2г и 4месеца,памперси и нежелание да седне на гърне!!!

• 5 363
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
Моми4етa много ви блaгодaря!
Ли4ен пример-дaвaме непрекъснaто.Или поне aз.Все пaк е моми4е и не може дa гледa бaщa и в 00 Peace Но когaто aз ходя,тя винaги е с мен.Един път проявявa интерес,нa другият не.Рaзли4но.Тя е съвсем нaясно кaкво се прaви в гърнето или тоaлетнaтa.Но може би не се усещa,4е "сегa" е моментa,4е и се пиши или aкa.4е трябвa дa си кaже newsm78 Никогa не ми кaзвa.
Зa 10 минутки не се зaстоявa нито пред тв,нито с книжкa,нито с игрa4кa.Зaси4aлa съм я,4е тъкмо тръгвa дa a4и в пaмперсa,но изведнъж се рaзсейвa и се спирa.И сaмо дa види гърнето-дори без дa я подсещaм,4е е време дa седне-и о избутвa или искa дa го мaхнa....
Знaм,4е нямa дете в грaдинaтa с пaмперс.Същото е със зъбките и прохождaнето/проговaрянето.Децaтa сa рaзли4ни.Нa ясно съм,4е дете нa нейнaтa възрaст е по4ти недопустимо дa е с пaмпa.Пък и нa мен ве4е мнооого ми тежи-11кг е-дa я вдигaм и мия нж мивкaтa в бaнятa.Въобще,много си е aнгaжирaщо товa със смянaтa.Където и дa идa все трябвa дa се съобрaзя,4е aко се нaaкa трябвa дa я мия,дa имaм кърпa,пaмпи...
Дa се нaдявaме,4е скоро и ние ще ги "откaжем" Блaгодaря отново,4е ми дaдохте съвети и примери.Всеки опит ще ми е от ползa!

# 16
Зорлем не става.

Голяма ми щерка се научи точно за 1 ден, беше на  2 години и 5 месеца. Не сме правили тренировки преди това. Махнах й памперса, сложих гащички. Напишка се естествено, много учудена беше. Казах й другия път да отиде на гърнето. Втори път се напишка, докато стигне до гърнето. На третия път всичко се получи. И така станаха нещата.

При малката пак някъде там - 2 години и 2-3 месеца. Тя пък направо на тоалетната чиния с детска седалка, щото гледаше кака си.

Без тренировки и при нея. Просто махнахме памперса отведнъж и не сме го слагали повече през деня. Нощния памперс още няколко месеца след махането на дневния го елиминирахме и него.  Wink

Принципно не възприемам идеята за музикални и светкащи гърнета, за стоене на гърне с играчки и книжки, пред телевизора, със забаламосване и т.н. Детето трябва са свикне, че гърнето е за вършене на работа, не за игри.  Wink

# 17
  • София
Нa ясно съм,4е дете нa нейнaтa възрaст е по4ти недопустимо дa е с пaмпa.

Миличка, пълни глупости са това  Grinning.
Аз пък смятам, че е почти недопустимо едва що научили се да седят бебета, да се слагат на гърне.
Остави си малко време да си "отдъхнете" опитите - и детенце, пък и ти. Когато прецениш, че е дошло време - просто махни памперса, въоръжи се със спокойстние и всичко ще си дойде на мястото.
И да, гърнето не е място за забавления, там просто се пишка.

# 18
Нa ясно съм,4е дете нa нейнaтa възрaст е по4ти недопустимо дa е с пaмпa.

Миличка, пълни глупости са това  Grinning.
Аз пък смятам, че е почти недопустимо едва що научили се да седят бебета, да се слагат на гърне.
Остави си малко време да си "отдъхнете" опитите - и детенце, пък и ти. Когато прецениш, че е дошло време - просто махни памперса, въоръжи се със спокойстние и всичко ще си дойде на мястото.
И да, гърнето не е място за забавления, там просто се пишка.

Това изречение и на мен ми направи впечатление и се сетих, че дъщеря ми се научи горе долу на същата възраст. Тя е родена краята на януари и първото лято, когато беше на около половин годинка не ми е минавало и през ум да мъча себе си и нея, за да я науча да си свършва работата на гърне. Второто лято, когато беше на около годинка и половина и си играеше на двора съм я оставяла само по гащички. Ако се начишка свалям и сменям. Питала съм я от време на време дали има чишка, но отговора винаги беше не. Или я оставях или й казвах "Я ела да проверим дали чишката няма да излезе на тревичката". Та така къде напикана, къде с хитрост имахме някакъв успех, въпреки, че продължавах да й слагам памперс, когато излизахме навън, а по-късно и него махнах. Беше на около година и девет месеца, когато си мислех, че ще тръгвам на работа. Пуснах я на ясла, но там я искаха задължително с памперс (не им се занимаваше да ги слагат на гърне). Ходи точно една седмица и се разболя лошо, аз се отказах да тръгвам на работа и я спрях от яслите, но тя вече беше свикнала с памперса повторно. Беше зимата и не исках да започна по това време пак да я приучвам към гърнето. На 2г. и 5м. тръгна на градина при по-големите дечица. На третия ден леличките й бяха свалили памперса (а и тя имаше примера на по-големите деца). Като я взимах след градина и вкъщи не съм й слагала и остана само нощния. Него свалихме след две седмици след като всяка сутрин виждах, че е сух. Откакто е без памперс има 4-5 напикавяния през деня и 2 през вечерта.

П.П.   Ама че ферман съм написала.    Laughing   Щях да го трия, но не ми се иска толкова трудда отива на вятъра.    Mr. Green

# 19
Подкрепям мнението на supi4ka, децата са различни - едни свикват бързо, други - не. Изчакай известно време да позабрави цялата работа - 2-3 месеца според мен и опитай отново. Без много кандърми - просто в един момент й кажи че памперсите са свършили и й обуй гащи.... Ще се напика, наака няколко пъти и ще се научи. Може със седалка директно на тоалетната да я слагаш, а не на гърне. А и може да сте случили на наудобно гърне и затова да не го иска.

Имам чувството, че ранното слагане на гърне е някаква мания за съревнование между майките - Слагаш ли го на гърне, говори ли, брои ли, върти ли ръчички... - щото пък наш Петьо вече сяда на гърне и яде кебапче!

# 20
Имам чувството, че ранното слагане на гърне е някаква мания за съревнование между майките - Слагаш ли го на гърне, говори ли, брои ли, върти ли ръчички... - щото пък наш Петьо вече сяда на гърне и яде кебапче!

Че то си е мания. Crazy Освен това е пълно с добронамерени люде наоколо, които не се уморяват да повтарят, че е недопустимо, нередно и смешно детето да е ходи с памперс след две годишна възраст, да не сяда на гърне от шест месечна възраст и да суче биберон след годинка. Гледат те някак съжалително, а някои дори укорително. Единте смятат, че детето ти е недостатъчно интелгентно (да не казвам друга дума), другите, че ти от мързелуване и хойкане не учиш детето на елементарни неща.  ooooh!

# 21
Колкото деца и майки, толкова решения. Аз лично не виждам смисъл ако знам точно кога ще се изака детето ми да го изчакам да го свърши в памперса, след като няма стрес от слагането на гърне. И не съм го правила от мания, а защото съм преценила, че детето ми е спокойно и нищо не му вредя с това. Така че винаги трябва да се подхожда спрямо детето.

# 22
С моята дъщеря много късно успях да махна памперсите, но пък изключително лесно. Беше на 2 години и 10 месеца  Crazy

Преди това опитвах многократно, без да съм твърде настоятелна. Първите опити бяха преди да стане на годинка - пълен провал, спомням си, че хлътваше в гърнето (беше доста слабичка) и не се чувстваше изобщо комфортно. След като стана на 2 упорствах малко повече, периодично опитвах, а гърнето си стоеше в банята, за да "свиква" с него. Не искаше и това е. От време на време, след дълги увещания, сядаше на гърнето и бързо ставаше като опарена.

На около 2 годинки и 9 месеца, когато времето се стопли, махнах памперсите през деня, сложих обикновени памучни гащи, взехме седалка за тоалетната и решихме въпроса кардинално. Няколко пъти се напишка, но след това тичаше в тоалетната навреме, макар и в последния момент. Малко повече време отне докато се съгласи да пишка извън къщи (в обществени тоалетни), а първото изпишкване в парка беше цяла одисея. Обаче 3 месеца по-късно (преди да стане на 3) махнахме изцяло и нощните памперси без повече инциденти.

Разказвам подробно, защото притесненията ти са ми ужасно познати и знам, че понякога никакви съвети не помагат - просто наистина, колкото и глупаво да звучи, трябва да му дойде времето. Подобен радикален подход пробвах и когато беше на 2 - няколко дни прах гащи, мих пода и се отказах. Тя така и не седна на гърнето.

# 23
Синът ми е почти на 2 г и 6 м и отказва да ползва гърне. Направих няколко опита, дори лятото почти месец беше с гащи през деня. Е, аз постоянно бършех и сменях мокри гащи. Сега съм го оставила с памперс, понякога склонява да седне, дори се случва и да се изпишка. Но като цяло сме много далеч от отказването. За разлика от него, дъщеря ми отказа памперса на 1 г и 6 м, с много малко моя помощ. За 1 седмица и всичко приключи. Но сега просто не става, а ги гледам по един и същи начин уж.

# 24
  • California
Колкото деца и майки, толкова решения. Аз лично не виждам смисъл ако знам точно кога ще се изака детето ми да го изчакам да го свърши в памперса, след като няма стрес от слагането на гърне. И не съм го правила от мания, а защото съм преценила, че детето ми е спокойно и нищо не му вредя с това. Така че винаги трябва да се подхожда спрямо детето.

Точно за това става дума  Peace
Детето ми си харесва гърнето и се кефи да сяда там, на друг не се кефи и не го слагат. Какъв е проблемът?
А квалификации от сорта на 'дресировки', 'състезания' и т.н. са просто неуместни в случая. Всеки си решава сам според детето.
Темата не е спор кое е по-правилно и кое не, но явно пак натам отива...
Дано авторката открие нещо полезно тука все пак  Peace

# 25
На 9 месеца е всичко друго, но не и осъзнат избор. Peace  За себе си осъзнах, че докато детето не реши да ползва гърне е просто излишен тормоз и за двете страни. Ако бебето си сяда ОК, но да споделя, че точно така аз виждах как моето дете има позив за дефекация, свалях пелената, радвах се на успеха, докато в един момент цялата процедура опротива на детето. То първо започна да се крие, а после взе съзнателно да подтиска позивите. И това се случва често при деца, които в някакъв период (преди да са готови) са слагани на гърне и са се "кефели". Не искам да ти описвам какво е детето ти да не ако по 10 и повече дни и никакви диети и лаксативи не помогат. Така, че не бъдете толкова смели в изказванията си.

# 26
И аз смятам, че тормозът е излишен. Моя син чак на 2 г и 6м. реши сам да седне на гърнето и махнахме памперса от раз. Година и половина напразно се мъчех да го накарам   Sad- нерви и за него и за мен. Детето само ще реши когато е готово.

# 27
Глупости на таркалета, недопустимо било да е с памперс на тая възраст, това коя баба или майка от площадката ти го каза? Crossing Arms
Явно не ви е дошло времето, когато-тогава, не се тормози най-вече ти и не се опитвай да склониш детето към нещо, което очевидно не му е на дневен ред. Не ти пречи да обясняваш, да показваш, да казваш как правят големите деца, но да я натиснеш на гърне и да и се сърдиш,че не иска, ще ти докара само главоболия. Като нервен запек например.

# 28
И аz "успях" едва наскоро, малко преди дребната да направи 2г и 3м. Пробвала бях няколко пъти преди това, но беz особено упорство.. не се получваше и това е..
Докато тоzи път, ами просто "вдяна" почти от раz. Започна да пишка волево, щом я сложа на гърнето /адаптора (беz zначение беше zа нея), явно просто раzбра, ден или два след това zпочна и да си каzва с "мамо, мамо, бъzо пиш"  Heart Eyes
И така вече около месец, от тогава в къщи е беz памперс, напишква се, но рядко, когато каже, но е късно и не стигне до банята примерно... Навън слагам, zащото тук е старшна zима и все ме е страх да не стане белята в студа.. Но свикна да се сдържа и се прибираме със сух памперс, който веднага в къщи свалям.
Успех, Мире  Peace

# 29
Мира че защо се тормозиш ние сме също на 2г 4 м -цяло лято се мъчихме по гащи и с гърне и тя така и не пожела да седне-какво ли не правих накрая сложих памперса и до 3 ще си е с него.Това е положението.Сега ходи на ясла но и там не я слагат на гърне-не успяват и си купуваме памперси и така.....

Общи условия

Активация на акаунт