи как да цитирам Grinning Слънцезащитният фактор е жизненоважен за хора с чувствителна кожа към силните слънчеви лъчи, каквито са бебетата и малките деца, за възрастните е удачно използване на клетъчни антиоксиданти, които всъщност са доста вредни за кожата. Също така винаги съм казвал, че най-добрата защита е сянката - шапки и чадъри. Повтарям се, натуралните масла нямат СЗФ.

# 676
  • Варна
Ето, уча те  Simple Smile
Преди да публикуваш, поглеждай дали си цитирал точната част от текста.
Ако не си сигурен, прави като в последния си пост - не режи нищо  Laughing

За сянката си прав. Моето дете за първи път стъпа на плаж преди 17 ч. когато стана на 4,5 г., защото на плаж ли си и чадъра не може да ти осигури кой знае колко добра защита.

За останалото - не знам, но и не смятам да проверявам, защото за да си вярвам на проверката трябва да изкарам 3 висши и да поработя в някоя лаборатория поне 25 г. Както казах - обичам да ми е лесно, затова смятам да се придържам към сянката и да не задълбавам в науката.

# 677
Аз ползавам тази рецепта заради съставките и посочените количества, но не съм я спазвала точно, защото не слагам соев лецитин,  алое вера, олио от семена от моркови и боракс. Добавих още едно масло - какаово. Вече две лета съм се мазала с това и не съм изгаряла, но ходя на плаж сутрин до 11 часа и следобед след 16.30 часа.
Масло от малинови семки имаше миналата година в сайта хенафокс - сега не го виждам.

# 678
аз съм писала преди-миналата година маслото ни беше макадамия+ший+сусам
децата не се спират ни за минута вътре или на сянка и то голи !-имаха равномерно потъмняване,без да е тен,а и тук слънцето е доооста силно ,но ги мажех през час най-много

# 679
Ето, уча те  Simple Smile
Преди да публикуваш, поглеждай дали си цитирал точната част от текста.
Имам проблем с интерфейса, и като е много голям текста ми подскача и не виждам какво пиша, затова  Laughing

# 680
CI,ползвай друг браузър или преинсталирай

# 681
Къде се продава масло от малинови семки newsm78 ?
Относно маслата, в т.ч. и от малинови семки - мнение на доста по-знаещ от мен експерт:
Indeed, vegetal oils have many properties , but do not protect significantly from UV sunburn.
This is true also for raspberry seed oil.
В състава си маслата имат много компонентни, които похранват кожата, успокояват я, и подпомагат нейното регенериране при вредата от слънчево изгаряне, но не притежават УВ-защита.

# 682
CI,ползвай друг браузър или преинсталирай
Карай, още малко до 50а страница и няма да ви досаждам  Grinning

# 683
Аз ползавам тази рецепта заради съставките и посочените количества, но не съм я спазвала точно, защото не слагам соев лецитин,  алое вера, олио от семена от моркови и боракс. Добавих още едно масло - какаово. Вече две лета съм се мазала с това и не съм изгаряла, но ходя на плаж сутрин до 11 часа и следобед след 16.30 часа.
Масло от малинови семки имаше миналата година в сайта хенафокс - сега не го виждам.

Имаше, но количеството отдавна се е изчерпало...Ще се доверя на рецептата която си пуснала  Simple Smile .Пък в крайна сметка има и слънцезащитни продукти на Badger, които изглеждат окей.

# 684
CI, има ли естествени парфюми, с натурални масла, а не с химически такива?

много се разочаровах, когато разбрах, че всички скъпи марки са все със синтетични аромати

особено като прочетох какво използват вместо ванилия

иначе четох как се прави и се опитах да си направя, но не се справих

# 685
  • Варна
Напиши "как да си направя парфюм" в google. Излизат доста резултати Simple Smile

# 686
Напиши "как да си направя парфюм" в google. Излизат доста резултати Simple Smile

да ме беше прочела докрай, не само началото
това, че не описвам надълго и нашироко, не означава че не съм пробвала
напротив
и четох доста
и пробвах доста
щом питам, значи смятам, че резултатът ми не е бил добър и искам готов продукт и най-вече съвет за такъв
благодаря

# 687
CI, има ли естествени парфюми, с натурални масла, а не с химически такива?
много се разочаровах, когато разбрах, че всички скъпи марки са все със синтетични аромати
особено като прочетох какво използват вместо ванилия
иначе четох как се прави и се опитах да си направя, но не се справих
Сигурно има, но няма да ти допаднат  Grinning
Да си направиш парфюм съвсем не е лесна работа, и изисква изключителни познания не само в областта на ароматите (нос, който се тренира десетина години), но и физико-химични. Казвам го като човек, занимавал се някога и с това.

# 688
  • Варна
Сори, на работа съм и наистина не чета внимателно.

И все пак (понеже съм Овен и не обичам да си признавам грешките, ще си кажа) имаш по-големи шансове да разбереш къде е проблема в разни дискусии на хора, които се опитват да правят домашни парфюми, отколкото от човек, за когото нямаше как да знаеш дали някога се е занимавал с това  Wink

# 689
а за тези лакове какво мислите?
http://www.bewellstaywell.com/Honeybee-Gardens-Watercolors-Nail- … mel-p/hbwnail.htm

дали наистина са толкова  безвредни или отново е само реклама?

Общи условия

Активация на акаунт