За приложението на "западният модел" в българското семейство

• 21 671
  • 371
  •   1
Отговори
# 315
Нел,излизам от твоя конкретен случай.   Peace

viliko,изобщо не става въпрос за безизходица...
Ако трябва да обобщя причините на повечето писали във форума,то те са :
1.Откакто се е родило детето ,не сме излизали сами....
2.Как да ходя на фризьор с малко дете?
3.Не можем никъде да отидем уикенда с детето....
и т.н., които не ми звучат като на пожар.....   Laughing

Да не казвам хич ,ама май наистина не съм срещала :
"Налага ми се лечение в болница,пък бабата не ще да гледа детето..."
"Останах без работа,пък бабите не искат да помогнат...."
което показва,че в критични ,безизходни ситуации бабите/дядовците са насреща.

# 316
Е, излизаш от случая- защото отново се оплете  ooooh!

Иначе - да, мисля - че на бабата конкретно веднъж месечно няма нищо да й стане да го погледа това така желано внуче- ако майката, щото и тя е човек нали, има нужда от малко лично време. И ако отношенията са такива - каквито трябва да бъдат - тоест достатъчно близост има - същата тая баба няма да откаже, определено. Не че някой е длъжен на някого, ама аз така разбирам семейството. Не че не мога съседка да помоля за помощ...Но виж - явно ти като станеш баба - ще откажеш - това вече е твой проблем.

# 317
Краси-мира-КОйто пожела те разбра ,другите искат да си предъвкват едни и същи мнения до припадък в N:...теми.     bouquet
Това е вярно ,и наистина ако имате добри отношения с родители и свекъри и  сте що-годе цивилизовано държащи се ,подход ,все ще се намери ,и за тези незабележителните слу4аи на нужда . Но да се о4аква ,4е всеки ден някой трябва да е на разположение за моето дете..еми сори,не става!  Peace

# 318
Оф, Танче - какво пожелаване, какво разбиране - не се ли усещаш малко и ти - отдели се от това лично отношение поне веднъж и дай обективно мнение - всъщност си почти си го направила, като пропуснем първата част на поста ти  Wink

# 319
Нел,излизам от твоя конкретен случай.   Peace
Благодаря . Ще си отдъхна .

При мен не са насреща . И кво праЙм ? Някой разбира , че аз искам непрекъснато да ми гледат детето  ooooh!

Няма да пиша повече . Вилико е изразила и моето отношение по въпроса .

# 320
Краси-мира-КОйто пожела те разбра ,другите искат да си предъвкват едни и същи мнения до припадък в N:...теми.     bouquet

Peace

# 321

При мен не са насреща . И кво праЙм ? Някой разбира , че аз искам непрекъснато да ми гледат детето  ooooh!
Няма да пиша повече . Вилико е изразила и моето отношение по въпроса .
Ами гледаш си го ти и когато те имат нужда от нещо-вадиш тефтера и отсяваш кой,кога и т.н.
Ве4е бях писала,4е и на фризура,и на лекар ,и на шопинг ходя с детето,защото смятам ,4е така трябва и е мое задължение,не 4е аз нямам опашки пред вратата за обратният вариант,но просто знаеш ,4е ти си този който възпитава и не  се ядосваш напразнпо.
Животът е толкова кратък,наслаждавай се на детето си,утре ще порасне и ще поеме своя път,тогава ще си отдъхнеш.
ОСВЕН  ако не си Хипокрит като Вили-то ,която с насмешка изказа мнение,4е бабата да гледа детето,а пък после ..западен модел за нея:)Simple Smile

# 322
Ти освен всичко друго - нямаш и чувство за хумор - нещо, което определено доказваш често  Peace
А това да се радвам на детето - докато ми диша боята във фризьорския - оставам без коментар  Sick

# 323
Ти освен всичко друго - нямаш и чувство за хумор - нещо, което определено доказваш често  Peace
А това да се радвам на детето - докато ми диша боята във фризьорския - оставам без коментар  Sick
Е аз не се боядисвам,а подстригвам ,както и нея с мен !:)
Ти май нищо не схващаш,а само контрираш ей така за спорта?  Naughty

# 324
Е аз не се боядисвам,а подстригвам ,както и нея с мен !:)
Ти май нищо не схващаш,а само контрираш ей така за спорта?  Naughty

Каквото искаш прави заедно с детето. Ама приеми - че има и хора, за които да си обезкосмят триъгълника например - не е нужно да взимат и детето - защото като пораснело - ще е отделено от нас - та сега, видиш ли - дай да му бая 25 часа дневно  Stop
И не аз - ти не схващаш. Но не се учудвам.

# 325
Няма да чета подробно темата, нарочно.  Sunglasses
Ще споделя само, че на мен ми е много неудобно да карам бабата да ми гледа децата, за да ида на кино/театър/кръчма. Не че не ми се ще де... Никога за нищо не са ми отказали хората, но някак не върви да прекосяват половината град примерно в 10 часа вечерта, за да се приберат, понеже аз съм била на кино/театър/кръчма.

# 326
А аз не спирам да се чудя къде са бащите?   newsm78
Моите двама сина винаги ги е гледал баща им,когато съм искала да отида на фризьор,на  козметик,на лекар....или изобщо на място,където нямат работа малки деца.

# 327
А аз не спирам да се чудя къде са бащите?   newsm78
Моите двама сина винаги ги е гледал баща им,когато съм искала да отида на фризьор,на  козметик,на лекар....или изобщо на място,където нямат работа малки деца.

Да, те всички лекари, фризьори и козметици работят вечер след 19ч... Tired
А бащите - забравих - как къде - готвят наравно с теб.

# 328
 Вили-Оф,ти си ...уникум за някои неща. Sick
Та, то всеки ден от седмицата би ми излизало нещо такова-козметик,фризура,маникюр,педикюр, кафе , гинеколог4ен преглед,зъболекар, медицински профилактики  за цитонамзка, и т.н., смяна маслото на колата,спукана гума,пазар за храна ,да отида до другият край на града да изхвърля разделният и за рециклиране боклук, да се видя с приятелка дошла си от 4чужбина за седмица, да вися на опашки за сметки,или за изпращане на колети и куриерски услуги, да търся нови книги из книжарниците и антикварният, да си подновя застраховките за къщата и колите, да си отспя будуването заради детето, да приключа4а с4етоводните от4ети за заплати на работниците ,да си напиша заданията за университета,да си 4ета недо4етените глави за у4енето, да си засадя подправките и прекопая градинката ..........стана ли ти ясно,4е детето е 4аст от вси4ко това и се нау4аваш да се справяш. Peace

# 329
Е, ама не аз съм тази - дето роптаеше - че няма близки наоколо в чуждата държава и няма време за себе си и пътувания  Peace
Аз моя начин съм си намерила.
Но това няма нищо общо с темата за родителите. За мен те са най-близките ми хора на този свят и от тях на първо място очаквам помощ и подкрепа. Такава искам да бъда и аз за сина си.
Вие правете каквото искате  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт