Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

• 156 523
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте.
Апр - имаш силна воля с тези мезета и салатки... аз наруших "леката серия" манджи, ноо... вече ще се заема сериозно.
Трябват ми идеи за леки ястия, но с месце...
Бенита - мъфинките изглеждат страхотно!
lu4a - честит мен ден на мъжът ти. Прекрасно си се постарала.
иланг-иланг страхотно меню
Венета - тези манджички, които отнемат най-много време, а изчезват за най-кратко - точно те си заслужават   bouquet
bliznacite2004 да ти е жива и здрава именничката. Сладкиша изглежда идеално!
Динстан - честита хлебопекарна. Ти заслужаваш  

Честито на всички именници - и вчерашните и днешните. Както и на техните семейства! smile3525

Малко снимки от тези дни:
Шкембе чорба  Embarassed (полуфалшива)                                                

Пилешки хапки с ориз и праз

Кисело зеле със свинско месо (последното кисело зеленце)

И днешният ни обяд - яйца по панагюрски и препечени филийки

# 271
Тайне,благодаря за пояснението за хляба и за напомнянето за тавичката с вода,ще пробвам,дано ми се получи и на мен! Hug
Близнаците,J_M_M  и Луча-честити ви именници,здраве и щастие винаги да имат!  bouquet
Крадвам си идеята за краставичките на Йоли! Peace
Ангелче,много си мила! Heart Eyes Heart Eyes

Весел празник на именниците и хубави почивни дни на всички!  bouquet

# 272
  • ГОре на черешата...
Тотално съм ви изпуснала края ooooh!...

Честит имен ден на всички именници - вчерашни и днешни - бъдете живи и здрави  bouquet!

Пускам си вчерашната Богоявленска погача

Ванилови къпкейкс

и се връщам да разглеждам...

# 273
  • София
  Аз пак не я виждам, от прикачи не ги виждам! Ааа, появи се накрая!

# 274
  • София
labrex, какви пухкави кексчета!
Вени, много апетитен кекс /много обича; кeкс/чета/, но мъжа ми не ги яде, защато били сухи и аз избягвам да правя, защото си ги ям само аз, а нямам спирачка!
Benita, браво на мъжа ти!
pure elixir, много хубава питка!
bliznacite2004, този сладкиш се оказа много лесен и невероятно вкусен, колкото пъти съм го правила, няма грешка!
иланг-иланг, може ли рецептата за пастета от риба тон?
еlenaa2, дори и посто пак е вкусно!
lu4a, да ти е жив и здрав мъжа, много хубаво меню се спретнала!
Apr, много обичам пърленки, твойте изглеждат разкошно!
Женя, много вкусно и у вас!
mari_eta, каква погача /харесвам високите питки/ и вкусни кексчета!
Честито на всички именници от вчера и днес!

У нас салата краставици и постни зелеви сърми и пълнени леко люти чушки за гарнитура на вратни пържоли и бутчета в зелев листпо рецепта  Жоро от "Гответе с мен", винаги много добре се получават.

# 275
Привет, вълшебнци! Страхотни предложения!
ditsan, честита награда!!!  bouquet Гуинет, честити купички и на теб, много са сладки!  Simple Smile
Аз отново съм с рехаво представяне - снощи пак мезета, довечера и утре вечер май ще сме навън, но след това се стягам, обещавам. Но към мезетата този път за разнообразие направих пърленка със сирена и шарена сол. Mr. Green

П.П. Честит празник на всички празнуващи!!!

Много те моля да ми кажеш как направи пърленката със сирене и шарена сол. За мен ще е много важно, че съм на зверска диета и изпадам в потрес какво да си приготвям всеки ден Sad

# 276
  • София
Аз срам, не срам, ще си пусна Ореховия пай. Като го вадих от формата,  го изпуснах върху масата и стана на парчета  ooooh! Но си е все така вкусен, де  Laughing

и едно потвърждение, че крушата не пада по-далеч от дървото  hahaha

# 277
Свинско със зеленчуци в плик

Сладкиша с майонеза на сладка хапка

Честито на именниците!   bouquet

# 278
  • Torino,IT
Аз се отчитам с ябълковия сладкиш на Фукла.
Може ли рецептата  Hug

Ето рецептата, извинявай за закъснението Peace
Ябълков сладкиш с бисквити
Продукти:
1 пак. масло, 1 пак. чаени бисквити, 5-6 ябълки, 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, канела.

В тава се разтопява маслото и върху него се нареждат бисквитите. Отгоре са разпределят ябълките, обелени и нарязани на кубчета. Поръсва се с канела.
От яйцата, захарта и брашното се забърква тесто, което се изсипва върху ябълките и се разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса

# 279
unadaptable , с удоволствие:
Омесва се тесто от 380 гр. брашно, 200 мл. вода, 2 с.л. олио, щипка сол, щипка захар и 1/4 кубче жива мая. След втасване (минимум 1-1,5 час на топло) се разделя на 2 топки (едната - "долната" може да е малко по-голяма), които се доомесват леко. Едната - "долната" топка се разстила на дъното на тавичката, като се оставя и малък вертикален борд отстрани. Наръсва се със сирене на вкус. Разточва се и втората топка (аз я раздърпвам като мекица) и се слага отгоре, като оставеният борд се обръща отгоре и се попритиска, за да се "запечата" пърленката. Наръсва се с шарена сол на вкус (може и след изпичането). Пече се в НЕ загрята предварително фурна, която се включва на 200. Става готова доста бързо - за 15-20 мин.

# 280
  • Варна
Честит имен ден на всички празнуващи и със здраве да си носят имената. newsm51

Мари ета страхотна питка и кексчета
Деликате чудесна"сладка хапка"
Селма мерси,питките и сладкишите ти са прекрасни
Цецето,Ина,Верабел,Елена,Бенита,Линдита,Иланг много вкусно
Лабрех много накипрени  са тези кексчета
Вени с богата пица и кекс
Женя,Луча богато меню
Близнаците много звезден сладкиша
Петя сочни тригуни
Тайна супер хлебче

За днес пиле салатка и царевичния хляб на Илрай  newsm51.
Много вкусен,аз го направих на две питки и добавих подправка сминдух,мирудия ли му казват...

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 20:38 от megansg

# 281
unadaptable , с удоволствие:
Омесва се тесто от 380 гр. брашно, 200 мл. вода, 2 с.л. олио, щипка сол, щипка захар и 1/4 кубче жива мая. След втасване (минимум 1-1,5 час на топло) се разделя на 2 топки (едната - "долната" може да е малко по-голяма), които се доомесват леко. Едната - "долната" топка се разстила на дъното на тавичката, като се оставя и малък вертикален борд отстрани. Наръсва се със сирене на вкус. Разточва се и втората топка (аз я раздърпвам като мекица) и се слага отгоре, като оставеният борд се обръща отгоре и се попритиска, за да се "запечата" пърленката. Наръсва се с шарена сол на вкус (може и след изпичането). Пече се в НЕ загрята предварително фурна, която се включва на 200. Става готова доста бързо - за 15-20 мин.

Благодаря много за бързия отговор   bouquet Тавичката сигурно се маже с олио преди да се сложи долната част? А с брашно ръси ли се?

# 282
Охххххххххх...Какви вкусни неща видяяяях..... Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy
Направо ми се събраха очите.....Страхотни сте всички! Hug Hug Hug Hug Hug

Аз.... Embarassed Embarassed Embarassed Таковата......Тая вечер хич не съм за снимане,ама....Таковата де.....Тука сме си свои,та.....Н е ми се смейте много на неугледните снимки.... Embarassed

Пикантни картофки

.....Ииии....Пак гювече(ама голямо колкото две,че ми подариха такава съдинка и.......както можеше да се очаква не се справих добре кат' за първи път щото не прецених количеството мат'рял  ooooh! Embarassed )

# 283
Аааа,Мастерче,щом не си го харесваш дай го насам това гювече,че на мен ми се вижда много апетитно!Сложи и от картофките,и те са съвсем по наш вкус!Ей на,аз се уредих с вечеря Wink Laughing. Hug
Цецето,как само си уловила в крачка малката помощничка,да ти е жива и здрава!   bouquet
Може ли рецептата на орехавия пай?
verabel ,благодаря ти!И твоята гозба е много изкушаваща  Peace,може ли рецептата на Жоро за тези пържоли в зелев лист и заедно ли ги печеш с пълнените пиперки?

# 284
Иланг-иланг, и аз бих искала рецептата за пастета (за мъжо), но също и за салатата - много интересно звучи!?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт