"Black Swan" на Дарън Аронофски (:

• 6 135
  • 71
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile

Позволявам си да пусна цяла тема за този филм, защото все пак се води сред кино-събитията на годината, има безброй номинации и изобщо усилено се спряга за шедьовър  Crazy  Peace

Гледахте ли го вече? Аз лично го харесах страшно много, но предполагам, съм пристрастна -- обожавам Дарън Аронофски, обожавам Натали Портман, обичам филми за балет, а този конкретно го чакам нетърпеливо от дъъъъъълго, дълго време  Praynig

След първото гледане бях страшно еуфорично настроена, предполагам след още някое и друго гледане ще 'улегне' и ще имам по-трезва преценка, но все пак...  Heart Eyes Филмът е много красив, Натали е повече от прелестна, историята ми допадна, а и цялостното изложение беше приятно психарско (:

Вие какво мислите?

# 1
  • In The Middle Of Nowhere
Не съм го гледала още, но ще го гледам задължително. Този афиш много ми харесва, много е въздействащ. Меичка, имаш наистина причина да го харесваш и то не една, а цели три, хубаво съвпадение:)

# 2
Не съм го гледала все още, но съм го набелязала, само чакам да излезе релийз с по-добро качество. Като го гледам ще споделя впечатления. Peace

# 3
  • при него
Гледах го преди няколко дни. За мен е малко странен, в смисъл, нали главната героиня сънуваше (халюцинираше) доста неща, та не ми стана съвсем ясно кое беше сън и кое наистина й се случи. Освен това, тъй като Натали Портман (колкото и да я харесвам) не е балерина и доста от балетните сцени я даваха само в главата. Според мен можеха да вземат някоя по-неизвестна актриса, но която може да танцува, за да бъде показан балета в пълният му блясък. Самата идея на филма ми се губи точно каква е - да се покаже балета? Да се покажат последиците от майка - "диктатор" ? Да се покаже падението на една звезда? Има идеи във филма, но те са просто посочени, без да са доразвити цялостно и докрай.

# 4
Основната идея според мен беше какво може да си причини човек от свръхамбиция. Достатъчно добре беше показано, но му липсваше онова същото, което според героя на Венсан Касел липсваше на главната героиня - искрата, която превръща просто добрия продукт в явление/събитие и т.н.

# 5
  • Ænima/Albuquerque
Освен това, тъй като Натали Портман (колкото и да я харесвам) не е балерина и доста от балетните сцени я даваха само в главата. Според мен можеха да вземат някоя по-неизвестна актриса, но която може да танцува, за да бъде показан балета в пълният му блясък.

Всъщност Натали е ходила на балет от 4 до 13 годишна възраст и всичките сцени ги играе самата тя.
И не знам как видя, че я снимат само в главата.  Rolling Eyes

Филмът ми хареса ужасно!
Вече го гледах и втори път и бях дори по-впечатлена, повече внимавах и нещата ми се видяха още по-логични.
Прекрасен филм!
Страхотна Натали, трябва да й дадат Оскара!
Разкошен Венсан, а Аронофски вече е любимият ми режисьор.

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 17:01 от Sarcasm™

# 6
  • при него
Сарказъм, това е моето мнение. Харесвам Натали Портман, но според мен тази роля не е за нея.

# 7
Всъщност Натали е ходила на балет от 4 до 13 годишна възраст и всичките сцени ги играе самата тя.
И не знам как видя, че я снимат само в главата.  Rolling Eyes

Наистина ли тя играе всичките балетни сцени?  Shocked Изумена съм, бях почти сигурна, че е била с дубльорка. Браво на момичето. Виж, за Оскар не знам, защото нямам представа от останалите (потенциални) претендентки.

# 8
  • Ænima/Albuquerque
Тя, тя.
Е, разбира се, че е имала дубльорка, но по-голямата част от сцените ги играе сама.

*"Though Natalie Portman does most of her own dancing, professional ballerina Sarah Lane doubles her in some shots involving complex en pointe moves."

# 9
Бая се чудих първите 15-20 мин. дали да му дам шанс. Радвам се, че го направих, хареса ми. 

# 10
  • София
Основната идея според мен беше какво може да си причини човек от свръхамбиция. Достатъчно добре беше показано, но му липсваше онова същото, което според героя на Венсан Касел липсваше на главната героиня - искрата, която превръща просто добрия продукт в явление/събитие и т.н.

Дали свръхамбиция? Аз мисля, че тя за пръв и последен път в живота си изпита истинско чувство.

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 00:55 от diakam

# 11
  • Ænima/Albuquerque
Тя свръхамбицията беше повече откъм майката, отколкото от самата нея.
За мен филма носеше друга идея, желанието да постигнеш съвършенството на всяка цена и липсата на нещо друго в живота ти, за което да се бориш и живееш, с изключение на това, което правиш.
Само по себе си това е много тъжно.

# 12
А къде във всичко това е младата балерина, която я измества и която главната героиня подозира в 'свръхестествени сили'  Thinking Понеже това се тиражира като основна сюжетна линия по описанията?

# 13
  • Ænima/Albuquerque
А къде във всичко това е младата балерина, която я измества и която главната героиня подозира в 'свръхестествени сили'

Никъде. hahaha

# 14
А къде във всичко това е младата балерина, която я измества и която главната героиня подозира в 'свръхестествени сили'

Никъде. hahaha

Мани  tooth Тоя който го е писал, явно толкова е гледал. В Замундата преди малко попаднах на това описание: "Танцьорката ветеран Нина (Натали Портман) най-после е избрана да играе главната роля в Лебедово Езеро в новия сезон след оттеглянето на бившата солистка Бет ( Уинона Райдър). По това време идва и нова балерина от Сан Франциско, която със своята освободеност и непринудено държание заинтригува Нина, както и Томас (Венсан Касел) , който е режисьор на постановките.  Приятелството между двете прераства във вихър в който Натали започва да се съмнява дали новата тацьорка иска да я използва за да застане на нейно място и дали не са намесени свръх естествени сили, които да спомогнат за това.'

Предполагам така по-смислено звучи, а и младата балерина също я има, но не е тя основния проблем на Нина/Натали. Тоя филм явно не е толкова лесен за възприемане колкото изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт