2г и 4месеца,памперси и нежелание да седне на гърне!!!

• 5 356
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък не виждам защо трябва да седи и 10-тина минутки на гърне.Моята дъщеря също е от децата,които не могат да стоят и 10 секунди на едно място.Сяда, пишка и веднага става от гърнето или 00,даже някой път няма търпение и да се изпишка докрай и ме вика пак след 15 минути.Има една много хубава тема във форума http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364015.795 ,като сега има и втора част,там има безценни съвети,просто всеки трябва да намери подхода за своето дете.

# 31
КУпете и детска дъска за тоалетната и скрийте гърнето.
Наблегнете на това, че е голяма вече и така правят големите.
Не настоявайте да седи на тоалетната, само и покажете дъската и кажете че е лично нейна. Изберете я заедно. Питайте я коя точно иска.
Идете на гости на друго детенце, което ползва тоалетна/гърне да види, че не е страшно.
Може да проработи. Успех!

# 32
  • София
Прибери гърнето.Подари и 2-3 седмици без да споменаваш за пишкане.Не е късно.всяко дете си е индивидуално.Дай и време да забрави .После купи друго гърне и го остави около нея.нека първо сяда с дрехите.(моята дъщеря отказваше да сяда,защото гърнето и беше кораво и студено.Аз го "тапицирах" с един стар потник и тя започна да го използва)Не бързай,за да не се стресира.Не се притеснявай,че си закъсняла.В първи клас няма деца с памперси.Колкото по-малко значение му отдаваш,толкова по-бързо ще свикне.Да седне за 1-2 минутки,после пак.Важното е да не се стресира,за да не започне да се стиска,което  е по-гадно от памперсите.
А най-добре изчакай лятото,махни памперсите ,въоръжи се с търпение и перилни препарати и изобщо не нестоявай.Преа 1-2 часа предлагай да се изпишка,ако се напишка преобличай,без да се караш.(но този подход не е подходящ за зимата)
Успех и не се притеснявай!

# 33
След безкрайно много нерви от моя страна по повод нежеланието на моята хитруша да пишка и ака на гърне, както и след много дълго време неуспешни опити да се научи, смело мога да посъветвам авторката : не сваляй памперса сега, щом срещаш такава реакция в детето! Безсмислено е, само ще се измъчите и двете. Приеми, че трябва ТЯ да пожелае гърненцето, а не ТИ. Нека да е винаги около нея, да не го забравя, но не я карай да сяда. Повярвай ми, идва момента, в който нещата почват да се случават от самосебе си! Другото е игра на нерви. Peace

# 34
Ако детето не иска и не е готово, никакви покупки не могат да го накарат, а прийоми в спектъра на задължението на мен не са ми по вкуса. Синът ми отдавна знае кое за какво е, прекрасно знае как се ползва, всички методи на показване/демонстриране/имитация съм използвала, седалки, гърнета, тонове книжки и филмчета. Не иска. Педиатърът ми каза да престана, защото съм му досадила. То и аз се усетих в един момент, че съм станала хипер досадна и му е още по-противно. Сега го чакам сам да се накуми. Всяко дете е различно. Момченцата около нас обикновено около 3-годишни са без памперс, значи им прещраква, аз ще почакам още.  Grinning

# 35
Аз научих сина ми направо на дъска на тоалетната чиния.... той също е много енергично и активно дете, което доста дълго време се хранеше в движение. Това се случи когато беше почти на 2 год, започнах да го взимам с мен в тоалетната и да му обяснявам какво правят големите. След като реших и махнах памперса, повече не съм го слагала.... освен първоначално по време на сън.... след 3 седм борба, той свикна, е вярно случваше се някой път да се изпусне но постепенно и това отмина.

# 36
  • Бургас
Мира, аз не мога да разбера защо реши, че дете на възрастта на твоето е почти недопустимо да е с памперс?! Та то още няма три години! Не виждам никакъв повод за притеснение.
При нас: реших да подмина момента с гърнето и когато малката беше на година и половина я запознах със седалката за тоалетна чиния (за мен това е най-ранният възможен момент, подчертавам за мен - другите може да си слагат на гърне и тримесечните бебета, слабо ме интересува). Не се получи, престанах, забравихме. На две години и 3,4 месеца купих гърне и я запознах и с него. Отново не се получи, не настоявах, прибрах гърнето. На две години и 6,7 месеца (вече не помня кога точно) за няколко дни махнахме напълно памперса и си казваше и сядаше сама. Много и харесваше да е с гащи като мама, сама изяви желание да и сложа. Не ми се е напикавала нощем. Досега само при стрес се случи да се изпусне два пъти. Това е. Сама каза, сама седна и сама започна да го ползва. Моята работа беше да и обясня.
Според мен е удачно да прибереш гърнето и за месец да забравите за него. След месец поднови опитите, обяснявай постоянно и ще видим какъв ще е резултатът.  Peace
Успех!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 10:41 от Yulichka

# 37
Насила не става  Peace Синът ми също отказваше да стои на гърнето. На седалката повече се застояваше, но пък нищо не правеше. Спрях да го мъча. Малко преди да навърши три години сам прояви желание. За няколко дни беше готов  Peace

# 38
  • Пловдив
Мира, нека те успокоя и с моята история. Моят син също не искаше да сяда на гърнето, до две години и осем месеца какво ли не бях опитала и като първо дете си мислех че никога няма да махнем памперса. Знаеше всичко, можеше да говори съвършено правилно, но си чишкаше в памперса. Първия ден когато отиде на ясла го заведох с памперс, върнаха ми го обут с гащички и от този ден нататък памперса беше забравен. Сега дъщеря ми е на 1г. 6м., знае, че на гърнето се прави „ако“ даже като я сложа започва да пъшка, но си мисли че това е някаква игра и нищо не прави в него. Сега съм го прибрала за известно време за да го забрави, защото го възприема като играчка, но после пак ще опитвам.
Та съветът ми е давай го по-спокойно, от опит знам, че рано или късно памперса си отива  Laughing . Е, хубаво е когато е по-рано, но пък това не е голяма драма.

# 39
Е, на 2г. и 4м. е все пак. Кой ти вкара тази муха в главата? Някоя баба ли?
Дъщеря ми на 2г. и 8м. сама започна - директно в тоалетната, не съм я учила.

# 40
Благодаря на вси4ки за съветите и споделеното  bouquet
Няколко пъти седна за по 5 минутки,но нищо не свърши Peace Само единя път ми каза "Ох мамо,много се напишках"а гърнето празно.Явно не е готова.Когато тогава.Нито ще я насилвам,нито само за това да говорим.
Просто около мен пове4ето деца са без памперс,педито също каза 4е е добре да помисля за махане на памперса.Ще видим кога и как.Няма първокласник с памперс

# 41
  • София
Синът ми на 3г махна пампите. Не съм си го слагала толкова. Спокойно, детето само си показва кога и как. Това да са ти "проблемите". Wink

# 42
Не съм чела всички, но ще ти кажа как се случи при нас: Памперса махнахме като беше на 2,6. Точно като твоето детенце не желаеш по никакъв начин да седне на гърне! Купихме 4 или 5 гърнета - все различни. Обяснявахме, ТВ гледахме, четяхме, пеехме, на маймуни станахме ... Като беше на година и половина през лятото мяхнахме памперса и си ходеше без на село при баба и дядо. Като си го прибрахме и излизахме навън изпитваше страхотен срам да събува гащите извън дома ни. Следващото лято каза, че не иска памперса. Не го и сложих. Напишка се общо 4 или 5 пъти, само през деня и то в рамките на следващите 3 дни. Никога не ми се е нааквал в гащите. Директно му купих детска дъска, най-обикновена за тоалетната чиния и още си я ползваме, с разликата че си я слага сам, обслужва се сам и това е. Дано съм те успокоила. Не съм привърженик на ранното слагане на гърне, още повече насилствено!

# 43
За първи път опитах да сложа сина ми на гърне когато беше на 1г и 4м, категорично отказа. Пробвах пак след месец, не ще и не ще, вече е почти на 2 и все още реве изтерично само като види гърнето, и това при положение, че изобщо не сме го насилвали.
Гърнето си стои в ъгъла, до играчките му. Знам че няма дете което да си е останало с памперса и рано или късно и ние ще го махнем. Изобщо не се впечатлявам от разказите на другите майки, как всяка сутрин децата им си вършат работата на гърнето или как вече не слагат памперс.

# 44
  • София
аз нещо не схващам, за чии трябва да седи? на гърне се седи по няколко сек докато свърши работата....
с караници и чудеса пък хептен.
остави детето и пробвай след месец-два-три пак....
може да отидете тогава и сами да купите гърнето примерно.

Общи условия

Активация на акаунт