Израел-52

• 37 989
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • T"A
На моя пише, че е годен до 2013. Има две фирми с витамин Д - др. Фишер (техният е мазен и лесно се дава на бебето, капчиците се търкулват право в гърлото, не може да ги изплюе) и Типтипот - техните на вкус са предпочитани от Йойо, по-водниста консистенция.
Дават се 2 капки, с лъжичка.

Илка, тук изписват и желязо на капки - по 3 до 6-я месец и по 6 след навършване на половин година  Peace Ние имаме на Типтипот и пак със срок на годност до 2013 год. - желязото много цапа и затова му даваме капките във ваната...

МЧ, жалко, че не си ми по-близо, иначе щяхме да се комбинираме за децата. На нашата площадка масово бебетата се извеждат от баби, има една цяла компания баби с внучета... Такова нещо и в България не съм виждала... Не знам дали са собствените баби или някои може да са детегледачки, но с тях не съм се сближила  Confused Аз даже ходя на по-далечните площадки, само и само да съм сред по-млади възрастни, в сми - да срещна някоя майка...
За количката ще разкажа после, че сега излизам...

# 226
.. Не знам дали са собствените баби или някои може да са детегледачки, но с тях не съм се сближила  Confused 

Най-вероятно са детегледачки.
Типичната израелска детегледачка, по мои наблюдения е с:
вьзраст - над 50
телосложение -леко закрьглено
коса-червена
отличителни белези-маникюри #Crazy !!!
Обикновено си правят срещи и чукат лаф-мохабет докато децата скучаят или мрьнкат.
Имам органическа неприязьн кьм тях...
(Пият от водата на бебетата!!!  Sick )

Ако са баби - то те им пеят песнички, играят си с тях, закачат ги. И децата изглеждат по-щастливи.
-----
пуснаха едно Деавит, което е вит.Д и вит.А, 

Доколкото знам трябва доста да се внимава с употребата на вит.А... Stop
-----
Днес е сльнчево и приятно време. Направихме хубава разходка навьн.

# 227
    МЧ,  много се смях на описанието, което правиш.  И до нас има една децка площадка- утре ще разгледам подробно групичките "баби" и маникюрите им.

# 228
  • T"A
Уау! Тези на нашата площадка отговарят на описанието! За водата не знам, но с очите си съм ги виждала как се черпят с храната, която са приготвили за бебетата, с лъжичката, с която дават на бебето ("виж какво съм приготвила днес" и така)...  Rolling Eyes Веднъж обсъждаха майките на децата - какви изисквания имали, че трябва да казваш "да, да", пък после си правиш каквото искаш - бях убедена, че са свекървите на майките на децата, а то детегледачки  Crazy Някой път ще се опитам да ги снимам...
В Бат Ям не бях виждала такава компания, днес се замислих, че тези ги виждам само преди обяд, точно когато средностат. родител е на работа... и то точно на определена площадка, която се пада да е до нашата къща...
И е вярно, че децата с бабите са друга гледка, сега се замислям за това  Wink

С количката - 2 качвания и 2 слизания, 2 пъти ми помогнаха, 2 пъти сама избутах положението. На качване не е проблем, но на слизане си е нужна помощ (или може би ако усъвършенствам техниката, ще ми е по-леко...)

# 229
В Ган а ир има една яка група метаплоти, които са всеки ден там, на едно и сьщо място-долу фонтана.Представляват "чудна" гледка. Плачат за снимки...

Бабите, които сьм срещала са всичко на всичко 2-3 и са винаги сами с внучетата. Никога не ги видях в компания.

П.С.
Още за ваксините:
За тези, които са чели вече статията се извинявам за спама.

Не сьм ви писала, че реших да не слагам повече ваксини на моето дете. Яд ме е, че сьм поставила и всички тези до 1 год.Март месец ни предстоят отново мерки и теглилки, както и ваксина срещу хепатит А.Та ще ви дьржа в течение как са се развили нещата и кого сьм набила.

# 230
Уупс.Извинявам се  Embarassed Явно има някакьв проблем, не се изписва името...

# 231
  • Някъде там...
Червеничко, напиши отделно това което трябва да бъде на мястото на рекламен спам и ние ще си го допишем ръчно.
Лека нощ и сладки сънища

# 232
Бубченце  Hug , учиш ли миличко? Изгуби се ти с тези изпити...Да знаеш, че и ние ти стискаме палци.

babysling-bg tochka com/2011/01  - втората статия,  заглавие:Знаем ли достатъчно за ваксините?

Точката си е истинска точка, разбира се..просто опитвам да го изльжа

Както и книгата:

http://www.yosif.net/bg/med/index4.htm

# 233
  • софия
здравейте дами, дали ще можете да помогнете?
става въпрос за едно болно детенце и за майка му, ще пътуват другата седмица за израел на лечение. ще бъдат в болница хадаса еин керем в йерусалим. там ще ги държат един месец и за след това трябва да намерят квартира или евтин хотел за около два месеца, докато правят химиотерапии. не прочетох цялата тема и нямам идея има ли от вас живеещи в йерусалим и дали сте склонни да помогнете с намирането на такава квартира. също така трябва да се издава фактура за настаняването.
пускам ви линк към темата за габи, която не е много активна, защото събрахме парите за лечението, пък ако някоя от вас може да помогне ще кажа утре на майката, че съм пуснала питане тук и ще се свържете.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551745.msg17311204#msg17311204
благодаря предварително!!!

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 01:51 от shhhh...

# 234
Здравей shhhh...
Аз сьм сравнително нова в този форум и не сьм разбрала да има някой от Ерусалим.
Нека и другите момичета да кажат. Може би  все пак има някой.... Thinking
А и ще поразпитаме...

# 235
  • софия
благодаря, дано да има   bouquet
ще е голяма помощ за цецка, доколкото знам тя не говори езици и ще е много хубаво ако някой и помогне от там. друго си е да има с кой да се разбереш на български, особено в нейното положение с болно детенце и в чужда държава. ние оттук гледаме хотелите, но са ужасно скъпи, за два месеца... по-хубавия вариант ще е квартира.
а и само по гугъл ърт не мога лично аз да се ориентирам с разстоянията, въпроса е да намерим нещо близо до болницата.
можете да се свържете с нея на лични, ако има желаещи да помогнат
  bouquet

# 236
  • Някъде там...
Няма момичета от Ерусалим за компания, но това не пречи да потърсим из сайтовете , които предлагат квартири  Peace Аз обаче мога чак довечера, изчезвам на работа, предполагам, че докато се прибера вече ще има откликнали  Peace

Червеничко, много нагоре ми идва всичко  Rolling Eyes Малко съжалявам даже, че не изчаках мъжо да свърши и аз да се хвана, но ще се справя де  Peace После чак след 2 месеца ще имам изпити и после всеки месец и така до края на света  Joy Сега вкараха и много математика, х+у=? Кошмааааааааааааар  Joy

Хубав ден девойки и младежи   bouquet

# 237
  • T"A
shhhh..., истината е, че тук нощувките са скъпи, те и за нас са скъпи, пък камо ли за някой от България. Аз бих препоръчала да се установи контакт с някой от родителите на децата, които вече са били тук на лечение и те да посъветват къде са нощували. Не за друго, но вече са минали по този път  Peace

Бубе, и на мен ми се струва трудно твоето положение...
На мен Ментов ми помагаше, не че е имал много време, но в края на седмицата ми проверяваше курсовите работи... беше му писнало да чете материали в моята област, но пък сега знае много  Whistling по принуда...
Няма те по другия канал, та тук ще ти напиша, че това хомеопатично аз го взимах по време на раждането... и другото - вчера съм изпуснала твоя мъж  ooooh! приспивах малкия, когато чух телефона, но задремах заедно с него и съвсем изключих  Blush Много ме е срам, предай му извиненията ми  Blush

# 238
  • софия
ох, момичета, положението е тежко. първо всички се молим, надяваме и вярваме че операцията ще мине успешно. дори не мога да си представя какво и е на цецка и как ще се справи там сама с детето. затова и вашата подкрепа ще и бъде много необходима, пък дори и само да знае че може да звънне на някой и да поговори на български. има време за квартирата, ако ви изпадне или се сетите за някой, който може да осигури...
как са цените там, например такситата, храната, карта за телефон, интернет?
цецето ми каза, че след процедурата детето хич не е добре и затова търсим нещо близо до болницата, поне таксито да е евтино или да има транспорт. то като гледам болницата е извън града, изобщо трудна работа...

# 239
  • Някъде там...
Копирам си пост който дадох по-напред за храните.
Значи цените в шекели грубо са:
Хляб на филийки- 7,20
Ненарязан хляб-4,80
Кутия мляко-5,95
Кашкавал (според зависи започват от:) 12,00
Литър вода: 3,50
Кафе от автомат: 3-4 шекела
Разни саламчета (нарязани): 25 шекела нагоре. Има и разни малки кутийки, които са по 4-5 шекела, но са за 2 сандвича да кажем
Има разни готови салатки, които са също по 5-15 шекела в зависимост от големината на кутийката.
Домати и краставици: от 3 до 5 шекела
Ябълките са по 10-12 шекела

Такситата поне аз в които съм се возила са на договорка, може също и по касов апарат, незнам кое е по-добрата опция ( и тук прецакват)Интернет поне в Хайфа е почти невъзможно да намериш интернет кафе, но ако тя си е с нейния преносим компютър доста от кафенетата имат уай фи.
Разпитвах познати днес за някоя стая под наем, никой нищо не можа да помогне  Confused Сега ще говоря и с мъжо, макар че доколкото знам нямаме познати и роднини там, но той може да се поразрови из сайтовете.
Това засега, ще се включа по-късно само да свърша с подреждането ми на документи  Tired

Общи условия

Активация на акаунт