2г и 4месеца,памперси и нежелание да седне на гърне!!!

• 5 352
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
Ох това гърне това гърне вече съм изтрещяла.

Та миналата година като направи Митко 6 месеца му купих гърне. Обясних за какво е сложихме играчки. Той седна и почти веднага се изпишка. Много казвах браво хареса му. На другия ден имахме и аки. И така на 7 месеца беше почти изцяло на гърне. Даже и си казваше (пърдеше с уста) като има аки. После обаче започна да се изправя и като усетеше твърдо под краката си и искаше да става. За това купихме седалка за тоалетна чиния. И там идилията продължи. Като стана студено обаче на моето човече не му беше удобно в тоалетната. Слагах му гърнето на един стол и така поне 1 акане и няколко пиканета имаше на ден. И това всичко докъто проходи. Проходи и вече не искаше по никакъв начин да ходи седне на гърнето. За известно време спрях да го тормозя. След един месец му купих яздещо гърне. Показах му го взех едно негово плюшено магаре и сложих магарето на другото гърне. Работата пак стана. И пак беше започнал да ходи по 1 акане и няколко пишкания на ден имаше. Да ама пишката не ни беше забелена. Ходихме в пирогов да ни я забелват. И спря да ходи на гърне. Там ми казаха да не го тормозя с гърне извесно време. Той в началото въпреки че е с дрехите и с памперс пак сядаше на гърнето и си вършешеше работата. Само дето като пикаше много го болеше. Като минаха 2-3 седмици пак реших да го пробвам, ама човека вече неще. Пък и беше видял, че баща му пика прав и не искаше да седне на гърне. Поредния трик, който измислих беше да цели канала на банята. И пикаше прав на канала на банята и така няколко дни. После реших да махна памперса и да го оставя по гащи. Хубаво ама човекът решил да отиде на канала на банята като му се допишка и през гащите пишкал и после се подхлъзнал на мокрото и сега неще нито да види памучни гащи. Нито иска да пика на канала на банята. Миналата седмица го оставих за 2 мин без гащи и той се изака на паркета и от тогава всеки мой опит е придружен с "наказателно акане на паркета или пикане".
Знам му се пишка веднага след ставане от сън, преди два дена се опитах да го държа над тоалетната да пика ама той стиска и реве, опитах да го сложа на гърне пак стиска и реве. Накрая пак се изкубна и на паркета си свърши работата.

Вече не знам какво да правя.

# 46
  • София
В момента дъщеря ми е на 2г и 3м и категорично отказва да седне на гърне, седи на седалка на тоалетната, но нищо не върши там. "Ика си папитУ". Mr. Green
Въбоще не се притеснявам, когато САМА пожелае, ще се научи. И често това се случва в пъти по - бързо, лесно и без по - нататъшни изцепки. Peace

# 47
...с молби,обяснения,караници..

Това според мен е напълно излишно хабене на нерви и енергия и от двете страни. Остави детето на мира, изхвърли гърнето, слагай и памперс докогато си иска и я води направо на тоалетната с детска седалка, но само ако иска - предлагай и непрекъснато, но ако не ще, слагай памперса и не го прави на въпрос. Ще видиш, че най- естествено в един момент ще започне да си ходи детето в тоалетната. Какъв е проблема, дори това да е към тригодишно?
  Честно да ви кажа, освен цената на памперсите, не виждам никаква причина да се придава такава трагика на тоя проблем... само трябва да се устоява безразлично на всякакви идиотски въпроси от другите "Още ли сте с памперс" и "Ние нашия го махнахме още на годинка".

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 10:21 от Iris04

# 48
  • София

Това според мен е напълно излишно хабене на нерви и енергия и от двете страни. Остави детето на мира, изхвърли гърнето, слагай и памперс докогато си иска и я води направо на тоалетната с детска седалка, но само ако иска - предлагай и непрекъснато но ако не ще слагай памперса и не го прави на въпрос. Ще видиш, че най- естествено в един момент ще започне да си ходи детето в тоалетната. Какъв е проблема, дори това да е към тригодишно?
  Честно да ви кажа, освен цената на памперсите не виждам никаква причина да се придава такава трагика на тоя проблем... само трябва да се устоява безразлично на всякакви идиотски въпроси от другите "Още ли сте с памперс" и "Ние нашия го махнахме още на годинка".

202uu

# 49
Изчакай известен период от време без да и напомняш за гърнето. През това време може само да и показваш как големите го правят , това наистина помага , защоти децата искат във всичко да подражават на родителите си . След седмица опитай пак . Прави го по спокоен начин и някак си всякаш е по скоро игра а не задължение .  Peace

# 50
  • София

Това според мен е напълно излишно хабене на нерви и енергия и от двете страни. Остави детето на мира, изхвърли гърнето, слагай и памперс докогато си иска и я води направо на тоалетната с детска седалка, но само ако иска - предлагай и непрекъснато, но ако не ще, слагай памперса и не го прави на въпрос. Ще видиш, че най- естествено в един момент ще започне да си ходи детето в тоалетната. Какъв е проблема, дори това да е към тригодишно?
  Честно да ви кажа, освен цената на памперсите, не виждам никаква причина да се придава такава трагика на тоя проблем... само трябва да се устоява безразлично на всякакви идиотски въпроси от другите "Още ли сте с памперс" и "Ние нашия го махнахме още на годинка".

Далеч съм още от темата за гърнето, но явно ние като малки сме били по-схватливи и бързо сме се научавали. Лично аз нямам спомен и не се чувствам психически увредена, че са ми махнали пелените. Памперси е нямало по мое време.

Аз лично, ако по цял ден съм с такова чудо, ще се изрина, непрекъснато ще ми е топло и некомфортно. Не знам как се кефят децата да им спарва. Цената не е аргумент.

П.П. Не съм ходила на ясла или градина.

# 51
  • София
Е тук не говорим за "аз" и "ти"... а за съвсем различно поколение от нашето.
Може би е наша грешка това приучаване, може би заради собственото си удобство сме го наложили, но в никакъв случай не е нужно да правим сравнения и да извъртаме нещата през нашата призма.
Драма не виждам, по - рано, или по - късно, всяко дете се разделя със запарителите. Дали е на 1 или на 3г, абсолютно не е критерий за опитността и способностите на родителите, зависи от много други неща - разбирания, липса или не на свободно време, амбиции (в повечето случаи не-дотам здрави, у майката Mr. Green), обкръжение, натиск от роднини и среда, или липса на такъв, и каквото още се сетите. И най - вече опира до характер на детето.
От собствен опит мога да кажа, че не е драма, и за мен (говоря от моята гл.т.) ненасилването и не-експонирането на нещата е препоръчително. Синът ми отказа памперсите на 3г и нещо, и дълго след като ги махнахме имахме проблем с Голямата работа, въпреки всичко останало (той има други проблеми, които вече 2г борим...), но НИКОГА не се е напишквал, просто е било напълно осъзнато и естествено, какво, като се случи по - късно. Нощен памперс не знам какво е. Peace

# 52
Дъщеря ми се отказа от памперсите, дневен и нощен и се научи на тоалетна точно за 1 ден, на 2 години и половина.
Преди това не съм я карала, ползвала е няколко пъти, на игра.

# 53

... само трябва да се устоява безразлично на всякакви идиотски въпроси от другите "Още ли сте с памперс" и "Ние нашия го махнахме още на годинка".
Моят син също е на 2г и 4м и е с памперс и често казано ей такива подмятания ме влудяват. Аз не съм човек много влияещ се от хорското мнение, но като те изгледат навън като минаваш и чуеш после коментари или директните въпроси - "Защо..." и започвам да се чувствам като провалил се родител Rolling Eyes, или пък детето виновно че не схваща. Но и аз се убеждавам все повече, че насила не става, най-много така да се забави още повече процеса ако реши детето да се заинати или уплаши.

# 54

Далеч съм още от темата за гърнето, но явно ние като малки сме били по-схватливи и бързо сме се научавали.

Нищо подобно. Единствената причина е, че пелените мокрят, некомфортни са, и прането им е било адска и ужасна каторга, от която жените са се опитвали съвсем резонно да се оттърват колкото може по рано, с цел да си улеснят живота. Сега по-лесното е да следваш естественото развитие на детето, разбира се, изключвам случая в който памперсите запарват или изриват някое по-нежно дупе.
  Разбира се, прекрасно е, ако това стане по-рано , но тук се говори за големи и често безплодни усилия, прогрес и регрес, притеснения, драми, изхабени нерви - и като резултат - няколко месеца, пък и дори година по-рано махнат памперс в сравнение с дете, което просто го е направило по желание и обикновено отведнъж - и каква е дългосрочната полза от това... Просто няма такава. Човек трябва да си пести нервите и терзанията.

Боби, аз на такива въпроси "Защо сте още с памперс" просто отговарях "Защо не?".

# 55
Ох това гърне това гърне вече съм изтрещяла.

Та миналата година като направи Митко 6 месеца му купих гърне. Обясних за какво е сложихме играчки. Той седна и почти веднага се изпишка. Много казвах браво хареса му. На другия ден имахме и аки. И така на 7 месеца беше почти изцяло на гърне. Даже и си казваше (пърдеше с уста) като има аки. После обаче започна да се изправя и като усетеше твърдо под краката си и искаше да става. За това купихме седалка за тоалетна чиния. И там идилията продължи. Като стана студено обаче на моето човече не му беше удобно в тоалетната. Слагах му гърнето на един стол и така поне 1 акане и няколко пиканета имаше на ден. И това всичко докъто проходи. Проходи и вече не искаше по никакъв начин да ходи седне на гърнето. За известно време спрях да го тормозя. След един месец му купих яздещо гърне. Показах му го взех едно негово плюшено магаре и сложих магарето на другото гърне. Работата пак стана. И пак беше започнал да ходи по 1 акане и няколко пишкания на ден имаше. Да ама пишката не ни беше забелена. Ходихме в пирогов да ни я забелват. И спря да ходи на гърне. Там ми казаха да не го тормозя с гърне извесно време. Той в началото въпреки че е с дрехите и с памперс пак сядаше на гърнето и си вършешеше работата. Само дето като пикаше много го болеше. Като минаха 2-3 седмици пак реших да го пробвам, ама човека вече неще. Пък и беше видял, че баща му пика прав и не искаше да седне на гърне. Поредния трик, който измислих беше да цели канала на банята. И пикаше прав на канала на банята и така няколко дни. После реших да махна памперса и да го оставя по гащи. Хубаво ама човекът решил да отиде на канала на банята като му се допишка и през гащите пишкал и после се подхлъзнал на мокрото и сега неще нито да види памучни гащи. Нито иска да пика на канала на банята. Миналата седмица го оставих за 2 мин без гащи и той се изака на паркета и от тогава всеки мой опит е придружен с "наказателно акане на паркета или пикане".
Знам му се пишка веднага след ставане от сън, преди два дена се опитах да го държа над тоалетната да пика ама той стиска и реве, опитах да го сложа на гърне пак стиска и реве. Накрая пак се изкубна и на паркета си свърши работата.

Вече не знам какво да правя.
hahaha hahaha Ей, опасни са . Като ти прочетох поста се посмях. Laughing Hug
Каката навремето се научи за една седмица, беше на 1.8г.Отведнъж и махнах памперса.Е да, но синчето е друга работа. Във всичко е много по-бавно развиващ се. Започнах да го свиквам с гърнето след като навърши 1г, после след 2-3 месеца пак, даже преди 2 седмици му свалих памперса и го оставих да се напишква, за ад разбере.Но очевидно още е далеч, защото постоянно мрънка на гърнето или направо плаче и бяга от него. Затова ще изчакам и след време пак ще му предложа. Peace

# 56
  • София
... аз на такива въпроси "Защо сте още с памперс" просто отговарях "Защо не?".

А аз: "Защо питаш?" Blush Twisted Evil Mr. Green

# 57
... аз на такива въпроси "Защо сте още с памперс" просто отговарях "Защо не?".

А аз: "Защо питаш?" Blush Twisted Evil Mr. Green
hahaha Joy Joy Joy
Ще пробвам и аз  Mr. Green

# 58
  • Русе
Ще следя темата. Явно към всяко дете подхода трябва да е много индивидуален. Имам две племеннички  на същата възраст, които все още са с памперси. От 1 месец тръгнаха на детска ясла. Там определено се стараят. Вкъщи едната вече почти не ползва памперс. Последната седмица дори сама си взема гърнето смъква си гащичките. Но другата си стои на гърнето и нищо не прави. Може и 1 час да стои и да се изпиша в гащите си след няма и 5 минути. Толкова са различни двете, все едно не са сестри!  Laughing

# 59
Моят син свали тренировъчните гащи (които носеше още от двегодишен) преди два месеца, на три години и месец. Писала съм и в тази тема, и в другата - всичко опитахме, всякакви съвети от педиатри, психолози, игри и поощрения, в детската градина имитация и какво ли не. Истината (която аз единствена не щях да чуя, а ми беше повтаряна от учителки и педиатри постояно) е, че в момента, в който той реши, махна и дневния, и за следобеден сън от веднъж, а сега вече не ще и нощния. Държи да пишка преди лягане, не иска да заспива ако има подозрения, че ще му се допишка и така. Оставете ги, ще се случи навреме.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт