Израел-52

• 37 924
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
От провинцията сьм Бубче  Laughing От дальЕко и говорим на мьЕко  Laughing
Асеновград знаеш ли кьде е? - 20 км от Пловдив ( за тези, които не знаят).Има хубави вина и се правят най-малките сьрмички на света. Тамошно производство сьм. Simple Smile
А сега сьм внос Wink

А там е падал сняг и на 1-ви май...Брррр. Дано тази година да няма такива изненади!
Мисля да направим едно посещение на бьлгарската баба за около месец. Но ще видим.
Мимкисче, представи си да се засечем в самолета, а? Wink   Голям кеф!!! smile3508 Дано!

Иначе и аз имах посещения на добра воля през тези 3 години. Без тях, не знам до кьде щях да я откарам. И майчето дойде и сестра ми с нейното семейство бяха тук, та горе-долу  закьрпихме положението. Преди това си пьтувах всяка година за по 20-30 дни. Но напоследьк така се случи.

Елинда, ленено семе и сена не взимай.Не е добре.Както Тали ти е написала- пий вода - 2-3 литра и яж плодове и зеленчуци.Голямото количество вода е изключително важно! Помага за доста неща- включително предотвратява ранни контракции и  инфекции по пикочо-половата система.
А, и още нещо - вземи си от тези големите фурми -Маджол-сьщо помагат.

Илке, радвам се, че вече сте добре! Hug

Ментуш, започна вече да ме притесняваш...Защо те няма?  Rolling Eyes Всичко наред ли е? Айде, че сьм се затьжила!!!

# 151
  • На дивана, под юргана
От провинцията сьм Бубче  Laughing От дальЕко и говорим на мьЕко  Laughing
Асеновград знаеш ли кьде е? - 20 км от Пловдив ( за тези, които не знаят).Има хубави вина и се правят най-малките сьрмички на света. Тамошно производство сьм. Simple Smile
А сега сьм внос Wink

А-а-а, Асеновградски мавруд! Преди време разправяха, че единият от братята Аргирови бил роден в Асеновград, другият в Пловдив, вЕрно ли е?  Wink  Laughing

# 152
  • T"A
Тук съм!  Hug

Бам-бам започна да се изправя и да ми изправя косата  Mr. Green А и освен бебешките неволи, не знам какво да пиша... Или пък тръгна д апиша нещо, пък взема, та заспя  Joy

Елинда, много течности и фурми, и тестените да са от пълнозърнести брашна задължително  Peace
(фурмите имат и желязо, така че са с двойна полза за бременните, а и аз и на бебето давам  Wink)
От плодовете - сега има киви, а лятото ще хапваш диня...
Аз качих над 18 кг, в момента съм +3,4, с кърмене се сваля бързо, но пък млекоцентралите също тежат

Мъничко червеничко, уау! Голям празник ще е вашето посещение! Аз не знаех, че малкото червеничко не е пътувало в Бг...

Хайде да се видим, като се постопли малко, какво ще кажете?  Party Аз днес за сефте пътувах сама с количката с автобус  Flutter

Строубери, флейс от киноа нямам, но имам пукана киноа. Но не е нещо особено.
Направих детски овесени блокчета по тази рец … 87;та и сложих с.л. брашно от киноа - станаха супер!

Йойо се събуди, после пак ще пиша....

# 153
Цитат
А, и още нещо - вземи си от тези големите фурми -Маджол-сьщо помагат.
   Подкрепям с две ръце и да си призная, и сега едва се удържам да не изям цялата кутия наведнъж Blush Embarassed. Фурмите съдържат много магнезии за това помагат Peace, но не прекалявай, че имат и окситоцин Peace
   Червеничко и аз като теб си ходех за по месец досега, сега ще видим, мъЖо не е съгласен на толкова време без нас Whistling Иначе аз най дълго не съм си ходила година. Асеновград не е толкова непознато Peace
    Тали, малчо постоянно се мени,скоро може пак да заприлича на баща си Grinning
      Ментуш, разпиши се да не те мислим Hug А,ето те, писали сме заедно Simple Smile Браво на Йойо, да го нагушкаш

