Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 190
  • 711
  •   1
Отговори
# 345
Момичета,
благодаря за топлото посрещане:) Относно раждането аз почти на 100% вече съм се насочила към Токуда. А за цените имам малка надежда, че може да паднат - нали миналата седмица приеха новата наредба за максималните такси за избор на екип - но ще видим...
И аз съм натам, при кой лекар си ти? А за цените не се надявай много - това е полу-частна болница и вероятно ще измислят как да си ги искат тези пари под друга форма, още повече, че изборът на екип там не е точно избор, т.е. няма как да не го избереш  Laughing

# 346
Здравейте мами!!!!
Одавна не съм писала, но ежедневно ви чета. Вчера ходих при доки и със сигурност бебо е МЪЖ и е 1200г. Simple Smile За моя радост вече сме с главично предлежание!!!!!
Тези дни съм на тема болнични и майчинство и нужните документи за това! Тъй като съм самоосигуряващо се лице, при мен всичко трябва аз сама да си оправям и да ходя. Ако някой се интересува, да ми пише на лични. Ще се радвам ако мога да бъда полезна!!! Знам, че това е болна тема за много от нас.
Желая ви спокойна вечер!

# 347
Добре дошли на новите мами   bouquet
Момичета, да се похваля с резултатите от днешната ФМ - бебка е 44 см, 1880 гр. Док каза, че се развива много добре, всичко й е ок. Уговорихме се да отида в края на месеца, за да види как се развива и да определим дата за секциото в края на февруари.
Момичета, благодаря за бързия отговор!Имам впредвид точно това, което е показала Marinels.Само, че цената е доста висока, но няма как Sad
hellen_law3, много за кратко време се ползва тази ваничка. От първото ми дете имаме тази и първоначално се къпехме на кухненския плот. Към 3-ти, 4-ти месец почват много вече да ритат бебоците и всичко наоколо ставаше във вода и се преместихме в банята. Ако смяташ шкафа да го слагаш в банята ще е ок, иначе много скоро няма да можеш да ползваш ваничката  Peace
Аз не съм подготвила всичко още  Embarassed мъжа ми тази седмица ще ми докара скринчето и тогава ще пера и гладя нещата на бебо.
mama_vessy, аз също чакам с нетърпение мебелите. Правим детската стая в момента, до 10 дни всичко трябва да е готово и в новите шкафчета ще нареждам дрешките  Simple Smile
И като стана дума, някой интересува ли се от езотерика, астрология, мистика......? Чели ли сте какво ни чака с нашите "неземни" бебчета?
Били, аз се интересувам, но не разбирам какво имаш предвид с "неземни" бебчета  newsm78

# 348
Има ли мами, които ще раждат в Плевен през март?????? пишете ми на лични!

# 349
Четох някъде за бебетата и децата риби, че имат много силно развито шесто чувство и са екстрасензитивни. Имат свой собствен фантазен свят, който запазват до по-голяма възраст и не спазват много нормите наложени им от социума, просто защото не го чувстват като присъщо за тях. Доста често се срещат и медиуми. В общи линии това имам предвид под "неземни". Те са нашите малки ангелчета Innocent 

# 350
  • Там където е семейството ми
Добро утро от мен.Аз изпратих децата,кой на дет.градина,кой на училище.Чакаме малко по късно обаче,една чистка в къщи,вчера не успях да свърша всичко,че много ме заболя гърбът.
От няколко дни моите киселини стават нечовешки просто Sad Докато съм права се трае,но в момента щом легна се почва,такова чудо,че чак до повръщане се стига. ooooh!
Станах огромна,в буквалният смисъл огромна.........взе да тежи бебчо.Мъжът ми гледа да помага,колкото може,но ходи и на работа и му идва нанагорно и на него.
Гледам,че повечето от вас са започнали да се подготвят с покупки.Аз до момента още,си трая(за кога ли) и едни чорапи даже не съм купила. ooooh!
Другата седмица правя планове,да изляза на покупки,ама да не се каня много,че да не ми мине котка път. Mr. Green

# 351
До Варненските мами:
Среща в петък пред Хополенд в Гранд МОЛ - 13.00 часа.
За сега са потвърдили - Zvezda, Thomasito, Gin_s, Тони Бонбони.
Очакавме участие и на другите мами. Grinning

Живот и здраве и аз съм там  Grinning

Днес на обед съм на консултация и преглед
Надявам се всичко да е наред с бебчето
Вчера слетобед много буйства бебчо, чак ме заболя корема

# 352
при проблем с киселините какво правите?легнала проблем нямам, но като сам седнала за пове4е от 30 мин започва една пареща болка в епигастриума, 4е чак не се трае

# 353
  • Видин
Добро утро! Гледам за ванички говорите. Ние имаме на Бертони анатомична със стойка и все още я ползваме  hahaha Къпеме се в детската...Разбира се, ако е някой дивак и прави всичко във вода не е удачен вариант след определени месеци. Само че моето си седи, играе си и се кефи Simple Smile А нас с таткото не ни боли гърба докато го къпеме  Grinning
Габи е добре. Беше малко сополив и в резултат му излязоха 2 кътника. Сега очаквам още включвания. Ама да излизат докато не е дошло бебето. Бях се сдухала, защото бях решила, че има синдром на хиперактивност...а най-много ме притеснява връзката му с атопичния дерматит, който Габ все пак има.... Ще го мисля. Надявам се просто да е малко по-див и активен, а не болен  Tired

# 354
mama_vessy, и аз като ги чета, направо ми идва да си хвана чантичката и да ходя да раждам в Пловдив  Crossing Arms
Да ви кажа не виждам защо не....
Най-вече защото не ми се пътува с бебе на 3-5 дни. Пък и ако съм секцио, няма да е най-приятното пътуване към вкъщи. А и посред зима.....Да не говорим, че Майчин дом ми е на 5 минути, Шейново и Токуда на по 10 минути, а аз да хукна на раждам на 120 км  ooooh!

Писах това защото поставих себе си във такава ситуация-Живея в Киев или Москва, бремена съм, избирам клиника къде да родя, ситуацията е такава че тази до мен взима 4 хил за раждание а клиниката на другия край на града която се намира на два часа път искат пъти по малко.
Ако парите за мен са от значение ще отида да раждам в далечната. Ако все пак ще раша да раждам в тази до мен значи парите не са били един от важните критерии.
Добро утро на всички, приятен, усмихнат и здрав ден ви желая.

# 355
 Hug  Добро утро и от мен!

# 356
Сега чета назад и това изречение направо ме уби.

Цитат
Бях се сдухала, защото бях решила, че има синдром на хиперактивност...а най-много ме притеснява връзката му с атопичния дерматит, който Габ все пак има.... Ще го мисля. Надявам се просто да е малко по-див и активен, а не болен  
Абе хора как така поставяте диагнози на децата си  Shocked Shocked, аз съм професионален психолог, учила съм за това 6 години и никога сама ни то на свое ни то на чуждо дете не бих се решила да поставя такава тежка диагноза.
Тази диагноза се поставя от екип от лекари в този екип задължително трябва да има поне 4 специалиста, невролог, логопед, психолог, психиатър. Моля те по малко чети в нета за всякакви болести и всичко ще е наред, ако се съмняваш за нещо заведи детето си поне на един специалист и той ще прицени дали имаш нужда от другите.
amanita мила детето ти на 1.5, ни то един уважаваш професията и себе си специалист няма да се реши даже да тества детето ти. Чети повече литература хубава за нормални деца и ще видиш че децата имат кризи и различни периоди в развитието и не е нужно всяко негово отклонение в поведението или пък защото на приятелката детето и по спокойно да му поставяш етикети.
Дано да съм те успокоила малко, въпреки че на пръв погляд тона ми може да ти се стори малко агресивен, не съм агресивна повярвай ми, просто нямаш си и на представа  и дано никога не разбереш какво е това да имаш дете със хиперактивност или други такива отклонения,

# 357
  • Пловдив
Добро утро и от мен и хубав ден  Hug

Момичета, можете ли да ми препоръчате книги за отглеждане на бебето?

И още нещо се чудя - във всички списъци за покупки за новородено пише бархетни и тензухени пелени. За какво точно се ползват те и колко бройки горе-долу ще са ми нужни?

И колко непромокаеми подложки за повиване? Чета насам-натам, че момченцата обичали да правят фонтанчета, като ги събуеш и трябват повечко, но колко всъщност  newsm78

# 358
Добро утро и от мен  Hug

при проблем с киселините какво правите?легнала проблем нямам, но като сам седнала за пове4е от 30 мин започва една пареща болка в епигастриума, 4е чак не се трае
Пия сода, въпреки че хич не я харесвам и дъвча дъвка. Тези две неща долу-горе облекчават положението.

Гледам,че повечето от вас са започнали да се подготвят с покупки.Аз до момента още,си трая(за кога ли) и едни чорапи даже не съм купила. ooooh!
Има време, спокойно. Ако пазаруваш с ясна идея какво ти е необходимо и списък, може много бързо да напазаувате всичко с 1-2 излизания по магазините.
Само един съвет от мен към тези, които са оставили пазаруването за след раждането, особено ако е първо дете ( и ми позволите  Embarassed). Направете си подробен списък, какво точно искате и кое от къде да се купи. Обиколете с бъдещия татко магазините, за да го позапознаете с нещата. Казвам го, защото миналия ден в един магазин гледах съвсем "пресен" татко, който трябваше да пазарува и не знаеше какво да прави. Насочваше се към неща, за които се иска доставка за срок от 2 седмици, питаше за съвсем прости неща консултантките в магазина и същевременно говореше с жена си по телефона. Чесно казано, стана ми жал като го гледах, как се лута неориентирано и как няма кой да му помогне. Насочи се и към доста непрактични неща  Tired Изобщо, риска в такава ситуация да се купят непотребни вещи е доста голям, а голяма част от бебешките неща и без друго не се използват много, та няма нужда и да се затрупваме с излишни. 

# 359
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро, малко е мрачно навън та днес ще се поразмина с разходката.

Красив бременен ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт