Машина за хляб-38 част

• 50 346
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Балчик
lucy60, брашно тип 00 = тип 500. Peace

Не би ли трябвало да има някаква разлика? Защо едното ще е именувано 500, а другото 00?

По различни стандарти са. Тип 500 е по българския стандарт, а 00 е по италианския.

# 436
  • Бургас
Апропо, как си чистите капаците на хлебопекарните след залепване на тесто (е, който е имал такива издънки де hahaha) - дали може да се маха и да се накисва или ще трябва да се стърже малко по малко newsm78

# 437
Апропо, как си чистите капаците на хлебопекарните след залепване на тесто (е, който е имал такива издънки де hahaha) - дали може да се маха и да се накисва или ще трябва да се стърже малко по малко newsm78

На моя "Зелмер" капака се откача и аз го мия. Провери в упътването ти дали и твоя не се откача. Иначе ще трябва да го избършеш.

# 438
  • Варна.....
С мокра гъбичка.

# 439
  • Враца
Е, точно тая вечер ще го имам тоя проблем, такова тесто замесих, че е опряло в капака , а има още един час да стои там  Shocked

# 440
  • Балчик
И на двете ми машини капака се маха за почистване. Но не съм имала големи проблеми.Опирало ми е тесто в капака, но не е залепвало и загорявало. Лесно се почисти с гъбичка.

# 441

Фърляш машинката от терасата, и купуваш нова! Mr. Green

Момичета и момчета, не съм минавала през темата от не знам колко време......Стана ми мъчно за вас.....Днес реших да правя хляб в машинката и да изпробвам системата на Хаджията - 1. програма месене и втасване и 2. програма печене - Получи се ето това - Хляб

Ще взема да попрочета темата, че да съм в час с темата....

Хубави събота и неделя!

# 442
 Маме, отдавна не си влизала в темата. Липсваше ни.  newsm51

# 443
Здравейте,
имам нужда от помощ за приготвянето на хляб с брашно от елда - колко суха мая да сложа за 750 гр хляб?

# 444
  • София
yani4ka_83, виж тази рецепта за Хляб с брашно от елда(гречка) на г-жа Стихийно бедствие. Peace

# 445
Здравейте,
Моля ви за помощ.
Бясна съм, защото вкъщи ми загубиха мерителната лъжичка (машинката е Мулинекс за багети) и или си втълпявам или от тогава все нещо не ми се получава:(

Знаете ли дали се продават някъде резервни, аз търсих, но не намерих в интернет.

Другият ми въпрос е, ако не си намеря, знаете ли на колко точно грама се равняват съответно чаената и супената лъжичка, конкретно при тези мерителни лъжички (предполагам 5 и 15, но не съм сигурна).

Много ще съм благодарна, ако някой ми помогне  bouquet

Поздрави и все такива вкусотии и полезни съвети да давате!

# 446
hrisi-pisi, aз често ползвам обикновена чаена или супена лъжица вместо мерителната и всичко ми се получава същото.  Peace
Иначе от файла с рецептите виждам, че 1 ч.л. суха мая = 3 гр. суха мая.

# 447
помощ !!! Praynig Мъжът ми купил от "Лидъл" цяла кутия /24 кубчета/ прясна мая. Сега трябва да я съхраня някак. Къде да ги сложа според вас за да не се развалят? Благодаря предварително.  bouquet

# 448
помощ !!! Praynig Мъжът ми купил от "Лидъл" цяла кутия /24 кубчета/ прясна мая. Сега трябва да я съхраня някак. Къде да ги сложа според вас за да не се развалят? Благодаря предварително.  bouquet

Замрази я във фризера.
Нищо й няма , когато ти потрябва ще си извадиш предвариетлно за 1-2 часа да ти се размрази.
  [/b]

# 449
  • Балчик
Във фризера. Аз винаги имам там 1 кубче за всеки случай, ако съм забравила да купя мая, а ми трябва си го размразявам, не си губи качествата. :peace

П.П mery_poppins1 ме еизпреварила, докато пишех. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт