Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 600
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 60
Нали разликата е в това дали има подпис или няма. За мен това е потребност или изпитваш, или не изпитваш потребност да се подпишеш, ..

Ами няма как да се разберем взаимно. За теб бракът е потребност, а за мен свободен избор.

Аз нямам потребност да съм омъжена.
Искам да съм съпругата точно на този човек, защото той е единственият, когото искам, с когото искам да остарея, от когото искам деца.. И не, нямам против и официално да кажа/ покажа и нямам против да делим материални и морални задължения/привилегии итн. Това не е потребност, а желание, свободна воля итн.

Потребностите са нужди. Нужда от брак не съм имала.
Както писах в началото, преди да срещна съпруга ми не съм искала нито деца, нито брак. И пак си бях щастлива- по един друг начин.

# 61
За брак-казах от инат че не искам.Всъщност искам,но няма да си го изпрося.Ако се сети,сети,ако ли не...

Грешиш дълбоко, рожбе.   Rolling Eyes
Не казвам, че трябва да му опреш ножа на шията, ама... Хем си казала, че не искаш (от инат), хем очакваш да се сети, че всъщност искаш обратното. Мъжете не се сещат. Искат ясно да им се каже, покаже, нарисува, обясни и накрая с две думи да се обобщи.  Laughing
Намери начин да го осветлиш за мнението си по въпроса и го остави да действа според разбиранията си. Ако има съвпадение между неговите и твоите - идеално. Ако не - мислете как да излезете от ситуацията.
Мъж да се досети какво иска жената до него... Няма такъв филм!  Laughing

# 62
Какво толкова нападнахте Сиси - на мене ми допада това което е написала Peace

# 63
  • град-държава
Нали разликата е в това дали има подпис или няма. За мен това е потребност или изпитваш, или не изпитваш потребност да се подпишеш, ..

Искам да съм съпругата точно на този човек, защото той е единственият, когото искам, с когото искам да остарея, от когото искам деца.. И не, нямам против и официално да кажа/ покажа и нямам против да делим материални и морални задължения/привилегии итн.

Е, аз нямам потребност да съм омъжена, за да желая и да имам тези неща. Wink

# 64
  • София
Да, ако си на осемнайсет!
Какво толкова нападнахте Сиси - на мене ми допада това което е написала Peace

# 65
За брак-казах от инат че не искам.Всъщност искам,но няма да си го изпрося.Ако се сети,сети,ако ли не...

Грешиш дълбоко, рожбе.   Rolling Eyes
Не казвам, че трябва да му опреш ножа на шията, ама... Хем си казала, че не искаш (от инат), хем очакваш да се сети, че всъщност искаш обратното. Мъжете не се сещат. Искат ясно да им се каже, покаже, нарисува, обясни и накрая с две думи да се обобщи.  Laughing
Намери начин да го осветлиш за мнението си по въпроса и го остави да действа според разбиранията си. Ако има съвпадение между неговите и твоите - идеално. Ако не - мислете как да излезете от ситуацията.
Мъж да се досети какво иска жената до него... Няма такъв филм!  Laughing
В бракът не става въпрос за навиване и изпълване на желания, трябва и двамата да го искат, щом господинът не се обажда,
значи е несигурен в тази крачка, това няма нищо общо дали обича девойката или не, може замислите му да са от друго естество.
Той като се реши ще си каже. Не одобрявам намекването и подсказването, развностойно е на изпросване.  Peace

# 66
Е, аз нямам потребност да съм омъжена, за да желая и да имам тези неща. Wink
T.e. имаш потребност да останеш неомъжена?
По-добре да сменим думата потребност, защото и в двата случая звучи неподходящо...  Laughing

Иначе много хора (последно Немо) намекват, че това да няма бракове е желание на мъжете, а не на жените.
Вторите просто се приспособяват. Май тази тема засяга същото. Не е "за" и "против" брака.

# 67
  • Linz
Имаше една върла защитничка на безбрачието във форума, но взе, че се ожени.
Шашава работа hahaha
Ама повече бяхме.
Аз бих добавила и, че не се случва на всеки. Във все повече случаи предложението идва от жената- традициите не са това, което бяха.