# 154
  • Някъде там...
Асеновград правят рокли за булки  Grinning Загубихме се там (май там беше) като ходихме на Чепеларе на почивка. Имам добра приятелка от Асеновград, крупие е също.
Като отворихме темата за .... аз много си хапвам супа от всички възможни зеленчуци ама си слагам и застройка с кисело мляко и яйце  Crazy Лещичката и тя ми помага ама пък незнам дали е добре за бремени защото прави газове  Rolling Eyes
Талинда, още нямам дата за изпита заради запаса на учителя ми.Предполага се, че ще е до 2 седмици.Разбира се ще ни го сервират от днес за утре  Crossing Arms
Аз ако не бяха майка, татко и семейството на сестра ми а и две приятелки сигурно нямаше да се прибера хич в Бг  Embarassed А да забравих любимата ми фризьрка, която обожавам и най-вече ми липсва тук.Мразя тукашните фризьори, те са ми враг номер 1  Crossing Arms Аз за това и си потъмних косата и не се боядисвам вече, на пук на тези гадини  Joy

# 155
         Еееее,  вие започнахте да се появявате!   Беше ми крив целият ден,  но сега,  като ви вядях тука,  ми се върна усмивката.   Благодаря ви за съветите!   Почти всичко, посочено от вас,  го правя,  но резултата не е много редовен...
        В Асеновград знам, че шиеха,  преди доста години,  страхотни булченски рокли,  и аз си бях решила,  като ми дойде времето,  да ходя от там да си купувам.... ама като ми дойде времето, се омъжих в синя рокля и без свадба.
        Мента,  Йо йо го видях на снимката как е захапал банана.   Голям сладур е  и си личи в очичките му, че е много  живо деденце и че тепърва ще ти изправя много косата.
        Тали Дан, и от мен със закъснение,  честито на малката рожденничка.  Да е здрава и усмихната и да и направите наи-хубавото и не забравимо парти!
        Може ли още един въпрос да ви задам? Не че ми е спешен отговора, просто ми е любобитно. Вярно ли е, че тука жените, като отиват в болницата да раждат  не си носят по 2 торби багажи като в БГ, а само пастата и четката за зъби?  
        С Борянка сме писали по едно и също време за Асеновградските рокли... не само аз ги знам... еее, известен град си е.

# 156
  Бубе, за фризьорите сме на едно мнение.  И аз си искам моята от БГ !!!

# 157
  • Някъде там...
Може ли още един въпрос да ви задам? Не че ми е спешен отговора, просто ми е любобитно. Вярно ли е, че тука жените, като отиват в болницата да раждат  не си носят по 2 торби багажи като в БГ, а само пастата и четката за зъби? 
Joy И аз питах същото преди известно време и бях в шок, че в болницата и превръзките ти дават даже  Blush Иначе мацките ще ти кажат най-точно какво ще ти се наложи да ползваш та да си го вземеш,аз нищо незнам  Crazy

# 158
  • T"A
Елинда, можеш да отидеш само с личните си документи, максимум четката и пастата ще ги донесе таткото на следващия ден Mr. Green. Аз обаче си бях взела доста неща - за самото раждане (при мен то продължи доста) десертчета за хапване, чай... и даже един шал за завиване, да не ми е студено и да ми мирише на вкъщи... Whistling  В болницата има всичко, но във всеки сайт за бременни съветват да се вземат някои екстри, които могат да ти помогнат (напр. ланолин за гърдите, ако се наложи; сутиен за кърмене, еднократни гащи).

Беше попитала по-горе - в нашето семейство говорим на иврит аз и мъжът ми, но на детето говорим всеки на своя си език. Аз започнах още докато бях бременна, за да свикна, говорех си на корема на български. Мъжът свиква и започва да разбира, защото на бебе се говори на съвсем елементарен език  Wink Името го избрахме 3 седмици след като се роди малкия  Laughing за момче имахме само опции на ивритски имена, за момиче искахме Ния или Ади, но не си се падна момиче от това теглене на лотарията  Mr. Green

Тали, честитка и тук   bouquet Много я обичам рожденичката ти  Heart Eyes
8 месеца разлика - все едно сега да решим да поразширим още семейството...  Crazy Аааа, не, не си го представям   Stop

Тигър, Бубе, МимкисHug Илка, да ви отминат тези грижи   bouquet

# 159
Здравейте, момичета! Предстои ни пътуване до Тел Авив в края на февруари за лечение на детето. Ще ни е за първи път и ме интересува какви са цените на храните там. Ще сме трима за 14 дни и нямам идея каква сума да приготвим за храна и вода.  От полза ще ми е всякаква актуална информация, както и съвети. Благодаря ви предварително!

# 160
  • Някъде там...
Значи цените в шекели грубо са:
Хляб на филийки- 7,20
Ненарязан хляб-4,80
Кутия мляко-5,95
Кашкавал (според зависи започват от:) 12,00
Литър вода: 3,50
Кафе от автомат: 3-4 шекела
Разни саламчета (нарязани): 25 шекела нагоре. Има и разни малки кутийки, които са по 4-5 шекела, но са за 2 сандвича да кажем
Има разни готови салатки, които са също по 5-15 шекела в зависимост от големината на кутийката.
Домати и краставици: от 3 до 5 шекела
Ябълките са по 10-12 шекела

Ако те интересува нещо определено кажи, че аз работя в супер маркет и не мога да изброя всичко налично  Blush
Да е живо и здраво детето и успешно лечението  Praynig

# 161
Благодаря за бързият отговор!   Горе - долу се ориентирах в цените. Като  се сетя за нещо, пак ще питам.

Да е живо и здраво детето и успешно лечението  Praynig

Благодаря!   bouquet

# 162
  • T"A
Albena, Тел Авив не е евтин град, но може да се купуват сандвичи, питки с фалафел за по 15-20 шекела (дели на 2.5, за да преобразувашв левове). В заведение над 30 шекела на човек  Peace
Предполагам, че ще пазувате в супери - цените на хляба варират 8-16 шекела, мляко 6-7 шекела, консерва риба тон 5-7 шекела, сирене ок. 20 шекела малка бучка (ок. 250 гр). Денонощните магазини са по-скъпи, имайте предвид, иначе има за спешни ситуации верига АМ:РМ...
Плодовете и зеленчуците са на поносими цени - домати 4-5 шек/кг, мандарини 7-8 шек/кг, банани ок.6 шек./кг...

Ние сме трима, но третият е бебе, сега питах мъжа ми какъв ни е разходът за храна на месец, той казва 1000 шек, аз го смятам 2000. Надявам се, че той е прав, а аз греша...
Ние пием чешмяна вода, на минералната не знам цените...

Писала съм едновременно с Борянка Simple Smile Успешно лечение и от мен!

# 163
     Мента, защо раждането ти е продължило доста?   Нямам кой знае каква информация как протичат тук нещата.   Знам, че много не се стои в болницата,  но не знам например,  дали някой ще ми покаже там,  как да кърмя,  как да го къпя и т.н.  Много ме плашат многото дребни неизвестни.   Даже понягока си казвам, че ще ходе в БГ да раждам,  защото знам всички подробности за болниците, лекарите и раждането.  Как да си избера болница тук?  Кога да отида там - като настъпи момента или преди това е добре да отида да се запозная с обстановката?  Откриха ми и миома, а в разни  бг сайтове пише, че в повечето такива случай се ражда с операция.   Имам и финансови въпроси - някои знае ли и колко горе- долу струва раждането?  Аз разбрах че е около 7 - 9 000 шк.  Омъжени сме официално от 3м и половина и бебето стана много бързо - преди да съм придобила каквито и да е израелски права.
     Здравей, Албена!  Стискам ви палци престоят ви тук да е успешен!!!  Храната и водата са по- скъпи.  Зависи и с какво и от къде ще се храните.    Знаех си, че Борянка ще ти каже най-точно цените.    

# 164
  • T"A
Ели, аз от години се ползвам с права и здравна застраховка, така че финансово не знам как е, ако нямаш тези екстри. Иначе си избираш която и да е болница - можеш да отидеш на посещение и да събереш впечатления на място. Сега всичко изглежда супер сложно и объркващо, но с времето информацията ще ти се нареди и изясни. Няма място за сравнение с България, мое мнение  Peace (имам предвид - условия, отношение...)
Бях превеждала нещо от преди година, ще поправя превода тези дни, но да не забравя да го пусна после, го давам сега:
https://docs.google.com/View?id=dqqc6f7_36hd5prwf4
В болницата акушерките и педиатричните сестри помагат за кърменето и за всякакви въпроси...

Има и инструкции (нещо като курс, но 30-60 мин), на които можеш да отидеш по време на болничния престой, ако темата ти е интересна - напр. мъжът ми ходи на такъв инструктаж за къпане на бебето... и отиде без бебето, та му се смяли какво ще къпе Simple Smile За смяна на памперси и дрехи гледахме какво правят сестрите Wink
В коя седмица стана?

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 23:39 от Mentha

Общи условия

Активация на акаунт