# 68
Той като се реши ще си каже. Не одобрявам намекването и подсказването, развностойно е на изпросване.  Peace

Никой не я кара да проси. Напротив. Както си е казала, че не иска брак (на инат), така може в спокоен разговор да си каже и че иска (искрено). И по принцип.
А дали, кога и с кого ще ѝ се случи... Божа работа.
И, така и така съм почнала, да ви светна, че принцовете с белите коне, букетите и пръстените на лунна светлина са само в приказките и сериалите.
И в мокрите сънища на старите моми...

# 69
  • Пловдив
Тъкмо щях да питам, само аз ли съм тази дето предложи. А то било модерно  Laughing. Просто за четирите години съвместен живот си опознах "стоката" - тип "ако работи не го ръчкай". Знаех и какво го плаши - не брака, а самото мероприятие сватба. Е в един момент аз реших, че ми е важен подписа и му казах, че ще се женим и ..... той каза "да". Wink

# 70
И, така и така съм почнала, да ви светна, че принцовете с белите коне, букетите и пръстените на лунна светлина са само в приказките и сериалите.
Аз пък да ви светна, че принцът за всяка принцеса изглежда различно, за една е на бял кон, за друга кара бмв, а за трета
е чаровник с ладичка  Crazy
Във всеки случай съм забелязвала, че не противоположностите се привличат, а точно сходните по характер хора.
Така че, една романтичка ще се зарадва на романтичен мъж и т.н.
Романтичните мъже ги има и в реалния живот, красивата любов не е само блян от филмите, а може всеки реално да си я изживее,
трябва да се намери просто пасващия партньор, този който ти тава точно това от което имаш нужда.  Mr. Green
За някой е прегръдка, за друга як кекс.

# 71
Мдааа, провокативна си бе темата и досега оправдава очакванията. Надявам се авторката да е доволна Mr. Green

# 72
Забелязвам,че много от жените,живеещи без брак с партньора си,някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място.Аз мисля,че има живеещи без брак,защото има мъже,които не искат да сключват брак.Тоест,мъжете играят играта,а жената играе по свирката на мъжа.Не всяка жена има късмет да й предложат брак.Предложението за брак е нещо много важно за едно момиче.Да не се залъгваме,прекрасно е!Чувстваш се по-специална за някого.Хубаво е да те пожелае някой завинаги,дори и да не се получава точно така винаги.Мъжът не предлага брак на коя да е,но не му е проблем просто да живее с която и да е.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля,че предложението за брак е явно доказателство,че този мъж ,поне в този миг иска да бъде завинаги с тази жена.
Абсолютно е вярно.
Нямам нищо против съжителството на семейни начала, нито пък сляпо вярвам, че един подпис променя коренно нещата. Но все пак написаното от авторката е чистата истина, поне според мен. Винаги съм си го мислила тайничко, но не съм го казвала, за да не обидя някого.  bouquet

# 73
Темата не е за или против брака, нали така? Ако съжителството без подпис удовлетворява и двамата партньори, лично аз не виждам проблем (Е, нито едно общество освен съвременната "западна" цивилизация не толерира съжителство без брак, вероятно има защо  Thinking).
Темата е за съжителство без брак, когато жената предпочита да е омъжена.
Сигурна съм, че има жени, които категорично не желаят да се бракуват, както има такива, които не желаят да раждат деца или изобщо да са родители. Сигурна съм, че има и такива, за които е все едно с подпис или без, със сватба или без... Но според личните ми наблюдения в повечето случаи жената иска, мечтае да се омъжи. Но се съобразява с желанието на партньора си.
Жените сме много адаптивни. Особено когато обичаме истински  Peace

# 74
На моичкия му бяха налели в главата, че "нямало смисъл от женене". Хубаво, карахме - варахме така, обаче като разбра, че ще става татко, планирано си беше, омекна. Само дето трябваше аз да се нагърбя с всичко, добре че само подпис беше.... Tired

Не е махвал халката си и за ден. Така че, ако някъде има някоя лИбОФФница, то тя със сигурност знае за семейното му положение. Laughing

Не , не мисля, че съм го вързала. И не искам да се чувства вързан. Макар че...миналата година, аха-аха, да го развържа... Tired

Общи условия

Активация на акаунт